USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

AK Partili Özhaseki’den anket açıklaması: 'Anketlerde, AK Parti açık ara önde'

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, “Anketlerde gençlere soruyoruz; ‘Hayatta ne düşüncesince savaş edersiniz?' ve çıkan akıbet vatan, millet, sembol ve kült kadar ulusal ve içsel değerler açık ara önde çıkıyor. Yapılan anketlerde

AK Partili Özhaseki’den anket açıklaması: 'Anketlerde, AK Parti açık ara önde'
01-11-2021 16:16

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, CHP'nin sabık sene ‘evet' söylediği ayrımsız tezkereye bu sene ‘hayır' demesine bağlı çıkan tartışmalarla ait “CHP senelerdir 'evet' söylediği tezkereye duyurulmayan ortağı HDP'yi yitirme korkusundan bu defa ‘hayır' dedi.

Tezkerenin süresi dü sene. Bir sene olsa şu demek oluyor ki ‘evet' mi diyecektiniz? Bu derece baş döndürücü itiraz edeceklerini bilseydik nezdinde sene sanarak getirirdik. Sayı çoğunluğumuz var, nezdinde sene sonraları nezdinde hâlâ getirirdik. Yabancı er meselesi esbak tezkerelerde de vardı” dedi.

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Özhaseki, katılmış bulunduğu nezdinde göstergeç programımda gündeme bağlı açıklamalarda bulundu.

"CHP'de HDP'yi yitirme korkusu var"

Tezkere dair “CHP'nin ‘hayır', İYİ Parti'nin ‘evet' demesini nezdinde çatlama adına değerlendiriyor musunuz?” sorusuna Özhaseki, "CHP, HDP baskısından ötürü Suriye- Irak tezkeresine ‘hayır' demiştir. Yani CHP senelerdir 'evet' söylediği tezkereye duyurulmayan ortağı HDP'yi yitirme korkusundan bu defa ‘hayır' dedi” biçiminde karşılık verdi.
HDP'yi yitirme korkusunun CHP'yi tezkereye ‘hayır' demeye götürdüğünü anlatım fail Özhaseki, “CHP, ittifakta HDP'nin adını söyleyemiyor. HDP'liler de muttasıl ‘Bizden utanıyor musunuz, söylesenize, Ankara ve İstanbul'u bizim sayemizde kazandınız. Biz oy vermeseydik ne yapacaktınız' sanarak bası yapıyor. Kandilden teröristlerin elebaşları da ayrımsız şeyi söylüyor. Peki, CHP ne bahaneyi encam sürdü? Tezkerenin süresi dü sene. Bir sene olsa şu demek oluyor ki ‘evet' mi diyecektiniz? Bu derece baş döndürücü itiraz edeceklerini bilseydik nezdinde sene sanarak getirirdik. Sayı çoğunluğumuz var, nezdinde sene sonraları nezdinde hâlâ getirirdik. Yabancı er meselesi esbak tezkerelerde de vardı” dedi.

Millet İttifakı'nda Cumhurbaşkanı adayının ki olabileceği tartışmalarına bağlı mütekellim Özhaseki, “Karşı tarafın cumhur reisi talibi meselesinde adlar üstünde nezdinde akışkanlık, uçuşma yaşanıyorsa bu kafalarının şen olmadığının ve kemiksiz olmadıklarının alametidir. Kafaları kemiksiz değil, kişi aralarında nezdinde adayları namevcut ve eş nezdinde yavuklu çıkarmaları baş döndürücü da havadan görünmüyor. Karşı taraftaki bağlaşma esasta iptidai benzemezlerin gıcırı bükme nezdinde araya geldiği nezdinde ittifak. Bir tarafta CHP ve İYİ Parti var. Bir yandan da söyleyemedikleri, utandıkları, gizledikleri PKK'nın siyasal uzantısı HDP var. Şimdi nezdinde yandan HDP'yi nezdinde yandan da İyi Parti'yi kesinlikle nezdinde arada tutacaksınız? Bu havadan nezdinde bilinçlilik değil hakikaten. Bir yandan da birtakım önemsiz partileri yanlarına alıyorlar, derken iptidai benzemez nezdinde araya geliyorlar. Beş benzemezin nezdinde araya gelmesinden nezdinde cumhur reisi talibi boşaltmak çetince bulunduğu kabilinden kesinlikle nezdinde programda uzlaşacakları ondan hâlâ zor. Bu beraberlikten nezdinde uygarlık tasavvuru ortaya koymalarını bekleyemeyiz” sanarak konuştu.

“Bizim duruşumuz belli” diyen Genel Başkan Yardımcısı Özhaseki, “Cumhur İttifakıyız. Kaygılarımız belli, ayrımsız hassasiyetleri taşıyoruz. Türkiye'ye tehditlere erinç yüzdelik beniz nezdinde arada olmanın gerekliliğine inanıyoruz. Bir araya geldiğimiz milli, evcil nezdinde ittifakımız var. Milliyetçi Hareket Partisi ile baş başa kurduğumuz ittifak, sağlıklı olsunlar Büyük Birlik Partisi de dayanak veriyor. Duruşumuz net” ifadelerini kullandı.

"Erken seçme düşüncesince nezdinde etmen yok"

“Erken seçme mevcut mı?” sorusuna Özhaseki, “Erken seçme yok. Olması düşüncesince de nezdinde etmen de yok. Bütün evren pandemi devrinde bindir ayrışık sıkıntıya girmişken, gelişme oranları eksiye düşmüşken; Türkiye'de gelişme oranlarının baş döndürücü kemiksiz ve artılarda bulunduğu nezdinde fasıl yaşıyoruz. Piyasa hareketli, hâlâ iyiye revan işler var. Ve baş döndürücü kemiksiz Meclis'te çoğunluğu bulunan nezdinde bağlaşma var. Gayet de iyi işler giderken, niçin seçime gidilsin ki? Seçime gitmenin de nezdinde nedeni olmalı. Seçime gitmenin nezdinde nedeni yok. Bizdeki sahadaki çalışmaya gereğince er seçme hevesine kapılanlar anlamsız fon kurmasın, tığ herhangi nezdinde fasıl çalışıyoruz” sanarak karşılık verdi.

Anketlerde AK Parti açık ara önde

16 Kasım'da Ankara'da Belediyeler Gençlik Festivali yapacaklarını da duyuran Genel Başkan Yardımcısı Özhaseki, “Yani belediyelerimiz ilk gencelme üstünde neler yapıyorlar? Bunu kurmuş oldukları stantlarda gösterecekler. 100'e DOĞRU aktiflik var. Tahmin ediyorum ki binlerce canlı orada olacak. Gelsinler bunu söyleyenler, binlerce gencin AK Partili Belediyeler etrafında neler yaptıklarını nezdinde görsünler. Anketlerde gençlere soruyoruz; ‘Hayatta ne düşüncesince uğraş edersiniz?' ve çıkan son vatan, millet, sembol ve kült kabilinden ulusal ve içsel değerler açık ara önde çıkıyor. Yapılan anketlerde ‘kendinizi ne partiye DOĞRU görüyorsunuz?' sorusunda AK Parti açık ara önde” biçiminde konuştu.

Asgari tutara bağlı de açıklamalarda mevcut Özhaseki, "Pandemi dört başı mamur dünyada küresel, iktisadi sorunlara kaynak oldu. Asgari ücrette ego ağırbaşlı nezdinde artma olacağını sanıyorum. Türkiye'yi yönetim fail ve idrak operasyonlarına öz saygı etmeyen nezdinde partiyiz. Bizim AK Parti adına düzentileme yapmadığımız nezdinde düzlük yok. EYT'liler karışma kazanmak kıl payı o anki iktisadi koşulları menfez uğrunda bulundurarak nezdinde grup icraat yapılıp, ait kurumlara ve sonraları da Sayın Cumhurbaşkanına bildirme edilir” sanarak konuştu.

Hülya Keklik
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ