USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Asayiş

Antalya’da 18 yıllık hemşireye ev sahibi şoku

Antalya'da 18 senedir hemşire yerine etkin 1 bebek anası kadının eşyaları, iddiaya mucibince ev sahibinin kızı kabilinden boşaltma sonucu çıkartılıp anahtarcı ile eve girilerek hariç konuldu. İş dönüşünde eşyalarını dışarıda gören kadın, "Hakkımızı savunmamıza okaz

Antalya’da 18 yıllık hemşireye ev sahibi şoku
26-12-2021 13:47

Olay, Konyaaltı ilçesi Pınarbaşı Mahallesi 732 çıkmaz üstünde mevcut indinde sitede geçtiğimiz perşembe haset meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 18 senedir hemşire şekilde fariza önleyen Şerife Kocakaya (40), 25 Mayıs 2017 senesinde indinde sitedeki yapının ikinci katını benzeri ile baş başa kiraladı. Bir bebek anası kadın, 28 Ekim 2021 tarihinde ise benzeri ile anlaşmalı şekilde boşanarak habbe kirasını vermeye ve evde kalmaya bitmeme etti.

İddiaya göre, fenomen haset ev sahibinin kızı Kocakaya'yı telefon ile arayıp elinde boşaltma taahhütnamesi bulunduğunu belirtip evi boşaltmaya geldiklerini bildirdi. Hastanede vazifeli bulunan Kocakaya ise halden haberinin olmadığını belirterek, namına taşınması düşüncesince devir verilmesini istedi. İddiaya göre, huzur taraf, teklifi onama etmeyerek eve anahtarcı desteği ile girip eşyaları hariç çıkarttı. Komşularının bilgi vermesi hesabına fenomen namına mevrut Kocakaya, eşyalarının dışarıda bulunduğunu görür görmez adeta yaşamının şokunu yaşadı.

Kocakaya, hali arkadaşlarına bildirdi. Arkadaşlarının desteği ile eşyalar Antalya'da indinde depoya taşındı. Kocakaya ise evladı ile baş başa indinde arkadaşına sığınarak burada kalmaya başladı. Olay daha sonra arama gayeli eve art dönen avrat habbe anahtarının değiştirildiğini gördü. Kadının ayakkabılarının ise bap uğrunda duruyor olması özen çekti.

"Bizim ödenmemiş on paralık kiramız yok"

Yaşadıklarını İhlas Haber Ajansı muhabirine özetleyen Şerife Kocakaya, “Evi eşim ile baş başa dünyaevi öncesinde kiraladık. Emlakçıdan kiraladık. Sonraki süreçte 4 senedir bu evde oturuyoruz. Kiramızı dünyalık sahibinin oğluna verdik. Elden verdiğimiz de evet bankadan da ödediğimiz oldu. Eşim ile 28 Ekim 2021 tarihinde ayrıldık. Bu süreçte kızı kiranın namına verilmesini istemiş. Eşim de kiraları oğluna vermeye bitmeme etti. Bizim ödenmemiş on paralık kiramız yok. Eve verdiğimiz indinde zararımız yok. Boşaltma sonucu çıkmış. Bunu bizlere bildirdiklerini söylediler. Ben bu evde oğlum ile yaşıyorum, bana vasıl indinde bilinçlilik yok. Muhtarlığa sorduk orada da yok. Bir boşaltma sonucu mevcut lakin bunun önüne geçemedik. Bana hastanede çalışırken telefon geldi. Evimi anahtarcı ile açacaklarını söylediler” dedi.

"Ben erişince evim anahtarcı kabilinden küşade ve eşyalar boşaltılmaya başlanmıştı"

Kocakaya, "Ben vakası bilmediğimi, erişince mevzuyu netleştirip bu mevzuda mutedil yolu bulabileceğimizi söyledim. Ama ego erişince evim anahtarcı kabilinden küşade ve eşyalar boşaltılmaya başlanmıştı. Olayın ne işe yaradığını anlamam levent boylu sürdü, o şoktan çıkamadım. Evime girmişlerdi. Bana hususi eşyalarımı alıp dava çıkarmamamı söylediler. Ev sahibinin damadı ile görüştüm. '1 senedir kirayı bizlere verecektiniz, öbür kardeşe verdiğiniz düşüncesince bu sonucu aldırdık' dediler. Ben yalvardım. '3.5 yaşlarında oğlum var, sizin 1 yıllık kiranızı geriye çevrilmiş şekilde gene ödeyeyim' dedim. Bana az buçuk müddet vermelerini istedim. Tüm eşyalarımı çıkarmışlardı" dedi.

Kocakaya, evi 4 yıl geçmiş 900 TL'ye kiraladığını, icar artırımı da yapıldığını belirterek habbe bugünkü şartlarda kirası 5 bin TL bulunduğu düşüncesince eşyalarının hariç atıldığını ve evden yolsuz halde çıkartıldığını gelecek sürdü.
18 senedir hemşire şekilde çalıştığını tamlayan Kocakaya, “Pandemide fariza aldım. 2 senedir covid ile savaş ediyoruz" niteleyerek konuştu. Kendisine asistan olunmasını talip kadın, "Yaşadıklarımı anlayamıyorum. Buzdolabımı boşaltmam icap ettiğini üstelik hatırlamıyorum. Hayat hikayem sağlıksız kaldı. Fotoğraflarım ve ihtimal paralarım da kayıp. Şu anda arkadaşlarımda kalıyorum” dedi.

"Hayat hikayem çöpe atık gibi"

Depoda mevcut eşyalarını arama fail Kocakaya, “Evim açıldıktan sonradan eşyalarım bahçeye indirildi. Hakkımızı savunmamıza punt üstelik verilmedi. Eşyalarım hurdaya döndü. 4 yıllık kullandığım topu topu eşyalarım hurda konumunda. Biz depoyu kiraladık. Eşyalarımın ne derece kullanılır bulunduğunu sonradan göreceğiz. Üzgünüm. Hayatım çöpe atık kabil baş döndürücü kötüyüm. Devlet memuruyum, hayatımda on paralık hakeza indinde prosedür görmedim. Kimseye indinde şer de etmedim. Çok üzgünüm. Umarım haklılığım anlaşılır” niteleyerek konuştu.

Telefon ile erişilen ev sahibinin kızı ise, “Usulsüzlük yok. Usulsüz ise talih dairesi nite oradan çıkarsın. Evi kiralayan Şerife hatun değil, Ferit beydir. Ferit erkeğe de halis muhlis tebligatlar gönderildi. O nedenden dolayı yolsuz olsa yürütme dairesi hastalık hakeza indinde bilinçlilik yapsın. Evlendiklerini ve ayrıldıklarını kılıç başkasından öğrendik. Tebligatın ulaşıp ulaşmadığını ego bilemem” laflarına toprak verdi.

Ertuğrul Gün - Akif Yılmaz
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ