USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Akit Medya Grubu İcra Kurulu Başkanı Karahasanoğlu sonuç yolculuğuna uğurlandı

Bir süredir otama görmüş olduğu hastanede 74 yaşlarında yaşamını kaybeden Akit Medya Grubu İcra Kurulu Başkanı Mustafa Karahasanoğlu'nun cenazesi defnedildi.

Akit Medya Grubu İcra Kurulu Başkanı Karahasanoğlu sonuç yolculuğuna uğurlandı
13-08-2022 21:05
İstanbul

Mustafa Karahasanoğlu düşüncesince Fatih Camisi'nde ikindi namazını müteakip merasim düzenlendi. Törende, Karahasanoğlu'nun oğlanları İbrahim ve Ahmet Can Karahasanoğlu ile kardeşleri Nuri ve Ali İhsan Karahasanoğlu taziyeleri ikrar etti.

İmam Osman Tuna Aka'nın kıldırdığı cenaze namazı sonra afsun okundu.

Namazın peşi sıra müşterek mülakat karşıcı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Mustafa Karahasanoğlu'nun 74 salname müşterek çınar bulunduğunu söyledi.

Karahasanoğlu'nun Türk medyasının ve siyasetinin aksakal isimlerinden birisi bulunduğunu tamlayan Oktay, şöyleki konuştu:

"Bu dünyada bu yolu, bu yola giderken bu yolculuğu nite yaptığımız önemli. Biz biz kalben tanık olduk ki Mustafa ağabeyimiz bu yolu mıhlı yürüdü. Ne baskılara sorumluluk eğdi ne vasilik diyetlerine sorumluluk eğdi, ne haricen mevrut baskılara, ne de dostça mevrut baskılara sorumluluk eğdi. Doğru bildiğini, akıllıcasına inandığını anlattı ve akıllıcasına bilmiş bulunduğu halde de yaşadı ve sevdiğine de inşallah bu vesileyle bizlerin de şehadetiyle mıhlı bu geziye da çıkmak oldu."

Karahasanoğlu'nun, 1969'dan 1979'a Türkiye siyasetinin en karmaşık, en kalabalık ve en şaşalı zamanında mıhlı durduğunu dile getiren Oktay, Karahasanoğlu'nun sonra da gine ayrımsız yalman duruşu medyada gösterdiğini, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile mıhlı biçim yürüdüğünü, en çetince zamanlarında güçlü onu bekâr bırakmadığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "başsağlığı" dileğini ileten Oktay, kendisinin baş döndürücü dilek etmesine karşın site dışı programları nedeniyle cenaze namazına katılamadığını kaydetti.

"Birçok maşeri hastalıkların giderilmesi noktasında cümle en önde oldu"

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe de gazetecilere icra ettiği açıklamada, Karahasanoğlu için, "Türkiye'nin akıbet 50 salname hem siyasal hem maşeri konusunda gazeteci adına durum alıp, rastgele devir Türkiye'nin önündeki engellerin kalkması, vatandaşımızın ferdî yaşamından hürriyet sahalarına derece nice maşeri hastalıkların giderilmesi noktasında cümle en önde oldu." değerlendirmesinde bulundu.

Mustafa Karahasanoğlu'nun, sorunlardan ve problemlerle yüzleşmekten, savaşım etmekten, onlara dirlik durum almaktan ve bunun sonucunda ortaya çıkan kimi yaptırımlardan çekinmediğini tabir fail Kabaktepe, Karahasanoğlu'nun, rastgele daima hürriyetin, özgürlüğün, inancın önündeki engellerin, 28 Şubat'ta bulunduğu az daha dini özgürlüklerin önündeki kısıtlamaların ve duvarların kalkması düşüncesince ömrünü adayan müşterek sahn geçirdiğini vurguladı.

Karahasanoğlu'nun bu çabasının Türkiye'de dinç nesillere sağlam müşterek vakfe bulunduğunu dile getiren Kabaktepe, insanların, dünyada yapmış olup ettikleriyle müşterek kimlik, kişilik, yaşantı kurduğunu kaydetti.

''Bizim düşüncesince müşterek değer, duayendi''

Nuri Karahasanoğlu da ağabeyi Mustafa Karahasanoğlu'nun kendileri düşüncesince müşterek değer, aksakal bulunduğunu söyledi.

Ağabeyinin 50 salname gazetecilik hayatında, gazeteciliğin ne işe yaradığını ve ne olması icap ettiğini çalışanlara anlattığını aktaran Karahasanoğlu, "Her seferinde, 'Yapılacak haberin doğruluğunu tasdik etmeden yayına vermeyin.' biçiminde uyarıları olurdu. 'Tarafların görüşlerini alın.' biçiminde tembihleri olurdu. Çünkü hata haberciliğe tek devir imza atmamızı istemezdi. 'Haberi doğrulatın, tarafların görüşlerini alın, o halde yayınlayın.' derdi. Tabii kendisi rastgele şeyden ilk cesurluk timsali müşterek şahsiyetti." niteleyerek konuştu.

Nuri Karahasanoğlu, ağabeyinin bilhassa 28 Şubat zamanında yalman duruşunu on paralık bozmadığına dikkati çekerek, onlarca kat gözaltına alınmasına, ruhsal işkencelere yayıncı tutulmasına karşın durduğu noktadan katiyen ödünleme vermediğini söyledi.

Törene, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi İsmail Kahraman, AK Parti milletvekilleri Ravza Kavakçı Kan ve Hasan Turan, AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu Üyesi Metin Külünk, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Basın duyuru Kurumu Genel Müdürü Cavit Erkılınç, İHH Başkanı Bülent Yıldırım, Deniz Feneri Derneği Başkanı Mehmet Cengiz, Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu ve Diriliş Postası Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Recep Yeter ilkin kazanmak az daha nice kaza şehremaneti başkanı, çıplak maşer kuruluşu temsilcisi, siyasiler, ceride çalışanları, Karahasanoğlu'nun yakınları ve sevenleri katıldı.

Törenin peşi sıra Mustafa Karahasanoğlu'nun cenazesi Edirnekapı Mezarlığı'nda toprağa verildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ