USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

AK Parti'li Kurtulmuş: Recep Tayyip Erdoğan'ı inşallah 2023'te baştan Cumhurbaşkanı

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, "Bizim adayımız belli. Recep Tayyip Erdoğan'ı inşallah 2023'te baştan Cumhurbaşkanı yapacağız." dedi.

AK Parti'li Kurtulmuş: Recep Tayyip Erdoğan'ı inşallah 2023'te baştan Cumhurbaşkanı
09-01-2022 15:23
Ankara

Kurtulmuş, Kızılcahamam'da ortak otelde planlı AK Parti İstanbul İl Başkanlığı Meclis Üyeleri İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda konuştu.

İstanbul il teşkilatının akıbet senelerde meydana getirdiği çalışmalarla sahada iyi işler sürdürdüklerini tamlayan Kurtulmuş, teşkilatın 2023 ve 2024 seçimlerinin akıbet hazırlıklarını yaparak dolayısıyla bitmeme ettiğini söyledi.

Kurtulmuş, Türkiye'nin akıbet devirde yaşamış olduğu döviz hareketliliğine ilişkin, "Özellikle döviz hareketliliğinden ötürü yurttaşlarımızın çekmiş olduğu sıkıntıların, ortaya çıkan kazançlı zorlukların farkındayız. Şunu da söyleyeyim muhalefetin bilincinde olduğu için aşırı elan ortak tomar da farkındayız. Vatandaşımızın bu sıkıntılarının giderilmesi düşüncesince halis muhlis kurumlarımız, halis muhlis bakanlıklarımız tetik ortak halde 24 aralık çalışıyor. İnşallah bu süreçleri de aşacağız ve vatandaşımızı bu sahn pahalılığının altında da ezdirmemek düşüncesince mücadelemize bitmeme edeceğiz." ifadelerini kulandı.

Türkiye'nin akıbet devirde yaşama geçirdiği defans sanayisi planlarına bağlı Kurtulmuş, "Şu anda yüzdelik 70-75 seviyelerindeki millileşme oranları inşallah en DOĞRU sürede yüzdelik 80'lerin üzerinde çıkacaktır. Bu şu demektir: Türkiye sadece, dünyanın gelişigüzel durumunda de öyledir defans endüstri yalnızca tabanca elde etmek değildir. Savunma endüstri ayrımsız sürede gayrı taraf sanayileri de geliştiren ve halis muhlis sanayiye şişman ortak ivme kazandıran motosiklet sanayilerden biridir, mürşit sanayilerinden birisidir." değerlendirmesinde bulundu.

Kurtulmuş, Türkiye'nin yıldırı üstünden oynanan halis muhlis oyunları giderilmiş ederek, ari şişman ortak Türkiye olma istikametinde dolayısıyla bitmeme ettiğini vurgulayarak "Sınırlarımızın ötesinde oluşturulmaya çalışılmış bulunan ortak yıldırı devletine de Türkiye izin etmeyerek onu da önleyerek dolayısıyla bitmeme ediyor." dedi.

Karadeniz'deki gazın 2023 gelmeden milletin kullanımına sunulacağını aktaran Kurtulmuş, şişman Türkiye istikametinde şişman ortak adımın elan atılacağını kaydetti.

Kurtulmuş, Kazakistan'daki gelişmelere bağlı ise şunları söyledi:

"Her şeyden önce Türkiye namına dostumuz, kardeşimiz ve akıbet yıllarda ilkin görülmedik ağır ortak halde ilişkilerimizin geliştiği, Türk Devletler Topluluğu içinde de çalışan ortak sefer arkadaşımız bulunan Kazakistan'ın iç çelişkilerle, iç çatışmalarla aralık kaybetmesine katiyen gönlümüz razı olmaz. Biz Kazakistan'ın birliğinden, beraberliğinden ve bütünlüğünden yanayız. Son mevrut duyum Kazakistan'da bundan sonra adım adım sükunetin sağlanmakta bulunduğunu gösteriyor."

Muhalefetin mağdurluk edebiyatlarıyla sefer almaya çalıştığını tamlayan Kurtulmuş, şu halde konuştu:

"Ana ihtilaf demeyelim de Türkiye'nin ikinci partisi şu anda, ikinci partisi, onun önderi CHP'nin Cumhuriyet Halk Fırkası'nın Başkanı akıbet senelerde ortak siyasa seçimi izliyor. Şimdi siyasa açıkça ortak rakiplik alanıdır, hacısı hocası fikrini söyler, sonunda budun söylenenleri izler, yapılanları izler hamiş verir, notunu da kasa haset sandığın içine atar. Sandıktan ne çıkarsa giriş menfez üstüne, buna kılıç hiçbir itiraz etmeyiz. Şimdi bu açıdan milletin muhalefetteki partilerden beklentisi nedir, iktidara geldiğinizde ne yapacaksınız ortak anlatın. Anlatabildikleri şimdiye denli ortak bilinçlilik vardı, ikinci madde onu elan eklediler. Bir yegâne madde vardı 'Tayyip Erdoğan gitsin de nite giderse gitsin'. Bir derinti parti taraf yana fevk fazladan gelmişler, esasta ortak taraf yana gelmemek düşüncesince de hususi ortak çaba gider ediyorlar, o da ayrı ortak konu."

"Aday meselesine erişince işler karışıyor"

Kurtulmuş, Cumhurbaşkanlığı Sistemi'nin bitmeme ettiğini anımsatarak, şunları kaydetti:

"Bu eren budun kanun değişikliği ile getirmemiş üzere millete kıygı yapmayın. Şu anayasal meslek bitmeme ediyor ve bu meslek içinde siz de uğraş ediyorsunuz. Projelerinizi açıklayın önce. Projeleri yok. Peki Cumhurbaşkanlığı seçimi yapacağız. Bizim adayımız belli. Recep Tayyip Erdoğan'ı inşallah 2023'te baştan Cumhurbaşkanı yapacağız. Sizin tercihiniz kim? O devir ne diyorlar, 'Ya seçimi getirin önce, elden kılıç erte söyleriz size'. Hani erte kasa gelsin diyordunuz. Aday meselesine erişince işler karışıyor. HDP'nin icazet verdiği ortak namzet ayrımsız sürede İYİ Parti'nin icazet verdiği aday, ayrımsız sürede CHP'nin de benimseyeceği ortak aday. Veya şu anda Türkiye'nin ikinci partisi ya, ego de parlamentoda konuştum onu bütçe konuşmasında. Normal olanı Türkiye'nin ikinci partisinin başındaki zatın Cumhurbaşkanı talibi olmasıdır. Olur, olamaz bilmem."

Millete ortak vefa borcu bulunduklarını anlatım fail Kurtulmuş, "Bir vefa borcumuz mevcut millete, güzeşte seçimden sıhhatsiz küsurat hesabı ortak halde tamamlayarak inşallah 2024'te baştan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığını doğrultmak üzere ortak sorumluluğumuz var. Bunun düşüncesince gayretle çalışıyoruz." dedi.

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe de toplantının kapanışında meydana getirdiği konuşmada, şehremaneti başkanlarına, kaymakamlık başkanlarına ve divan üyelerine toplantıya katılımları düşüncesince teşekkürname etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ