USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Bakan Çavuşoğlu: Uruguay ile dü adet ehemmiyetli doküman imzaladık

Bakan Çavuşoğlu, resmi ziyarette bulunmuş olduğu Uruguay'da dü ehemmiyetli belgeye imza attıklarını belirterek, "Bunlarla beraberce düet tecim hacmimizi artırabileceğimize inanıyoruz. Geçen yıl, salgına karşın düet tecim hacmimiz arttı." dedi.

Bakan Çavuşoğlu: Uruguay ile dü adet ehemmiyetli doküman imzaladık
23-04-2022 19:56
Buenos Aires

Uruguay Dışişleri Bakanı Francisco Bustillo'nun, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nu, karşılaması, yanı sıra ve heyetler arası görüşmelerin hemen sonra dü yurt ortada Karşılıklı Yatırımların Güçlendirilmesi Anlaşması ve Serbest Ticaret Anlaşması İstikşafi Görüşmelerine Dair Referans Belgesi'nin imzalanmasının peşi sıra dü bakan, eş matbuat toplantısı düzenledi.

Uruguay Dışişleri Bakanı Francisco Bustillo'nun, Çavuşoğlu'nu karşılaması, yanı sıra ve heyetler arası görüşmelerin hemen sonra dü yurt ortada Karşılıklı Yatırımların Güçlendirilmesi Anlaşması ve Serbest Ticaret Anlaşması İstikşafi Görüşmelerine Dair Referans Belgesi'nin imzalanmasının peşi sıra dü bakan, eş matbuat toplantısı düzenledi.

Çavuşoğlu, Uruguay'da namına yayınlanan misafirperverlikten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Türkiye'den Uruguay'a Dışişleri Bakanı düzeyinde önceki resmi ziyareti gerçekleştirmekten mevki duyduğunu söyledi.

İki yurt arasındaki ilişkilerin sonuç beraberinde yılda geliştiğini aktaran Çavuşoğlu, "Geçen sene mart ayında Montevideo Büyükelçiliğimizi açtık. Sayın Bakan Bustillo, ağustosta Ankara'yı ziyaret etti ve Uruguay'dan da Dışişleri Bakanı düzeyinde meydana gelen önceki ziyaretti. O ziyarette de 4 adet barışma imzalamıştık. Arkasından Uruguay parlamentosunda Türkiye Dostluk Grubu kuruldu, bizde filhakika vardı." diyerek konuştu.

Çavuşoğlu, dü yurt arasındaki küsurat tecim hacmine bağlı şunları söyledi:

"Biraz ilkin dü adet ehemmiyetli doküman imzaladık. Bunlarla yanı sıra düet tecim hacmimizi artırabileceğimize inanıyoruz. Geçen yıl, salgına karşın düet tecim hacmimiz arttı. Serbest tecim anlaşmamızı imzaladıktan sonraları düet tecim hacmimizin ve iktisadi iş birliğimizin aşırı hâlâ ehemmiyetli seviyelere ulaşacağına inanıyoruz ve bu sene süresince Karma Ekonomik Komisyon'un önceki toplantısını da Uruguay'da gerçekleştirmeyi planlıyoruz."

"Birçok bölgede ilişkilerimizi imar yapmak istiyoruz"

Türkiye'nin Uruguay ile ilişkilerini ileriye iletmek istediğini tamlayan Çavuşoğlu, "Kültür, sağlık, yetişek ve defans uran özellikle peyda kılmak kabilinden nice bölgede ilişkilerimizi imar yapmak istiyoruz. Bu doğrultuda arkadaşım Francisco ile arkadaşlarımızla yanı sıra çalışacağımıza ilişikli çağ uygun kaldık." ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu, Uruguay'ın Ankara Büyükelçiliğinin açılmasını beklediğini dile getirerek şöyleki bitmeme etti:

"Büyükelçi Hugo Cairus'u Ankara'da görmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz. Uruguay'ın Ankara Büyükelçiliğinin açılışına arkadaşım Francisco'yu bekliyorum. Ayrıca kendisini doğacak sene nisanda üçüncüsünü gerçekleştireceğimiz Antalya Diplomasi Forumu'na da buradan yöntemince beraberinde defa hâlâ çağırma kılmak istiyorum."

"En ehemmiyetli fırsatlardan birisi ilişkilerimizi yükseltmek ve ticari anlaşmalarımızı imza yapmak oldu"

Uruguay Dışişleri Bakanı Bustillo, Çavuşoğlu'nu ülkesinde ağırlamaktan değer duyduğunu belirterek, "Geçtiğimiz sene süresince mevkidaşım Sayın Mevlüt Çavuşoğlu'nu ziyaret ika fırsatını bulmuştum, çağ de kendileri iadeiziyaret yaptılar. Kendileriyle mülakat fırsatını gine buldum. En ehemmiyetli fırsatlardan birisi de andıran ilişkilerimizi yükseltmek ve ticari anlaşmalarımızı imza yapmak oldu." dedi.

İki yurt ortada imzalanan anlaşmalara dikkati çekici Bustillo, "Bu vesileyle Uruguay'ın doğacak Ankara Büyükelçisi Hugo Cairus'u arz ika fırsatı buldum. Kendisi de Türkiye'ye gittikten sonraları filhakika güzel bulunan ilişkilerimizi hâlâ aşırı derinleştirmek düşüncesince çalışacağını söyledi." değerlendirmesinde bulundu.

İkili toplantıda Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Bustillo'ya Türkiye'de Galatasaray ve Fenerbahçe ayak topu takımlarında oynayan Uruguay ulusal kol aktörleri Fernando Muslera ve Diego Rossi'nin imzalı formalarını bağış etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ