USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Bakan Akar: 'Yanlış hesap Ankara'dan döner'

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, senenin akıbet gününde açıktan suç duyurusu arama (HİK) uçağının fariza uçuşuna katılarak, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Ege ve Doğu Akdeniz'deki unsurlarını açıktan denetledi. Akar, ''Bugüne denli rastgele birlikte oldubittiye izin etmediğim

Bakan Akar: 'Yanlış hesap Ankara'dan döner'
01-01-2023 15:06
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberindeki Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Atilla Gülan ile senenin akıbet gününü derin iş ile geçirdi. Diyarbakır 8. Ana Jet Üs Komutanlığında tetkik ve denetlemelerde mevcut Akar ve beraberindeki TSK kumanda kademesi, şehrin caddelerinde vatandaşlarla buluşmalarının arkası esna "Doğu” isminde açıktan suç duyurusu arama uçağının fariza uçuşuna katılarak kara, çokluk ve iklim unsurlarının faaliyetlerine dair açıktan tetkik ve denetlemelerde bulundu. ‘Türkiye'nin göklerdeki gözü' adına nitelendiren HİK uçağıyla kestirmece 3 çağ devam eden fariza uçuşunda Akar, beraberindeki TSK kumanda kademesi ile Ege ve Doğu Akdeniz'de tempo halindeki gemilerin komutanları, havadaki uçakların pilotları ile kimi kara unsurlarıyla da telsizle görüşerek bilim aldı, dünkü yıllarını kutladı. Personele ‘Çok altın tabanca ve iş arkadaşlarım' sanarak seslenerek telsiz konuşmasına başlamış bulunan Akar, Türk Silahlı Kuvvetlerince Cumhuriyet tarihinin en derin ve en değerli faaliyetlerinin yürütme edildiğini belirtti. Mehmetçiğin başarılarının değme çeşitli takdirin üstünde bulunduğunu aktaran Akar, "Bir yandan ‘hudut namustur' anlayışıyla hudutlarımızın güvenliğini sağlıyoruz. Diğer yandan terörü kaynağında namevcut ika stratejisi ile ülke içi ve bitim ötesinde yıldırı örgütlerine gönül rahatlığı kararlılıkla mücadelemizi sürdürüyoruz. Denizlerimizde ve semalarımızdaki doğruluk ve menfaatlerimizi azimle ve kararlılıkla korumaya bitmeme ediyoruz" dedi.

Personeli değerli faaliyetlerinden ötürü kutlayan Bakan Akar, "2022 senesinde sağlanan başarıların gururunu yaşarken 2023 senesinde da azim, denge ve faziletkâr motivasyonla mücadelemizin devamına amade olun" emirini verdi. Asil milletin sevgisi, itimatı ve duasından aldıkları ilhamla başaramayacakları iş, aşamayacakları bariyer olmadığını aktaran Akar, konuşmasını şehitlere rahmet, gazilere felah dileklerini ilettikten sonradan personelin dünkü yılını kutlayarak tamamladı.

Bakan Akar, henüz sonradan icra ettiği açıklamada ise Türk Silahlı Kuvvetlerine ilgili HİK uçağının teknolojik, beceri ve personelin bilim ve becerisi itibarıyla baş döndürücü hususi bulunduğunu belirterek, "Bu husus NATO çeşidinden da tanıdık müşterek gerçek. Görevli personelimiz akıbet etap çağdaş uçağı baş döndürücü çarpıcı müşterek biçimde kullanmaktadır. Bu hoppadak ülkemizin değil, NATO'nun gereksinimlerine da karşılık vermekte. Gerektiği devir icap tatbikat, icap operasyonel sebeplerle zat sınırlarımızın ötesinde NATO iklim branşında da pervaz yaparak bilgiyi NATO harekat merkezleriyle paylaşmakta ve ağırbaşlı yardım sağlamaktadır" ifadelerini kullandı.

TSK kumanda kademesi ile bitim hattına gitti

Görev uçuşunun arkası esna Bakan Akar, beraberindeki TSK kumanda kademesi ile Kilis'e geçti. Sınır hattında Suriye'nin kuzeyinde yıldırı örgütüne müteveccih meydana gelen harekatların gönderme ve dalavere edilmiş bulunduğu 6. Kolordu ve Müşterek hususi Görev Kuvveti Komutanlığına dair Esas Komuta Yeri'ni görüşme fail Akar, burada bitim hattı ve ülke dışındaki birliklerin komutanları, çelim komutanlıkları harekat merkezlerinin katılımıyla planlı videoteyp konuşma toplantısına katıldı. Faaliyetlerin beraberinde sahadaki akıbet vaziyete dair bilim alan, emirler verici Akar, 2022'deki değerli çalışmalardan ötürü çalışanı kutlama ederek laflarına başladı. Türk Silahlı Kuvvetlerinin vazifesinin bitmeme ettiğini, tamamı çalışmaların ayrımsız ağırlık ve koordinasyonla dünkü yılda da bitmeme edeceğini tamlayan Akar, "En akıbet yıldırıcı kuvvetsiz bir vaziyete getirilinceye genişliğinde terörle mücadelemiz bitmeme edecek. Faaliyetlerimizi başarıyla neticeye ulaştırarak 40 yıldan bu yana milletimizin başına musallat bulunan yıldırı belasına akıbet hasretmek düşüncesince gayretlerimizi sürdüreceğiz" biçiminde konuştu.

Yapılan duyum çalışmalarından, yıldırıcı ifadelerinden yıldırı örgütünün süresince bulunduğu çöküşün görüldüğünü aktaran Akar, "Operasyonlarımızı, baskımızı küsurat müşterek hüküm ve ritmde artırarak teröristleri bulundukları bölgelere gömmeye bitmeme edeceğiz. Teröristlerin biricik halas yolu Türk adaletine konfirmasyon olmaktır" sanarak konuştu.
Türk Silahlı Kuvvetlerinin hedefinde hoppadak teröristlerin bulunduğunu dile getiren Akar, "Türklerin ve Kürtlerin kardeşliğini baltalama etmeye çalışan, bu bütünlük ve beraberliği duman etmek düşüncesince hız yayınlayan gafiller, hainler var. Biz dikine 85 milyon biricik yürek, biricik sumsuk olmaya bitmeme edeceğiz" ifadesini kullandı.

Ege'deki ve Doğu Akdeniz'deki gelişmelere de yer veren Akar, "Biz sulh elini uzatmamıza karşın Yunanistan sonsuz gerilimi artırıcı, provokatif aksiyon ve söylemlerini sürdürmekte ısrar ediyor" ifadelerini kullandı.

"Yanlış hesap Ankara'dan döner"

Yunanistan'ın zat yanlışlarını alalamak düşüncesince Türkiye'ye müteveccih "yayılmacılık, revizyoncu politikalar" üzere asıl dışı suçlamalarda bulunduğunu tabir fail Akar, şunları kaydetti:

"Bunlar hoppadak arsıulusal ortamda şahısların aklını çalkalamak düşüncesince ortaya atık şeyler. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin politikası baş döndürücü açık, net. Biz arsıulusal hukuk, yasal müdafaa, kendi, Kıbrıslı kardeşlerimizin hakları diyoruz. Bunu hala görmemekte ısrar ediyorlar. 10 kilometrekarelik Meis Adası'na 40 bin kilometrekarelik çokluk bitirme sektörü istiyor, arsıulusal anlaşmalara karşıt adına adaları silahlandırıyorlar. Biz halis muhlis bunlara gönül rahatlığı iri müşterek ağırlık ve hassasiyetle saklık yerinde faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Bugüne genişliğinde rastgele müşterek oldubittiye izin etmediğimiz üzere buna da etmeyeceğiz. Yanlış hesap Ankara'dan döner."

Doğukan Gürel
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ