USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Antalya’dan Ukrayna’ya 2 tır dolusu yardım

Antalya'da 3 Ukrayna Derneği birleşip Ukrayna'ya 2 tır dolusu yardım gönderiyor. Konu ile ilişik mütekellim Akdeniz Ukrayna Derneği Başkanı Natalia Karaca, “Burada Akdeniz Ukrayna Derneği, Ukrayna Ailesi Derneği ve Ukrayna Sanat ve Kültür Derneği'yle her daim bu arada çalışıy

Antalya’dan Ukrayna’ya 2 tır dolusu yardım
04-03-2022 10:43

Antalya'da Ukrayna dernekleri, Antalya Ukrayna Konsolosluğu'nda yan yana araya gelip, ülkelerine yardım gönderiyor. 1 kıta tırın 2 güneş evvel gittiğini gayrı 2 tırında dakika yola çıkacağını tamlayan Ukraynalılar, ülkede küsurat aileleri düşüncesince ide içerisinde. Savaşın biran evvel bitmesini arzulayan Ukraynalılar, ülkelerinin indinde olduklarını ve sonuna denli savaşacaklarını belirtti.

Ukraynalıların ve Türk vatandaşların destekte bulunmuş olduğu yardım kolilerinde ilaç, nesil maması, çaput ve asliye besin malzemeleri bulunuyor. Ukrayna Antalya Konsolosluğu'nda birleşen koliler, konsoloshane önüne mevrut tıra yüklenip yola çıkıyor.

“Yardım gönderdiğimiz düşüncesince mutluyuz”

Yardım gönderdikleri düşüncesince bahtiyar olduklarını tamlayan Akdeniz Ukrayna Derneği Başkanı Natalia Karaca, “Bugün baş döndürücü bahtiyar ve şanslıyız zira 2 kıta makine gönderiyoruz. 1 kıta tır doğrudan Ukrayna'ya gidecek. Diğer tır da İstanbul'a gönderiyoruz. Yemek, nesil bezi, nesil maması baş döndürücü önemli. İşyerleri ve herhangi yan yana arazi mestur o nedenden dolayı buradan gönderiyoruz. 12 bin şişe su ve ilaçlar gönderiyoruz. İlaçları toplayacağız ve göndereceğiz. Bu tır İstanbul'a gidecek zira bizim konsoloshane depomuz var. Orada herhangi yan yana obje düzeltilecek ve döküman kayıtları yapılacak. Hepsi baş döndürücü çabuk ve çabuk biçimde gidecek” dedi.

“2 tır dakika gidiyor”

Ülkelerinin baş döndürücü çelimli olduğuna yer veren Karaca, “Burada Akdeniz Ukrayna Derneği, Ukrayna Ailesi Derneği ve Ukrayna Sanat ve Kültür Derneği'yle daim bu arada çalışıyoruz. 1 kıta tır 2 güneş evvel gönderdik. 2 tır dakika gidiyor. Herkese baş döndürücü teşekkürname ediyorum. Türkler baş döndürücü yan yana tomar yardım ediyor. Arıyor yahut buraya mama, ısıtıcı, giysi getiriyor. Ukrayna emniyetsiz çelimli yan yana ülke. Yaşasın Ukrayna, Yaşasın Türkiye. İnanıyorum bizim topraklarımızda geçenlerde sulh olacak” diyerek konuştu.

“Ailemin bulunmuş olduğu şehre baş döndürücü dokunca vermişler”

Ailesinin Ukrayna'da bulunduğunu ve onlar düşüncesince endişelendiğini kail Sofia Berkil, “Bütün akrabalarım Ukrayna'da. Onlara genel ağ üstünden ulaşabiliyorum. Sürekli yazıyorum ‘Ne oluyor' diye. Çünkü ailemin bulunmuş olduğu şehre baş döndürücü dokunca vermişler. Buradan nesil maması, diş macunu, diş fırçası, yemek, giysi denli şeyler gönderiyoruz. Benim akrabalarım ve eksiksiz Ukrayna baş döndürücü güçlü. Biz ülkemizden vazgeçmeyeceğiz ve sonuna denli savaşacağız. Biz Ukrayna düşüncesince türkiye düşüncesince savaşıyoruz fakat Ruslar ne düşüncesince savaşıyorlar bilmiyorlar. Hiçbir fikirleri yok. Şimdi Ukrayna şimdi çelimli oldu. Herkes inanıyor, tığ kazanacağız” biçiminde konuştu.

“Kıyafet ve çıkar yol önceliklerimiz”

Yardım kolilerinin içeriklerinden bahseden Daira Demirkale, “Maalesef ailemiz ve arkadaşlarımız orada. Benim anneannem 2'nci Dünya Savaşı'nı çocukluğunda gördü. Şu anda maatteessüf ayrımsız hali yaşıyor ve ego onun düşüncesince baş döndürücü üzülüyorum. Hayatta kalmaya çalışıyor. Şu an ulaşabiliyorum fakat arada sırada çevir sesi kesiyor. Benim halam ailesiyle baş başa sığınakta saklanıyor. Anneannem müheyya namına botla ve montla uyuyor. Ne kabil ne olamaz diyerek müheyya bekliyor. Anneannem nesil kreşinde çalışıyor ve dallar bulunmadığı düşüncesince askerler düşüncesince kemirmek hazırlayıp oraya götürüyor. Babam denizci ve denizin ortasında bekliyorlar. Karaya çıkmaları haram ve nasıl biteceğini bilmiyorlar. Elimizden mevrut herhangi yan yana şeyi yapıyoruz. Kıyafet ve çıkar yol önceliklerimiz zira yetmiyor. Bebek maması ve bezi gönderiyoruz. İnsanları yaşamda dokunabilecek herhangi yan yana şeyi gönderiyoruz. Bu savaşın bitmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Elifnaz Altürk - Suat Metin
 

İLGİLİ HABER
Zelenskiy: Bir patlama olursa bu  herhangi yan yana şeyin sonu, Avrupanın sonu olur Zelenskiy: 'Bir patlama olursa bu herhangi yan yana şeyin sonu, Avrupa’nın sonu olur'
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ