USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Atlı polisler sosyal hadisat düşüncesince anbean göreve hazır

Adana Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki Atlı Polis Grup Amirliğinde memur polisler, meydana gelen türlü tatbikatlarla atlarını sosyal vakalara müdahalede anbean göreve apiko bekletiyor.

Atlı polisler sosyal hadisat düşüncesince anbean göreve hazır
01-05-2022 14:44
Adana

Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğüne ilişkin namına 7 ay evvela kurulan Atlı Polis Grup Amirliğinden 16 personel, fariza icra ettikleri 8 atla şehirde devriye rolü yürütüyor.

Atlı polisler, ilkin maşeri hadiseler edinmek neredeyse halkın derin bulunduğu stat, spor salonu, konser, otopark ve caddelerde fariza alarak vatandaşın hayat ve güveninin tesisi düşüncesince çalışıyor.

Her an göreve anık gözleyen atlı polisler, kalın pıtrak sis ve neva bombalı tatbikatlarla maşeri olaylardaki çevresel etkilere de alıştırılıyor. Tatbikatlar sebebiyle atların aniden gelişen vakalarda ve faziletkâr ünlü ortamlarda ürkmemesi sağlanıyor.

Şehrin belli başlı noktalarında devriye rolü yürütüyorlar

Atlı Birlik Grup Amirliğinde işyar saha komiseri Bilal Barut, AA muhabirine, İl Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şubesi içerisinde kurulan Atlı Polis Grup Amirliğinin, güzeşte yıl 25 Eylül'de hizmete başladığını söyledi.

Atlı polis olabilmek düşüncesince boy, kilogram ve efsanevi sevgisi neredeyse şartların arandığını tamlayan Barut, koşulları karşılayanların Ankara'da 4 ay yetişek gördüğünü ve değerli olanların göreve başladığını anlatım etti.

Barut, birliklerinde 8 at ve 16 personelin yanında 2 at bakıcısı ve ortak de veterinerin fariza yaptığını, atların maşeri vakalara engelleme dair talimli bulunduğunu anlatarak, şu şekilde konuştu:

"Atlı birliğimiz, maşeri vakaya müdahalede görmüş geçirmiş ve talimli atlardan oluşmakta. Bunun yanında statlarda, dinleti sahalarında ve parklarda fariza alınmakta. Yine kabahat ve suçla savaşım kapsamında kentin belli başlı noktalarında devriye rolü yürütmekte. Atlarımız, hoppa fişek, sis ve neva bombası neredeyse etkenlerden etkilenmeden ve ürkmeden gruba engelleme edebilme kabiliyetine sahiptir. Bu eğitimler, tatbikatlar yapılarak daim şimdiki tutulmaktadır."

Vatandaşların atlı birliğe müspet tepkiler verdiğini aktaran Barut, "Vatandaşlarımızdan atlarımızla ait dobra dönüşler almaktayız. Parklarda fariza aldığımız zaman, Emniyet Müdürlüğümüze teşekkürname mesajları iletilmiştir ve atlarımızın hâlâ ortak tomar fariza alması istenmiştir. Vatandaşlar atlarımızla fotoğraflar çektiriyor. En akıbet Portakal Çiçeği Karnavalı'nda atlarımızla binlerce insan foto çektirdi." dedi.

"Bebeğimiz neredeyse oldular"

Atlı polis Tuğçe Sarvanlı da Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünde fariza meydana getirdiği tam oluşturulan atlı polis kursuna katıldığını belirtti.

Sarvanlı, 3 salname polis bulunduğunu anlatım ederek, şu şekilde konuştu:

"Atları baş döndürücü sevdiğim ve hayvanlarla dobra ortak enformasyon sağlayacağımı düşündüğüm düşüncesince fahri oldum. 4 maaş ortak yetişek sürecinden geçtik. Sonrasında da atlı polis namına göreve başladım. Öncelikle maşeri vakalarla mücadelede fariza almaktayız. Daha sonradan parklarda, dinleti alanlarında, kişilerin şişko namına bulunacağı alanlar devriyelerimiz oluyor. Bunun yanında maşeri projelerde toprak almaktayız. mesela otizmli çocuklarımızla, maneviyat gayeli yanlarında oluyoruz."

Atların bakımlarıyla da ilgilendiklerini özetleyen Sarvanlı, şu şekilde bitmeme etti:

"Günlük bakımlarımızı yapıyoruz. Göreve çıkmadan tımarımızı yapıp, atları göreve hazırlıyoruz. Görevden döndüğümüzde yeniden bakımlarını yapıyoruz. Atlarımızı sevdiğimiz ve gelişigüzel çağ ilgilendiğimiz düşüncesince onlar bizi tanıdı, tığ onları tanıdık. Bebeğimiz neredeyse oldular. Her şeyiyle ilgileniyoruz. Günlük bakımları, temizliği, yemleri... Onlar da bizi tanımış bulunduğu düşüncesince dobra ahenk sağlıyoruz. Çalışmadığımız günlerde fark onları özlüyoruz. Sürekli alçalma ediyoruz, ne yaptıklarını arkadaşlarımıza soruyoruz. Gün içre geldiğimiz, onlarla ilgilendiğimiz oluyor. Hafta sonları da işlerimizin haricinde geldiğimiz oluyor."

Vatandaşlar atlı polislerden memnun

Kentte yaşayanlardan Nihat Ağa, torununun evvel el atlarla karşılaştığını ve foto çektirdiğini belirterek, "Zaman devir görüyoruz. Portakal Çiçeği Karnavalı'nda da görmüştük, baş döndürücü hoşumuza gitmişti. Torunum evvel el atla karşılaştı. Midilli atları var, onları biliyor. Atlı polisleri görür görmez şaşırarak 'Bunlar baş döndürücü büyüklermiş' dedi." ifadelerini kullandı.

Cumali Erdoğan da atlı polislerin şehirde işyar olmasından sevinme duyduklarını anlatarak, "Çocuğum bugün foto çektirdi, hâlâ evvela karşılaştığımızda da foto çektirmiştik. Hoşumuza gidiyor, baş döndürücü dobra ortak şey. Bu uygulamayı gerçekleştirdiği düşüncesince Adana Emniyet Müdürlüğüne baş döndürücü teşekkürname ediyoruz." diyerek konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ