USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Bakan Çavuşoğlu: 'FETÖ’cülerin kamudan çıkarılmasıyla sayımız azaldı, gücümüz arttı'

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü düşüncesince Alanya'ya mevrut Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kamu kurumlarındaki FETÖ üyelerinin çıkarılmasıyla personel sayısının azaldığını fakat içeride ve dünya haricinde çelim kazanıldığını söyledi.

Bakan Çavuşoğlu: 'FETÖ’cülerin kamudan çıkarılmasıyla sayımız azaldı, gücümüz arttı'
16-07-2022 08:03

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri çerçevesinde Antalya'nın Alanya ilçesinde ayrışık etkinlikler düzenlendi. Etkinlikler çerçevesinde İskele Şelale Meydanından birleşen onlarca yurttaş Mustafa Kemal Atatürk Heykeline derece ellerinde Türk bayraklarıyla yürüdü. Mustafa Kemal Atatürk Heykeli uğrunda planlı yâd programına Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AK tümen Antalya Milletvekili Mustafa Köse, Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Antalya İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa Hilmi Özgönül, Alanya İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Engin Burak Mindivanlı, Alanya İlçe Emniyet Müdürü Murat Kenan Patat, kaza protokolü ve yurttaşlar katıldı. Anma programı Kuran-ı Kerim tilavetinin peşi sıra kaza müftüsü İhsan İlhan'ın afsun okunmasıyla başladı.

“Demokrasi nöbetlerinde dünyaya verdiğiniz çelimli ileti düşüncesince şükranlarımı sunuyorum”

Alanyalı vatandaşların 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününü kutlayan Bakan Çavuşoğlu, Şehitlere yağmur dileyerek, gazileri gönül borcuyla andığını söyledi. Meydanlarda ‘Önce vatan, evvela bayrak' seslerinin yükseldiğini dile getiren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Alanyalı kardeşlerim de o çıyan gecede bu görünürde toplandı. Hainlere ‘Dur' dedi. evvel vatan, evvela sembol sesleri bu meydandan yükseldi. Günlerce devam eden demokratlık nöbetleri ile bu meydanı doldurarak kâffesi dünyaya verdiğiniz çelimli ileti düşüncesince devletimiz hesabına kâffesi hemşerilerimize şükranlarımı sunuyorum. 15 Temmuz gecesi bunu müşterek kat elan gördük ki müşterek iyice canlı olacağımızı canlı iyice kocaman olacağımızı dosta düşmana gösterdik” dedi.

“FETÖ'cülerin temizlenmesiyle kamuda sayımız azaldı, gücümüz arttı”

Dışişleri Bakanlığında 639 Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyesinin kamu görevinden çıkarıldığını tamlayan Bakan Çavuşoğlu, “FETÖ yıldırı örgütü 1960'lı zamanlardan beri devletin kâffesi kurumlarına sızdı. Dışişleri Bakanlığına da sızmışlar. Bakanlığımda 639 FETÖ'cü kamu görevinden çıkartıldı. Bunlardan 525'i kariyer personeli. Yani 321'i manzume 204'ü konsoloshane önsezi memuru. Bugün bakanlığımda bin 927 diplomatik kariyer memurumuz şerefle fariza yapıyor. Bir düşünün müşterek evlat diplomat, general, bilge ve savcıların şişman müşterek kısmı FETÖ'cü olacak. Ordumuza yargımıza emniyete mülkiyeye bu eren vatana ihaneti amaç edinmiş müşterek haine biat fail mankurtlar bilge olacak. hamdolsun milletimiz bu oyunu bozdu. FETÖ'cülerden temizlenen devletimiz bundan sonradan elan güçlü. Darbe girişiminden ahir önceki aylar sayımız azaldı. Özellikle kamuda fakat gücümüz arttı. Çünkü geride küsurat emlak çocukları devletine ve milletine sadakatle çalıştı” ifadelerini kullandı.

“Yurt haricinde da bu hainlerle mücadelemiz sürüyor”

15 Temmuz vuruş girişiminden 1,5 ay sonradan Fırat Kalkanı Operasyonu yapıldığını tamlayan Bakan Çavuşoğlu, Afrika'dan Kafkaslara, Karadeniz'den Doğu Akdeniz'e derece serbest müşterek bölgede elan evvela nazar boncuğu bulunmadığı derece deli dolu duruma geldiklerini söyledi. Yurt haricinde da FETÖ ile mücadelenin sürdüğünü vurgulayan Bakan Çavuşoğlu, “Artık bu coğrafyalarda Türkiye yapılmaksızın balans ve barıştan konuşmak beklenen değil. İçeride yer aldığı kabil ülke haricinde da bu hainlerle mücadelemiz sürüyor. İsveç ve Finlandiya NATO üyeliğine başvurunca ‘Önce teröristlere dayanaklık etmek vermeyi durduracaksınız' dedik. YPG PYD ve FETÖ yıldırı örgütlerine dayanaklık etmek vermeyeceğini kayıtlı şekilde üstenme etti. Geçen sene Ekim ayında Cumhurbaşkanımızın Togo, Burkina Faso ve Liberya büyüklük başkanları ile icra ettikleri şahika hemen sonra gösterilen flaşör bildiride FETÖ'nün adı yıldırı örgütü şekilde arazi aldı. Bunlar en baş döndürücü Afrika da yuvalandılar” şeklinde konuştu.

“FETÖ çalışanları er yahut geç kaza uğrunda aritmetik verecek”

FETÖ üyelerinin nerede olurlarsa olsunlar kaza uğrunda aritmetik vereceklerini kail Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, “Biz FETÖ'nün bulunmuş yer aldığı kâffesi devletlerde o devletler ortamında nite müşterek zılgıt bulunduğunu anlatıyoruz. Türkiye'deki örneklerle anlatıyoruz. Devletin kurumlarını nite sızdıklarını onları da anlatıyoruz zira onların da başına gelmesin. 45 ülkede FETÖ iltisaklı terbiye faaliyetlerini engelledik. FETÖ çalışanları kâffesi bu çabalarımızla baş başa bundan sonradan dünyanın nazar boncuğu durumunda güvende değiller ve güvende olmayacaktır. Nerede olursa olsunlar er geç kaza öne çıkacaktır” açıklamalarında bulundu.

“Türk milletinin biricik canevi şeklinde canı pahasına yaşamış yer aldığı tanınmış müşterek destandır”

15 Temmuz vuruş girişimini lanetle kınadığını tamlayan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “15 Temmuz gecesinde özgürlüğüne, ezanına, bayrağına, vatanına, devletine, istikbaline erbap çıkan eren milletimize şükranlarımı sunuyorum. Tarihimize yağız müşterek silüet şekilde yazılan 15 Temmuz vuruş girişimini müşterek kat elan lanetle kınıyorum. 15 Temmuz inancın işgale huzur yiğit direnişidir. 15 Temmuz salaların vicdanlarda oluşturduğu inşirahtır. 15 Temmuz ulusal bütünlük ve el birliği ruhuyla Türkiye'nin ışıksız müşterek uçurumunun kıyısından çekilip alındığı tarihtir. 15 Temmuz bu nedenlerle demokratlık ve bütünlük günüdür. 15 Temmuz cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı ve Türk dünyasının hamisi Devlet Bahçeli'nin sert ve ödünsüz duruşuyla Türk milletinin biricik canevi şeklinde canı pahasına yaşamış yer aldığı tanınmış müşterek destandır” dedi.

“Türk milleti boy yazarak canı pahasına mülevves planı engellemiştir”

Vatan aşkı haiz kahramanlar kabilinden hainlerin mülevves planının bozulduğunu kail Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer, “15 Temmuz 2016 gecesi yiğit ordumuza sızmış müşterek hapaz hainin başlatmış yer aldığı vuruş girişimine huzur milletimiz emlak aşkı niteleyerek 7'den 70'e hanımı ve bayı ile yaşlısı ve genciyle biricik canevi oldu. Şu anda nite ki kâffesi Türkiye meydanlarda bu manalı haset adlandırmak düşüncesince toplandıysa o gecede milletimiz kişi iradesine tutu bırakmak talip kökü dışarıda ruhu satılık üstündeki üniformanın anlamını kavramaktan ırak hainlere huzur da aha hakeza meydanları caddeleri köprüleri ve metodları doldurmuştu. Yüreğinde emlak sevgisi ve istiklal aşkı taşıyan, meydanları dolduran kahramanlarımız yardımıyla hainlerin kafalarında icra ettiği mülevves aritmetik yoz ve şişman Türk milleti tarihinde daim icra ettiği kabil müşterek boy yazarak canı pahasına bu planı engellemiştir” niteleyerek konuştu. Anma programı ortaöğretim öğrencileri kabilinden türkü ve İstiklal Marşı okunarak sonlandı.

Fadıl Kösedağ
 

İLGİLİ HABER
15 Temmuz sene dönümünde Eyüpsultan Cami ve Çamlıca Camiinden sela sesleri yükseldi 15 Temmuz sene dönümünde Eyüpsultan Cami ve Çamlıca Camii’nden sela sesleri yükseldi
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ