USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Bahçeli: Zillet ittifakı dağınıktır, uyumsuzdur

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Zillet ittifakı dağınıktır, uyumsuzdur, tenakuzdadır, geçersiz ipte cambazlığa özenmektedir. Bu ittifakın şimdi cumhur reisi talibi fark yoktur." dedi.

Bahçeli: Zillet ittifakı dağınıktır, uyumsuzdur
18-01-2022 14:18
TBMM

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda meydana getirdiği konuşmada, yükseköğrenimini Elazığ’da sürdüren Enes Kara'nın intiharının, rastgele yönüyle konuşulduğunu, tartışıldığını, ayrıca siyasal ve ideolojik önyargılarla sömürme edildiğini söyledi.

"Bahanesi ne olursa olsun, müşterek gencin girmiş bulunduğu ruhi bunalımdan çıkamayarak intihar etmesi bizleri içten üzmüştür." ifadesini kullanan Bahçeli, bu olayın denyo sağlığı kısmıyla ilgilendiren ayrıntılı basar paylaşmayacaklarını belirtti. Bahçeli, "Ne var ki, TBMM’ne sabık fasıl sunduğumuz Ruh Sağlığı Kanun Teklifi'mizin de müşterek an evvela görüşülüp kabulünü bekliyor, bunu ısrarla istiyoruz. Kadınlarımızı, çocuklarımızı, günahsız insanlarımızı erek meydan şiddet, cinayet, rahatsızlık ve sarkıntılık furyasıyla sonuna derece mücadelenin yanındayız. İstismarın rastgele zeminde karşısındayız." sanarak konuştu.

Malum intihar vakasının ne evvel ne de sonuç olacağını kaydeden Bahçeli, "Bizim burada üstünde ara vermek istediğimiz esas laf bahis konusu intihar vakasının hassaten iğrenç müşterek siyasal hesaplaşmaya özellik edilerek, tutucu ve müslüman insanlarımıza huzur husumetle perçinlenmiş öç aracına dönüştürülmesidir. Bu akilane değildir, insancasına değildir, vicdani uğur boncuğu değildir." dedi.

CHP’nin ve malum dost medyasının sonsuz gündemde tuttuğu Enes Kara intiharının ortaklaşa müşterek hücum ve hükmetme aracı biçimine getirildiğini dile getiren Bahçeli, "Herkesin, hukuklar kapsamında ve toplumsal vicdan sınırları zarfında özgür ve engellenmeyen cereyan etmeye, erkincilik hürriyetini sonuna derece yaşamaya hakkı vardır. Tarikat ve cemaatler, devletle rekabete meyletmedikten, devleti ele nakil hatasına düşmedikten sonra, sosyolojik müşterek gerçeklik şekilde yaşamın düzgülü akışı zarfında var olmaya bitmeme edeceklerdir." değerlendirmesinde bulundu.

"Serçeysen serçeliğini bil, zinhar kuzgunluğa meyil etme"

"Bizim derdimiz ve dava ettiğimiz özellik tarikat ve cemaatlerden çoğalma yüksek dinimize müteveccih suçlamalardaki sinsiliktir." diyen Devlet Bahçeli, laflarını şöyleki sürdürdü:

"Biz uğur boncuğu kimsenin avukatı değiliz. Ama maslahat dinimiz olunca gözümüzü daldan budaktan, sözümüzü de ondan bundan katiyen esirgemeyiz. İster hususi taşınmazlar olsun, isterse de devlet yurdu olsun, bu tip can sıkıcı intihar hadiselerine eskiden yüz kere tanık olunmuştur. Elbette uğur boncuğu öğrencimizin aç ve açıkta kalmasına cezaevi yumamayız. Devletin en asliye görevlerinden biri de mektepli yurtları düz yazı ederek çocuklarımızın korunma gereksinimlerini esaslı çözümlerle buluşturmaktır. Kaldı ki sonuç zamanlarda bu alandaki muştulu ve beklenti donör gelişimleri yakından strateji ediyoruz. Yine de bitmiş birim kesimlerin, mektepli kisvesine bürülü bölen ve tahripkâr odakların taşınmazlar problemi üstünden sömürme kampanyası yürüttükleri tanıdık müşterek gerçektir. Merhum Enes Kara’nın hakeza müşterek problemininin olmadığı, devlet yurdunda ertelenmek düşüncesince rastgele müşterek müracaatının da olmadığı meydana getirilen açıklamalarla sabittir.

Geride küsurat müşterek hafta boyunca, esas sebebi karanlıkta küsurat müşterek intihar vakası üstünden inançlarımıza saldıranlar, güya evvel kat müşterek intihar yaşanmış az daha tinsel değerlerimizi müsvedde yarışına girenler arka niyetlidir, sayrıl maksatlarıyla yakalarını ele vermişlerdir. Hiçbir intihar onama edilemez, latifçe görülemez. Allah’ın verdiği canı, Allah’tan ayrıksı uğur boncuğu kimesne alamaz. İntihar kompleks ruhi ve derun bilimsel müşterek iflasın sonucudur. Biz neticeler kendince değil de, esbap üstünden konuşulmasını elan akla yatkın buluyoruz. Bu özellik ise evvelemirde bilgi insanlarımızın üstünde düşünmeleri lüzum müşterek meseledir. Gerçeklerin örtbas edildiği, algıların ön plana geçmiş bulunduğu bugünkü adamlık döneminde, huzur karşıya olduğumuz vakaları akilane müşterek duruşla, düzgün müşterek eseme örgüsüyle ayrım kılmak durumundayız.

İnsan, öz tarihinin ve camiasının ürünü bulunduğu derece öz döneminin da ürünüdür, bire müşterek sürede mimarıdır. Maddi-manevi miras, teknoloji, evren görüşü, mütalaa biçimi, talepler ve eğilimler insanoğlunun hem dünyaya hem de topluma bakışını rastgele cepheden etkilemektedir. Bildiğiniz az daha bozulmamış müşterek imanın, ak pak müşterek düşüncenin önündeki en iri bariyer cehaletin çelimli ve deli dolu olmasıdır.

Mesela yazdığı ucube müşterek şarkının lafları arasında, Hz. Adem ile Hz.Havva’ya bilgisiz diyen iskele babası ve bilinçsiz müşterek sanatçının işaret şekilde binmiş bulunduğu yoksulluk ve maskaralık kûhi dünyevi kıyameti bulunan cahiliyet çukurunun bariz seçik müşterek numunesidir. Bu sanatçıya diyorum ki, serçeysen serçeliğini bil, zinhar kuzgunluğa meyil etme. Bu tiplerin kafaları arızalı, kalpleri taşlı ve dikenlidir. Aklın, ahlakın, bilimin ve inancımızın öncüleri şekilde gördüğümüz nice ulusal ve tinsel kişilik cehaletin linçine uğramıştır. Bununla beraberce yüksek dinimiz katı aşkın bühtana, katı aşkın esassız ve saptırmaya verilen kalmıştır.

Enes Kara’nın intiharını cahilce, bağlamından isteyerek kopararak, elverişli hedefler kapsamında sorgulayan, yargılayan peşinde da toptancı yaklaşımla mümin insanlarımızı linç etmeye kalkanlar birlik, dirlik, beraberlik ve el birliği ruhumuzu hazmedemeyen uşaklaşmış mihraklardır."

"Piyangonun Kılıçdaroğlu’na çıkmadığına şaşırdım, oysa eksiksiz numaralar ondaydı"

Bahçeli, müşterek CHP’linin, Kemal Kılıçdaroğlu düşüncesince "Bizim Genel Başkan'ımız Peygamber soyundan gelir. Ama hiç kimseye anlatmaz. Bununla çıkmaz kamuoyuna" sözlerinin; tinsel dolandırıcılığın, siyasal kalpazanlığın toy müşterek çeşidi bulunduğunu tabir etti.

Bu lafları "siyasi cahiliyet olmasının indinde hastalıklı müşterek kifayetsizlik, skandal müşterek küstahlık" şekilde niteleyen Bahçeli, "Şayet Kılıçdaroğlu, Efendimizin soyundan geliyorsa, onun ahlakıyla ahlaklanması, imrenilecek yaşamını dayanıklı alması, ihlasıyla bezenmesi, imanıyla bir araya gelmesi muhtemel ve olması müstelzim müşterek adamlık halidir. Ancak böylesi müşterek mütekamil ve hayranlık uyandıracak tinsel yüksekliğin kırıntısı bile kendisinde yoktur." değerlendirmesinde bulundu.

"Siyasi odalık ve ihtiraslarının ambargosu altında ezilip büzülen, Türkiye karşıtlarının uydusu biçimine gelen, ulusal ve tinsel değerlerimizin tahribine işlev fail siyasal müşterek anlayışın, Efendimizin soyundan geldiğini tez kılmak münafıkça müşterek uydurmadır ve A’dan Z’ye sahtekarlıktır." ifadelerini kullanan Bahçeli, şunları kaydetti:

"Kılıçdaroğlu, sabık hafta görüşme etmiş bulunduğu Zonguldak’ta içtimai kimlikler üstünden konuştuklarını söylemişti. Aslında etiket siyasetinin dibini boylayan bu şahıs, dini kimlikler üstünden de siyasa yapmadıklarını açıklamıştı. Kısacası gine gözyaşı tahtaya basmış, gine çuvallamış, buluş belgesi haklarına erbap bulunduğu esassız makinesini müşterek kat elan çalıştırmıştı.

Ayrıca Zonguldak’ta bulunan kömür rezervini beyan kılmak isterken bilyon titrem diyeceğine milyon ton, Uzun Mehmet hesabına Uzun Hasan demiş, dili damağına dolaşmış, eğlenceli hallere düşmekten kurtulamamıştı. Çünkü kalbi başka, dili başka; düşüncesi başka, zikri başkadır.

Üzüldüğümüz husus, hakeza müşterek zihniyetin, gerçekleşmeyecek müşterek umut olsa da, Türkiye’yi rejim maksadı taşımasıdır. CHP zihniyeti yıldırıcı Demirtaş’ın yanında, Sorosçu Osman Kavala’nın izindedir. Dün bu Sorosçu’nun duruşmasına CHP’li milletvekillerinin yanı esna birtakım aut görev temsilcilerinin de alınması birlik müşterek gariplik ve meşhut suç halidir. Anlayamadığımız nokta, CHP’lilerle beraberce ecnebi abuhava diplomatlarının mahkemede ne aradıklarıdır. Türk yargısı mutlak ve tarafsızdır. Hiçbir abuhava Türk adaletine veçhe veremeyecek, taraf çizemeyecek, ağırlık edemeyecektir. Aksi tutum hususiyet ve ferman haklarımıza saygısızlıktır, saldırganlıktır.

Osman Kavala Türkiye’yi sevmemesine rağmen, hassaten bu CHP’li yöneticilerin Kavala hevesi neye yorulmalı, kesinlikle yorumlanmalıdır? Yoksa Kemal Kılıçdaroğlu’nun kafasında Cumhurbaşkanları adayları görünürde Sorosçu Osman Kavala da mı bulunmaktadır? Ne oldu, Kavala’nın tutukluluğu bitmeme edince karalar mı bağladınız? Mateme mi gömüldünüz? Besmele duymuş şeytana mı döndünüz?

Geçen haftaki grup konuşmasının müşterek durumunda 'bu Bahçeli’ye kap olsun' diyen Kılıçdaroğlu’na önemle ve ilk herşeyden ilk olarak hatırlatırım ki, kılıç şişe yahut tava değiliz ki kap bizi bulsun, kap bizimle buluşsun. Sen kendine bak, aynanın karşısına geçip aldığın ve başına geçirdiğin gazoz kapaklarını tekerlek tekerlek saymalısın. Sana yakışan ve yakışacak bulunan da aynısıyla bu olacaktır. Sayın Kılıçdaroğlu, çıkmaz lambası az daha olma ki, kime yandığın, kime erke saldığın besbelli olsun.

Doğrusunu isterseniz, bu yılki piyangonun Kılıçdaroğlu’na çıkmadığına, mutluluk kuşunun başına konmadığına aşkın şaşırdım, oysa eksiksiz numaralar ondaydı, eksiksiz oyunlar onunlaydı. Biz bunu biliyoruz, budun de biliyor, muktezi demokratik faturayı boğazlamak düşüncesince de birebir vakti bekliyor.

Irak'taki seçimlerin sonuçları

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Irak'ta 10 Ekim 2021 tarihinde meydana getirilen seçimlerin kesme sonuçlarının gecikmeyle ve tartışmalar sonucunda netlik kazandığını, şu anda hükümet kurulmasıyla ilgilendiren siyasal ve anayasal sürecin işlediğini anımsattı. Seçimlerinde Irak parlamentosuna 7 Türkmen milletvekilinin girdiğini aktaran Bahçeli, "Bu adet tabii akla yatkın ve kifayetli görülemeyecektir. Türkmenler, Kürtler ve Araplar az daha Irak'ın üç müessis unsurundan birisidir ve bu yontu Irak parlamentosu çeşidinden tahsil edilen müşterek kararla konfirmasyon ve tescil edilmiştir. Yani, Türkmensiz müşterek Irak yaralıdır, yarımdır, yetimdir. Hepsinden önemlisi Türksüz müşterek evren inmeli müşterek dünyadır." değerlendirmesini yaptı.

Türkmenlerin, birincil müessis ilke bulunmasına karşın bununla orantılı sosyal, siyasi, konuşu ve öteki haklardan encam kurda yoksun olduklarının altını çizen Bahçeli, bu durumun çelişkili, adaletsiz ve eşitsizliğin görmez düğümü bulunduğunu söyledi.

Devlet Bahçeli, Türkmenlerin ve Türkmen kentlerinin imhasına işlev etmenin adamlık suçu, barbarlık olduğunu; hedef ve erek sahiplerinin ise bunun bedelini en ağırbaşlı halde karşılayacağını belirterek "Peşmergenin Kerkük ilkin peyda kılmak az daha Türkmenlerin yurtlarına, yuvalarına, onurlarına ve bağımsızlıklarına kast ika hazırlıkları felakettir. Buna ataklık edenler karşılarında Türklüğün çelikten iradesini bulacaklardır. Kerkük Türk'tür, ayrıksı lafa lüzum yoktur. Türkmenler, Irak camiasının hatırlı ve haysiyetli mensuplarıdır. Adil ve doğruluk esasına mebni siyasal temsilleri en tabii haklarıdır. Bu kapsamda Irak'ta kurulacak toy hükümette Türkmenlerin çabucak müşterek tomar gözaltı göreviyle arazi almaları vakti ve siyasal müşterek mecburiyettir." dedi.

"Zillet ittifakı dağınıktır, uyumsuzdur"

Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "üç taban derece müşterek numara fırka olabiliriz" kehanetinde bulunduğunu tabir etti. Kılıçdaroğlu'nun bu görüşü neye isnaden ne siyasal ve sosyolojik gelişimleri yorumlayarak, "nasıl müşterek bakı açarak" söyleyiş ettiğinin bilinmediğini dile getiren Bahçeli, "Zillet ittifakı dağınıktır, uyumsuzdur, tenakuzdadır, temelsiz ipte cambazlığa özenmektedir. Bu ittifakın hâlâ cumhur reisi talibi fena yoktur. Siyasi ve konuşu hedeflerinden bahseden, fazlası öz aralarında bilici ve paylaşmaya cesurluk edecek yegâne müşterek can yoktur." sanarak konuştu.

Bahçeli, şunları söyledi:

"Serok Ahmet belirsizlikten yararlanma ederek aklı esna üstünlük üstlenmiş, kısaca 10 gündür CHP'sinden İP'ine derece ev toplantılarından geceleyin ezanı yemekli buluşmalara derece ziyaretleri sıklaştırmış, fehva yerindeyse uzay gemisi dokumuştur. Serok bildiğimiz seroktur, daim bire müşterek hikaye, daim bire müşterek hezeyandır. Anlaşıldığı kadarıyla serok ittifakta namına arazi açabilmek, kendini kabullendirebilmek amacıyla toy müşterek bağlaşma dizaynı düşüncesince devreye girmiş, kolları sıvamıştır. Zillet ittifakının yakıtı bitmiş, şanzımanı karışmış otomobili yolda kalmıştır. Serokun önerilmiş bulunduğu toy bağlaşma modeli ise denize düşene yılana sarılmasını referans fail müşterek kurnazlıktan, getirim ve odalık hesabından ayrıksı müşterek obje değildir. Zillet ittifakı millete emniyet vermekten aşkın uzaktır. Ne söylediği, neyi savunduğu, politikalarının istek ve muhtevası bariz değildir.

HDP’nin masa altında, öteki altı partinin masa çevresinde konuşlanmasıyla hazırlandığı besbelli güçlendirilmiş milletvekili cümle çalışmasından hâlâ uğur boncuğu kimsenin bilgisi de yoktur. İktidar ve cümle değişikliğini arkaya arkaya seçme ve halk oylaması sarmalıyla gerçekleştirme ika vaadinden ayrıksı konkre ve kandırma edici uğur boncuğu obje görünürde görülmemektedir. Zillet ittifakı Türkiye’nin önündeki 10 yılını gasp etmeyi, milletimizin umutlarını ve düşlerini kırmayı, bunun indinde tarihin atak istikametini aksine çevirmeyi siyasa zannedecek derece gerçeklerle kelep ve bağlantısını koparmıştır."

Güçlendirilmiş milletvekili cümle hazırlığının kesinlikle ve ne devir açıklanacağının, bunun zarfında kimlerin arazi alacağının, sunumunun kesinlikle yapılacağının, muhatap fırka başkanlarının habitat düzenin kesinlikle sağlanacağının yeniden ayağa kesinleşmemiş ve sıkıntılı müşterek dava demeti biçiminde karşılarında bulunduğunu kail Bahçeli, şöyleki bitmeme etti:

"Hakikaten CHP, İP ve öteki redif lastikler zillettedir, ziyandadır, hüsranın pençesindedir. CHP Genel Başkanı'nın menfaatlerini tanım kılmak düşüncesince dediği 'Biz de sütten çıkmak ak kaşık değiliz' beyanı, aleni müşterek itirafname bulunduğu derece aşkın kirlenmenin de konfirmasyon ve teyididir. Cumhur İttifakı, aslı sebebiyle müşterek ahlak ve adanmışlık ittifakıdır. Cumhur İttifakı, istikbalin gücü, istiklalin güvencesi bulunan müşterek ittifaktır. Dünümüz bellidir, bugünümüz bilinmektedir, gelecekte erişmek istediğimiz hedefler uzun boylu milletimizin bilgisindedir. Türkiye zillete düşmeyecek, zillete yenilmeyecek, varlığını ve birliğini cumhurun hümayun iradesiyle berk esaslara bağlayacaktır. Çıkmaz sokak, suyu fariğ öz yatağı, çatlamış toprak, kökü çürümüş ağaç, esersiz tarla, dibi tutmuş tencere, pusulası sinirli tekne, bayraksız direk, yarınsız insanoğlu her neyse alçalma ittifakı odur. Bu bağlaşma yıldırı ve bölücülükle ortaktır. Bu bağlaşma Türk ve Türkiye düşmanlarıyla al takke ver külah içindedir. Bir HDP’li bölen hikayemizin bittiğini söylemiş. Bizim hikayemiz değil, ulusal hissiyatla karılmış hakikatimiz vardır, yazan ve yükseğe çıkaran da iri Türk milletidir. Türk milleti, caniye ve cellada müsaade vermeyecek derece asildir, azizdir, neciptir. Türk milletinin ufkunu HDP/PKK takviyeli alçalma ittifakı perdeleyemeyecektir. Husumet bunlardadır, sertlik bunlardadır, benimseyememe bunlardadır, bölücülük ve ayrımcılık bunların anne dinamiğidir."

"Türk milleti birdir, beraberdir, ezel ebet kardeştir"

Bahçeli, Diyarbakır Kırklar Dağı'na, MHP İl Başkanlığının ide ve girişimiyle gerçekleşen "210 dönümlük Devlet Bahçeli Hatıra Ormanı"nın kurulmasıyla ilgilendiren karara düşmancasına eda yerlerin ya kanında ve ya mayasında telafi edilemeyecek müşterek sinirli para bulunduğunu söyleyerek şunları kaydetti:

"Biz orman yakmadık, doğaya, yeşile, cana ve mala kastetmedik, börtüye böceğe kıymadık. Ateşin evlatları bulunan şerefsizlere pirim vermedik. Dağlarda silahla gezmedik. Diyarbakır halkını canımız derece sevdik, kardeşliğimize karartı düşürmedik. Şahsımın ismini münakaşaya açıp, olmadık suçlama ve isnatta bulunanlar unutmasınlar ki Diyarbakır Türkiye'nin 81 vilayetinden birisidir ve ermiş ecdadımızın bize emanetidir. Bölücülük anaforuna kapılan alçakların Diyarbakır'da canlı saygıdeğer vatandaşlarım hesabına konuşmaları haksızlıktır, hayasızlıktır. Bin salname beraberlik hukukuna sadakat ve sevdamız uğur boncuğu kayıt altında bitmeyecek, eksilmeyecek, tükenmeyecektir. Türk milleti birdir, beraberdir, ezel ebet kardeştir. Diyarbakır Merhum Ziya Gökalp'in yuvasıdır, Akkoyunluların, Artuklu Beyliği'nin anne yurdudur. Bölücü teröristler Diyarbakır'ın da Diyarbakırlıların da vatanımın ve milletimin rastgele insanının da eş düşmanıdır." değerlendirmesinde bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ