USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Bakan Çavuşoğlu: “Sahada ha bittilere izin vermeyecek güce sahibiz”

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, masada rastgele devir diplomasiden yana olduklarını belirterek, “Sahada he bittilere izin vermeyecek güce de sahibiz. Bir ülkenin güzel gücü denli kaba gücü de olması lazım. Yerli defans sanayimiz yüzdelik 80'lere vardı. Biz yapılmaksızın

Bakan Çavuşoğlu: “Sahada ha bittilere izin vermeyecek güce sahibiz”
09-01-2022 12:47

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya'da gezim bölgesi Belek'te planlı AK Parti Ankara İl Teşkilatı İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda konuştu. Dün Şanlıurfa'da yaşanmış bulunan yıldırı saldırısında martir bulunan askerleri anarak laflarına süregelen Bakan Çavuşoğlu, “Şehitlerimize Allah'tan yağmur diliyoruz. Şehitlerimizin öğreti uğur boncuğu devir yerde kalmadı, bundan sonraları da kalmayacak. Dün 12 yıldırıcı kuvvetsiz bir vaziyete getirildi. Bu kararlılığımızı sonuna denli bitmeme ettireceğiz. Ülkemizde rastgele bölgede yaşanmış bulunan kelimesiz değişimin iri müşterek kısmı Cumhurbaşkanımızın liderliğinde yaşandı. 20 yılda ülkemizin nereden nereye geldiğini hacısı hocası görüyor. Tartışmalar olabilir, bunlar doğaldır. Dış politikamızda da dönüşümleri cankulağı okuyoruz. Sadece yevmiye gelişmelere gereğince cereyan edemeyiz. Kendimizi sürekli güncellemezsek iddiamızı kaybeder, zaafa düşeriz” dedi.

“Cumhurbaşkanımızın ıslahat emekleri eko buluyor”

Dünyada yaşanmış bulunan değişime fut şişirme haber dair Türkiye'nin bahtlı bulunduğunu tamlayan Çavuşoğlu, “Uluslararası sistemde rastgele bölgede yaşanmış bulunan müşterek transformasyon var. Bunun hızı derece derece artıyor. Zamanın akışı hızlandı. Soğuk mücadelesi geçin 1990'lar güçlü gün oldu. 2000'lerin başlangıcında sisteme bağlı müspet açıktan im yok. Çin ve Rusya kişi alanlarının tanınmasını istiyor. Bugün bakıyoruz halis muhlis dünyada iri ülkeler ortada rakiplik rastgele yerde hissediliyor. Afrika'da rakiplik had safhaya geldi. Batı ve Rusya arasındaki rakiplik de kızışmaya başladı. Bizi de Afrika'da rakip yerine gören, buradaki etkinliğimizi dökmek talip ülkeler ise birlik aksine akıbet senelerde düet istişarelere Afrika'yı da ekleyelim demeye başladılar. Bunun başlangıcında Fransa geliyor. Bugün dünyaya baktığımız devir bundan böyle salgın, göç, hava değişikliği üzere tehditler var. Çok yönlü cümle bundan böyle zayıfladı. Dönüşüme karşılık veremiyor. Bu mevzuda müşterek biricik Cumhurbaşkanımızın ıslahat emekleri eko buluyor. Herkes dünyanın çıtırbom bulunduğunu konuşuyor ancak konkre önerilerde mevcut aşırı az” niteleyerek konuştu.

“Dünyanın politik ve konuşu ağırbaşlılık merkezi Asya'ya kaydı”

Sanal ortam, enerji, uygulayım bilimi üzere bölgelerde rekabetin çabucak arttığını tamlayan Bakan Çavuşoğlu, “Salgın ile beraberce transformasyon hâlâ da hızlandı. Dünyanın politik ve konuşu ağırbaşlılık merkezi Asya'ya kaydı. 140 kilometre çabucak bu ağırbaşlılık batıdan doğuya kayıyor. Korumacı kafa dünyada baştan yükseliyor. Eşitsizlikler artıyor. Zengin ile yok yoksul ortada ayırt hâlâ da açılıyor. Popülizm, İslam kini muhacir karşıtlığı dünyanın rastgele yerinden yükseliyor. Yerinden edilen insanların sayısı evvela kat 80 milyonu geçti. Anarşinin buyruk sürdüğü toplumsal iletişim araçları toplumların sağlığını zılgıt etmeye başladı. Gerçekler yerini algılara bırakmaya başladı. Bugün idrak hâlâ ağırbaşlı basıyor. Bu çabuk dönüşümü rastgele bölgede bulunduğu üzere aut siyaset da fut uyduruyoruz. Artık dönüşüme önderlik etmekten bahsediyoruz. Yeniden Asya girişimlerimiz bu sağgörü doğrultusunda attığımız adımlarımız. Biz evvela el Asya'da bulunuyoruz. Bizim köklerimiz orada. Siyasetin ve ekonominin merkezi Asya'ya kayıyor. Biz buna duyarsız kalamayız. Asya'ya esasen dönmemiz gerekiyor. Bu batıya sırtımızı döndüğümüz anlamına gelmez. Tüm Asya devletleri ile planlar üstünde adımlar atmaya başladık. Biz bugün hacısı hocası ile konuşuyoruz, özgür siyaset izliyoruz. Eskisi üzere birilerinin ardına takılıp izlemiyoruz” dedi.

“Biz yapılmaksızın tahsil edilen kararlar bundan böyle liyakatsiz oluyor”

Masada rastgele devir diplomasiden yana olduklarını tamlayan Çavuşoğlu, “Sahada beli bittilere izin vermeyecek güce de sahibiz. Bir ülkenin okşayıcı gücü denli kaba gücü de olması lazım. Yerli defans sanayimiz yüzdelik 80'lere vardı. Biz yapılmaksızın tahsil edilen kararlar bundan böyle liyakatsiz oluyor. Dış politikamızın dinamizmini kıymetlendirmek düşüncesince güzeşte müşterek yıla beslemek yeterlidir. Libya'da hepsi çevre ile konuşuyoruz. İlişkilerimizde yüklülük yaşadığımız ülkeler ile ilişkilerimiz artmaya başladı. Türkiye sulh düşüncesince ırak devletlerde güçlü arabuluculuk yapıyor. Kıbrıs davasında ezberi bozan adımlarımız oldu. 2021 senesinde arsıulusal örgütlerde kılavuz rolümüz de arttı. 2022'de de MIKTA fasıl başkanlığını üstleneceğiz. Geçen sene pandemi sebebi ile nice güçlük yaşandı. Bu zorluğa karşın 4 pare etkinliğe ev sahipliği yaptık. Dünyada rastgele 5 dışişleri bakanlarından müşterek tanesi Haziran ayında Türkiye'de oldu. Ben hayatımda Manavgat yangını üzere müşterek âşık görmedim. Gece gün fiilen milletimizin indinde olduk. Bunun da üstesinden geldik. Bu süreçte teşkilatımız da yurttaşlarımızın indinde oldu. 2021'de mecmu 74 ülkeyi görüşme ettim. 320'den müşterek tomar telefon ve videoteyp konuşma görüşmesi gerçekleştirdim. 53 arsıulusal geçim imzaladık” dedi.

“Rezervasyonlara bakıyoruz şimdiden mayıs, haziran ayları dolu”

Gezmek düşüncesince değil idman düşüncesince dünyayı dolaştıklarını kail Çavuşoğlu, “Tüm bunlar devim bilimi müşterek aut politikanın sonucudur. Oturduğunuz yerden aut siyaset strateji edilmez. Elbette rastgele yerde olmamız lazım. Ama kifayetli değil; ayrımsız sürede görevdaşlık de olması lazım. Küresel salgında bakanlıklarımız ile beraberce ele ele vererek hepsi dünyaya emniyetli gezim programını hazırladık. Bu nice ülkeye sağlam oldu. Burada icazet ve denetimi aşırı önemliydi. Bunların denetimini de yakından strateji ettik. 29 milyon gezmen ve 24 bilyon gezim geliri ile 2021 yılını kapattık. Bu ehemmiyetli müşterek başarıdır. Turizmde önde mevrut devletleri de bu izlence kapsamında geçtik. 2019 senesinde amacımız bulunan evvela 51 milyon hedefimize, sonraları 70 milyon hedefimize ulaşacağız. Rezervasyonlara bakıyoruz şimdiden Mayıs, Haziran ayları dolu. İhracatımızı yükseltmek düşüncesince kurumlarımız ile çiğin omuza çalıştık. 2021'de rastgele ay müşterek üstün dereceli kırdık. Rekorlar kırmaya da bitmeme ediyoruz. Toplamda aut ticaretimiz 500 bilyon dolara yükseldi. dışsatım ve dışarı alım ortada açığın kapandığını görebiliyoruz. dışsatım düşüncesince totaliter müşterek yaklaşım gereklidir. Kurumlarımızın çalışmasına biz de dayanaklık etmek veriyoruz. Bölgeleri, akla yatkın kıraat etmek şart. Bunu akla yatkın okumazsak firmalarımızı akla yatkın manipülasyon yapamayız” dedi.

“Temennimiz Kazakistan'ın müşterek an evvela huzura kavuşmasıdır”

Özel ve amme firmalarının defans sanayisinde ürettiği ürünleri dünyaya tanıttıklarını tamlayan Çavuşoğlu, “Havacılık ve defans sanayisi ürünlerimizin mecmu dışarı satım bedeli 3 bilyon 225 dolar oldu. Yeni müşterek üstün dereceli kırdık. Bugün hepsi kuruluşlar ile müşterek bölgede biricik rekabetimiz mevcut o da milletimize misyon etmek. Türkiye'nin aut siyaset da müşterek de davası var. Ahıska, Uygur ve Kırım Tatarı ayrımsız halde Suriye ve Irak'ta mevcut Türkmenler rastgele yerde soydaş ve hısım toplulukları bizim derdimizdir. Türk dünyasının geleceği bizim derdimizdir. Kazakistan'daki gelişmeler ile dertleniyoruz. Yakından strateji ediyoruz. Salı haset dışişleri bakanları toplantısını gerçekleştireceğiz. Bazıları toplantının hâlâ evvela bozukluk yapılmadığının soruyor. Biz bu toplantıyı evvela günde hâkim olmak isterdik. Kazakistan'ın bulunmadığı müşterek toplantıyı hâkim olmak akla yatkın olmaz. Onlarla da danışma ettik. Kazakistan Dışişleri Bakanı müşterek lokma tatlısı hâkim olmak istedi. Bunun düşüncesince bizlerden devir istedi. Bizde bunu tatlılıkla karşıladık. Temennimiz Kazakistan'ın müşterek an evvela huzura kavuşmasıdır. Bunun düşüncesince de Türkiye yerine rastgele çeşitli desteği vereceğiz. Yurtdışında tahminî 7 milyon vatandaşımız yaşıyor ve dertleri derdimizdir” açıklamasını yaptı.

“Bu sorun düşüncesince geceli gündüzlü milletimiz düşüncesince çalışıyoruz”

Dünyanın rastgele durumunda Türkiye'nin defans sanayisi ürünlerinin konuşulduğunu tamlayan Çavuşoğlu, konuşmasını şöyleki sürdürdü:
“Ama milletimizin desteği yapılmaksızın çabucak bunların olması yetmez. Teşkilatlarımız hasbilik esası ile çalışıyorlar. Vefa örneğinin en iyisi teşkilatlarımızda var. Azim, kararlılık, liberalizm var. Bu sorun düşüncesince geceli gündüzlü milletimiz düşüncesince çalışıyoruz. Vitesimizi esasen yükselterek kararlılıkla hedefimize yürüyoruz. Her devir siz teşkilatlarımızın emrindeyiz. Biz dip ruzname içinde boşlama etmiş olabiliriz. Başka çeşitli düşünmeyin. Ankara teşkilatımızın bizi hâlâ aşırı çalıştırması lazım. Ülkemiz düşüncesince milletimiz düşüncesince çalışıyoruz. Cumhurbaşkanımız geceli gündüzlü çalışıyor. Vatan ulus düşüncesince çalışırken liderimizin yükünü az buçuk hafifletmemiz lazım. Hiç eğer olmazsa eşya götürmeyelim. 2023-2024 hedeflerine bu arada ulaşacağız. Vatanımıza milletimize misyon etmeye bitmeme edeceğiz.”

Akif Yılmaz - Ertuğrul Gün
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ