USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

AK Parti'li Kurtulmuş: Kriz emisyon potansiyeli haiz boyut katı duruşumuzla giderilmiş edild

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş, 10 büyükelçinin Osman Kavala ile ilişik açıklamamasına bağlı "Sağlam duruşumuz yardımıyla şişman bunalım sürüm potansiyeli haiz bu gidişat kaldırılmış edildi ve Türkiye'nin başarısı adına kayıtlara girdi." dedi.

AK Parti'li Kurtulmuş: Kriz emisyon potansiyeli haiz boyut katı duruşumuzla giderilmiş edild
28-10-2021 14:39
Burdur

Numan Kurtulmuş, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesince planlı 3. Uluslararası Mehmet Akif Ersoy Sempozyumu'nun açılışında icra ettiği konuşmada, Akif'in evvel çağda karşılaşmış olduğu hastalıkların bugün de yaşanmaya bitmeme ettiğini söyledi.

Milli meseleler dair kuma cereyan edilmesi icap ettiğini tamlayan Kurtulmuş, politika ve evren görüşlerinin ayrımlı olabileceğini fakat Türkiye'nin çelimli geleceği noktasında fikirlerin ortaklaşması icap ettiğini vurguladı.

Kurtulmuş, 10 büyükelçinin Kavala ile ait açıklamalarına değinerek, şu şekilde konuştu:

"10 büyükelçinin açıklaması, Türkiye'nin iç işlerine işgal anlamına taşıyacak bulunan girişimleridir. Aslına bakarsanız şişman birlikte akse sürüm potansiyeli haiz girişim. Allah'a baş döndürücü şükür Cumhurbaşkanımızın baş döndürücü kararlı, Türkiye'nin bürokrasinin de baş döndürücü kişilikli durması, siyasetin de baş döndürücü çelimli durması kararı gözümüzün içerisine baka baka 10 sefirikebir ve arkalarındaki başkentleri arka aşama atarak Türkiye'nin enerjisini konfirmasyon etmiş oldular. Bu birlikte siyasal bap olsun niteleyerek getirmiyorum gündeminize. Türkiye'nin bu başarısı AK Parti iktidarının da rağmen bulunan her insanın de kuma başarısı olmalıdır. Onun düşüncesince beklerdik ki sefirikebir krizi ortaya çıkmış olduğu devir eksiksiz siyasal partiler kuma birlikte noktada dursunlar. Bu Türkiye meselesidir, Türkiye'nin birliği, dirliği meselesidir. Konunun mahiyetiyle tek ilgilenmeden söylüyorum. Türkiye'nin rastgele birlikte yerdeki büyükelçisi rastgele birlikte ülkede bitmeme fail birlikte mahkemeyle ait birlikte uydurma söylese o gece ezanı kapının önüne koyarlar. Diyelim ki bizim Berlin Büyükelçimiz, birlikte Alman mahkemesindeki mevzuyla ilgili, gerçekten bizi ait dayanıklı baş döndürücü murafaa var, kalksın konuşsun bizim arkadaşımızı kapının önüne koyarlar. Şimdi bunlar emektar Türkiye alışkanlıklarına gereğince 'Nasıl olsa kılıç söyledik, geçtik. Türkiye birlikte bilinçlilik diyemez.' zannediyorlardı. Sağlam ve çelimli duruşumuz sayesinde, Cumhurbaşkanımızın kişilikli liderliği sebebiyle Allah'ın izniyle şişman birlikte akse sürüm potansiyeli haiz bu gidişat giderilmiş edildi ve bu Türkiye'nin başarısı adına kayıtlara girdi. Gönlüm şurası istek ederdi, burada eksiksiz siyasal partiler kuma birlikte noktada dursun."

TBMM'de benimseme edilen tezkere

Numan Kurtulmuş, TBMM Genel Kurulunda benimseme edilen "Türkiye'nin Irak ve Suriye topraklarına terörle uğraş gibi uç ötesi operasyonlar yapabilmesi düşüncesince Cumhurbaşkanına maruz yetkinin 2 sene uzatılmasına" müteveccih kâğıt mevzusuna da değindi.

Ülke adına Irak ve Suriye'nin yer bütünlüğünü tek devir menfez arkası etmediklerine dikkati çekici Kurtulmuş, orada yuvalanan yıldırı örgütlerinin Türkiye'nin bütününe dokunca verdiğini söyledi. Kurtulmuş, laflarını şu şekilde sürdürdü:

"Yeri ulaştığında yapılacak operasyonlar dair TBMM'ye birlikte kâğıt geldiği devir bu ilgisiz koşulsuz eksiksiz ihtilaf partiler kabilinden da benimseme edilip, kuma birlikte değişmeyen adına çıkmalıydı. Ama ne eyvah ki bu derece çetince türbülanslar yaşadığımız birlikte fasıl bile Türkiye'de, partilerin, siyasetin kuma birlikte noktaya yönelemiyor olması, Akif'in zamanında yaşanmış bulunan iktidardaki İttihat Terakkicilerin, İtilafçıların yapmış oldukları politika tartışmalarına benziyor."

Osmanlı'nın çöküşünde içerideki siyasal çekişmelerin düşmanın ekmeğine yağ sürdüğünün unutulmaması icap ettiğini tamlayan Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Milli meselelerimizde kuma cereyan edelim ve Türkiye'nin eksiksiz dünyaya hakkında özlük meselelerinde birleşebildiğini, bütünleşebildiğini gösterebilelim. Ülkemiz geldiğimiz noktada şişman ve çelimli Türkiye istikametinde çabucak büyüyor. 2023, 100'üncü yılımızı baş döndürücü elan çelimli birlikte Türkiye adına kutlayacağız. Allah'ın izniyle ondan ahir süreçlerde rastgele birlikte bölgede mücadelemizi elan dobra yere getireceğiz. Birlik, huzur içinde baştan çelimli birlikte Türkiye istikametinde rastgele birlikte birimiz üzerimize sakıt mesuliyeti hesabına getireceğiz. Çünkü nerede bulunuyor olursak olalım, ne yapıyor olursak olalım çoğumuz kuma maksata gideceğiz, oklarımızı kuma maksata atacağız."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ