USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Antalya Diplomasi Forumu Youth etkinliğinde spor konuşuldu

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Filenin Sultanları'nın Türkiye'ye voleybolu sevdirdiğini belirterek, "Hem dünyada Türk Milli Takımı'nın ne denli güzel olduğunu, bire bir sürede da Türk hanımını enerjisini ve ne yapabileceğini gösterdi." ifadelerini kullandı.

Antalya Diplomasi Forumu Youth etkinliğinde spor konuşuldu
13-03-2022 14:22
Antalya

Antalya'nın Belek Turizm Merkezi'ndeki NEST Kongre Merkezi'nde düzenlenen, Anadolu Ajansının (AA) "Global İletişim Ortağı" bulunduğu Antalya Diplomasi Forumu 2022'de (ADF) gerçekleşen ADF Youth etkinliğine Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Voleybol Federasyonu Başkan Mehmet Akif Üstündağ ile Kadınlar Voleybol Milli Takımı kaptanı Eda Erdem katıldı.

Çavuşoğlu, ADF'nin en ehemmiyetli unsurlarının çoluk çocuk ve hanımlar bulunduğunu belirterek, sporun, sanatın ve kültürün Türkiye'nin ehemmiyetli birlikte okşayıcı gücü bulunduğunu söyledi.

Türk sporcuları muvaffakiyet kazandığında değme yerde konuşulduğunu özetleyen Çavuşoğlu, "Bu manada uçan top ve Filenin Sultanları sonuç senelerde ön plana çıktı. Filenin Sultanları voleybolu Türkiye'de aşırı sevdirdi, hem tamamı dünyada Türk Milli Takımı'nın ne denli kalburüstü olduğunu, ayrımsız sürede da Türk hanımının enerjisini ve ne yapabileceğini gösterdi." sanarak konuştu.

Ankara'daki Voleybol Federasyonunun leyli okulunu görüşme ettiğini kail Çavuşoğlu, bu meslek sebebiyle dirayetli evlatların hem meslek eğitimlerini aldığına hem de uçan top oynayabildiklerine dikkati çekti.

"Pandemiye karşın sabık sene 164 organizasyona ev sahipliği yaptık"

Bakan Kasapoğlu ise konuşmasında sporun dünya kıymetine manalı birlikte ulama sağladığını belirterek, spor turizmine maruz ciddiyete değindi.

Türkiye'nin değme durumunda çağdaş spor altyapısının bulunduğunu kaydeden Kasapoğlu, "Antalya'yı spor turizminin başkenti kendisine görüyoruz. Antalya'nın aşırı ağırbaşlı birlikte rakiplik üstünlüğü var." dedi.

Kasapoğlu, Türkiye'nin spor organizasyonlarına ev sahipliği yapmada üstünlüğü bulunduğunu belirterek, "Pandemiye karşın sabık sene 164 organizasyona ev sahipliği yaptık." sanarak konuştu.

"Konu ulusal kol olunca bütünlük oluyoruz"

Eda Erdem ise sporun kitleleri birleştiren birlikte niteliği olduğuna dikkati çekerek, Filenin Sultanları ve Türk eş sporcuların ağırbaşlı birlikte göreve eş bulunduğunu anlattı.

Türk sporcuların hem Türkiye'yi asimilasyon hem de Türkiye'nin aydın yüzünü teşhir rolü bulunduğunu tamlayan Erdem, "Sporun bizi yaşama katığını söylemeye çalışıyoruz." dedi.

Erdem, ulusal biçim giyince yaşanmış olan bütünlük ve yardıma de dikkati çekerek, "Bir takımın taraftarı olabilirsiniz fakat özellik Milli Takım olunca bütünlük oluyoruz." sanarak konuştu.

Voleybol Federasyon Başkan Üstündağ da spora müteveccih talih desteğinin önemine aksan yaparak, adlı sanlı voleybolcu ve çalıştırıcı Atilla Öztire'nin Ukrayna'da muhat küsurat ailesine Dışişleri Bakanlığının 1 bugün zarfında ulaşarak tahliyesini gerçekleştirdiğini hatırlattı.

Üstündağ, tamamı paydaşlarla kuma fiilen voleybolu Türkiye'nin değme hesabına ulaştırdıklarını da anlattı.

"Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu berhayat gelişmek istiyorum"

Etkinliğin istifham karşılık kısmında iştirakçilerin sorularına karşılık verici Erdem, 14 dalavere giymesinin nedenini de anlattı.

Geç yaşta voleybola başladığını kail Erdem, 14 numaralı formanın boşta olduğunu, kariyerinin devamında ise sonsuz 14 numaranın karşısına çıktığını tabir etti.

"Galiba 14 kaderim." diyen Erdem, birlikte pot peşi sıra Erdem'i kalıp alarak voleybola dönen güre birlikte sporcuya, "Daha dobra olabilmek düşüncesince voleybolu aşırı seviyor olmanız lazım. Sakatlık sporun zarfında mevcut ve pot hepimizi asıl yaşama döndürüyor. Bunu uğrunda birlikte bariyer kendisine düşünüm ve bırakmak düşüncesince fiilen art dönmen gerekiyor. Hayatı uçan top hesabına yaşaman gerekiyor fakat B planının da olması gerek. Sakatlık muhtemel fakat okulu da boşlama etmemeniz, yediklerinize içtiklerinize özen etmeniz gerekiyor." sanarak konuştu.

Erdem, hoppadak kabiliyet değil aşırı idman icap ettiğini de belirterek, "Kendinize erek koyun, tek engele takılmamaya çalışın ve özgüveninizi bulmaya çalışın." dedi.

Bireysel hedeflerine müteveccih soruya da karşılık verici Erdem, "Fenerbahçe'yle kulüpler Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu berhayat gelişmek istiyorum, Milli Takımla 2024 olimpiyatlarında, literatür Dünya Kupası'nda madalya yöneltmek istiyorum. Özellikle olimpiyatlarda Tokyo'da neredeyse kaçırdığımız madalyayı yöneltmek istiyorum." ifadelerini kullandı.

Erdem, güre sporcuların umutsuzluğa kapılmaması icap ettiğini dile getirerek, "Kimsenin ne dediğine bakmadan, inatla çalışmaya bitmeme edin. Benim de umutsuzluğa kapıldığım dönemler oldu, yapamazsın dendiği devir aşırı dobra yaparım dedim fakat lafla değil, sahadaki oyunumla söyledim. Güçlü durmaya çalışın ve kendinize güvenin. Kötü eleştirilere hürmet duyun fakat bildirme etmeyin." değerlendirmesini yaptı.

Voleybolcu olmasaydı basketbolcu gelişmek isteyeceğini kaydeden Erdem, "Kuzenlerim basket oynuyordu ego de basketbolcu gelişmek istiyordum fakat seçmelere gideceğim güneş aşırı hastaydım. Annem müsaade vermedi, dobra ki de vermedi." dedi.

"Kapımız tamamı spor ruhuna makul çalışmalara açıktır"

Bakan Çavuşoğlu, Türkiye'nin arsıulusal organizasyonlara ev sahipliği meydana getirecek kapasitesi bulunmasına karşın ilkin olimpiyat ev sahipliği düşüncesince meydana getirilen oylamaların nesnel olmadığın belirterek, "Altyapı bakımından, emeksiz muvasala bakımından, ne kriteri koyarsanız koyun, İstanbul hem olimpiyatlara hem de dünyanın en ehemmiyetli organizasyonlarına ev sahipliği hazırlamaya hazır. Biz bakanlıklarımızın çalışmalarına da dayanak noktası veriyoruz. Böyle birlikte değişmeyen verilirse tamamı hayattaki misyonlarımızla çalışmaya hazırız." ifadelerini kullandı.

Kasapoğlu ise Türkiye'nin tamamı arsıulusal organizasyonlarda istem fail değil istem edilen birlikte dünya olduğuna dikkati çekerek, "Bizim imkanlarımız hazır. Kapımız tamamı spor ruhuna makul çalışmalara açıktır." dedi.

Türkiye'de 60'tan birlikte tomar federasyon bulunduğunu ve bunlara talih desteğinin aşırı faziletli bulunduğunu özetleyen Kasapoğlu, tamamı süreçlerin raks ve spor federasyonlarındaki gençlerle yürütüldüğünü söyledi.

Etkinliğin peşi sıra katılımcılara imzalı uçan top hepsi dağıtıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ