USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Bakan Adil Karaismailoğlu: 'İstanbul, dünyayı Türkiye’ye bağlayacak'

Kanal İstanbul Projesi kapsamında inşası bitmeme fail Sazlıdere Köprüsü Şantiyesi'nde araştırmalarda mevcut Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Kanal İstanbul, sürdürülebilir dünkü döl ortak iblağ sistemi oluşturulmasında ehemmiyetli ortak rolü adına getir

Bakan Adil Karaismailoğlu: 'İstanbul, dünyayı Türkiye’ye bağlayacak'
15-11-2021 13:05

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kanal İstanbul Projesi kapsamında inşası bitmeme fail Sazlıdere Köprüsü Şantiyesi'nde araştırmalarda bulundu.

İncelemeler esnasında açıklamalarda bulunan Bakan Karaismailoğlu, “Yalnızca ülkemizin değil, dünyanın da en ehemmiyetli muvasala projelerinden bir tanesi bulunan Kanal İstanbul güzergahı içerisindeki Sazlıdere Barajı ilişkin düz yazı edilen Kanal İstanbul Sazlıdere Köprüsü ve Başakşehir-Ispartakule-Hadımköy Kuzey Marmara Otoyolu şantiyesinde emek harcamaları durumunda aramak kıl payı bulunmaktayız. Kanal İstanbul, sürdürülebilir dünkü döl müşterek eriştirme sistemi oluşturulmasında ehemmiyetli müşterek görevi namına getirecek. Mühendislik çalışmalarında 204 bilgelik insanı fariza aldı. Kanal İstanbul ile Türkiye'nin denizyolu taşımacılığındaki görevi güçlenecek; Karadeniz, Ticaret Gölü biçimine dönüşecektir. Ülkemiz, arsıulusal eriştirme ve geri fonksiyon koridorlarından henüz müşterek tomar hisse borç ve global ticarette henüz çalışan gösteriş oynayacak. İstanbul Havalimanı, Kuzey Marmara Otoyolu, ticari limanlar, demiryolu bağlantıları, geri fonksiyon üstleri ve dünyanın en şişman projelerinden bir tanesi bulunan Kanal İstanbul, “Dünyayı Türkiye'ye bağlayacak” niteleyerek konuştu.

Bakan Karaismailoğlu “Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün de karışma bulunduğu Kuzey Marmara Otoyolu'muzun yapımına 2013 senesinde başladık. Odayeri-Paşaköy, Kınalı-Odayeri ve Kurtköy-Akyazı kesimlerini ayrışık senelerde aşamalar biçiminde tamamladık. Şu anda Kınalı'dan giren müşterek taşıt 400 km kez kıvrım ederek İstanbul, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Kocaeli, Sakarya'yı geçerek Akyazı'ya genişliğinde otoyoldan çıkmadan gidebiliyor. 4005 m. uzunluğundaki İstanbul'un en derinlemesine ve Türkiye'nin 4 şeritle en açık otoban tüneli bulunan Cebeci tünelini de içinde barındıran Hasdal - Habipler- Başakşehir Kavşağı arasındaki kesimi 21 Mayıs 2021 tarihinde hizmete açarak, Habipler Kavşağı ile Eski Edirne Asfaltı Caddesine bağlanarak kuzeyde Arnavutköy, güneyde Sultangazi ve Gaziosmanpaşa'ya, Hasdal Kavşağı ile de Alibeyköy-Hasdal mevkiinde bulunan 2. Çevreyolu'na entegrasyonu sağladık. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü sebebi ile 2. Çevreyolunu kullanarak mevrut vasıtaların İstanbul'un derin yerleşme dallarından bulunan Sultangazi, Arnavutköy, Başakşehir, Kayaşehir ve Başakşehir Çam ve Sakura kent Hastanesi ile İkitelli OSB sahasına bulunan ulaşımını kolaylaştırdık. 2. Çevreyolunun en erdemli gidiş geliş hacmine ehil Hasdal Kavşağı ile Mahmutbey Batı Kavşağı ortada hızlı, konforlu ve sakıncasız dünkü müşterek muvasala alternatifi oluşturduk” ifadelerine toprak verdi.

“Özellikle derin saatlerde oluşan derinlemesine taşıt kuyruklarının önüne geçilerek” diyen Bakan Karaismailoğlu, “trafikte beklemeden meydana gelen sıvıyakıt ve devir kayıplarının önüne geçtik. Öte yandan, gelişigüzel güzeşte güneş büyüyen ve gelişen İstanbul'un muvasala gereksinimleri artıyor. İstanbul'un muvasala gereksinimlerine düzenlenen yaklaşımla yanıt hasretmek adına; Kuzey Marmara Otoyolu kapsamına Başakşehir, Ispartakule, Hadımköy kesimini de karışma ettik. 45 kilometrelik Başakşehir İspartakule Hadımköy Nakkaş endam ile baş başa Kuzey Marmara Otoyolu'nun yekûn uzunluğu 445 kilometreye ulaşacaktır. Kuzey Marmara Otoyolumuzun bugün araştırmalarda bulunduğumuz Başakşehir-Bahçeşehir-Hadımköy Nakkaş yoluna;Hasdal - Habipler - Başakşehir Kavşağı yolu ile direkt bağlanak sağlayacağız. Başakşehir, Kayaşehir Ispartakule, Bahçeşehir, Hadımköy aşama yerleşimler ve bu civardaki uran yerleri ortada doğu-batı anlamında dünkü müşterek muvasala aksı oluşturmuş olacağız. Böylece İstanbul'un en derin trafiğine ehil noktası Mahmutbey Kavşağındaki derin gidiş geliş ince rahatlayacaktır. Hasdal'dan giren sürücüler okunabilen müşterek biçimde sırayla Alibeyköy-Habibler-Başakşehir-Sazlıbosna Kanal Köprüsü-Bahçeşehir (Ispartakule) üstünden Hadımköy'de Kuzey Marmara otoyolu ile gine bütünleşmiş olacaktır” İfadelerini kullandı.

Konuşmasına bitmeme eden, Bakan Karaismailoğlu, “Başakşehir Hadımköy Kesimi dahilinde, 1 Gergin Eğik Askılı Köprü doğrusu Kanal İstanbul Sazlıdere Köprüsü, 7 viyadük, 15 köprü, 21 üstgeçit, 10 ast geçit, 59 cezaevi edinmek kıl payı yekûn 113 konuşma yapısı bulunuyor. Ayrıca, plan içinde 1 Köprü Bakım İşletme Merkezi ile 1 Otoyol Bakım İşletme Merkezi de düz yazı edilecek. Başakşehir Bahçeşehir Hadımköy kesimi; Daha ilkin inşası tamamlanan Kuzey Marmara Otoyolu Nakkaş Kavşağı'ndan başlayarak maşrık yönde Yeşilbayır ve Deliklikaya yerleşimlerinin kuzeyinden sonraları Sazlıdere Barajı'nın güneyinden Kanal İstanbul Sazlıdere Köprüsü ile geçmekte. Otoyol güzergahı, kent Hastanesi Kavşağı aracılığıyla Olimpiyat Stadı, Kayaşehir ve Çam Sakura kent Hastanesine ulaşımı sağlamakta. Başakşehir Sular Vadisi'ni hususi imal yöntemli müşterek güreşçi köprüsü ile geçtikten sonraları Kuzey Marmara Otoyolu'nun Başakşehir Kavşağı'na bağlanarak sonuç buluyor. Bunun indinde Karaağaç ve Ispartakule bölgelerinde TEM (O-3) İstanbul-Edirne Otoyolu'na da bağlanak sağlanacak. Elbette Başakşehir Hadımköy kesiminin en ehemmiyetli yapısı Kanal İstanbul Sazlıdere Köprüsü'dür. Köprü'müz, sinirli katlı askılı tipte ve derinlemesine açıklıklı adına düz yazı ediliyor. 2x4 şeritli ve 46 m. tabliye genişliği olacak biçimde tasarlandı. 440 m. ölçülü duruluk ve 210 m. taraf açıklıklı bulunan Köprü, 196 m. yüksekliğinde dü sayı diamond geometrisinde kuleye sahip. Orta ve dü taraf açıklığıyla bu arada 850 m. uzunluğundaki Sazlıdere Köprüsü, yaklaşım viyadükleriyle bu arada 1618 metrelik müşterek açıklığa ehil olacak” şeklinde konuştu.

Bakan Karaismailoğlu, “Hem Otoyol'umuzun bununla ortak Köprü'müzün imal emek harcamaları gelişigüzel güzeşte güneş himmet kazanarak bitmeme ediyor. Sazlıdere Barajı geçişini sağlayıcı Köprü'müz başkaca Kanal İstanbul kapsamında meydana getirilen ilkin güreşçi köprüsü olma durumuna de sahip. Kanal İstanbul'daki ikinci adımımız da müşterek maada muvasala geçişi olan; Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren hattının baş kesimi bulunan Halkalı-Ispartakule arası Hızlı katar kesimine de başlıyoruz. Buranında ehemmiyetli noktasını benzeyen devir içinde atacağız. Plan ve izlence içinde müşterek yandan Kanal İstanbul'un lüzumlu yapılarını hepyek yaşama geçirirken maada yandan kesim paydaşlarımızın görüşlerini de alarak Kanal İstanbul'un pres planlarını hazırlıyoruz.”

Kanal İstanbul ile muvasala sektöründe ve denizcilik dalında dünkü müşterek son zamanların kapısını aralayacaklarını tamlayan Bakan Karaismailoğlu, “Kanal İstanbul ile muvasala piyasası ve denizcilik dalında dünkü müşterek son zamanların kapısını aralıyoruz. Kanal İstanbul, dünyada ve vatanımızda yaşanmış bulunan teknolojik ve kazançlı gelişmeler, mütebeddil oflaz yönelimler ve ülkemizin eriştirme altyapıları mevzusundaki kalan gereksinimleri doğrultusunda ortaya çıkan izlemsel müşterek hamledir. Güvenlikten, ticarete, hayattan çevreye gelişigüzel yönüyle Türkiye'nin görünüm projesi bulunan Kanal İstanbul, Avrasya bölgesinin lokomotifi bulunan Marmara'da seçenek müşterek su yolu adına ülkemizin hizmetine sunulacak. Dünyadaki topu topu su metodları incelendiğinde, İstanbul Boğazı aşama derin nüfusun içerisinden güzeşte ayrıksı müşterek su yolu bulunmuyor. Boğaz, sefine trafiğinin oluşturduğu riskler açısından gelişigüzel güzeşte sene henüz sakıncalı duruma geliyor. 100 sene öncesinde 3-4 bin bulunan salname sefine intikal sayısı, bugün 40 binin ilişkin çıktı” dedi.
Boğazda gemilerin bekleme süresinin 14.5 vakit bulunduğunu vurgulayan, Bakan Karaismailoğlu, “Boğaz'da sayı farkı bekleme süresi, gelişigüzel sefine düşüncesince kısaca 14,5 saattir. Bu süre, bazı bazı sefine trafiğine ve iklim şartlarına bazı bazı de ilçe yahut arızaya ilişkin adına 3-4 haset üste haftayı bulabiliyor. Bu sebepten gelişigüzel güneş Marmara Denizinde boğazdan devredilmek düşüncesince muntazır yüzlerce sefine bulunmaktadır. Bu çerçevede, İstanbul Boğazı'na seçenek müşterek intikal koridorunun planlanması mecburi duruma mevrut ve Kanal İstanbul Projesi yaşama geçirilmiştir. Zaman teriminin dünya ticaretindeki önemi düşünüldüğünde, türkiye pozisyonu bakımından sonuç basamak avantajlıdır. Biz de bu pozitif yanları en akıllıcasına biçimde kullanıyoruz. Kanal İstanbul Projesi alay malay tartışmaların ötesinde arsıulusal ölçekte müşterek muvasala ve diyalekt müşterek kalkınma projesidir. Biz, Kanal İstanbul ile ait bu doğruyu Ekim ayında düzenlediğimiz 12. Ulaştırma ve Haberleşme Şûrası'nda halis muhlis dünyaya anlattık. Kanal İstanbul'un Türkiye düşüncesince bulunduğu genişliğinde Türk Boğazlarını kullanan topu topu devletler düşüncesince de ne genişliğinde ehemmiyetli bulunduğunu topu topu gerçekleriyle paylaştık. Onlar bu projenin önemini anlamış oldu ancak maatteessüf türkiye muhalefetindekiler anlamadı. Ya da idrak etmek istemiyorlar. Gelişen, güçlenen, dünyada gır sahibi bulunan Türkiye'nin önüne cidar örmeye çalışıyorlar. Biz bugüne değin türkiye düşüncesince akıllıcasına olanları yaptık, gine yapacağız” niteleyerek konuştu.

“Ülkemiz düşüncesince canla başla çalışırken, yevmi polemiklere bedel vermiyoruz”

Gündelik polemiklere bedel vermediklerini kail Bakan Karaismailoğlu, “Bir yanda bölüt hizmeti, hakka fonksiyon adına gören bizler, maada tarafta değimsiz kadrolarla Türkiye'yi muvaffakiyetsizlik girdabına sevk etmek isteyenler. Bir yanda halkımızdan aldığımız dayanaklık etmek ve kâm ile Türkiye'yi geleceğe taşıyan, hedeflerine ulaştıracak planlar üreten bizler, maada tarafta, bu güzel planlara imza atanları ve yatırımcıları yıldırma edenler. Bir yanda, Kanal İstanbul ile İstanbul Boğazı'nı gelişigüzel mütenevvi faciadan idare etmek düşüncesince çabalayan bizler, maada tarafta İstanbul Boğazı'nın ve çevresindeki milyonların dirilik güvenliğini hiçe farzımuhal bu mevzuda tek gır hakkı sıfır ecnebi devletlerin büyükelçilerine varakpare yazanlar.. Ancak, baş döndürücü güzel bilsinler ki biz, türkiye düşüncesince canla başla çalışırken, yevmi polemiklere bedel vermiyoruz. Milletimiz suyu getirenle testiyi kıranları tabii baş döndürücü güzel görüyor” Her müşterek yatırımımız, imal etabındaki istihdam ile birlikte, tamamlanıp hizmete açıldığında nice kesim ile birlikte, semt ve iklim ekonomisine cıvıltı katıyor. Herkesin imren ile bakmış bulunduğu projeleri amme kaynakları yahut hususi kesim teşrikimesai ile hepyek tamamlıyoruz. İnsana, çevreye ve tarihe duyarlı, şeffaflık, katılımcılık ve paylaşımcılık ilkeleriyle, diyalekt ve global entegrasyon odaklı müşterek muvasala ve haberleşme altyapısı kasılma etmeye himmet kesmeden bitmeme edeceğiz. Bu düşüncelerle programımıza katılımınızdan çevre sizlere teşekkürname ediyorum. Başakşehir-Ispartakule-Hadımköy yolu ve Kanal İstanbul Sazlıdere Köprüsü imalatında toprak düzlük topu topu emek hasretmek arkadaşlarıma teşekkürname ediyor, başarılarının devamını dilek ediyorum” ifadelerini kullandı.

Batuhan Toprak-Ahmet Faruk Sarıkoç
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ