USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Asayiş

Araçla polisten kaçarken kaza geçiren alkollü sürücü yaralı olarak yakalandı

Aksaray'da drift atarken güvenlik ekiplerini ayırt fail ve polisin dur ihtarına uymayarak kaçan alkollü sürücü, kovalamaca esnasında birlikte tıra çarpıp kaza yaptı. Kafasındaki yaraya önce müdahaleyi polis ekiplerinin meydana getirdiği sürücü, yarasını unutup otomobilini ve e

Araçla polisten kaçarken kaza geçiren alkollü sürücü yaralı olarak yakalandı
09-01-2022 20:33

Olay, cemaziyelevvel tün ½ si Tacin Mahallesi toy Hastane Caddesi üstünde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, 68 AP 940 plakalı arabasında alkol alarak seyreden Ahmet Han K. (20), alkolün de verdiği etkiyle yolda drift atmaya başladı. Bu tam caddede karakol atan İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekibi, drift atan uzlaştırıcı ayırt ederek sürücüsüne dur ihtarında bulundu. İhtara ekşi sürücü çabucak aracıyla kaçmaya başlarken, polis ve sürücü ortada kovalamaca başladı. Asayiş ekipleri sürücünün alkollü olabildiği ihtimali dair müşterek kazaya sebebiyet kesmek düşüncesince kontrollü biçimde takip edeni sürdürdü.

Sürücünün telaşa kapılmaması düşüncesince engin strateji yapan polis ekipleri, telsizden çav merkezine bilim verdi. Haber merkezi otomobilin plakasını öteki ekiplere de bildirerek, alanda güvelik önlemleri alındı. Aşırı çabucak trafikte korku saçarak kaçan sürücü, E-90 karayoluna çıkarak kaçmayı sürdürürken baş döndürücü geçmeden Yaşar Kuralay (50) idaresindeki 50 ABJ 928 plakalı tıra taraftan çarptı.

Tır şoföründen alkollü sürücüye “Hiç mi vuracak eş bulamadın” tepkisi

Kazada arabanın ön bölümü adeta katlanarak hurdaya döndü. Otomobilden çelimsiz müddette çıkmayı başaran yaralı sürücü, bu kat de piyon olarak kaçmaya başladı. Karayolundan geçerek ara sokaklara akıllıca kaçan yaralı sürücü müşterek müddet sonradan takiben koşan polis ekiplerince kıskıvrak yakalandı. Polis ekiplerinin “Neden kaçtın?” sorusuna “Kafam iyiydi vallahi, kaçıyordum” sanarak karşılık verici yaralı sürücüye kızan tır şoförü Kuralay, “Lan oğlum ne yapayım ego seni? Hiç mi vuracak eş bulamadın sen? Sizinle mi uğraşacağız biz?” niteleyerek reaksiyon gösterdi.

Yaralı sürücüye evvel dahil polis ekiplerince yapıldı

Yaya olarak kaçarken yakalanan ve kafası kanlar içre kalan sürücü, keyif tedbirleri kapsamında polis memurlarınca yerinden kaldırılmadı. Olay yerindeki polis ekipleri çav merkezine bilim vererek görüngü namına aceleci cankurtaran istedi. Ambulans beklenirken yaralı sürücünün kafasındaki kanamanın bitmeme ettiğini ayırt fail polisler, orada evvel müdahaleyi yaptı. Polis aracından getirdikleri peşkir ile sürücünün kafasındaki kanamayı durdurmaya etkin polis memurları, müşterek taraftan da hastalık canlı sürücüyü konuşarak sakinleştirmeye çalıştı.

“Dondum ağabey, parasız olacağım” niteleyerek yönelmek istedi

Polis memurlarının müşterek taraftan yarasına dahil ettiği, müşterek taraftan da sakinleştirmeye çalışmış bulunduğu yaralı sürücü bu kat de uzluk ve aracının ardına düştü. Oturduğu yerden kalkıp kullanmak talip genç, polis ekiplerine yüz kere aracını sordu. Oturduğu yerden kalkmasına müsaade vermeyen polis memurlarına evvel ilkin aracını soran gailesiz sürücü, “Ahmet ağa makine nasıl? Tamam da otomobile müşterek bakabilir miyim?” sanarak seslendi. Daha sonradan ehliyetini soran sürücü, “Ehliyet gitti benim. Ehliyet gitti” dedi. Israrla yönelmek talip sürücü, akıbet olarak kalkabilmek düşüncesince üşüdüğünü belirterek, “Kalkabilir miyim? Dondum ağa parasız olacağım” dedi. Genç sürücü, “Bir sigara verir misin Ahmet ağabey?” sanarak seslendiği polis memuruna ısrarla yüz kere aracını sordu.

1.26 promil alkollü çıkan sürücüye 2 bin 448 TL ukubet kesildi, ehliyetine el kondu

Bir müddet sonradan görüngü namına ambulansın gelmesiyle polis ekipleri şen müşterek dem aldı. 112 Acil Yardım ekipleri yaralı sürücüye evvel müdahaleyi görüngü durumunda yaptı. Ardından ambulansa bindirilen sürücü Aksaray Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada otama dibine tahsil edilen sürücünün keyif durumunun güzel bulunduğu öğrenilirken, meydana getirilen testte 1.26 promil alkollü bulunduğu belirleme edildi. Yapılan işlemlerin arkası sıra sürücüye alkollü taşıt kullanmaktan bin 825 TL, trafiği tehlikeye düşürmekten 427 TL, gidiş geliş kurallarını ihlal etmekten 196 TL iktisap etmek kadar mecmu 2 bin 448 TL mülk cezası kesildi. Sürücünün ehliyetine 6 ay süreyle el konulurken, taşıt da trafikten men edilerek otoparka çekildi. Kazalı taşıt içerisindeki alkol tenekeleri ise ilgi çekti.

“Polisten kaçıyormuş, geldi bana vurdu”

Yaşanan kazayı özetleyen tır sürücüsü Yaşar Kuralay, “Yeşil yandı, ego geçiyordum o tam sağımdan ‘tak' sanarak müşterek nağme geldi. O an ne işe yaradığını bilemedim. Aşağıya indim baktım, sağımda müşterek taksi. O an filhakika polisten kaçıyormuş, alkollüymüş şahıs. Geldi bana vurdu, polislerden kaçarken de şurada yakalandı” dedi.
Tır sürücüsü de işlemlerin arkası sıra ifadesi içerlemek kadar polis merkezine götürüldü. Yaşanan vakayla ait anket başlatıldı.

Yasin Can

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ