USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Asayiş

Asiye’ye saldıran köpekler iddianamede silah sayıldı

Gaziantep'te 4 yaşındaki Asiye Ateş'in dü pitbull köpeğin saldırısı kararı ciddi yaralanmasına bağlı vakada iddianame tamamlandı. 6 maznun karşı hazırlanmakta olan iddianamede pitbullar silah yerine nitelendirilirken, vakaya bağlı asayiş kamerası görüntülerinin silmiş oldu

Asiye’ye saldıran köpekler iddianamede silah sayıldı
31-01-2022 23:20

Gaziantep'te dü pitbull cinsi köpeğin 4 yaşındaki Asiye Ateş'e saldırarak ciddi yaralamasına bağlı planlı anket tamamlandı. Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı çeşidinden 6 maznun üzerine "kasten yaralama" ve “suç delillerini bulunmayan etme" suçlarından hazırlanmakta bulunan iddianame, 27. Asliye Ceza Mahkemesi'nce benimseme edildi. İddianamede vakfedilmiş sanıklar kent yöneticisi Mustafa Elibol ile Mustafa Yiğit, Süheyla Kurçak, Zeliha Can ve tutuklanmadan maznun Zeynep Can üzerine “kasten yaralama” suçundan 2 yıl 3 aydan 9 yıla kadar, kent yöneticisinin ağabeyi maznun Mahmut Elibol üzerine ise “suç delillerini bulunmayan etme” suçundan 6 aydan 5 yıla denli cezaevi cezası arzu edildi. İddianamede “Asil” isminde yağız köpeğin bakımını Mustafa Yiğit'in, “Zomo” ünlü köpeğin bakımını da kent yöneticisi Mustafa Elibol ile sekreteri Süheyla Kurçak'ın üstlendiği aktarıldı.

Olay haset Zeliha Can'ın ağızlıksız gezdirmeye çıkardığı köpeklerin ortak müddet sonradan Asiye Ateş'e saldırmış yer aldığı tamlanan iddianamede, "Sitenin alıcı görüntülerine muvasala yetkisinin yalnızca Mustafa Elibol'da yer aldığı ve vakadan elden sonradan fenomen yerini yayınlayan alıcı görüntülerinin açıktan muvasala yöntemiyle silindiği, bahis konusu eylemin Mustafa Elibol'un direktifiyle gerçekleştirildiği, şüphelinin vakadan sonradan etken yer aldığı eylemin neticelerini kamuflaj gayreti içinde yer aldığı anlaşılmıştır" denildi.

İddianamede maznun Mustafa Yiğit'in sitede sönümsüz “Asil” ünlü köpeği Zeynep Can'a sahiplendirildiği söylense de dosyada toprak meydan delillere mucibince ifadelerinin suçtan kurtulmaya müteveccih yer aldığı kaydedildi. Site yöneticisi Elibol ile sekreteri Kurçak'ın köpeğin bakımını üstlendiğine toprak maruz iddianamede, Kurçak ile Elibol'un köpeklerin aşılama ücretini ödediği ve bu yönde baş döndürücü sayıda tutanak bulunmuş yer aldığı belirtildi.

“Küçük ortak çocuğun yaralanabileceği öngörülmeliydi”

Sanıklar Mustafa Elibol, Süheyla Kurçak, Mustafa Yiğit'in kestirmece 400 dairenin bulunmuş yer aldığı kent içinde bakımı kazalı ve haram bulunan pitbull cinsi köpek beslediklerinin vurgulandığı iddianamede, “Bu köpeklerin sitede avare halde huni olmaksızın, tasma/zincir bulunmaksızın dolaşmalarına destur verildiği, köpeklerin gezdirilmesinin, dolaştırılmasının ve bakılmasının sonucunda insanoğlu sağlığının tehlikeye düşeceği, anbean ortak insanoğlu yaralanmasına etken olabileceklerinin aşikar olduğu, ıvır zıvır evlatların bu tür köpeklerden menfaatlerini sakınmaları icap ettiğini bilemeyecek seviyede olmaları da dikkate alındığında anbean ortak çocuğun yaralanabileceği öngörülmeliydi” denildi. Ayrıca iddianamede kent yöneticisi Mustafa Elibol'un ağabeyi Mahmut Elibol'a sitenin düzenlilik alıcı görüntülerinin silinmesi emirini verdiği ve ağa Elibol'un da bu görüntüleri sildiği vurgulandı.

Köpekler TCK'ya mucibince silah yerine nitelendirildi

Sanık kardeşler Zeliha ile Zeynep Can kardeşlerin köpeklerin bakımıyla ilgilenilmiş yer aldığı ve sitede avare gezmelerine destur etmiş yer aldığı dökme iddianamede, “Bu köpeklerin ziyan bildirme fail hayvanlardan olması, ağızlıksız ve tasmasız dolaştırılmasının haram olması ve başkaca bebek sahalarına sokulmaması icap ettiğinin bilinmesine karşın şüphelilerin bu yasakları düşünülerek ihlal fail eylemleri ile mağdurun yaralanmasına etken oldukları, bu nedenle şüphelilerin düşünülerek cerh suçundan mesul tutulmaları gerektiği anlaşılmıştır. Olayda toprak meydan köpekler, TCK 6. maddesi gereğince silah yerine nitelendirilmiştir” ifadelerine toprak verildi.

Davanın geçmişi

Merkez Şahinbey ilçesi Beştepe Mahallesi'ndeki ortak sitenin bahçesinde 22 Aralık 2021 tarihinde avare gezen 2 pitbull cinsi köpeğin saldırısına uğrayan 4 yaşındaki Asiye Ateş ciddi yaralanmıştı. Küçük kız saldırının peşi sıra Gaziantep'te ve peşi sıra da Antalya'da otama görürken, saldırıya bağlı gözaltına tahsil edilen 6 insandan 5'i tutuklanmıştı. Saldırgan dü pitbull köpek ise Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Hayvan Barınağı ve Rehabilitasyon Merkezi'ne alınmıştı.

Muhammet Abdulkadir Esen

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ