USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Bakan Akar: 'Bu yılın başından itibaren 2 bin 779 terörist etkisiz hale getirildi'

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "24 Temmuz 2015'ten bugüne denli diyar içinde, Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyinde bütün 33 bin 259, bu yılın başından itibaren ise 2 bin 779 terörist etkisiz hale getirilmiştir. PKK ve onun Suriye kolu bulunan YPG'ye ki dayanaklık etmek verirse versin

Bakan Akar: 'Bu yılın başından itibaren 2 bin 779 terörist etkisiz hale getirildi'
31-12-2021 19:19
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar yayımladığı dünkü yıl mesajında, “Değerli tabanca ve emek arkadaşlarım, görevlerinizi başarıyla adına getirdiğiniz müşterek yılı geride bırakırken, Milli Savunma Bakanlığı ailesi kendisine kalan müşterek motivasyonla 2022 yılına hazırlanıyoruz. Küresel ve diyalekt kurda risk, zılgıt ve tehlikelerin arttığı, düzenlilik ortamının baştan şekillendiği bunlara ekleyerek müstevli şartlarının da halen bitmeme etmekte bulunduğu alıngan müşterek dönemden geçiyoruz.

Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, Genelkurmay Başkanlığı ve Kuvvet Komutanlıkları ile buyuru kumanda donanması içinde, Cumhuriyet tarihimizin en kapsamlı, en dip faaliyetlerini sürdürdüğümüz bu dönemde, tabii kendisine Bakanlığımızın fariza ve sorumlulukları da artmaktadır. Bu kapsamda Cumhuriyet tarihimizin en yoğun, en sansasyonel tedbirleriyle ve ‘hudut namustur' anlayışıyla masun hudutlarımızda 1 Ocak 2021'den itibaren 308 bin 716 göçmenin geçişi engellenmiş; yakalanan 99 bin 546 ağır aksak muhacir ile 480 terörist polis kuvvetlerine tasdik edilmiştir" dedi.

"Bu yılın başından itibaren ise 2 bin 779 terörist etkisiz hale getirilmiştir"

Terörle mücadelenin ilkin FETÖ, PKK/PYD-YPG ve DEAŞ kazanmak kıl payı tamamı terör örgütlerine kendisince kalan müşterek kuvvet ve ritmde gece gündüz bitmeme ettiğini tamlayan Bakan Akar, "24 Temmuz 2015'ten bugüne kadar; gayrimenkul içinde, Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyinde yekûn 33 bin 259, bu yılın başından itibaren ise 2 bin 779 terörist etkisiz hale getirilmiştir. PKK ve onun Suriye kolu bulunan YPG'ye ki dayanaklık etmek verirse versin, en akıbet terörist etkisiz hale getirilinceye derece 'Ölürsem şehit, kalırsam gazi!' anlayışıyla terör örgütlerine kendisince savaş etmeye; 84 milyon vatandaşımızı, terör belasından kurtarmaya kararlıyız.

Bu kararlılıkla Suriye'nin kuzeyinde yürütme ettiğimiz operasyonlarla sınırlarımızda yerleşmek maksut terör koridoru engellenmiş, yırtık ve hudutlarımızın güvenliği sağlanmıştır. Bu harekatlar sonrası kestirmece 470 bini İdlib'e kazanmak kıl payı 1 milyondan müşterek tomar Suriyeli evlerine ve topraklarına gönüllü, emniyetli ve itibarlı müşterek halde dönebilmiştir. Güvenli hale getirilen alanlarda dünkü müşterek muhaceret dalgasının olmaması ve yaşamın normalleşmesi düşüncesince de ilgilendiren bakanlık, gurur ve şirketler ile koordineli kendisine faaliyetlerimiz bitmeme etmektedir. Suriye'de istikrarın müşterek an geçmiş sağlanması, insanca trajedilerin de akıbet bulması düşüncesince rastgele çeşit mücahede gösterilmektedir. Terörle mücadelenin yanı esna denizlerimizdeki ve semalarımızdaki faaliyetlerimize de gece gündüz bitmeme edilmiş, hak, bağ ve menfaatlerimiz azim ve kararlılıkla korunmuştur.

Türkiye kendisine tamamı hastalıkların bulunduğu denli Ege ve Doğu Akdeniz'deki hastalıkların da arsıulusal hukuka uygun, barışçıl yöntemlerle, güzel komşuluk ilişkileri çerçevesinde ve diyalog ile çözülmesinden yanayız. Sorunların bu halde çözülmesi düşüncesince bugüne derece şişman mücahede gösterdik. Türk ve Yunan halklarının semt zenginliklerinden de adaletli müşterek halde yararlanma ederek barış, zenginlik ve asayiş zarfında yaşaması, Ege Denizi'nin Türkiye ve Yunanistan ortada müşterek ülfet denizi olması düşüncesince rastgele çeşit gayreti göstermeye bundan böyle da bitmeme edeceğiz. Aynı halde Kıbrıs'ta da hastalıkların eşit, egemen, hür dü talih bağlamında çözümü düşüncesince gayretlerimizi sürdürüyoruz. Kıbrıs bizim ulusal meselemizdir. Garanti ve İttifak antlaşmaları doğrultusunda eskiden bulunduğu denli zaman de Kıbrıslı kardeşlerimizin yanındayız. Ege'de ve Doğu Akdeniz'de hem kendimizin aynı zamanda Kıbrıslı kardeşlerimizin hak, alâka ve çıkarlarını korumakta azimliyiz, kararlıyız ve buna muktediriz” ifadelerini kullandı.

"Türkiye bugüne derece bulunduğu denli bundan böyle da tamamı imkanlarıyla, Azerbaycanlı kardeşlerimizin indinde olacaktır"

Bakan Akar dünkü yıl mesajının devamında, “Tüm bu faaliyetlerin yanı esna yedi hava üç kıtaya barış, erinç ve adaleti götürücü atalarımızdan aldığımız ilhamla semt ve evren barışına da ehemmiyetli katkılarda bulunmaktayız. Bu kapsamda 500 salname eşitlik bağlarımız bulunan Libya'da sulh ve istikrarın sağlanması düşüncesince askerî eğitim, iane ve müşavirlik faaliyetlerimiz bitmeme etmektedir.Libyalı kardeşlerimizle bulunduğu denli 'İki devlet, müşterek tane millet' anlayışıyla kederde ve kıvançta müşterek ve bu arada olduğumuz Azerbaycanlı kardeşlerimize de desteğimizi sürdürmekteyiz. Ateşkesin mihman olması ve denge düşüncesince Ortak Merkezdeki faaliyetlerimize bitmeme ederken Azerbaycan ordusunun modernizasyonuna, manevra ve görgü bilimi bilimi faaliyetlerine dayanaklık etmek sağlamakta; işgalden kurtarılan alanlarda ortaklaşa mayın/EYP kontrol ve imha faaliyetlerine katkıda bulunmaktayız. Türkiye bugüne derece bulunduğu denli bundan böyle da tamamı imkanlarıyla, Azerbaycanlı kardeşlerimizin indinde olacaktır" dedi.

"Kahraman ordumuz FETÖ'den temizlendikçe şimdi da güçlenmektedir"

"Türk Silahlı Kuvvetleri, zamanı ve esaslı eşitlik bağlarımız mevcut Afganistan'da da üstlendiği görevleri şişman müşterek başarıyla yürütme ederek domestik halkın gönlünü kazanmış, evren barışına bakım etmenin DOĞRU gururuyla bozulmamış sakin ülkesine dönmüştür" diyen Bakan Akar, şunları kaydetti:

"Bu görevlere ekleyerek şöhretli ordumuz; BM, NATO, AGİT ve düet antlaşmalar kapsamında Kosova'da, Bosna Hersek'te, Katar'da, Somali'de, Sudan'da ve şimdi nice coğrafyada da sulh ve istikrara ehemmiyetli katkılarda bulunmaktadır. Tüm bu faaliyetlerin yanı esna 2021 senesinde gayrimenkul içi ve gayrimenkul dışı tatbikatlar kapsamında 71'i fiili kazanmak kıl payı yekûn 94 tatbikata katılma sağlanmıştır. Ayrıca FETÖ ile mücadeleye de, elde edilmiş dünkü bilgi, doküman ve verilerle totaliter müşterek yaklaşım ve kararlılıkla bitmeme edilmiştir, edilmektedir. Kahraman ordumuz FETÖ'den temizlendikçe şimdi da güçlenmektedir. Türk Silahlı Kuvvetlerinin şöhretli üniformasını göz boncuğu hainin taşımasına katiyen izin etmedik, etmeyeceğiz. Salgın ile mücadelemize de ‘Koronavirüs ile Mücadele Merkezi - KOMMER' yoluyla tamamı bütünlük ve kurumlarımızda titizlikle, dip müşterek halde ve ödün vermeden bitmeme etmekteyiz.

Türkiye; tarihiyle, değerleriyle, coğrafyasıyla, ordusuyla şişman ve çelimli müşterek ülkedir. Bu coğrafyada mevcut kazanmak düşüncesince ordumuzun etkin, caydırıcı ve itibarlı özelliklerini şimdi da tasarruf etmek zorundayız. Bu kapsamda Cumhurbaşkanımızın liderliği, teşviki ve yardımı ile domestik ve millilik oranını yüzdelik 80'ler seviyesine benzeyen defans sanayimizi şimdi doğacak seviyelere çekmek düşüncesince çalışmalarımızı da gece gündüz sürdürmekteyiz. Hayata geçirilen projelerle Türk Silahlı Kuvvetlerinin olanak ve yetenekleri rastgele sabık güneş şimdi da artmaktadır. Milli Savunma Bakanlığı ailesi kendisine tamamı personelimizin bütünlük ve el donanması içerisinde fiilen gösterdiği faik gayretler, domestik ve ulusal defans sanayiimizin yiğit ordumuza kazandırdığı ve bundan böyle kazandıracağı olanak ve yetenekler ile önümüzdeki çağda baş döndürücü şimdi şişman başarılar elde edeceğimize içten inanıyorum.

Bu ihtisas ve düşüncelerle, Sultan Alparslan'dan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e derece bin senedir bizlere diyar bulunan bu topraklarda bu günlere, bu seviyelere gelmemizde emeği geçen, medet sağlayıcı dört başı mamur talih büyüklerimizi ve komutanlarımızı nazikâne anıyorum. Aziz şehitlerimizi; ebediyete geçiş fail yiğit gazilerimizi müşterek kere şimdi yağmur ve gönül borcuyla anma ediyor, yaşamda bulunan yiğit gazilerimize, martir ve gazilerimizin kıymettar ailelerine hürmet ve şükranlarımı sunuyorum.

Şu anda karada, denizde ve havada; gayrimenkul içinde, uç ötesinde ve dünyanın ayrışık coğrafyalarında kızgın hava ve toprak şartlarında alplık ve fedakârlıkla fariza karşıcı altın tabanca arkadaşlarıma kazasız, belasız, hayırlı, kalburüstü görevler dilek ediyor; rastgele birtanesini alınlarından öpüyorum. Tüm personelimize, gazilerimize, emeklilerimize, düzenlilik güçlerimize ve onların aileleri ile baş başa şehitlerimizin kıymettar ailelerine dünkü yılda en içten duygularla sağlık, kut ve esenlikler diliyorum.”

Hidayet Türkyılmaz

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ