USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Araştırmacı Uğur Akkafa: 'Anne babanın çocuğun karakterinde etkisi büyük'

Araştırmacı Uğur Akkafa, bebek gelişimi ve ebeveynlerin çocuklarla kurmuş oldukları iletişim, işkilsiz doğrudan herhangi bir ana babanın en aşırı özen etmesi müstelzim unsulardan birisi bulunduğunu belirterek, yeni yetmelik çağı çağı zamanında ana ve babaların çocukların

Araştırmacı Uğur Akkafa: 'Anne babanın çocuğun karakterinde etkisi büyük'
30-12-2021 09:29

Uğur Akkafa bebeklikten ergenliğe genişliğinde çocuğun verdiği tamamı tepkilerde ana ve babalarının tesirinin bulunduğunu belirterek uyarılarda bulundu. Akkafa, "Özellikle akil baliğ yaştaki evlatları ile haberleşme sıkıntısı canlı ana babalar bana yazdıklarında, önceki ayırt ettiğim konu, o ana babaların sonsuz şekilde “Benim çocuğum baş döndürücü sarp başlı, benim oğlum baş döndürücü inatçı, benim evladımın biçimsiz trendleri var, benim çocuğum baş döndürücü iskele babası vb.” ifadelerle çocuklarını suçlamaları. Sanki o ana babalar üstlerine sakıt evlat yetiştirme işini birlik yapmışlarda evlatlarının da birlik olması istiyorlar" dedi.

“Anne ve baba önceki ilkin geriye dönecek ve Kendini sorgulayacak”

Anne ve babaların çocuğun hisse senedi dönemindeki değme davranışında enikonu ehemmiyetli tesirleri bulunduğunu tamlayan kalburüstü araştırman Akkafa, “Konuya başlamadan bunu yeniden belirtmeliyim ki, "Önce ana ve babalar düzelmeli ki yetiştirdikleri evlatlar, nesiller aklık olsun'. Bir ana babanın, bebekliğinden büluğ çağı çağı yaşına genişliğinde birlikte bulunan, az şimdi değme anı bu arada yaşadıkları evladının karakterinin şekillenmesinde etkisi olmadığını eyitmek epey ilimden, mantıktan ırak müşterek düşüncedir"” şeklinde ifadeler kullandı. Çocukların büluğ çağı çağı dönemindeki ailelerin davranaşlarının sorgulanması icap ettiğini özetleyen Akkafa, “Yani büluğ çağı çağı çağına mevrut evladıyla problemler yaşan o ana baba önceki ilkin geriye dönecek ve kendini sorgulayacak. “Biz çocuğumuzun bu yaşına genişliğinde evde kesinlikle müşterek ana atalık sergiledik. Bizdeki ne kusur davranışlar, ne negatif laflar ve kaygılar onu bu bir hale getirdi” diye. Çünkü değme insanoğlu ruhiyat yönden dimdik müşterek şekilde büyüyebilmek düşüncesince erinçli ve güvenlik meşbu müşterek ev boyunca büyümeye muhtaçtır. Her ana baba da gerçeklenmiş çocuğunu gürültü ve gürültüden ırak rahat ve güvenlik meşbu müşterek ortamda mübalağa etmek zorundadır" ifadelerine arazi verdi.

"Ergenlikte ruhiyat mesail ortaya çıkabilir"

Çocukların hisse senedi periyodunu tasalı ve menfaatlerini güvende hissetmedikleri müşterek ortamda geçirmeleri biçiminde ayrışık ruhiyat sorunlarla alın karşıya kalabileceğini tamlayan Uğur Akkafa, "Yaşadığı ev zarfında Anne babasının sonsuz kavgasına şahitlik fail çocuklarda ergenliğe ilerleyici zamanlarda ruhiyat bulut kûhi ve mutsuzluk, önsezi gidiş bozukluğu, depresyon, intihar, kişilerarası ilişkilerde problemler, şimdi da ilerleyici yaşlarda dünyaevi problemleri, eşine alın hız eğilimi, öz bağımlılığı ve kusur işleme, belalı müşterek denyo durumuna bürünme bakımevi tavırlar ortaya çıkmaktadır” İfadelerini kullandı.

Özellikle barışma sıkıntısı canlı anne babalara müteveccih önerilerden mevcut Akkafa, “Anne babasının sonsuz kavgasına tanık bulunan çocukta yaşama ve şahıslara alın müşterek emniyetsizlik oluşur. Neden mi? Çünkü müşterek insanoğlu düşüncesince en ehemmiyetli figür ailedir. Aile ile ilgiler ne genişliğinde dimdik olursa; bebek kendini o genişliğinde güvende ve rahat meşbu hisseder. Kavga fail ve birbirlerine sonsuz taşlama eden, sövgücü müşterek ana babası bulunan çocuk, can kuşu bilimsel şekilde çorlu olacaktır. Çünkü baş döndürücü bedel verdiği ve yaşamı deneyimlemesinde ve anlamasında namına delil olacak gösteriş manken olacak bulunan dü ehemmiyetli figür bulunan ana ve baba kişi içlerinde uzlaşamıyorlar" şeklinde konuştu.

"Gençlik damarı akıldan fazla hissiyatı dinler”

Gençlerin, ergenlerin ve hisse senedi dönemindeki evlatların ebeveynler kabilinden akıllıca anlaşılması icap ettiğini tabir fail Uğur Akkafa açıklamalarında; “Anne ve baba kişi aralarında sıkıntı yaşıyorlar ve bunun çözümünü gürültü ederek arıyorlar ve bunu evlatlarının negatif yönde etkilenmesi pahasına yapıyorlar. Böyle müşterek ev boyunca büyüyen müşterek çocuğun yaşlı müşterek fert olduğunda çevresindeki şahıslara güvenlik sema hesabına sıkıntı yaşaması baş döndürücü normaldir. Çiçekler su ile beslenir, çiçeğe su adına arıtıcı dökmeniz yerinde çiçeği kuruması kesinlikle kaçınılmazsa, gayrisıhhi müşterek ev boyunca büyüyen müşterek çocuğunda ruhiyat yönden çökmesi de ayrımsız miktarda kaçınılmazdır" dedi.

Ebeveynlerin çocuklarını başkalarıyla kıyaslamasının sonuç adım ağır neticeler doğurabileceğine nazarıitibar çekici Uğur Akkafa, “Anne baba kavgaları zarfında büyüyen müşterek çocuk, yaşlı bireylerin sorunlarını uzlaşarak çözemediklerini, hastalıkların gürültü ile çözülebileceğini ve kişilerin gürültü edilerek canının acıtılabileceği fikrini geliştirecektir. Çünkü, deneyimsizlik damarı akıldan fazla hissiyatı dinler. His ve tandans ise kördür, âkıbeti görmez. Bu satırları okuyunca “eyvah bundan sonra meydana getirecek müşterek obje yok” demeyin kalbi kırık olmayın. Madem yavrunuzun elleme müşterek insanoğlu olmasını istiyorsunuz. Bugünden itibaren kendinizi değiştirmeye başlayacaksınız. İlk bilhassa evladınızı suçlamayı, bilhassa de onun birlikte onu başkasına kötülemeyi bırakacaksınız. Evladınızın dobra hasletlerini ön plana çıkararak onu ölçüm edeceksiniz. Evdeki gerginliği ortadan bozmak düşüncesince ilişkilerde en ehemmiyetli otama ara bulucu bulunan sevginizi kullanacaksınız. Evladınıza sarılacak onu öpecek koklayacaksınız" ifadelerini kullandı.

"Evladınızın ruhunda etkileme edecek cümleler kurmaya alışacaksınız"

Ebeveynlerin çocuklarına kesinlikle yaklaşması gerektiğine değgin önerilerde de mevcut Akkafa, şöyleki bitmeme etti:
"Onunla onun sevilmiş olduğu hoşlanacağı ve sizinle haberleşme kurmasına punt olacak içtimai ortamlarda bu arada olacaksınız. Onun fikirlerine ehemmiyet verecek absürt atmaca müşterek düşün güçlü bildirme etse sinirlenmeyip sabırla dinleyecek bap üstünde latifçe müşterek geveze ortamı olmasını sağlayacaksınız. Ondan müşterek iş yapmasını istediğinizde egemenlik şeklinde “bunu yap, şurası yapma” sanarak seslenme etmeyip, “canım yaparsan baş döndürücü sevinirim, baş döndürücü bahtiyar olurum” bakımevi zarfında muhabbet barındıran ve yavrunuzun ruhunda etkileme edecek cümleler kurmaya alışacaksınız. Çocuklar sonsuz öğrenmeye aç müşterek varlıktır ve değme duyduğu, değme görmüş olduğu şeyden etkilenir. Mesela ana babasını sonsuz Televizyon başlangıcında ve telefonla çalışır gören müşterek bebek sizin bakımevi davranmaya başlayacaktır. Siz de bu alışkanlıklarınızı bundan sonra azaltmalı ve ona ev zarfında istikamet verecek eylemler sergilemeniz gerekmektedir. Sizin zarfında geç değil, işaret okuyan ana ve baba olmak. Unutmayın, lisan-ı hâl, lisan-ı kalden şimdi üstündür. Yani halimizin dili, konuşmamızdan şimdi tesirlidir."

Ebeveynlerin en baş döndürücü duygudaşlık yapmayı alışkınlık durumuna getirmesi icap ettiğini tamlayan kalburüstü araştırmacı, ayrımsız sürede ana ve babanın çocuklarına izah yapmaktan kaçınmaması gerektiğine aksan yaptı. Akkafa değerlendirmelerini; “En ehemmiyetli bölümde çocuklarınızdan müşterek obje yapmasını istediğinizde on paralık üşenmeden o arzu ettiğiniz şeyi hastalık yapması gerektiğini, yaparsa ne bakımevi yararları olacağını, yapmazsa ne bakımevi zararları olacağını kesinlikle anlatın. Bir duygudaşlık yapın, sizden bazıları size tek izah yapmadan bazısı şeyler yapmanızı istese nedenini körlemeden gerçekleştirmek hoşunuza harcama mi? Elbette gitmez “neden?” sanarak sorarsınız. Unutmayın! evladınız bundan sonra müşterek fert ve onlara da izah gerçekleştirmek zorundasınız. Her ne genişliğinde sizin gözünüzde onlar hala bebek olsalar da" sanarak konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ