USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Bakan Akar: 'Şehit ailelerimize ve gazilerimize saygılı davranmak boynumuzun borcudur'

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Şehit ailelerimize ve gazilerimize gelişigüzel durumda, gelişigüzel halde saygılı davranmak bizim boynumuzun borcudur. Bunun dışındaki hareketlerin muhatabı hukuktur, milletimizin vicdanıdır. Hukuk ve milletimiz bunların sınırını bildirecek ve t

Bakan Akar: 'Şehit ailelerimize ve gazilerimize saygılı davranmak boynumuzun borcudur'
07-11-2021 19:14

Bakan Akar, yanı esna Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile Van 6. Hudut Tugay Komutanlığındaki ‘sancak verme töreni'ne katıldı. Törende mütekellim Akar, Mehmetçiğin 84 milyonun rahatını, huzurunu sağlamak, düzenlilik gereksinimlerini istikbal etmek düşüncesince karada, denizde, havada namına sunulan görevleri en güzel biçimde namına getirdiğini belirtti. Türk Silahlı Kuvvetlerinin Cumhuriyet tarihinin en koyu ve en şümullü operasyonlarını ve tatbikatlarını yürütme ettiğini vurgulayan Akar, "Terörle mücadelemiz bitmeme ediyor. Komandolarımız teröristlerin peşinde. Bu faaliyetlerin yanı esna bire müşterek sürede arkadaş ve ahi devletlerin de yerinde davalarında onların indinde olmaya bitmeme ediyoruz" sanarak konuştu.

Terörle mücadelenin küsurat ilerleyiş ve taarruzi müşterek tatlı bitmeme ettiğini tamlayan Akar, şunları söyledi:
"24 Temmuz 2015'ten itibaren başlatılan operasyonun devamında, bugüne derece Mehmetçiğin atıl bir duruma getirmiş olduğu yıldırıcı sayısı 32 bin 859 oldu. 1 Ocak'tan itibaren ise meydana getirilen operasyonlarda yekûn 2 bin 384 yıldırıcı atıl bir duruma getirildi. Teröristler 2 tün bire müşterek yerde yatamıyor, tamamen Mehmetçiğin nefesini enselerinde hissediyor. Artık kaçacak yerlerinin olmadığını teröristlerin ele başları da tabir etmeye başladı. Biz terörü bitirmekte kararlıyız. 40 seneden bu yana ülkemizin ve milletimizin başına musallat bulunan bu beladan aristokrat milletimizi kurtarmakta azimliyiz, kararlıyız."

Operasyonların yandaki devletlerin sınırlarına ve arazi bütünlüğüne saygılı, arsıulusal hukuka uygun, yasal savunma hakkı kapsamında yapıldığını aktaran Akar, "Bizim biricik misyonumuz teröristlerdir. Terörist az elan bizim misyonumuz orasıdır" dedi.

"Sınırlarımız, Cumhuriyet tarihimizin en kontrollü sürecini yaşıyor"

Hudut güvenliği çerçevesinde kaçakçılıkla, teröristlerle ve yasadışı göçle ait yapılması müstelzim rastgele şeyin yapıldığını tamlayan Akar, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Tedbirler hemen İran değil bire müşterek sürede Irak ve Suriye hududunda da aşırı koyu biçimde alınıyor. İçişleri Bakanlığımızla andıran eş güdüm zarfında hudutlarımızın güvenliğinin kusursuz şekilde sağlanması düşüncesince ne yapılması gerekiyorsa yaptık, yapıyoruz. Son gelişmelerin arkası esna İran sınırında birtakımı teşebbüsler kabil düşüncesiyle buradaki tedbirlerimizi müşterek defa elan gözden geçirdik. Hudutlarda aldığımız tedbirleri tahkim ettik. Jandarma ve manşet dalında muktezi eş güdüm ile etraflı tedbirleri gözden geçirdik. Gerekli tedbirleri aldık. Şu anda ferah ferah söyleyebiliriz, sınırlarımız Cumhuriyet tarihimizin en kontrollü sürecini yaşıyor. Bundan ötürü emeği geçenleri kutluyorum."

Hudutlardaki mücadelenin kararlılıkla sürdüğünü aktaran Akar, "Beton duvarlar, kuleler, lif örgüler, hendekler, yollar, pusu faaliyetleri ve sezinleme faaliyetlerinin baş başa kullanılmasıyla hudutlarımız hakkıyla bizlere alım çalım sağlayan müşterek noktaya gelmiştir" sanarak konuştu.

"Şehitlerimiz düşüncesince nasıl yapsak azdır"

Asil milletinin bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetlerinin, binlerce salname şöhretli tarihinden süzülüp gelen, milli, içsel ve mesleksel değerleriyle, aklın ve bilimin ışığında, kanun çerçevesinde, hükümler doğrultusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sıralanmış mir ve komutanların egemenlik komutasında milletin emrinde ve görevinin başlangıcında bulunduğunu vurgulayan Akar, şunları kaydetti:

"Bu vesileyle Sultan Alparslan'dan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e, vatanımız, milletimiz ve yurdumuz düşüncesince çalışma sağlayan topu topu mutluluk adamlarımızı, topu topu komutanlarımızı saygı ve gönül borcuyla anıyorum. Bu noktaya gelmemizde, bu başarıları elde etmemizde yayımcı ki arslan oranı hepinizin bilmiş olduğu kabilinden şehitlerimize ve gazilerimize ait. Bu sebeple şehitlerimiz ve gazilerimizin üstünde önemle ara vermek lazım. Burada müşterek hususun altını önemle resmetmek istiyorum. Vatan için, budun düşüncesince gözünü kırpmadan rastgele çeşitli fedakarlığa katlanıp canını seve seve feda fail şehitlerimiz, yaşamını seve seve ortaya koyan gazilerimiz ve onların aileleri bizim düşüncesince hakkıyla aşırı lakin aşırı önemli. Dolayısıyla martir ailelerimiz, gazilerimiz düşüncesince nasıl yapsak azdır. Onları nazar boncuğu devir rencide etmemek esastır. Onlara rastgele durumda, rastgele biçimde saygılı davranmak bizim boynumuzun borcudur. Bunun dışındaki hareketlerin muhatabı hukuktur, milletimizin vicdanıdır. Hukuk ve milletimiz bunların sınırını bildirecektir. Biz de rastgele çeşitli işlemin takip edeni olacağız.”

Harun Aksu

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ