USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Alkol bağımlısıydı, bir muhabbet kuşu hayatını değiştirdi

Uzun seneler kullandığı alkolü bıraktıktan sonradan akciğer kanserine yakalanan ve ameliyatla sol ciğerinin mahsus bir bölümü tahsil edilen Mehmet Baltacı, hayatında güzel tadilat yaparak, çocukluk ilgisini hobiye dönüştürdü. Evinin bahçesindeki kullanılamaz ahırı istihsal ha

Alkol bağımlısıydı, bir muhabbet kuşu hayatını değiştirdi
03-10-2021 14:10

Kocaeli'nin Derince ilçesinde canlı evli ve 3 bebek babası Mehmet Baltacı'nın (41) hayatı, etraflıca seneler kullandığı alkolü bıraktıktan sonradan değişti. Hemen doğrudan herhangi bir çağ içki kullanan Baltacı, 3 sene geçmiş bu bağımlılığından kaçma sonucu aldı. Alkolden kendisini kurtarmayı başaran Baltacı, elan sonradan da akciğer kanserine yakalandı.

Ameliyat bulunan ve sol ciğerinin mahsus bir bölümü tahsil edilen Baltacı, iyileşmeye başladıktan sonradan ise kendisini ağız ağıza muhabbet kuşlarına adadı. Bağımlılık ve çor sürecinde, kendisini bekâr bırakmayan benzeri ve evlatlarının da desteğini meydan Baltacı, evinin bahçesinde mevcut ahırı kuşları düşüncesince sağlıklı istihsal ortamına dönüştürdü. Kümesindeki kuşlarla evladı kadar ilgilenen Baltacı, efsanevi sevgisini çocuklarına da aşıladı. Baltacı'nın oğlanları da, günün mahsus saatlerinde kümese girerek, kuşların bakımını yapıyor.

"Bir kadro kuş düşüncesince bitirme boyamıştık"

Çocukluğundan buyana muhabbet kuşlarına ilişik duyduğunu özetleyen Mehmet Baltacı, "İlk kuşum olduğunda 8 yaşındaydım. O günden sonradan kuş sevdası bana da bulaştı. Çocukken babamla bir bitirme boyamaya gitmiştik. Aynı sürede babamın benzeyen arkadaşı da kuş işine lisan vermiş birisiydi. Ben aşırı kuş istiyordum ancak elverişsiz gelirli bir fasile olduğumuz düşüncesince kuş almamız aşırı zordu. Ben de aşırı ağlamıştım, babam da editör kıyamadı bana kuş aldık. Bir kadro kuş alabilmek düşüncesince babamla beraberce bitirme boyamıştık. Benim çocukluk dönemlerimde kuş ile alakadar olmak hakkıyla ayrı bir lükstü. Çok paranın ardında değiliz. Zaten ego kuşlara verdiğim oyun parasını vaktiyle içki düşüncesince harcıyordum. Ondan kurtuldum burada kuşları sevindiriyorum" dedi.

"Alkolden soğuklaşmak düşüncesince kuşlara yakınlaştım, anca de oldu"

30 yılı fazla süredir muhabbet kuşu beslediğini kail Baltacı, "Tabii bu süreçte işleri mükemmel bilmediğim düşüncesince zararlarım da oldu. Hepsini deneme edinerek öğrendim. Tır şoförü olduğum düşüncesince daima kuşlarla ilgilenemiyordum. Sonrasında köle bir yorgunluk oluştu. Ben daima içki içen biriydim. Allah kader etti alkolden soğudum, ondan sonradan kuşlara yakınlaştım. Çocuklar da bu işi lisan verdi, pandemi devrinde elan da bir nikbet saldılar. Ben de akciğer kanserine yakalandım, sol ciğerimin yarısını aldılar. Rahatsızlığımdan sonradan bu işi elan da hızlandırdık. Vaktimiz burada geçiyor. Benim yetişemediğim yerde icap oğullarım, icap eşim araştırma görevlisi oluyor. Ben bu kuş işinden nite anlıyorsam, aşırı şükür onları da anca yetiştirdim" ifadelerini kullandı.

Kuşlarla bir bebekle ilgilenir kadar ilgilendiklerini kaydeden Baltacı, "Sabahları bizim çaça saatimizdir. mesela bir hanım, kapıda eşini nite karşılarsa, bunlar da tellere dizilir bizi bekler" dedi.

"Herkes kuş besleyemez"

Herkesin kuş besleyemeyeceğine uyanıklık çekici Baltacı, "Bu kuşlar mütekellim ırklardır. Nasıl ilgilenirseniz, size anca yaklaşır. 40 kelimeye benzeyen konuşabilirler. Eğitmek şahıslara mahsustur. Kuşu eğitebilmek de sizin sıcaklığınıza bağlıdır. Çocuklar da öyledir, füru sevindirilmiş olduğu yere gider. Kapıyı da açsanız çıkmaz, çıksa üstelik gezer gene yanınıza gelir. mesela kuşların günce bakımları da oluyor, alakadar olmak gerekiyor. Bir de kişiler, 'kuşun gagası uzadı ne yapabilirim?', 'tırnağı uzadı ne yapabilirim?' diyor. Bunlar düşüncesince mineralli taşlar, ağız taşları, kalamar kemiği var. Kendi gagalarını ve tırnaklarını bu ahcar yardımıyla törpülüyorlar" sanarak konuştu.

Huriye Ferah Vanlı - Cihan Atik - Harun Yıldız

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ