USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Bakan Akar: 'Teröristlerin peşinde olmaya devam edeceğiz'

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Terörist az daha misyonumuz orası. Teröristlerin peşinde olmaya devam edeceğiz" dedi.

Bakan Akar: 'Teröristlerin peşinde olmaya devam edeceğiz'
28-10-2021 10:44

"Ateş Serbest-2021" faaliyetinin Seçkin Gözlemci Günü, Milli Savunma Bakanı Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile Bakan Yardımcısı Muhsin Dere ve kalabalık komutanlarının katılımıyla gerçekleştirildi.

Faaliyeti Bakan Akar'ın davetlisi şekilde Türkiye'ye resmi ziyarette mevcut Sırbistan Başbakan Yardımcısı ve Savunma Bakanı Nebojsa Stefanoviç de candan izlem etti. "Ateşin gücü" sloganıyla meydana getirilen ve hedeflerin dört dörtlük isabetle vurulmuş olduğu faaliyetin böylece mütekellim Bakan Akar, TSK'nın geldiği yeri yayınlayan alım çalım donör nezdinde faaliyeti henüz başarıyla tamamladıklarını belirtti. Savunma ve asayiş hikayelerinde bölgede yaşanmış olan gelişimleri yakından izlem ettiklerini, katılması müstelzim tamamı tedbirleri aldıklarını tabir fail Akar, Türkiye'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde arsıulusal bölgede nezdinde fail biçimine geldiğini, ağırlık ve özen alanını genişlettiğini söyledi. Sorumluluklarının gelişigüzel zamankinden henüz çok bulunduğunun bilinciyle cereyan ettiklerini dile getiren Akar, "Türk Silahlı Kuvvetlerinin vazifesi egemenliğimiz ve bağımsızlığımız özellikle kazanmak şartıyla 84 milyon vatandaşımızın hudutlarımızın güvenliği, adalet ve menfaatlerimizin karada, denizde ve havada korunması ve kollanması düşüncesince müstelzim ne var ise yapılmasıdır. Bekamız, egemenliğimiz ve bağımsızlığımız düşüncesince yapılması gerekenleri etkili ballanmak Türk Silahlı Kuvvetleri'nin görevidir" diyerek konuştu.

Akar, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Cumhuriyet tarihinin en dip döneminden geçtiğini belirterek, nezdinde tarafta terbiye ve tatbikatların, başka tarafta da operasyonel faaliyetin devam ettiğini aktardı. Etkin, caydırıcı ve etkili nezdinde ordunun önemine yer veren Bakan Akar, "Mehmetçik bugüne denli namına sunulan görevleri en güzel halde namına getirdi, getirmeye devam ediyor. Böylece TSK, alanımızda ve dünyada özellikle NATO'da kazanmak şartıyla etkili ve elit yerini korumaktadır ve gelişigüzel güzeşte devir bu yerini geliştirmektedir" dedi.

Terörle mücadelenin küsurat nezdinde hüküm ve ritmde kararlılıkla devam ettiğini vurgulayan Akar, "Irak'ın kuzeyi özellikle kazanmak şartıyla terörle mücadelemiz kararlılıkla devam ediyor. Teröristlerin inlerine, mağaralarına, sığınaklarına girildi, girilmeye devam ediyor. İnleri başlarına yıkıldı, yıkılacak. Mehmetçik arazide yepyeni muvaffakiyet ve kahramanlıklarla görevini namına getiriyor" ifadelerini kullandı.

Terörle mücadelede kazanılan başarıda arslan payının şüheda ve alp gazilerde bulunduğunu vurgulayan Akar, "Şehitlerimizin kanını yerde bırakmadık, bırakmayacağız. Yapılması müstelzim ne var ise yaptık, sonuna denli hazırlamaya devam edeceğiz" diyerek konuştu.

"Teröristler korkudan dü geceleyin ayrımsız yerde yatamıyor"

Terör örgütü PKK ile YPG ortada ayırt olmadığını tabir ederek "PKK eşittir YPG" diyen Akar, şunları söyledi:
"Bunun hepsi kabilinden bilinmesi, bilmeyenlerin öğrenmesi lazım. Bunun görülmesi gerekir. Mücadelemiz en akıbet yıldırıcı ruhsuz duruma getirilinceye denli devam edecek. Yeni defans konsepti şekilde ortaya koyduğumuz husus, terörü ve teröristleri kaynağında ruhsuz duruma getirmektir. Onun düşüncesince deriz ki yıldırıcı az henüz hedefimiz orası. Teröristlerin peşinde olmaya devam edeceğiz. Mehmetçiğin nefesi teröristlerin ensesinde. Teröristler korkudan dü geceleyin ayrımsız yerde yatamıyor. İnşallah soylu milletimizi yıldırı belasından kurtaracağız. 24 Temmuz 2015'ten bugüne denli Irak'ın kuzeyinde 18 bin 641 yıldırıcı ruhsuz duruma getirildi. Suriye'nin kuzeyiyle baş başa ruhsuz duruma getirilen yıldırıcı sayısı bütün 32 bin 800 oldu."

"Mücadelemizi sonuna denli sürdüreceğiz"

Tek hedeflerinin teröristler bulunduğunu vurgulayan Akar, "Suriye'nin kuzeyinde nezdinde yıldırı koridoru kurulması düşsel yaşayanlar vardı. Bu yıldırı koridoru, kurmaya devimsel teröristlerin başlarına yıkıldı. Bu yıldırı koridorunu kurdurmadık, kurdurmayacağız. Bunun düşüncesince ölürsek şehit, kalırsak gazi anlayışı ortamında mücadelemizi sonuna denli sürdüreceğiz. Biz sınırlarımızın, ülkemizin ve milletimizin güvenliği düşüncesince çalışıyoruz. Sınırlarımızda, burnumuzun dibinde rastgele nezdinde oluşuma izin etmedik, etmeyeceğiz. Tek hedefimiz bu, bunun haricinde nezdinde hedefimizin olmadığını her insanın bilmesi lazım" ifadelerini kullandı.
Diğer defans ve asayiş mevzularına bağlı de açıklamalarda mevcut Akar, defans sanayiinde akıbet devirde yaşanmış olan gelişmelere değindi.

“Yerli ve ulusal ordu”

Savunma sanayiinde yerlilik ve millilik oranının Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde yüzdelik 80'ler seviyesine ulaştığını vurgulayan Akar, "Bu ilerlemeler devam ediyor. Çalışmalarımızı henüz da yoğunlaştırarak oldukça özlük gereksinimlerimizi en devimsel halde karşılamanın yollarını arayacağız" dedi.

Etkin, caydırıcı ve etkili nezdinde ordunun önemine yer veren Akar, bunun güzel yetişkin personel ve en ati teknolojiye akıllıca donanımla cins bulunduğunu belirtti. Bunu etkili ballanmak düşüncesince yapılması müstelzim ne var ise şimdiye denli yaptıklarını, artık da hazırlamaya devam edeceklerini vurgulayan Akar, “Personeli ve donanımıyla domestik ve ulusal nezdinde ordu. Personel domestik ve milli. Diğer yandan donanımın da oldukça en maksimum seviyede domestik ve ulusal olabilmesine çaba edeceğiz” diyerek konuştu.

Sözlerinin böylece nezdinde kere henüz şehitlere rahmet, gazilere felah dileklerini ileten Akar, "Türk Silahlı Kuvvetleri binlerce salname şöhretli tarihimizden süzülüp mevrut milli, içsel ve mesleksel değerleriyle, soylu milletimizin sevgisinden, duasından, güveninden almış olduğu ilhamla, aklın ve bilimin ışığında, kanun ve hükümler doğrultusunda Sayın Cumhurbaşkanımızdan başlamış olan dizili mir ve komutanlarının buyuru ve komutasında milletinin emrinde, görevinin başındadır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın" diyerek konuştu.

Oğuzhan Halil Özbek
 

İLGİLİ HABER
Bakan Akar: F16 tedariki ile uran düzentileme başlatıldı Bakan Akar: 'F16 tedariki ile uran düzentileme başlatıldı'
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ