USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Arama kurtarma gemisi 'TCSG Güven' emekleri böyle görüntülendi

Salih Güvenlik Komutanlığı'nın 4 şişman kontrol kurtarma gemisinden birisi bulunan TCSG Güven Gemisi'nin İstanbul Boğazı'ndaki çalışmalarını İHA görüntüledi. 700 titrem ağırlığında 88.60 m. uzunluğundaki dev kontrol kurtarma gemisinde helikopter pisti, keyif merkezi, spo

Arama kurtarma gemisi 'TCSG Güven' emekleri böyle görüntülendi
06-05-2022 10:03

Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanlığı; Karadeniz, Marmara Denizi ve Ege Denizi'ndeki hata dalında dirilik ve para emniyetinin sağlanması, rastgele tür gayrikanuni faaliyetin önlenmesi ve çokluk kaynaklarının sürdürülebilir biçimde korunmasına müteveccih faaliyetlerine hepsi hızıyla bitmeme ediyor.

Sahil Güvenlik Komutanlığı envanterinde 4 parça kontrol kurtarma korveti bulunuyor. Bunlardan birisi de İstanbul'da bulunan ve 2013 senesinde göreve süregelen TCSG Güven Gemisi. 700 titrem ağırlığında 88.60 m. boyunda ve 12.20 m. genişliğindeki gemi aceleci tatbikat kabiliyetine sahip. Mavi vatanı destek kazanmak düşüncesince düzenlenen ölçüsüz birlikte giriş döndürücü göreve dahil bulunan gemide, helikopter pisti, keyif merkezi, spor salonu ve kantin, berber, çamaşırhane, ütühane ve 2 parça hızı kurtarma botu bulunuyor. Savaş gemisi şekilde da sabık kontrol kurtarma gemisinde 2 tür tabanca bulunuyor. Bu silahlardan biri de gemin giriş tarafında mevcut 40-70 milim çapındaki top, ötekisi de köprünün fevk yanındaki 12.7 milim makineli tüfek.

Arama kurtarma sırasında ve ilerleyiş sırasında karşılaşılabilecek hepsi negatif vaziyetlere erinç Sağlık Bakanlığı çalışanı bulunan birlikte hekim da buluyor. Sağlık merkezinde EKG çekimi, önce müdahale, kabilinden işlemler de yapılabiliyor. TCSG Güven Gemisinde, ikisi avrat zabit kazanmak neredeyse hep 104 personel fariza yapıyor. İhtimal birlikte bir vaziyete erinç polat delme ve silahlarını giyen personeller aceleci botlarla vakaya engelleme geçirmek düşüncesince gemiden ayrıla biliyor.

Gemi Kontrol Yardımcı Subayı şekilde fariza eden Yağmur İrem Baykal, bu mesleği bozukluk yeğleme ettiğini anlattı. Bu mesleği ıvır zıvır yaşlarda hazırlamaya değişmeyen verdiğini kail Baykal, “Ailemin yardımı ile buralara genişliğinde geldim. Ailem ıvır zıvır yaşlardan itibaren beni destekledikleri düşüncesince giriş döndürücü güzel birlikte biçimde karşıladılar. 7 aydır fariza yapmaktayım. Zorlu birlikte terbiye sürecinden geçtik. 1 salname birlikte terbiye sürecinden geçtik. 4 kocaoğlan Foça da kazanmak neredeyse 8 kocaoğlan da Antalya'da kazanmak neredeyse terbiye sürecimizi tamamladık. Beni en etkileyen vakalardan biri ise insanoğlu dünyasına dokunmak. Her görevimizi yürütme ederken insanoğlu dünyasına dokunduğumuz düşüncesince bu madde olağandan etkilemekte. Her personelimiz kişilere iane geçirmek düşüncesince canla başla savaşım etmekte. Çoğu iş piyasası baylara layıkıyla şimdi makul şekilde görülürken, gerçekte hanımlarında istedikleri işi yapabildiklerini bilmelerini isterim. Kurumumuzda avrat çalışanı bu mevzuda tek devir ayrı tutmamış, bilakis denktaş koşullarda bizlere çalışma ortamı sağlayıp bizlere ehemmiyet vererek rastgele mevzuda imkân getirmek düşüncesince çabalamıştır” dedi.

“Birinci basamak keyif merkezi şekilde tanımlanmaktadır”

Geminin özelliklerinden bahseden Güven Gemisi komutanı Kıdemli Binbaşı Akın Coşkunlar, “Genel tanımımız Arama Kurtarma faaliyetini yürütme etmek. Sahil Güvenlik Komutanlığı envanterinde 4 skor kontrol kurtarma korveti bulunmaktadır. TCSG Güven'de bu korvetlerden birlikte tanesi. 2013 senesinde göreve başlamıştır. 700 titrem ağırlığında 88. 60 m. uzunluğunda, 12. 20 m. genişliğindedir. Denizin altında 5 m. draftı bulunmaktadır. Helikopter imkanı, mekân kirliliğine engelleme olanağı yangına engelleme olanağı kabilinden umumi ve elverişli olanakları bulunmaktadır. Gemimiz engin kontrol kurtarma korveti şekilde geçmekte. Açık denizde yürütme ettiğimiz görevlerde karşılaşabileceğimiz sorunları çözebilmek yerine gemimizde revir bulunmakta. Birinci basamak keyif merkezi şekilde tanımlanmaktadır. Gemimizde Sağlık Bakanlığı çalışanı birlikte doktorumuzda bulunmaktadır. Aynı sürede gemimizin helikopter tahammül inzal olanağı bulunmaktadır. Bu ilkin bariz denizlerde yürütme ettiğimiz görevlerde bizlere iri fazlalık sağlamaktadır. Gemimizin yangınla savaşım düşüncesince harici düşkün itfa sistemi dediğimiz birlikte sistemimizde mevcut. Bununla muktezi gayrı gemilerdeki yangınları itfa olanağı bulabilmekteyiz. Gerekse manşet yönünde ahenksiz gemilere müdahalede de bu özelliğimizi kullana bilmekteyiz” diyerek konuştu.

Gemide 2 tür tabanca olduğunun tamlayan Coşkunlar, “Gemimizde muhtelif ebatlarda silahlarımız bulunmakta. Bu silahlarımızla umumi manşet görevlerinin icrası sırasında gerekseme olması yerinde kullanmaktayız. Bu silahlardan birlikte tanesi giriş tarafında mevcut 40- 70 milim oto birlikte skor toptur. Bu topla rastgele yıl derneşik şekilde atışlarımızı yürütme etmekteyiz. Bunun birlikte köprünün fevk tarafında 12.7 milim makineli tüfek dediğimiz 2 skor silahımız şimdi mevcuttur. Bunun da DOĞRU defans atışları yapmaktayız” ifadelerini kullandı.

“Gemimizde 2 parça avrat Subayımız bulunmaktadır”

Geminin tatbikat kabiliyetinin çelimli bulunduğunu kail Çoşkunlar, “Gemimizde 104 skor personel bulunmakta. 103 tanesi Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın rütbeli personeli, birlikte tanesi de Sağlık Bakanlığı'na ilişkin doktorumuzdur. Gemimizde 2 parça avrat Subayımız bulunmakta. Ana fariza konseptimiz gereği kontrol kurtarma görevlerine engelleme etmek. Bunun birlikte denizlerde karşılaştığımız gayrı olaylarda da rastgele tür müdahaleyi yapmaktayız. Gemimiz iri tonajlı birlikte gemi haricen iri gözükmesine karşın ilkin giriş tarafında mevcut pervanesi sebebiyle giriş döndürücü havadan tatbikat yapabilmekte. Manevra kabiliyeti yönünde çelimli ve donanımlı birlikte gemidir. Her tür limanda, rastgele tür hareketi yürütme edebilecek seviyededir. Bu gemiler çoğu kez anne limanlarından uzakta fariza yapmaktadır. Gittiğimiz limanlarda personelin maneviyat motivasyonunu yetiştirmek açısından helikopter hangarına helikopter konuşlandırmadığımız senelerde burayı spor salonu şekilde kullanmaktayız. Personelimiz açısından leziz ve yarayışlı bulunduğunu değerlendiriyoruz” dedi.

Zöhre Alagöz - Emre Baba
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ