USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

AK Partili Özhaseki: Ne eyvah ki CHP'li belediyeler kanalıyla ajanslara trilyonlarca mülk dökülüyo

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, "Ne eyvah ki CHP'li belediyeler tarafından ajanslara trilyonlarca dünyalık dökülüyor. Hizmet ne gezsin, aradan 3 sene geçti. Lütfen, şayet ego bilmiyorsam söylesinler" dedi.

AK Partili Özhaseki: Ne eyvah ki CHP'li belediyeler kanalıyla ajanslara trilyonlarca mülk dökülüyo
11-12-2021 20:34
Kayseri

Kocasinan Belediyesince Uğurevler Mahallesi'nde meydana gelen kentsel inkılap kapsamındaki açacak doğrulama töreninde mütekellim Özhaseki, göreve geldiklerinde bahane üretmeden iş yapacaklarına, iz ortaya koyacaklarına ters verdiklerini söyledi.

Önemli olanın iz bırakmak, misyon kılmak olduğunu, böylelerinin hayırla anıldığını tamlayan Özhaseki, İstanbul Belediye Meclisi'nde AK Parti Grupbaşkanvekili Tevfik Göksu'nun İstanbul Büyükşehir Belediyesiyle ilişik bazısı rakamlar açıkladığını anımsattı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin ajanslara idrak operasyonu çekmesi düşüncesince 850 milyon liralık yöresinde servet verdiğini kanıt fail Özhaseki, "Dile emeksiz ya, el insaf. Bu idrak dediğiniz nedir, olmayanı ergin neredeyse göstermek, yapılmayanı mamul neredeyse göstermek, mevcut olmayanı varmış neredeyse sunmak. Yalandır, riyadır, ayıptır, günahtır. Bu paraları keşki hayra kullansalardı, keşki hayır işlerde kullansalardı." diye konuştu.

Kendisinin Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı devrinde hakeza şeylere teşebbüs etmediklerini özetleyen Özhaseki, şöyleki bitmeme etti:

"Olsa olsa gazetelere reklam veririz, şöyleki müşterek işimiz mevcut diye yahut televizyonlara derdik ki 'açılışımızı duyurun lütfen.' Onlar da baş döndürücü makul, 1000-2 bin liralık neredeyse önemsiz ücretlerdi. Ne efsus ki CHP'li belediyeler marifetiyle ajanslara trilyonlarca servet dökülüyor. Hizmet ne gezsin, aradan 3 sene geçti. Lütfen, şayet ego bilmiyorsam söylesinler, düzeltmeye hazırım erte içtimai medyamdan da paylaşırım. Ankara, Adana, İstanbul, İzmir, Mersin'de CHP'li belediyeler bu 3 sene süresince derde deva rastgele müşterek misyon yapmışlarsa lütfen göndersinler. Ben yerli yönetimlerden mesul umumi başbuğ yardımcısıyım. Bu arkadaşların intihap öncesinde etraflı vaatlerini çıkardım, dizdim, biricik hiç baktım, hangisini yapmışlar diye, yüzdelik 1'ini fark yapmamışlar, hazırlamaya da kuvve yok."

"Bol hafif statü yaptırıyorlar, yaptırsınlar sanattır ne diyelim"

Özhaseki, İstanbul ve Ankara büyükşehir belediyelerinin, meclislerde AK Partili sedir üyeleri çoğunlukta bulunduğu düşüncesince önlerinin kesildiğini dile getirdiklerini fakat hakeza müşterek şeyin olmadığını anlatım etti.

"Başka partili de olsa hayır müşterek iş yapıyorlarsa katiyen bulunmayan demeyeceksiniz, ne getirdilerse oldu diyeceksiniz" emri verdiklerini aktaran Özhaseki, şunları kaydetti:

"İstanbul'da 4 bine yakın, meclise öneri getirmişler. Arkadaşlarımız hemen 70'ine 'hayır' demişler, onun dışındakilerin hepsine 'evet' demişler. O 'hayır' dedikleri de yeşil yerlerin üstüne kitle almak neredeyse katiyen yapılmaması müstelzim hata işler, onlara da izin edin 'hayır' diyelim. Haklarını yememek düşüncesince söylüyorum, sonuç 2-3 sene süresince gördüm birkaç açılışları var. Bol hafif statü yaptırıyorlar, yaptırsınlar sanattır ne diyelim. Ancak insanoğlu sizden enfrastrüktür bekliyorsa suyla, kanalla ilişik misyon bekliyorsa sizden yeşil düzlük otopark bekliyorsa kentsel inkılap neredeyse İstanbul'da müşterek misyon bekliyorlarsa statü hazırlamaya hakkınız yok, günahtır, yapamazsınız bunu. İstanbul depremi neşet kılmak neredeyse müşterek an ilk kentsel inkılap bütçesini artırın, kişilerin orada çürük, cehennem olmak neredeyse bulunan evlerinin programını yapın. Biz de size dayanaklık kılmak olalım, insanoğlu hafif süresince evlerinde otursun, yapılması müstelzim bu. Ama ne efsus ki sonuç çevrim belediyeciliğinde ajanslara bolca servet vermek, idrak oluşturmak, esassız anlatmak ve yapılmadığı şekilde mamul neredeyse müşterek iklim hasretmek tehlikesiyle huzur karşıyayız."

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar da ilçede icra ettikleri kentsel inkılap çalışmalarıyla ilişik bilgelik verdi.

Programın böylecene Özhaseki, vatandaşlara anahtarlarını doğrulama etti.

Germir'de okulun temeli atıldı

Özhaseki, Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ve kaza belediye başkanlarının da katılımıyla izlence önceleri Germir Mahallesi'ndeki beşinci sınıf ve anaokulun esas atma törenine katıldı.

Melikgazi Belediyesi ile iyicil Mehmet Altun kabilinden mahalleye yaptırılacak okulların hayır olmasını isteyen Özhaseki, şehrin hayırseverliliğine dikkati çekti.

Vali Günaydın ise şehrin meslek eksiği tamamlandığında tekli öğrenime geçmeyen meslek kalmayacağını belirtti.

Şu an şehirde 74 yetişek kurumunun yapımının ve ihalesinin bitmeme ettiğini özetleyen Günaydın, eğitimin standardını bırakmak anlamında de çalıştıklarını dile getirdi.

Konuşmaların peşi sıra rahmet ve saygıyla okulların temeli atıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ