USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Bahçeli: Marketlerde yağ kuyruğu oluşmasına kimler etmen olmuşsa bunun bedelini ödemelidir

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Marketlerde yağ kuyruğu oluşmasına kimler etken olmuşsa bunun bedelini Türk mahkemeleri uğrunda ödemelidir. Bunlar en ağırbaşlı biçimde cezalandırılmalıdır." dedi.

Bahçeli: Marketlerde yağ kuyruğu oluşmasına kimler etmen olmuşsa bunun bedelini ödemelidir
08-03-2022 15:03
TBMM

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında meydana getirdiği konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rusya-Ukrayna savaşıyla alakalı enerjik diplomasisinin, hararetli telefon mesaisinin, liderlerle kurduğu nüsha temasların mütareke ve sulh ümitlerini hareketli tuttuğunu tabir etti.

Dünyanın bu fırsatı kaçırmaması icap ettiğini tamlayan Bahçeli, Türkiye'nin, politik ve önemli pozisyonu göre Rusya ile Ukrayna arasındaki vahametli çatışmaları yatıştıracak, bu mevzuda arabuluculuk meydana getirecek biricik diyar kendisine öne fırlak vaziyette bulunduğunu söyledi.

Rusya’nın saldırıcı askeri operasyonlarının sonuç bulması ve mütareke ortamının kesin surette kasılma edilmesi icap ettiğini vurgulayan Bahçeli, "Rusya-Ukrayna arasındaki savaşın ekonomik, ticari, insancasına ve vicdani faturasının tedricen ağırlaştığı görülmektedir. Masumlar erek alınmaktadır, dirilik kayıpları fazlalaşmaktadır, insancasına bunalım heyecan seviyelere tırmanmaktadır, sınırlar yerinden yurdundan kopan insanlarla dolup taşmaktadır. Sadece Türkiye’ye mevrut Ukraynalı sayısı şu anne derece 20 bini bulmuştur." değerlendirmesinde bulundu.

Rusya’nın hem diyaloğa apiko bulunduğunu açıklaması hem de kasap saldırılarına bitmeme etmesi önemli müşterek oyalamadan bambaşka müşterek anlama gelmediğini dile getiren Devlet Bahçeli, "Karşımızda Rusya’nın tez etmiş bulunduğu üzere dü cepheli müşterek huzursuzluk değil, biricik cepheli müşterek nehiy tahakkümü uydurma konusudur. Burada hak ve rüçhan hata Rusya’nındır. Çünkü önceki kurşunu atan, Ukrayna topraklarına musallat bulunan Rusya’dır." niteleyerek konuştu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Antalya Diplomasi Forumu’na Rusya ile Ukrayna Dışişleri Bakanlarını çağırma etmesi, bu davete dü ülkenin dışişleri bakanlarının gelmeye değişmeyen vermeleri ve 10 Mart’ta zamanı buluşmanın yapılacak olmasının herhangi müşterek şeye karşın kayda bedel ve beklenti donör müşterek evolüsyon bulunduğunu tamlayan Bahçeli, "Sayın Cumhurbaşkanımızla beraberce Sayın Dışişleri Bakanımızı kararlı, içtenlikli ve ısrarlı diplomatik çabalarından ötürü içten kutluyor, teşekkürname ediyorum." dedi.

Rusya’ya erinç muteber yaptırımların ılımlı vadede etkilerinin görülebileceği, fakat Rusya’nın birbirine basıcı arsıulusal hesaplı sistemden ağız ağıza dışlanmasının giriş döndürücü cepheli mahsurlarının olacağını tabir fail Bahçeli, "Bize kalırsa muteber hesaplı ve mali ağırlıklı yaptırımların sürdürülmesi herhangi müşterek ülkeyi zora sokacaktır." niteleyerek konuştu.

Rusya ile Ukrayna arasındaki çatışmaların kazananı değil, adetçe kalaba kaybedenler kulübü olacağını tamlayan Bahçeli, "Savaşın sürmesi, imdi vahimi uzaması, tecim yayınlarını tıkayacak, diyalogları kapatacak, diyar ekonomilerini koronadan sonraları öngörülmesi giriş döndürücü zahmetli bulunan alevlenmiş müşterek türbülansa sokacaktır." dedi.

Stokçulara tepki

Bahçeli, bugünkü riskli ve bulanık ruzname akışı içinde, hassaten istifçilik ve çatı yaparak nahak hasılatına onursuz çıkar eklemenin hesabını önleyen "damgalı ahlaksızların" gine bitlerinin kanlandığını anlattı. "Bunlarda yurt sevgisi, Allah korkusu yoktur, utanmaları kalmamıştır." ifadesini kullanan Bahçeli, kişilerin refahına, kesesine, besin güvenliğine engel vuranların gözünün yaşına bakılmaması icap ettiğini söyledi. Bahçeli, "Talebi kamçılayarak çağ çiçeği yağının eder artışını tetikleyen fırsatçılar, rafların boşalmasıyla beraberce internette oluşan kişmiri borsada sözde değerli satar üzere yağ satanlar onurlarını da satmışlardır." niteleyerek konuştu.

5 litrelik yağın fiyatı müşterek çağ zarfında 150 liralık sınırına dayandığını tamlayan Bahçeli, İstanbul ve Ankara’daki marketlerde milletin asaletine yaraşıksız barbar görüntülerin her insanın yüreğini sızlattığını kaydetti.

1 yada 1,5 maaş tüketime kafi istikbal çağ çiçeği tohumu ve çağ çiçeği yağı kaldığına çevrik iddialar tümden yalan, aldatma, saptırma bulunduğunu dile getiren Bahçeli, "Çok terbiyeli ve alıngan günlerden geçtiğimiz müşterek sırada, iç nehiy cephesinin yağ üstünden hak dışı beyanlarla içtimai ürkü vaziyetini körüklemesi en geniş tabirle şerefsizliktir." değerlendirmesinde bulundu.

"Bugünkü CHP varken, biliniz ki düşmana ister yoktur"

Sanal ve ısmarlama yağ krizinin orkestra şefinin gene CHP bulunduğunu tamlayan Devlet Bahçeli, "Ey CHP, müşterek el olsun bizi şaşırtın, dekoratif de olsa bizi yanıltın. Bu derece mı tiksinme dolusunuz? Bu derece mı öfkenize yenildiniz? Akaryakıt ve yağ kuyruğundan bahseden politik keneler, hak siz söyleyeniz, kimin kuyruğu, kimin uyruğu, kimlerin uydusu oldunuz?" niteleyerek sordu.

"Bugünkü CHP varken, biliniz ki düşmana ister yoktur." diyen Bahçeli, "Bugünkü CHP konum almışken, ulusal güvenliğimizin, ulusal ekonomimizin, ulusal bütünlük ve el birliği ruhumuzun aut kaynaklı atak ve suikastlara uğramasına gerekseme bulunmamaktadır. Zalimlerin vekaleti CHP'dedir. Küresel emperyalizmin hunriz eli CHP’nin üzerindedir." niteleyerek konuştu. Bahçeli, laflarını şöyleki sürdürdü:

"Dünyanın bu kuvvetli döneminde, devletimizde aykırılık kisvesi altında fitneye muhafızlık, iç nehiy cephesine muavinlik gerçekleştirmek insaniyet değildir, erlik değildir, insaniyet değildir, vatanseverlik göz boncuğu değildir. Ucuz yağ alabilmek düşüncesince marketlere tahaşşüt yapılması, insanlarımızın birbirinin adına çıkacak pahasına yağ ikrar etmek düşüncesince telaşlanması bizlere yakışmayan, vakarımızı ve sağduyumuzu yansıtmayan çağ dışı görüntülerdir. Yağsız kemirmek kabil da, yarınsız Türkiye olmaz, olamaz. Hamdolsun yağımız da var, yakacağımız da var, unumuz da var, tuzumuz da var. Tedavüle sokulan asılsız haberlerin kime ne faydası vardır? Patlıcanın, patatesin, soğanın, domatesin yerini deminden de yağ mı almıştır? Gerekirse zat yağımızla kavruluruz, icabında yüreklerimizin yağını eritiriz, zorla kaknem etten besili tirit olamayacağını da pekala bilgili ve bu tiplerin yüzlerine vururuz. Bir eli yağda müşterek eli balda bulunan çapulcuların ortalığı velveleye verip bunun üstünden politik getirim elde ika niyeti müşterek kat yüzsüzlüktür, arka niyetliliktir, Türkiye’ye sırtından cembiye vurmaktır. Vurguncuların yakasına musallat olmak zorundayız. Fırsatçıların, ara bozuculuk yuvalarının, karaborsa şebekelerinin üzerinde gitmeliyiz. Spekülatörleri doğduklarına nadim etmeliyiz.

Toplumsal huzura kast etmeyi hedefleyen mihrakları yağ bağlamış açgöz kursaklarıyla adisyona çekmeli, burunlarından fitil fitil getirmeliyiz. Marketlerde yağ kuyruğu oluşmasına kimler etken olmuşsa bunun bedelini Türk mahkemeleri uğrunda ödemelidir. Bunlar en ağırbaşlı biçimde cezalandırılmalıdır. Bilinmelidir ki yağımıza kıymazsak çöreği döşenmemiş yeriz. Emperyalizmin dönen çarkında yağ olanların, Batı’ya dalkavukluk yapanların, Türkiye düşmanlarıyla şanslı börekli bir duruma gelenlerin tuzaklarını bozacağız, tezgahlarını kıracağız, oyunlarını ast fevk edeceğiz. Biz yağa değil kana bakarız kana. O kan ki arı sili kavim iradesidir. O kan ki, kadın olduğumuz kudretin ta kendisidir. O kan ki Türk milletinin sahn ve servet kefaletidir. O kan ki, istiklalimizin ve istikbalimizin kefilidir. Yağdanlıklara diyorum ki, yağcılarda ineceksiniz, yağa silüet düşürmenin sonuçlarına katlanacaksınız, yağdan dünkü müşterek bunalım konusu çıkarmanın hesabını vereceksiniz."

Bahçeli, Bitkisel Yağ Sanayicileri Derneğinin, Azak Denizi’nde Türkiye’ye ilişik 15 geminin geçmesine müsaade verilmemesiyle ülkedeki yağ stoklarının azaldığını ve gestalt böyleyken Nisan ayının ortasına derece kafi istikbal yağ kaldığına bağlı açıklamasını da eleştirdi.

"Eski çamlar bardak olmuştur"

Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'i "siyasi dingildeklik yıllarına mahsus özlem, karışma edilen, iradesi tutu dibine tahsil edilen müşterek devre özenti" kendisine niteleyen büyüklük Bahçeli, nüsha yoldan derece derece değişik müşterek yere ulaşılamayacağını söyledi. "Parlamenter Sistem'in günahıyla sevabıyla Türkiye şartlarında miadını doldurmuş, aksaklık sinyali veren bu sistemin bakım, onarma ve onarma olanağı ise kalmamıştır." diyen Bahçeli, laflarını şöyleki sürdürdü:

"Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, idare yaşamımıza mihman müşterek soluk, çelimli müşterek irade, çalışan ve aceleci değişmeyen ikrar ika mekanizması kazandırmış, temiz müşterek düzelti kendisine milletimizin giriş tacı durumuna gelmiştir. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, ertelenemez ulusal ihtiyacın ve kalıcılık hassasiyetinin kuma akılla birleşmesinden doğma ve doğrulmuştur. İkinci 28 Şubat bildirisiyle açıklayan Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem taslağının asal bakımından omurgası kırık, hedefleri dökük, hüviyeti siliktir. Yeni göz boncuğu nesne söylenmemiştir. 6 partinin döşenmemiş gürültüsü etraflı kamu Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne elverişsizlik üzerinde yapı edilmiştir. Yani etki-tepki üzerinde şekillenmiş reaksiyoner müşterek meslek teklifi karşımızdadır. Zillet ittifakı şuursuzdur, koyu müşterek dalgınlık çukurundadır. Eski çamlar bardak olmuştur. Köprünün altından giriş döndürücü sular akmıştır. Züğürt bezirgan emektar defterleri karıştırırmış. Boşuna söylenmemiştir: Gayretin kurusu sadece para cüzdanı eskitirmiş. Zillet ittifakı emektar sıcak emektar tastır.

6 fazlalık 1 formatlı alçalma ittifakı, milletimizin beklentilerini, dünyanın dünkü eğilimlerini, devletimizin erdemli hedeflerini, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne nite ister duyulduğunu anlamaktan, algılamaktan ve çözümleme etmekten yoksunluk zarfında kıvranmaktadır. Sayın Kılıçdaroğlu, sen şen ol, ağılda cedi doğsa öz uzunlukta otu biter. Ekmeğini zat önleyen yükünü de zat kaldırır. Eğer bu sözlerimden müşterek nesne anlamadıysan, kafan almadıysa, eyitmek istediğim şudur: Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni Türk milleti kurmuş ve ikrar etmiştir. Koruyup geleceğe imanla ve hümayun müşterek iradeyle taşıyacak bulunan da Türk milletidir. Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’in hak ismi, güçlendirilmiş partal sistemidir, güçsüzleştirilmiş Türkiye’ye çağrıdır."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dengesiz hükümet dönemlerine gelişememiş değiştirmek istediğini öne devam eden Bahçeli, şunları söyledi:

"Türkiye’nin ayağından çekiştirmeyi düşünüyor. Krizler olsun, hükümetler düşsün, koalisyon hükûmeti hükûmeti pazarlıklarında hır geçimsizlik olsun hesabı yapıyor. Türkiye’nin durumunda saymasını, fazlası geriye sarmasını projelendiriyor. Sayın Kılıçdaroğlu geçti Bor’un pazarı, hadi sür merkebini Kandil’e. Bitti o sıkkın günler, geride kaldı kurulamayan hükümetler dönemi. Artık Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Türkiye’nin idare yaşamına hakimdir, Cumhur İttifakı da Türk milletinin hadimidir. Zilletin güçlendirilmiş partal sistemi temelsiz elmadır. Bizim temelsiz çarıkla oyalanacak ne arayışımız ne de arzumuz vardır."

"Kadınlar insandır, tığ de insanoğluyuz"

Bahçeli, 12 Mart’ta ikrar edilen İstiklal Marşı'nın yürekleri istiklal düşüncesince çarpan kahramanların cephelerde savaşmaya bitmeme ettiği, zaferin hâlâ gerçekleşmediği müşterek tam yazılan bu ışıldayan manzume, başarıya bulunan ulusal inancın ve kararlılığın tecellisi bulunduğunu tabir etti.

Bahçeli, "İstiklal Marşı'mız, Milli Mücadele’yi ruhunda hissederek mısralara döken müşterek mütefekkirin zatî hissiyatı ve sadece yaşamış bulunduğu zamanın hatıralarını yansıtan müşterek iz değil, nüsha sürede ayağa kalkmaya değişmeyen vermiş Türklüğün bedeli kanla ödenmiş istiklal beyannamesidir." dedi.

Mısralara dökülerek tarihin içerisinden mevrut bu hümayun sesin "Ezelden buyana bağımsız yaşamış" millete zincir vurmaya hala çabalayan çevreler düşüncesince de caydırıcı ve uyaran müşterek ağıt içerme ettiğini dile getiren Bahçeli, "İstiklal Marşı'mızın anlamından bilgisiz olanlar Türk milletinin en çaresiz anlarda neleri başarabileceğini müşterek el imdi ibretle hatırlamalıdır. Bugün hepimize sakıt en şişman görev, İstiklal Marşı'mızda anlamını bulan mücadelenin şuuruna vararak ecdadımızın emaneti bulunan vatanımıza erbap büyümek ve Cumhuriyet'imizi sonsuza derece yaşatmaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Bahçeli, tarihin herhangi müşterek zamanında bulunduğu gibi, çağ de "yurduna alçakları uğratmamak yoluna göğüslerini dulda eden" etraflı eren şehitlere, kahramanlara ve müşterek yiğitlik timsali bulunan yurt şairi Merhum Mehmet Akif Ersoy’a en koyu gönül borcu hisleriyle Allah'tan yağmur diledi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü içten kutlama ettiğini tabir fail Bahçeli, sözlerini, "Kadınla şiddetin beraberce anılmadığı sıkıntısız ve sakıncasız müşterek geleceği mensur ve diriltme çabalarına canla başla dayanaklık etmek olacağımızın sözünü veriyorum. Kadına müteveccih şiddetin engellenmesi şartıyla TBMM gündemine doğacak dünkü düzenlemeyi kararlılıkla destekleyeceğimizi, hanımlarımıza koruyucu ellerin kırılması, katillerin en ağırbaşlı biçimde cezalandırılması şartıyla elimizden mevrut herhangi müşterek emek harcamayı yapacağımızı buradan tabir ediyorum. Unutmayınız ki hanımlar insandır, tığ de insanoğluyuz." niteleyerek bitirdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ