USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Asayiş

Aynı daireyi 2 kişiye satmışlar

Bursa'da birlikte yapım firmasının meydana getirdiği daireleri internetten satışa çıkaran uzlaştırıcı firmadan daire satın meydan onlarca kişi, satın aldıkları dairelerin kendilerinden apayrı insanlara satıldığını öğrenince hayatlarının şokunu yaşadı.

Aynı daireyi 2 kişiye satmışlar
24-06-2022 11:04
E.K. yapım şirketinin mağdurları şekilde içtimai medyada üstünden birleşen 70 yurttaş yaşadıkları görüngü sonrası savcılığa töhmet duyurusunda bulundu.

İddiaya göre, 2021 yılı içinde E.K. yapım şirketinin Nilüfer ilçesine ilişkin Balkan Mahallesi'nde icra ettiği 3 ayrı projenin satı işlerini meydana getiren G.T. yapım şirketinin genel ağ üstünden satışa çıkardığı dairelerden satın meydan 70 kişi, G.T. yapım şirketinin yetkilisi A.D adlı ferdin marifetiyle projeyi önleyen E.K yapım şirketinin sahibi E.A.'nın dü ayrı ofisinde ödemelerini yaparak 'borcu yoktur' yazısı aldı.

Ancak elan sonraları tapularını kabul etmek ve daire satışından kaynaklı zamane gerçekleştirmek arzu edenler E.K. yapım şirketine başvurduklarında hayatlarının şokunu yaşadı. E.K. yapım şirketinin yetkilileri uzlaştırıcı bulunan G.T. yapım şirketinin icra ettiği sözleşmelerin temelsiz ve yolsuz yöntemsiz yapıldığını, dü şirket arasındaki ihtilaflar zımnında tapu ve kontrat devirlerinin verilmeyeceğini bildirdi. Her bir tanesi 750 - 800 bin liralık dünyalık ödeyerek satın aldıkları dairelerin ortak müddet sonraları 1, 1.5 milyon liraya bambaşka şahıslara satıldığını öğrenen 70 kıygın haklarını alabilmek düşüncesince hususiyet savaşı başlattı. İlk evvel avukatlar yoluyla ilgilendiren kuruluşa uyarma çekici mağdurlar, ihtarlara yanıt verilmeyip daireler 3. insanlara satılmaya başlanınca Cumhuriyet Savcılığına töhmet duyurusunda bulunup kalifiye ayyarlık suç duyurusunda bulundu.

Daire tapularının kontrat malikleri hesabına bambaşka insanlara satışlarının başlaması ilişkin mağdurların ortak bölümü da satılamaz ve tedarik sonucu koydurabilmek düşüncesince mahveden mahkemelerine başvurdu.

Bazı dairelere tedarik konulurken yapım firmasının avukatları da sözleşmelerin noterde yapılmadığı düşüncesince usule akla yatkın bulunmadığı ve resmi kanallardan dünyalık alışverişi yapılmadığı nedeni öne sürülerek itirazda bulundu. İnşaat şirketi ile kıygın olduklarını kanıt fail 70 kişi arasındaki hususiyet savaşı bitmeme ederken, geçtiğimiz güneş E.K. inşaatın Balkan Mahallesi'nde bitmeme fail projesi uğrunda birleşen ortak takım yurttaş matbuat açıklaması yapmış olup firmayı gıcırtı etti.

E.K. yapım şirketi mağdurlarından Mahmut Özhan, "E.K. yapım firmasından G.T. marifetiyle 2 skor dubleks daire aldım. Şu anda gittiğimde bütün kapılar yüzüme kapalı. Evlerin teslimiyle ilgilendiren ağır endişelerimiz var. Şu anda öğrendiğimize mucibince ortak aşırı daire bambaşka insanlara satılmış ve insanoğlu burada mağdur. Bu mağduriyetin çözülmesi düşüncesince ortak matbuat açıklaması yaptık. Mağdur bulunan kısaca 70 kişi var. Ben bu hali Kasım ayında öğrendim. O vakitten bugüne çözümsüzlük bitmeme etmektedir" dedi.

Aynı yapım şirketinin mağdurlarından Hülya Katmer, "E.K. inşaattan dairemizi aldık. Dairemiz bizlere tasdik edilmeden üçüncü şahsa satıldı. Biz E.K. satı ofisine ailece gittik. Bizi kapıdan art çevirdiler. Bütün emeklerimizin haklarımızın üzerlerine yattılar. Şu an acıklı ayağım değme şeyim titriyor. Aralık ayından itibaren yattığımız ve kalktığımız toprak mahsus değil. Onlar afiyet çatarken; benim oğlumun yaş nedeni oldular. Allah onları bilmiş yer aldığı derece yapsın. Ben bambaşka on paralık ortak obje diyemiyorum. E.A.'nın ofisine gittik. Korumasına dedi ki "nereye başvururlarsa vursunlar, on paralık ortak obje elde edemeyecekler". Peki bizim paralarımız ne olacak? Soruyorum sana E.A" biçiminde konuştu.

Murat Katmer ise "Burada bütün bulunan hepimiz ve katılamayan onlarca insanoğlu 2021 yılı içinde E.K. inşaatın projelerini satışıyla uğraşan G.T. yapım hesabına A.D. marifetiyle E.K. inşaatın yapmış yer aldığı Bulvarplus, Bulvarlife ve Makroctiy, projelerinden daire satın aldık. G.T. yapım yetkilisi A.D., ile beraberce gittiğimiz E.K. inşaatın tarz ve İhsaniye'de ofislerinde ödemeleri alınmıştır. Borcu yok maddesinin de bulunmuş yer aldığı satı sözleşmelerini imzalayarak ödemelerimizi yaptık. Kasım ayından itibaren tapularımızı ve almış yer aldığı noktayı feda etmek isteyenlerin zamane taleplerini E.K. ve G.T. İnşaata ilettiğimizde ilgilendiren şirketler ortada doğduğu söylenen ihtilaflar zımnında tapu ve kontrat devirlerinin verilmeyeceği; sözleşmelerimizin de yolsuz yöntemsiz ve temelsiz yer aldığı beyanıyla şoka uğradık. Sözleşmelerimiz de ismi bile geçmeyen kuruluşların ve bizlere kontrat yapıldığı esnada bahsedilmiş ve eşya dibine alınmamış ihtilafların muhatabı hepimiz olamayız. Birbirleri ortada takanak verecek meselesi yer aldığı kail kuruluşların değme ikisi de şuanda acemi gıcır projelerle yollarına bitmeme ederken sayısı 75 ila 100 ortada yer aldığı kestirim edilen insanoğlu aylardır muhatap bile bulamamaktadır.

Kat karşılığı meydana getirilen projelerde doğan bu nahak yere icraat karşısında çevre sahiplerinin duyarsızlığı mağduriyetimizi elan da arttırmaktadır. Firmalar şuurlu şekilde süreci ortak takanak davası mevzusuna çevirip yıllara sari ortak sürece sokmaya çalışmaktadır. Ancak tapularını kontrat sahibi hesabına tekrarlanmış şekilde sattıkları üçüncü insanlara devrettikleri daireler ilişkin kalifiye ayyarlık şikayetleri; öteki daireler düşüncesince de üçüncü şahıslara tapu devrini ödemeye müteveccih şekilde tedarik davaları açılmış ve açılmaya bitmeme etmektedir. Tapusu alelacele kontrat malikleri hesabına üçüncü şahıslara devredilmektedir. Bizim sözleşmelerimizin kâffesi E.K. firmasının tarz ve ofislerinde işlenmiş olup E.K. yetkililerince imzalanmıştır. Hiç ortak sözleşmemizde ön koşul bulunmamakta olup ödemelerimizin tamamının yapıldığı eşya dibine alınmışken şirket sahiplerinin gerçeğe karşıt beyanları karşısında sersem durumdayız.

E.K. yapım yetkililerine ulaşmayı bırakın tarz binasına bile alınmamaktayız. G.T. yapım ise görüşmeye gidenleri ortak avukat ordusuyla karşılamakta, bu dü şirket düzenlenen ortak halde anne paraları yasalı faiziyle beraberce art ödemenin yollarını ararken; buna razı olanlara bile gır verdikleri tarihlerde ifa yapmamışlardır. 3+1 dairelerimize ödün doğacak ve belgisiz eskiden diliminde yapmayı planladıkları elan önemsiz projelerden 1+1 daire vermeyi öneri etmekteler bu boyut üstelik meselenin takanak verecek meselesi değil faziletkâr kar hırsı bulunduğunu göstermektedir. Onlarca işçi, görevli ve emeklinin dişinden tırnağından arttırarak ehil peyda etmek istedikleri bölgeleri böylesine rencide edici ortak tarzla on paralık edilmeye çalışılması; vicdana, ahlaka ve kanunlara sığmaz" diyerek konuştu.

Mağduriyete etken yer aldığı kanıt edilen E.K. yapım şirketi çeşidinden meydana getirilen kayıtlı açıklamada ise G.T. yapım firmasının sahibi A.D.'nin nice yapım firmasından temelden satın kabul etme yöntemi ile daire satın alıp daireleri kar oranı katmak şekli ile sattığı hatırlatılarak şöyleki denildi: "2021 senesinde başlamış bulunan birtakım projelerimizden vadeli çekler özgülemek şekli ile daireler satın almıştır. Kendisi ile yapmış olduğumuz sözleşmelerde değme ortak daire düşüncesince değişik satı bedeli firmamıza ödendiğinde ve tasdik zamanı ulaştığında daire teslimi yapılacağı kararlaştırılmıştır. Şahsın çeklerinden öğrenim olanlar karşılığında arzu etmiş yer aldığı daireler satı icra ettiği insanlara tapuda devredilmiştir. Ancak A.D.'nin yılbaşından buyana şirketimize ifa yapamaması ve verdiği çeklerin öğrenim edilememesi yardımıyla kendisi ile yapmış olduğumuz sözleşmelerin ortak tarafını bozma etmiş bulunmaktayız. A.D. daireleri sattığı şahıslarla bildiğimiz kadarı ile anlaşarak paralarını faizi ile iadeli etmeye başlamıştır. Mağdur bulunduğunu kanıt fail insanların E.K. yapım şirketine rastgele ortak dünyalık ödemesi yapmadığını ilkin göstermek isteriz.

Ödemeleri meydan ve direkt şahıslara satışları meydana getiren A.D. olup firmamızın bu satışlarla direkt ortak bağlantısı bulunmamaktadır. Kurumsal ortak şirket bulunan ve Bursa'da nice projeye imza atmış çelimli ve prestijli E.K. markasına dokunca özgülemek hesabına bu tip duyum yapanlar ilişkin başkaca yasalı yollara da başvuracağız. Müvekkil şirketimizin A.D. ile icra ettiği sözleşmeler, karşılığında kendisinden tahsil edilen kalburüstü evraklar şirketimiz kayıtlarında kaza denetimine gizlemeden ortak halde korunum edilmektedir olup akan hesaplarda ödemelerin yapılmadığı gizlemeden belirgin görülmektedir. Müvekkil firmanın bellik değerinin dokunca görmemesi hesabına iş bu açıklamayı kamuoyuyla paylaşma gereksinimi görünen olmuştur".

Mağdurlar ise "Bizim sözleşmelerimizde A.D. yan değil on paralık ortak sözleşmede ismi üstelik geçmiyor. İmzası üstelik yok. Kaldı ki hakeza ortak bilim verseler kimesne kontrat imzalamaz. Elimizde bire ortak daireyi dü kişiye sattıklarına dair kontrat örnekleri ile şu anne denli belirleme ettiğimiz minimum 15 yöresinde sözleşmeye karşıt şekilde tapusu 3. şahsa devredilmiş daireler var. Bunlar ilişkin da ayyarlık ve tapu bozma davaları açılmış durumda" dediler.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ