USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Bakan Akar'dan Yunanistan'daki Türk okullarının faaliyetlerinin askıya katılması sonucuna t

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Bunu hızlı kınıyoruz. Türkiye olarak, Yunanistan'ın değme ayrışık haksız, hukuksuz girişimini sahada ve masada bugüne derece cevapsız bırakmadık. Bundan sonradan da bırakmayacağız." dedi.

Bakan Akar'dan Yunanistan'daki Türk okullarının faaliyetlerinin askıya katılması sonucuna t
23-07-2022 20:04
Kayseri

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Yunanistan'daki Türk okullarının faaliyetlerinin askıya katılması kararını hızlı kınadıklarını söyledi.

Akar, Kayseri Cumhuriyet Meydanı'nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılmış bulunduğu "Kayseri Toplu Açılış Töreni ve Ankara-Yerköy-Kayseri Hızlı Tren Hattı Temel Atma Töreni"nde meydana getirdiği konuşmada, tesislerin ve yatırımların Türkiye'ye bol olması temennisinde bulundu.

Tüm dünyada yaşanmış bulunan iktisadi darboğaza karşın ihracatta, üretimde ve sanayide mücahede kesmeden yatırımlarına bitmeme fail Türkiye'nin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ortaya koyduğu im siyasetiyle ehemmiyetli kazanımlar elde ettiğini tamlayan Akar, siyasi, askeri ve iktisadi dengelerin baştan nesir edilmiş bulunduğu eleştiri birlik devirde Türkiye'nin, Erdoğan liderliğinde arsıulusal ilişkilerde fail durumuna geldiğini, lehçe enerjisini pekiştirmenin indinde global oyuncu adına ağırlık ortaya koyduğunu vurguladı.

Gelişmeler karşısında baştan sona proaktif davranan Türkiye'nin, alanında ve dünyanın muhtelif coğrafyalarında balans sağlayıcı ve inanma sağlayan birlik iklim olmayı başardığını özetleyen Akar, şöyleki bitmeme etti:

"Ülkemizin böylesine ehemmiyetli amaç üstlendiği bu süreçte fariza ve sorumlulukları kalan Milli Savunma Bakanlığı ve bünyesindeki Türk Silahlı Kuvvetleri, lehçe ve global asayiş düşüncesince toy yaklaşım ve stratejilerle Cumhuriyet tarihinin en dip ve en çarpıcı faaliyetlerini yürütme etmektedir. Bu kapsamda Mehmetçik 'Hudut namustur' anlayışıyla hudutlarımızın güvenliğini sağlamakta, emlak ortamında ve münteha ötesinde kalan birlik hızlı ve taarruzi anlayışla, ilkin FETÖ, PKK, YPG, PYD ve DEAŞ edinmek kıl payı topu topu yıldırı örgütlerine huzur savaşım etmekte, Kıbrıs dahil, denizlerimizdeki ve semalarımızda doğruluk ve menfaatlerimizi azim ve kararlılıkla da korumaktadır."

Yunanistan'daki Türk okullarının faaliyetlerinin askıya alınması

Tüm güzel oruçlu yaklaşımlara karşın Yunan siyasilerin provokatif eylemlerinin bitmeme ettiğini vurgulayan Akar, şunları kaydetti:

"Bunun en sonuç örneği Yunanistan'daki Türk okullarının faaliyetlerinin askıya katılması kararıdır. Bunu hızlı kınıyoruz. Türkiye olarak, Yunanistan'ın gelişigüzel kabil haksız, hukuksuz girişimini sahada ve masada bugüne derece cevapsız bırakmadık. Bundan sonraları da bırakmayacağız.

Bunlara ekleyerek Türk Silahlı Kuvvetleri ilkin Azerbaycanlı kardeşlerimiz edinmek kıl payı Libya'da arkadaş ve ahi müttefiklerimizin yerinde davasına dayanak noktası olmakta. Bölge ve evren barışına da sabahleyin akşam ulama sağlamaktadır. Benzer halde Rusya-Ukrayna ortada yaşanmış bulunan savaşın sonlandırılması ve hububat krizinin çözümü düşüncesince sarfiyat etmekte olduğumuz içtenlikli çabalar de topu topu dünyanın ilgisini toplamaktadır. Bu kapsamda geçmiş İstanbul'da Sayın Cumhurbaşkanımız ve Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri nezdinde imzalanan hububat sevkiyatı anlaşması, ülkemizin diplomatik alandaki etkinliğini en bariz halde ortaya koymuştur. Bugün bakımından Ukrayna, Rusya ve Birleşmiş Milletler temsilcilerinin katılımıyla İstanbul'da eksiksiz bu faaliyetleri dalavere edecek bulunan birlikte eş güdüm merkezimiz de çalışmaya başlamıştır. Maalesef bu sabahleyin Odessa'da birlik patlama gerçekleşti. İki yan ile de değinme halindeyiz ve gelişimleri de yakından strateji ediyoruz. Türkiye adına topu topu probleminin çözümü düşüncesince üzerimize sakıt gelişigüzel kabil rolü bugüne derece adına getirdik, bundan böyle da getirmeye bitmeme edeceğiz. Üstlendiğimiz topu topu görevleri başarıyla adına getirebilmemizde desteği, sevgisi, itimatı ve duasını esirgemeyen aristokrat milletimize saygılarımı sunuyorum."

Akar, bugüne derece Türkiye'nin önüne çıkarılan, içeride ve dışarıdaki topu topu engellerin, milletçe birlik ve bu arada olarak, el ele, dal omuza vererek aşıldığını dile getirdi.

Özhaseki: "İnşallah seçimlerde toy birlik epope yazacağız"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki ise AK Parti öncülüğünde Kayseri'de ehemmiyetli yatırımların yapıldığını söyledi.

Yatırımların milletin yardımı ile yapıldığını özetleyen Özhaseki, Erciyes Kayak Merkezi, Kadir Has Stadyumu, Yamula Barajı, raylı sistemler, metodlar kabil nice projenin yaşama geçirildiğini dile getirdi.

Özhaseki, şöyleki bitmeme etti:

"Yaklaşan intihabat var, 10-11 ay kaldı. Recep Tayyip Erdoğan'ın karşısında kimler mevcut söyleyeceğim. PKK karşısında mı? Hep karşımızda olsunlar. FETÖ karşımızda mı? IŞİD karşımızda mı? DHKP/C kabil sol örgütler karşımızda mı? Bunlara emlak dışından dayanak noktası sağlayan devletler de karşımızda mı? İçeride, Mecliste oturup birlik kabil yerel ve milli olamayanlar da mı karşımızda? Bunca kötü, muhalifin birlik araya geldiği, gelişigüzel devir savaşım etmekte kararlı olduğumuz grupların birlik araya geldiği ortamda Allah'ın izniyle kılıç memleket, Anadolu sevdalısı Recep Tayyip Erdoğan'ı bekâr bırakmayacağız. Sonuna derece indinde olacağız. Kayseri eksiksiz seçimlerde Cumhurbaşkanımızın bulunduğu noktayı her daim birlik numara fırka yaptı. Şimdide Cumhur İttifakı adına inşallah seçimlerde toy birlik epope yazacağız."

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç da istihdamı önemsediklerini, bu kapsamda şehirde nice envestisman yapıldığını vurguladı.

Kültür ve zamanı yapısıyla Kayseri'nin önemini özetleyen Büyükkılıç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılmış bulunduğu şişman açılışın iklim ekonomisine ulama sağlaması temennisinde bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ