USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Ankara'da birlikte iştirak öz işini bırakıp deprem bölgesi düşüncesince uyku tulumu üretiyor

Kahramanmaraş merkezli "asrın felaketi" namına vasıflandırılan depremler sonrası bölgenin rüçhan gereksinimlerini bertaraf etmek düşüncesince sanayiciler, üretimlerini dönüştürmeye başladı.

Ankara'da birlikte iştirak öz işini bırakıp deprem bölgesi düşüncesince uyku tulumu üretiyor
18-02-2023 13:09
Ankara

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından meydana getirilen mukayyet açıklamaya göre, Ankara'da arabalar düşüncesince yanmaz aşağı mahalle kılıfı üreten ortak şirket, Bakanlığın koordinasyonunda uyku tulumu yapım etmeye başladı.

Otomobil aşağı mahalle kılıfının birlikte ayrışık fen kumaşların üretimini de karşıcı şirket, Ankara'da İvedik Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) faaliyetlerini yürütüyor.

Açıklamada görüşlerine arazi maruz firmanın Genel Müdürü Mehmet Gültekin, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile irtibata geçerek uyku tulumu üretmeye başladıklarını belirterek, "Kendi işlerimizi ağız ağıza bıraktık. Günde 3 posta çalışıyoruz. Haftada 5 bin adetlik istihsal planlıyoruz." ifadesini kullandı.

Gültekin, önceki aşamada kendilerine ilişik bulunan tırı aş damı durumuna getirmeyi planladıklarını fakat hâlâ sonradan öz iş alanlarıyla alakadar çalışmaya başladıklarını bildirdi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) genel ağ sitesinden dernek ve uyku tulumu gereksinimi bulunduğunu öğrendiklerini anlatım fail Gültekin, şunları kaydetti:

"Biz de Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile irtibata geçtik. Onlar dedi ki 'Uyku tulumu üretmeniz hakkıyla müfit olur.' Biz de uyku tulumu elde etmek düşüncesince kolları sıvadık. Normalde bu bizim işimiz değil. Daha sonradan güpür tedarikine başladık."

Tedarikçiler servet almadı

Gültekin, uyku tulumunun süresince kullanıcıyı ısıdam markajcı hususi ortak elyaf bulunduğunu belirterek, "Firmalardan paha toplarken bizlere 'Biz yarısını alacağız.' dediler. Fermuar şirketi dedi ki, 'Biz ağız ağıza hediye gerçekleştirmek istiyoruz.' Bu biçimde uyku tulumu hazırlamaya değişmeyen verdik." ifadesini kullandı.

Günde kısaca 1000 skor uyku tulumu üretimine başladıklarını kaydeden Gültekin, şu detayları paylaştı:

"Şu anda 1 tırımız tertiplenmek kadar içerisine 3 bin 500 skor uyku tulumu ile bu arada deprem bölgelerine göndermeyi hedefliyoruz. Haftada 5 bin adetlik istihsal planlıyoruz. Burası, şeb gündüz, 24 saat, 3 posta halinde çalışıyor. 6-7 bin uyku tulumunu 1 milyon liraya üretiyoruz. Bunu, firmanın bünyesinden karşılamaya değişmeyen verdik. Kendi işlerimizi ağız ağıza bıraktık. İhracatçı firmayız, öz müşterilerimizi ağız ağıza bıraktık. 'Deprem alanına çalışıyoruz şu anda, size işlev veremeyeceğiz.' dedik. Onlar da sağlıklı olsunlar tatlı karşıladılar."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ