USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Asayiş

Antalya'da ekili alanlar ve çilek seraları sular altında kaldı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü çeşidinden meydana getirilen uyarının arkası sıra sabahleyin saatlerinde rahmet ve yel Antalya'nın Aksu ilçesinde tesirini gösterdi, ekili alanlar ve çilek seraları sular altında kaldı.

Antalya'da ekili alanlar ve çilek seraları sular altında kaldı
27-11-2021 20:13

Antalya'nın Aksu ilçesinde sabahleyin saatlerinde süregelen rahmet üreticileri güç halde bıraktı. Gün içinde sertliğini artı güçlü rahmet ve rüzgar, ekili alanları sular altında bırakırken daha önceki meyvelerini vermeye süregelen çilek seraları da sular altında kaldı.

Hasat düşüncesince güneş sayarken seraları sular altında kaldı

Aksu ilçesi Kundu Mahallesi'nde çilek üreticisi Aslan Peker, senelerdir bu alanda çilek ürettiğini önceki kere seralarının sular altında kaldığını tabir etti. Üretici Aslan Peker, "Yağmur ve yel sabahleyin er saatlerde başladı nısfınnehar sonuna denli tek açıklık vermedi. Kanallar sularla dolup taşınca seralarımızı su bastı. 12 dekarlık çilek seramızın 6 dekarı sular altında kaldı. Pazartesi haset hasat yapmayı düşünüyorduk. Dekarda 10 bin TL zararımız var” halinde konuştu.

“Yağmur ve fırtınadan dokunca gören seralardan Nisan ayına denli hasat yok”

Sular altında artan sahaların 5 ay sonradan velut bir vaziyete geleceğini kaydeden Aslan Peker, "Bu dokunca gören seralardaki çilekler Nisan-Mayıs kocaoğlan kabil kendini toparlar. Burası düşüncesince ayrı birlikte düzentileme ve iş yapılacak. Fırtına ve yağmurdan sonradan Nisan ayına denli hasat ika şansımız yok” dedi.

Hilal Kara

İLGİLİ HABER
Antalyada gezim personellerinin kalmış olduğu kent sular altında kaldı Antalya’da gezim personellerinin kalmış olduğu kent sular altında kaldı
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ