USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Bakan Bilgin: (EYT'de gözyaşı sınırı) Yaş sınırı dair elan değişmeyen verilmedi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "(EYT'de gözyaşı sınırı) Bütün bu düzentileme bittikten sonra, bütün tabloyu gördükten sonradan onu değerlendireceğiz. Yaş sınırı dair daha değişmeyen verilmedi." dedi.

Bakan Bilgin: (EYT'de gözyaşı sınırı) Yaş sınırı dair elan değişmeyen verilmedi
24-12-2022 02:09
Ankara

​​Bilgin, Habertürk aktif yayınında soruları yanıtladı, gündeme ilişikli değerlendirmelerde bulundu.

Asgari ücretin çalışanların beklentilerinin altında kalmış bulunduğu eleştirileri ile Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay'ın "9 bin liranın altında olmaması gerektiği" yönündeki açıklamasının anımsatılması üstünde Bilgin, "Sendikaların, 'Çok güzel oldu, aşırı mutluyuz.' demelerini, devir kurnaz söyleyebilirler zorla durmak aşırı hazırlop değil." niteleyerek konuştu.

Türk-İş'in daha evvela 7 bin 785 liralık kıtlık sınırı açıkladığını tamlayan Bilgin, şunları kaydetti:

"Böyle ortak kıtlık haddini kendileri saptama ediyorlar, söylüyorlar. Rahmetli Kemal Tahir'in 'yürür gezer yalanlar' niteleyerek ortak tabiri var. Birisi ortak nesne söylüyor, ondan sonraları da o esasen edile edile doğruymuş derece algılanıyor. Sendikaların bu çeşit şeyleri, özlük taleplerini yükseltmek düşüncesince bitirdikleri icraat adına onama edilmektedir zorla bunu ortak realite adına tanıtma etmeye başladıkları devir realite algısını yıkma eder. Böyle ortak kıtlık sınırı onların ağız ağıza tadı adına yapılan, ilmî sıfır tespitleri üstünde işlenmiş ortak çalışma. Kendi yüzlerine de dediğim düşüncesince ferah ferah söylüyorum. Yoksulluk sınırı belirlemişler 25 bin lira. 'Genel başkanlarınızın haricinde sendikalarınızda etkin müteaddit eş var? 25 bin lirayı müteaddit eş alıyor?', soruyorum bunu. Bende sayıları var, primleri bildirdikleri düşüncesince biliyorum. Koca konfederasyonda ortak eş yok. Sadece Türk-İş'in değil, nice kurumun icra ettiği bu çeşit emek harcamaları ilmî bulmuyorum. Bu, gerçekliği yıkma ediyor."

"Siz, kıtlık sınırıyla ilişik ortak düzentileme yürüttünüz mü? Size uyarınca Türkiye'de kıtlık sınırı nedir? TÜİK illet yapmıyor?" şeklindeki soruları Bilgin, şu biçimde yanıtladı:

"TÜİK'in rakamlarına büyüme, şişkinlik ilkin kazanmak az daha itiraz ediyorlar. 'TÜİK, illet fukaralık sınırı araştırması yapmıyor?' Bu, absürt ortak soru, özlük zarfında budaklı ortak soru. Onu ortak tarafa bırakalım. Onu TÜİK'e yoklamak lazım. Her kasıntı yapabilir bunu, yaptırabilir.

Yıllarca fukaralık ve dirimlik dağılımı muayeneleri yaptık. Bu arkadaşlarımızın bunu bilmediğini de bilici birisiyim. Arkadaşlarımız demin size bağlansınlar, 'Konfederasyonumuzda, sendikamızda bizim açıkladığımız fukaralık sınırının üstünde şu derece erkeğe ücret veriyoruz.', söylesinler. Genel başkanları, sendika başkanları dış müteaddit insana veriyorlarmış? Rakamlar abd var."

"Asgari ücretin kamuoyunun beklentisini karşıladığını düşünüyor musunuz?" sorusu üstünde Bilgin, mevzuyla ilişik çalışma, araştırı yaptırdığını belirterek, araştırmanın içeriğine ilişikli hile verdi.

Sokaktaki insanoğlunun beklentisi ile işçilerin meseleye bakışının farklılaştığını tabir fail Bilgin, işçilerin Ankara, İstanbul ve İzmir'de 8 binin üstünde ortak numara istediklerini söyledi. Bilgin, "Türkiye averajı ise daha düşüktü. Anadolu'nun çeşitli illerinde 7 bin 600 kesir istediler." dedi.

"'8 binin aşırı üstünde çıkmayın' dediler"

Sendikalarla görüştüklerini, sendika başkanlarının taleplerini aldıklarını tamlayan Bilgin, "Bana mevrut en ehemmiyetli şey, bakın bu Türkiye'deki sendikacılığın şişman kavil düzeninin bu mevzuda ortak manada kendisini tenkidî biçimde değerlendirmesi icap ettiğini vurgulayan ortak neticeden bahsedeceğim. O da şu: 'Siz, 8 bin liranın ne derece üstünde asgari ücret verirseniz tığ o derece zorunluluk halde kalırız.' İşçi sendikaları. Neden? 'Çünkü bizim şişman sözleşmelerde aldığımız tutarı aşmanızı istemiyoruz, o devir sendikalar fonksiyonsuz bir vaziyete gelirler.' Bunu, Türkiye'de evvel kere söylüyorum." niteleyerek konuştu.

Bilgin, "Sendikalar, '8 bin liranın üstünde çıkmayın' mı dediler?" sorusu üstünde "Rakamı söylemeyeyim zorla '8 binin aşırı üstünde çıkmayın.' dediler." ifadesini yineledi.

Sendikaların bu mevzuda daha pazarlıkçı, aktif, kavram alıcı, daha gerçekçi ortak kelam cemaat olmaları icap ettiğini tabir buyurmak düşüncesince bunu dediğini aktaran Bilgin, konuşmasını şöyleki sürdürdü:

"Bazı konfederasyonlarımız 10 bin, 15 bin, 13 bin derece rakamlar açıkladılar. Aynı konfederasyonlara da sesleniyorum: Türkiye'de en faziletli şişman kavil bitirdikleri yerde 10 bin liranın üstünde müteaddit iş durumunda şişman kavil yaptılar? En faziletli rakamı kail konfederasyonumuzun başkanı bağlansın, söylesin. Lütfen sendika başkanlarına sorun, siz bu tutarı arzu ediyorsunuz zorla şişman sözleşmenizde bahsettiğiniz ücretler biricik yerde mevcut mı? Mesele şu, arzu ettikleri asgari ücretle bitirdikleri şişman kavil ücretleri ortada hakeza ortak ayırt olmaz. Yani gerçeğe çağırıyorum onları. Asgari ücret asgari ücrettir, şişman kavil tutarı asgari ücret değildir, onun zarfında zenginlik oranı vardır, barışma oranı vardır, içtimai yardımlar var, değme nesne vardır. Bu talepte mevcut arkadaşlarımız, sendikacılarımız aşırı bulunmaz iş yapıyorlar. Asgari ücret arzu ederken kendilerinin bitirdikleri şişman sözleşme, asgari ücret sözleşmesi değil."

"Bu, bugünkü koşullarda verilebilecek asgari ücrettir"

Türkiye'deki "açlık" ve "yoksulluk sınırı" derece tartışmaların iri çoğunluğunun hile dışı bulunduğunu tamlayan Bilgin, şu ifadeleri kullandı:

"İçlerinde çın olanlar mevcut zorla kamuoyunu belirleyen kurda ortaya çıkanlar hile dışıdırlar. Bilimsel tek araştırmanın mantığına dayanmamaktadır. Ankara'da 15 şarküteriden tahsil edilen fiyatla, Türkiye'nin kıtlık sınırı algısını kumanda etmek elbette ortak sorumsuzluktur? Bunu hızlı reddediyorum. Bizim belirlediğimiz asgari ücret, işçilerimiz, iştirakçi sınıfının iri çoğunluğu kabilinden birebir bulunmuş, altın bulunmuştur. Bu, aşırı faziletli ortak ücret midir? Değildir zorla bu bugünkü koşullarda verilebilecek asgari ücrettir."

"Sınırlı derecede etkiler"

"Geçen yılın evvel 6 ayındaki derece zırh giren parayı eritecek ortak şişkinlik tedirginliği yaşıyor musunuz?" sorusuna cevap Bilgin, "Ben elhak o tedirginliği yaşamıyorum. Şimdi seviye sabitlenmiş vaziyette, dun üst 6 aydır ayrımsız düzeyini koruyor. Enerji fiyatlarında yükseliş bulunmayan ayrıca ortak hacim tedenni isteği var. Asgari ücretin değişmesinin umumi tutarları değiştireceğini, dört başı mamur fiyatlara yansıyacağını anlatmak sektörden piyasaya değişken zorla bunu, bu averajları dikkate aldığımız devir akıllıca ortak saptama değildir." yanıtını verdi.

"Bu çoğalma enflasyonu hudutlu derecede mi etkiler?" sorusunu ise Bilgin, "Sınırlı derecede etkiler, evet." biçiminde yanıtladı.

Konuyla ilişik içtimai medyadaki ifadelerin anımsatılması üstünde Bilgin, "Sosyal iletişim araçları bu mevzuları aşırı münteşir kullanıyor, abartıyor da olabilir. Sosyal medyaya bırakmak lazım, umumi değer eğilimlerine beslemek lazım." dedi.

"Öyle ortak fak yok"

"Asgari ücretin derece derece sayı farkı tutara dönüştüğüne" ilişikli ifadelerin anımsatılarak, "Türkiye, bu asgari ücret tuzağından elbette çıkacak?" sorusunun yöneltilmesi üstünde Bilgin, şunları söyledi:

"Öyle ortak fak yok. Rakamları izliyorum. Gerçek sıfır nedir? Bazı ücretler asgari ücret seviyesinden vergilendirilmek, prim konuk etmek düşüncesince oraya sıkıştırılmıştır. Asgari ücret faziletli belirlendikçe gerçek adına yukarıdaki ücretler de yüzdelik 100 artmıyor zorla yüzdelik 60, yüzdelik 70, yüzdelik 80 artıyor. Aşağıdan yukarıya artıyor. Nitelikli emekte bu çoğalma daha yüksek. Daha az usta, iştirakçi asgari ücretin ortak bakımevi üstünde toprak alıyor.

Türkiye'de şişkinlik dizginlenirse, asgari ücret politikası da bu derece gerçek artışlara mukabele edecek biçimde sürdürülürse kusursuz bilakis ücretlilerin ulusal gelirden almış bulunduğu oranı yukarıya akıllıca tırmandırır zorla şişkinlik burada düşmanımızdır. Şimdi arama dibine alındı. Enflasyonun önümüzdeki sene böylecene yüzdelik 20'lere düşeceğini aritmetik ediyoruz. Mayıs, haziran bakımından yüzdelik 30 ile yüzdelik 40 arasında. Tahminim yüzdelik 35-36 olacak. Düşecek, mayıs ve haziranda yüzdelik 35, yüzdelik 40'a düşmesini bekliyoruz. Şimdi bu azalış bitmeme ederse asgari ücretin bu tesirinin daha ortak tomar ön plana çıkacağını düşünüyorum."

"Olağan dışı şeyler olursa devreye girer"

Bakan Bilgin, "Asgari tutara ikinci ortak bindirim gelebilir mi?" sorusunu da şu biçimde yanıtladı:

"Bu süreçte Sayın Cumhurbaşkanı'mızın desteği var. Sayın Cumhurbaşkanı'mız, 'Tedirgin olmayın, akıl etmeyin, önümüzdeki sene sonu bakımından yüzdelik 20'leri göreceğiz enflasyonda.' zorla dört başı mamur koşullar farklılaştı, düzgülü dışı şeyler oldu. Bir sene evvela savaş, dü sene evvela pandemi olacağını biliyor muyduk? Olağan dışı şeyler olursa bu koşullarda devreye girer. Yoksa enflasyonun üstünde, bizi sene sonuna derece götürecek ortak asgari ücret belirledik zorla o açık, Sayın Cumhurbaşkanı'mızın da tabir etmiş bulunduğu derece o açık. Geçen sene elbette temmuzda dahil ettik, ayrımsız şekilde."

Bazı sektörler düşüncesince asgari ücretin faziletli bulunduğu ve iştirakçi çıkarmalarına illet olabildiği endişelerini yarattığına ilişikli istifham üzerine, asgari tutarı daha yukarıda saptama arzularının önündeki esas engelin bu bulunduğunu söyledi.

Küçük ve ölçülü büyüklükteki işletmelerde etkin işçilerin ve işverenlerin bu yönde ortak endişelerinin bulunduğunu tamlayan Bilgin, asgari ücret artışlarının peşi sıra iri işletmelerde daha az, ölçülü ve önemsiz işletmelerde daha ortak tomar oranlarda istihdamı durdurma, önemsiz işletmelerde aşırı az da işten çıkarmanın bulunduğunu fakat ortak müddet sonraları üretimde çoğalma yaşandığını tabir etti.

Bilgin, "Memur maaşları ne derece artacak?" sorusu üstünde işyar ve mütekait maaşlarıyla ilişik Kamu Toplu Sözleşmesinde dibine imza attıkları maddeler bulunduğunu anımsatarak bu şahısların maaşlarına enflasyonun üstünde çoğalma yapılacağını belirtti.

Enflasyonun ara ayında da düşmeye bitmeme edeceğini kaydeden Bilgin, işyar ve mütekait maaşlarına yapılacak zamma ilişikli "Bu mevzuyu çalışıyoruz. Biliyorsunuz, şişkinlik rakamlarıyla değer artışları ortada ortak alışveriş mevcut zorla şişkinlik eşittir değer artışı erişmek değil. Enflasyon ortak eğilimi, değer çoğalma hızını tabir ediyor. Tüm bunları değerlendirerek alıntı enerjisini destekleyecek miktarda değişmeyen vereceğiz." ifadelerini kullandı.

Vergi dilimleriyle ilişik düzenleme

Tüm ücretlilerin, asgari ücret derece bulunan gelirlerini mevhibe dışı bıraktıklarını hatırlatan Bilgin, "Şimdi ortak apayrı nesne daha yapılıyor. Hazine ve Maliye Bakanımızla talepleri baş başa değerlendirdik. Hazine ve Maliye Bakanlığı, mevhibe dilimlerinde düzenlemeyle ilişik ortak düzentileme yapıyor. Hazine ve Maliye Bakanımız açıklamış bulunduğu devir bunun da aşırı müspet tesiri olacaktır. Çalışanları aşırı rahatlatacak. Yani 'Ocak ayında aldığımız aylığı niçin temmuzda, ağustosta alamıyoruz' eleştirisini cevaplayacak ortak kodifikasyon emek harcaması yapılıyor." niteleyerek konuştu.

En az tutarda mahiye meydan emeklilerle ilişik mütekellim Bilgin, sayıları 500 bin yöresinde bulunan bu kişilerin, prim devir sayısını tamamlamayan, çoğunluğu Bağ-Kur'lu ve devletin "Gelirsiz insanoğlu bırakmayalım" düşüncesiyle akım ederek borçlandırma kanalıyla mütekait etmiş bulunduğu şahıslar bulunduğu bilgisini verdi.

"En az mütekait maaşlarını baştan ele alacağız"

Bilgin, "Nasıl ki içtimai devlet, 'Gelirsiz kimseyi bırakmayalım' niteleyerek ortak kodifikasyon yaptıysa ayrımsız biçimde bunların gelirlerini baştan ele alarak düzelteceğiz." dedi.

"En az mütekait aylığı ne olabilir?" sorusuna Bilgin, "En az mütekait maaşı, dört başı mamur oranlar belirlendikten sonraları ortaya çıkacak." yanıtını verdi.

Emeklilik sistemlerinin, minimum 3 çalışanın ortak kişiyi mütekait edebileceği modele dayandığını fakat Türkiye'de bunun koptuğunu tamlayan Bilgin, "Emeklilikte hoşnutluk takılanlar (EYT) dediğimiz vaka de onunla ilgili. 1999'daki bu o derece kopuk ki on paralık eğer olmazsa bunu ölçülü temele dayandıralım demişler. Neredeyse ortak bireyin çalışmış bulunduğu ve ortak bireyin mütekait aylığını ödediği vaziyete gelinmiş. Şu anda 2,1. EYT uygulamasıyla anlaşılan 1,9'a filan düşer." niteleyerek konuştu.

Bilgin, "Emekli maaşlarında izlenecek formül ne olacak?" sorusuna "Yöntemimiz şuydu, en alttakilere seyyanen ortak bindirim yapmak. Muhtemelen bu kere da benzeri ortak nesne yapılır. Yukarıdakilere de şişkinlik farkını dikkate meydan ortak kodifikasyon yapılır. Hangi miktarda zenginlik oranı verilebilir niteleyerek hesaplar yapmış olup ona uyarınca ortak numara belirleyeceğiz." yanıtını verdi.

"EYT, 8 Eylül 1999 önceleri işe başlamayı mecburi kılıyor"

"EYT emek harcaması ne devir bitecek, yürürlüğe girecek ve açıklanacak?" sorusu üstünde Bilgin, şu ifadeleri kullandı:

"Önümüzdeki çalışma, beceri emek harcamaları kısa ortak çalışma. En aşırı sorulan soru, 'Prim devir tadat şu derece eksik, bunu borçlanabilir miyim? 8 Eylül 1999'dan evvela işe girmemişsen ne derece borçlanırsan borçlan olmaz. Mevcut yasamızda bulunan hukuk bitmeme edecek. Bir apayrı konu, ülke haricinde çalışanların durumu. Yurt haricinde kurumlarımıza dehşet başvurma edenler var, kuyruklar oluşmuş. Orada da benzeri bellek karışıklıkları var. Onlar da 'Hemen gidip prim devir sayılarımızı tamamlayalım, mütekait olalım' niteleyerek kuyruklar oluşturuyor. Onlarda da ayrımsız şeyler geçerli. EYT, 8 Eylül 1999 önceleri işe başlamayı mecburi kılıyor. Dünyanın neresinde olursanız olun."

"EYT'de gözyaşı sınırı olacak mı?" sorusuna Bilgin, "Bu, 'Evet' ve ya 'Hayır' niteleyerek cevap verilecek ortak madde değil. Bu ayak tabanı derece kestirmece sayı, 1 milyon 900 bin kişi. Ocak ayında 2 milyon yöresinde yahut az buçuk geçer. Prim haset sayısı ve fariza yılı süresi şartlarına uyanların sayısı bu. Eğer tek gözyaşı sınırı eğer olmazsa bunlar şümul giriyor." yanıtını verdi.

EYT düzenlemesi çıktıktan sonraları proses zarfında faydalanabilecek mecmu eş sayısının ise 5 milyon 700 bin yöresinde bulunduğu bilgisini paylaşan Bilgin, bu şahısların müteaddit yılda mütekait olabileceğine ilişikli istifham üstünde "Şu anda onları belirlemeye çalışıyoruz. Kişi başvurma ediyor, 'Ben daha evvela de Bağ-Kur'lu, SSK'lı adına çalışmıştım, ülke haricinde çalışmıştım' diyor. Onlar başvurma etmeden tığ tadı adına dosyaları birleştiremiyoruz. Müracaat sonucunda bu dosyalar birleştiriliyor. O emek harcamayı yapıyoruz ve bu sıkı ortak çalışma." değerlendirmesinde bulundu.

"EYT'de gözyaşı sınırı olacak mı?" sorusuna Bilgin, "Bütün bu düzentileme bittikten sonra, mecmu tabloyu gördükten sonraları onu değerlendireceğiz. Yaş sınırı üstünde daha değişmeyen verilmedi." yanıtını verdi.

EYT düzenlemesinde bazısı gözyaşı sınırlarının konulacağına ilişikli iddiaları değerlendiren Bilgin, "Bunların hiçbirini konuşmadık." dedi.

"EYT'lilerin gözyaşı averajı 49,9"

Bilgin, "Yaş sınırı yok' anlam ihtimaliniz hala mevcut değil mi? sorusu üstünde "Bu siyasal ortak karardır, hükümetimiz bu sonucunda verecektir, Cumhurbaşkanımızla baş başa bu meseleyi..." yanıtını verdi.

EYT çalışmasındaki sonuç vaziyete ilişikli Bilgin, "Tabloyu kusursuz adına saptama etmeye çalışıyoruz. Hizmetler birleştirildiği devir ne yaşta müteaddit eş bulunuyor, gözyaşı aralığı nereden nereye geliyor... Şu anda elimizdeki verilerden şurası biliyoruz, emeklilikte hoşnutluk takılanların gözyaşı averajı 49,9. Bu hafta emek harcamayı bitirmeye çalışıyoruz. Büyük ortak kitleyi heyecanlandırdığımı biliyorum. Birçok başvurma var. Müracaat edenlerin dosyalarını birleştireceğiz. Tahmin ediyorum, bu ay sonuna derece Meclis'e götürürüz. Bitirebilirsek bu ay içinde, bitiremezsek ocakta. Sayın Cumhurbaşkanımıza 26 Aralık'ta sonuç hali sunma edeceğim." bilgilerini paylaştı.

Düzenlemenin yürürlüğe ne devir gireceği ve evvel aylıkların ne devir ödeneceğine ilişikli görüşleri sorulan Bilgin, "Bu Meclis'in iradesine bağlı. En geç hanuman ayında Meclis'e geçiş ettirdiğimiz devir Meclis'in anlaşma sürecine ilişikli adına tamamlanır." dedi.

Bilgin, EYT'nin maliyet hesabı üstünde Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile aralarında dava yaşandığı iddialarına ilişikli istifham üstünde şunları söyledi:

"Bu haberlerin adalet oranı sıfır. Buradan Sayın Nureddin Nebati Bey'e, bulunmaz icra vekili arkadaşımıza teşekkürname ediyorum. Maliyet artışının nereye ulaşabileceğini görmüş bulunduğu biçimde bu problemin çözülmesi üstünde enflasyona, ekonominin dört başı mamur ağırbaşlı yüküne karşın aşırı fedakarca davrandı. Kıdem tazminatı üstünde da öncecilik aldı."

"EYT'liler 8 Eylül 1999'deki şartlara uyarınca mi mütekait olacaklar?" sorusuna Bilgin, "Biz oraya katiyen dahil etmiyoruz. O günkü koşullar her neyse ona uyarınca mütekait olacaklar. Prim haset ve fariza süreleri değişmiyor." yanıtını verdi.

Bilgin, bölümsel tekaütlük kapsamındaki şahısların EYT kapsamında olmadığını, onların koşullarında rastgele farklılık olamayacağını tabir etti.

"Kıdem tazminatı direkt işçinin adına yatacak"

EYT'lilerin bayrılık tazminatı düşüncesince birebir koşullarda cesaret desteği verileceğini anımsatan Bilgin, "Bu ödence direkt doğruya işçinin adına yatırılacak." dedi.

EYT'lilerin mahiye intisap oranlarında ortak farklılık yapılıp yapılmayacağı sorusu karşı Bilgin, "Bu oranlarda ortak farklılık yapmayı düşünmüyoruz." yanıtını verdi.

Bilgin, EYT düzenlemesine ayrılacak bütçeyle ilişik "Türkiye, Avrupa'nın en güzel bütçe dengelerine cemaat ülkelerinden biri. Türkiye'nin bütçe gelirlerindeki artış, tahminlerin üstünde olmuştur. Bütün bunlar adisyona dayalıdır. 'Seçim ekonomisi uyguluyorlar' diyorlar. Biz seçme ekonomisi uygulamıyoruz, gerçekçi iktisat uyguluyoruz. Bütçe dengelerini gözeterek dört başı mamur bunları yapıyoruz. Popülizm yapmayan, gerçekçi, yurttaşımızı şişkinlik sarmalına sokmayacak, balans politikasıyla bunları sürdürecek yaklaşıma sahibiz." değerlendirmesinde bulundu.

EYT'nin maliyet adına ilişikli soruya "Milli gelirin binde birisi yahut onun ortak dü nokta üzerinde. Burada yaptığımız hesaplar, önümüzdeki çevrim işyar ve emeklilerin ücret farkı artışları, EYT ile ilişik doğacak finansal yüklerin değme birisi bizim bütçe geliri dengesini gözeten icraat adına ortaya çıkacak. Ondan on paralık endişeniz olmasın." yanıtını verdi.

Bu süreçte koyu etkin Sosyal Güvenlik Kurumu çalışanlarına müteveccih arttırma ifa yapılıp yapılmayacağına ilişikli soruya Bilgin, "Onların koyu çalışmalarını ödüllendirmeyi düşünüyoruz." yanıtını verdi.

Bilgin, sayıları 500 bin yöresinde bulunan kamudaki sözleşmelilerin ekibe geçirilmesiyle ilişik düzenlemeyi önümüzdeki hafta, tatile girmeden Meclis'e geçiş ettireceklerini söyledi.

Taşeron işçilerle ilişik ortak emek harcamaları şu an düşüncesince olmadığını tamlayan Bilgin, önlerindeki dosyanın iare işlerle ilişik bulunduğunu dile getirdi.

Bilgin, 3600 ek belirtke mevzusuyla ilişik "Yeni talepler var. Onları değerlendireceğiz. Onunla ilişik acelemiz yok. Ne devir tamamlanırsa Meclis ne devir birebir görürse... Biz beceri icraat yapıyoruz, siyasal karardır bu. Süreç işliyor." ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ