USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Bakan Çavuşoğlu: Türkiye insanca ve müteşebbis aut politikasıyla barışa envestisman yapıyor

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'nin insanca ve müteşebbis aut politikasıyla barışa envestisman yaptığını söyledi.

Bakan Çavuşoğlu: Türkiye insanca ve müteşebbis aut politikasıyla barışa envestisman yapıyor
17-06-2022 22:03
Saraybosna

Çavuşoğlu, Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'daki temasları kapsamında, Türk girişimciler çeşidinden 2004'te kurulan Uluslararası Saraybosna Üniversitesinin (IUS) 14. cevaz törenine katıldı.

IUS'a 2 diyar ortada güreşçi köprüsü olmasından ötürü teşekkürname fail Çavuşoğlu, "Saraybosna'ya ne devir gelsem burada kendimi evimde hissediyorum. Camiler, köprüler, Başçarşı ve elbette kahvehane içtiğim devir kuma tarihimizi hatırlıyorum." dedi.

Çavuşoğlu, mezuniyetin öğrenciler düşüncesince hayatlarının unutulmaz anlarından bir tanesi bulunduğunu dile getirerek, "Özveri ve yoğun düzen çalışmayla bilimsel niteliği bulunan yolculuğunuzun sonuna geldiniz. Fakat şurası unutmayın, hayattaki kâffesi çelim berk ahlak ile başlar. Her muvaffakiyetsizlik da ahlaki çöküşle başlar. Bunlar esasen rahmetli Aliya İzetbegoviç'in sözleri. Eğer sizler kendinize gönül rahatlığı selim davranır, değerlerinize inanırsanız korkacak müşterek nesne yok. Size tavsiyem tek devir vazgeçmeyin." diyerek konuştu.

IUS'taki deneyimlerin öğrencilerin gelecekteki kariyerlerini şekillendireceğini tamlayan Çavuşoğlu, "Bu darülfünun Bosna Hersek'in aşırı aydın ortamını özümleme ediyor. Çeşitlilik değme devir bilimsel niteliği bulunan başarılarınızı zenginleştirecek ve ufkunuzu genişletecektir." ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu, dönemin çabucak aktığını ve öğrenciler düşüncesince dünyanın okula başladıkları zamankinden aşırı ayrımlı bulunduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Teknoloji sizin hâlâ önceki manzara edemediğiniz şeyleri yapmanızı sağlayacak. Size anca müşterek yarar verecek ki rastgele müşterek kısıtlılık olmaksızın bilgelik ve deneyime erişiminiz var. Ancak bunu çalışan müşterek biçimde denemeniz düşüncesince dünyanın kimi hastalıklardan kurtulması lazım. Irkçılık, ayrımcılık ve İslamofobi maatteessüf şu andan da yükselişte."

"Balkanlar, 1990'ların kişmiri günlerine dönmemeli"

Aşırıcılık ve hoşgörüsüzlüğün kırılgan grupları amaç aldığını ayraç fail Çavuşoğlu, "Bütün bunlar kapımızın mavera tarafında müşterek harpte yaşanıyor. Saraybosna da barışın ne derece ehemmiyetli müşterek bedel bulunduğunu biliyor. Aynı sürede savaşın değerinin barışın maliyetinden aşırı hâlâ faziletkâr bulunduğunu biliyoruz. Bu sebeple insancasına ve müteşebbis aut politikamızla barışa envestisman yapıyoruz." dedi.

Çavuşoğlu, Türkiye'nin Ukrayna'da kanı kapatmak düşüncesince savaşım ettiğini söyleyerek, "Her devir diyaloğu kolaylaştırmaya çalıştık. Diplomasiyi kuruluş etmeye çalıştık. Ukrayna'nın egemenliğiyle ait berk müşterek vakfe sergiledik." halinde konuştu.

Ukrayna'daki savaşın araştırma ve diyalog kanalıyla çözülmesi icap ettiğini vurgulayan Çavuşoğlu, "Barış düşüncesince idman bizim sorumluluğumuz. Daha müşterek tomar arı dirilik kaybedilmeden bunu yapmalıyız. Suriye, Libya, Güney Kafkasya ve Balkanlar'da da değme devir kalımlı ve siyasal analizör düşüncesince diyaloğu destekledik." ifadelerini kullandı.

İnsani katkısı Afganistan'dan Yemen, Somali'ye derece vermeye bitmeme ettiklerini özetleyen Çavuşoğlu, "Bazı devletler düşüncesince Balkanlar müşterek hasiyet piyasası yerine değerlendirilir fakat bizim düşüncesince Balkanlar bizim müşterek parçamız, kılıç de bunun müşterek parçasıyız. Biz alanı bu biçimde görüyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Bosna Hersek'in kavi günlerden geçtiğini tabir fail Çavuşoğlu, alanda ayrıksı müşterek çatışmaya müsaade verilmemesi icap ettiğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın alanda sulh ve istikrarın sağlanmasında bizzat etkileşim zarfında bulunduğunu anımsatan Çavuşoğlu, "Mesajımız basit. Diyalog, farklılıkları aşabilmenin müşterek kısmıdır. Balkanlar tek biçimde 1990'ların kişmiri günlerine dönmeyi hücre alamaz. Burası aşırı hâlâ iyisini adalet ediyor." dedi.

Çavuşoğlu, öğrencilere hedeflerine varmaları düşüncesince aşırı çalışmalarını öğütleyerek mezunları kutlama etti.

Bosna Hersek'teki temaslarına erte bitmeme edecek bulunan Çavuşoğlu, Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Sefik Dzaferovic, konseyin Hırvat üyesi Zeljko Komsic ve mevkidaşı Bisera Turkovic ile müşterek araya gelecek.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ