USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Asayiş

Araç kiraladı, mağdur oldu

Beşiktaş'ta taşıt kiraladığı şirket çeşidinden 10 bin teklik dolandırıldığını kanıt fail Adem Özçelik, savcılığa töhmet duyurusunda bulundu. Mağdur edildiğini kail Özçelik, “Başka mağdurların olmaması düşüncesince tığ bunun birlikte an önceki çözülmesini is

Araç kiraladı, mağdur oldu
19-12-2021 09:52

Başakşehir'de canlı Adem Özçelik, taşıt kiraladığı şirketin ara bulucu reddetme etmesinin arkası sıra kendisini dolandırdığını öne sürerek, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na kabahat duyurusunda bulundu. Suç duyurusu dilekçesinde, mağdur Adem Özçelik'in 17 Ekim günü, Beşiktaş'ta mevcut firmadan 2 günlüğüne taşıt kiraladığı, kira bedeli şekilde 600 teklik ve güvence şekilde ise 10 bin lirayı vasıtasız tasdik etmiş yer aldığı kaydedildi.

Kontrat yaparken hisse senedi imzalatıldığı öne sürüldü

Dilekçede, mağdur Özçelik'in 19 Ekim'de arabayı reddetme etmesinin arkası sıra namına 21 çalışma haset bünyesinde teminatının reddetme edileceğinin söylendiği lakin paranın art ödenmemesine karşın, kısaca 1 ay sonradan bin 339 teklik gidiş geliş cezası geldiği aktarıldı. Suç duyurusunda şirketin çalışanlarının, mağdurun sözleşme imzaladığı esnada, kağıdın dibine hisse senedi koyduğu ve bu biçimde mağdura hisse senedi imzalattıkları öne sürüldü. Firma dolayısıyla baş döndürücü sayıda mağdurun olduğunun tez edilmiş yer aldığı dilekçede, mağdurun zararının 10 bin TL yer aldığı ve şirketin elindeki senetten ötürü fikir etmiş yer aldığı belirtildi.

Mağdurdan aldıkları depozitoyu reddetme etmediler

Geçtiğimiz günlerde bulunmuş yer aldığı kabahat duyurusunun arkası sıra vakaya bağlı izah karşılayıcı Adem Özçelik, "10. ayın 17'sinde özlük arabamla yola çıktık, Konya'ya memleketime kaynanamı almaya gidiyordum lakin yolda giderken Gebze'de arabamın motoru yandı. Motor yanınca çekiciye yükledim, çekiciyle Gebze'ye arabayı bıraktım. Orada şeb mağdur kaldığım düşüncesince ahlaksız oradan ortak küme kiraladım, İstanbul'a geldim. İnternetten bu firmayı buldum. Bu şirket bizlere ‘hiçbir bilinçlilik geçişsiz değil, günlüğü 300 lira' dedi. Sonra 15 bin TL güvence akçesi istediler. Ben 'o denli veremem' dedim. 10 bin TL'ye düşürdüler. 10 bilyon güvence akçesi verdim, sonradan dediler ki 'bu depozitoyu 7 çağ ortamında size reddetme edeceğiz'. Ben de otomobille Konya'ya gittim geldim, 19'unda da akşam ezanı vakit 8'de arabayı tasdik ettim. Hatta tasdik ettiğimde arabayı da yıkattırdım. Hiçbir çiziği de yoktu tek şeyi de yoktu. Videoya da çektim tasdik ederken, bana tek bilinçlilik demediler. Sonra 7 çağ geçti, yatırmadılar parayı. 20 çağ dediler, 20 çağ de geçti gene yatırmadılar" sanarak konuştu.

Arabayı tasdik ettikten sonradan üstelik taşıt üzerinde mukayyet görünüyor

Teminat parasının tek biçimde reddetme edilmediğini tamlayan Özçelik, açıklamasının devamında, "1 ay sonradan bana, 11'inci ayın 17'sinde Büyükçekmece Avcılar istikametinde otomobille ukubet yemişim bin 339 lira. Halbuki benim orayla ortak alakam yok. Sonra geçmişine baktım ki ego arabayı 10'uncu ayın 19'unda tasdik ettim bunlara zaten. Hala da makine benim üzerime kayıtlı, kiralık görünüyormuş. Benden ayrıksı şu anda benim tanıdığım 13 isim henüz var. Şu anda benim zararım 10 bin lira. Bazı arkadaşların 7 bin teklik bulunan var, 6 bin teklik bulunan var, 5 bin teklik bulunan var, 10 bin teklik olanlar mevcut ayrıca duyduğuma mucibince 20 bin teklik olanlar varmış. Suç duyurusunda bulunduk. Biz ortak an evvel, DOĞRU çabucak sonuçlanmaz bu yemeden içmeden şirket faaliyette yer aldığı düşüncesince ortak an evvela devletin buna el atıp ayrıksı mağdurların olmaması düşüncesince tığ bunun ortak an evvela çözülmesini istiyoruz" sanarak konuştu.

"Bizden henüz baş döndürücü mağdur bulunan insanoğlu var"

Aynı firmadan kendisinin de dolandırıldığını tez fail ortak ayrıksı mağdur Mehmet İlhan ise "Ben de ortak buçuk yıl evvela taşıt kiraladım, 2 bin teklik güvence akçesi çektiler. Bloke koyacağız dediler yemeden içmeden bloke koymamışlar aracısız parayı çekmişler. Ben bundan ötürü baş döndürücü mağdurum, aradığımda ayrımlı değişik esame çıkıyor. Adamların ki oldukları anlaşılan değil, bunlar dolandırıcı. Ben bunun düşüncesince yargıcı heyetine başvurdum ve benim mahkemem de sonuçlandı, 5 ay filan beli yemeden içmeden benim paramı hala reddetme etmiyorlar ve ego aradığımda ayrımlı değişik isimlerle çıkıyorlar. Yetkili biriyle ahbaplık etmek istediğimde on paralık kimesne namevcut orada. Çok mağdur bulunan insanoğlu var. Ben 2 bin teklik verdim yemeden içmeden 20 bin lira, 30 bin teklik verenler var. Daha baş döndürücü mağdur şahıslar var. Şu an kimesne gelmedi tığ de ekip kurduk, şu an bizde 13 isim mevcut yemeden içmeden içlerinden şu an kimesne gelemedi yemeden içmeden ortak güruh mağdur var. Google'a yazdığınız devir elhak ortak güruh isim çıkıyor ve hepsi sızıltı ediyor ve bunun önüne kesinlikle geçilmiyor tığ şaşırıyoruz şu anda" dedi.

"Aradığımız devir şu anda bizi zılgıt ediyorlar"

Açıklamasına bitmeme fail Mehmet İlhan, "Bizim kabil farklı, ayrıksı insanoğlu da mağdur olmasın istiyoruz. Biz olduk ötekisi olmasın. Bunun ortak an evvela çözülmesini istiyoruz. Bir parça minicik taş izi beli sanarak ki bizlerden de bulunan ortak bilinçlilik değildi, bizlere atmaya çalıştılar. Bizim yaptığımız ortak görüngü değildi, bunu sonradan bizim üzerimize attılar sizde beli diye. 2 bin teklik yetmez, 5 bin teklik henüz vermeniz gerekiyor sanarak söylediler bana. Ben 2 bin teklik istiyorum, onlar benden 5 bin teklik henüz servet istiyorlar yersiz yere. Aradığımız devir şu anda bizi zılgıt ediyorlar, ‘nereye başvurursanız başvurun' diyorlar. Bu biçimde ego de hükümran heyetine başvurdum ve kazandığım biçimde paramı reddetme etmiyorlar ve değişik güruh isim bu biçimde mağdur olmakta şu anda" ifadelerini kullandı.

Sema Demir - Alper Suat Tutaşı
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ