USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Asayiş

Aleyna Ağgül davasında karar çıktı: Gökhan Argın’a müebbet hapis cezası verildi

Iğdır'da apartmanın uğrunda ölmüş bedenine erişilen Aleyna Ağgül'ün ölümü ile ilgilendiren vakfedilmiş mevcut Gökhan Argın'a müebbet hapis cezası verildi.

Aleyna Ağgül davasında karar çıktı: Gökhan Argın’a müebbet hapis cezası verildi
27-04-2022 15:59

Iğdır'da, 'Ölümümden Gökhan Argın sorumludur' bağlanmış derece bırakıp, 30 Eylül 2021 gecesi evlerinin bulunmuş olduğu apartmanın taraf yanındaki apartmanın uğrunda ölmüş bedenine erişilen ve intihar etmiş olduğu tez edilen Aleyna Ağgül'ün ölümü ile ait davaya zaman bitmeme edildi.

15 Nisan'da Mütalaasını açıklanan savcı, Gökhan Argın kendisince iskontosuz müebbet hapis cezası istedi. Gökhan Argın kendisince Iğdır Cumhuriyet Başsavcılığı kabilinden hazırlanmakta olan 6 sayfalık iddianame, 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Mahkeme, sonucu bugüne bıraktı. Gökhan Argın'ın yargılanmasının üçüncü duruşması Iğdır 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bu sabahleyin başladı. Görülen duruşmada şahitler ve dü tarafın avukatları esasen dinlendi. Iğdır'da tanıdık duruşmaya Erzincan'da vakfedilmiş mevcut Gökhan Argın da Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi'yle (SEGBİS) bağlandı. Gökhan Argın'ın avukatları savunmasında gailesiz kızın intiharı ile maznun Gökhan Argın'ın ortak hevesi olmadığını tez etti. Savunmaları dinleyen bilge ise kararını açıkladı. Mahkeme heyeti Gökhan Argın'a ‘cebir ve gözdağı kullanarak intihara manipülasyon suçun'dan müebbet, ‘kasten yaralama'dan 4 ay ceza, şantajdan 2 sene 10 ay ve 10 bin TL mal cezası verdi.

Iğdır Barosu Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Aydanur Ağayar, masumluk karinesine ihlal etmeden özveren ortak düzentileme yürüttüklerini belirterek, “Aleyna Ağgül davasının 3. celsesinde karar etabına mevrut bulunmaktayız. Biz bu davada en ilkin söylediğimiz kabil masumluk karinesini ihlal etmeden on paralık kimsenin hakkına girmeden özveren ortak biçimde düzentileme yürüttük. Burada duruşma heyeti, başkanımız ve sayın üyelerinin tetik ve itinalı dosyayı incelemesi bizlerin takibi, avukatlarımızın icra ettiği savunmalar ve beyanlar bütünü delik uğrunda bulundurulduğunda en ilkin dediğimiz kabil 43 yaşındaki ortak suçlunun 18 yaşındaki ortak gailesiz kızla tek biçimde birlikteliği olamaz. Bu ortak cüretsizliktir. Bugünde gördüğümüz kabil öne sürülen sebebi şimdi sonradan belli olmak neredeyse maznun Gökhan Argın, ‘cebir ve gözdağı kullanarak intihara manipülasyon suçundan müebbet hapis cezasına çaptırıldı. ‘Kasten yaralamadan 4 ay ceza aldı, şantajdan 2 sene 10 ay ortak ceza aldı. Tabi karar etabı istinafa gidecektir” dedi.

"Bu kûhi ile hem istinaf bununla birlikte Yargıtay makamlarınca onanacağını düşünüyoruz"

Karar ile ait izah önleyen fasile avukatı Avukat Sedat Karaoğlan, “Faillerinin yargılanması ile ait dosyada maznun kendisince müebbet hapis cezası verildi, takdiri tenzilat uygulanmadı. Yine meydana getirilen yargılamada bilerek yaralamadan 4 ay, şantajdan 2 sene hapis ve 10 bin teklik adli mal cezası verildi. Biz dosyanın bu kûhi ile hem istinaf bununla birlikte Yargıtay makamlarınca onanacağını düşünüyoruz. Adalet burada cilve etti niteleyerek düşünüyoruz. Umarım bambaşka gailesiz kızlar, bambaşka mağdurların, bambaşka iyesiz şahısların başına bire ortak görüngü gelmez” dedi.

‘Dosyada Beyzanur Kılıç detayı'

Karaoğlan, “Dosyamıza yansıyan sanığın oğlu ile meydana getirilen yazışmada Beyzanur Kılıç adlı ferdin başına bire ortak vakaları getirmiş olduğu bundan ötürü Iğdır ilinden muhaceret etmiş olduğu sabittir. Beyzanur Kılıç, bambaşka ortak kentte yaşamış olduğu düşüncesince sanıktan ve sanığın çevresinden korkmuş olduğu düşüncesince dosyamıza şahitlik yapamamıştır. Kendisinin yaşamış olduğu mağduriyeti anlatım edememiştir. Biz burada kovuşturmanın geliştirilmesi taleplerinde bulunduk. Bu taleplerimiz sayın duruşma kabilinden bildirme edilmedi. Buna bağlı tığ istinaf mahkemesine itirazda bulunacağız. Hem kalifiye eşeysel hamle hem gözdağı bununla birlikte müteselsil aracılığıyla yaramadan kaynaklı kovuşturmanın geliştirilmesi talebimiz mevcuttur. Bu iddiamızı ısrarla sürdüreceğiz. Umarım bu taleplerimiz bildirme görür” dedi.

'Nitelikli eşeysel hamle anlamında kalık kalık ortak karar'

Nitelikli eşeysel hamle anlamında kalık kalık ortak karar bulunduğunu anlatım fail Karaoğlan, "Çünkü tığ sabık oturumda mahkemeye o talepte bulunduk. Biz iddianamenin iadesi aracılığıyla veya ek savca tertip aracılığıyla baştan o suçlara bağlı de sanığın yargılanması talebinde bulunmuştuk. Bu talebimiz bildirme görmemişti. Bu yönüyle kalık ortak karardır. Fakat intihara manipülasyon aracılığıyla eş katil suçundan ise istiğna edici ortak karardır. Bundan sonradan maruz kararın teyit edilmesini bekliyoruz” dedi.

 

Sebahattin Yum
 

İLGİLİ HABER
Aleyna Ağgül davası ertelendi Aleyna Ağgül davası ertelendi
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ