USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Bakan Çavuşoğlu’ndan Almanya’ya Osman Kavala tepkisi: 'Almanya haddini bileceksin'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Türkiye'de müşterek ilçe süreci var. Yargı noktayı geldiği devir mukteza sonucu verir. Osman Kavala ile ait de kararını verdi."

Bakan Çavuşoğlu’ndan Almanya’ya Osman Kavala tepkisi: 'Almanya haddini bileceksin'
30-04-2022 22:53

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ile ait kaza kararları varken, birtakımı devletler illet Osman Kavala'yı ön plana çıkarıyorlar. Almanya bizim şahıs vatandaşımız düşüncesince illet benim büyükelçimi bakanlığa çağırıyor. Biz de gereğini yaptık. Alman büyükelçisini çağırdık bakanlığımıza. Hadlerini bildirdik. Bizim içişlerimize karışamazsınız. Almanya haddini bileceksin” dedi.

AK Parti Antalya İl Başkanlığının iftar vakti vakti programı Mimar Sinan Kongre Merkezinde gerçekleştirildi. İftara Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AK Parti Antalya Milletvekilleri, AK Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, kaza şehremaneti başkanları, divan üyeleri ve baş döndürücü sayıda partili katıldı. Toplantıya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise videoteyp konuşma yöntemi ile bağlandı.

“Ukrayna mücadelesi ile ait yaptığımız çaban ortadadır”

Vatandaşlara seslenen Bakan Çavuşoğlu, “Covidd'en toparlanmayı görmüştük ki Rusya-Ukrayna mücadelesi başladı. Diğer yandan efdal erke tutarları ve 50 senedir dünyada görülmeyen efdal pahalılık ve aylaklık yansımaları da var. Türkiye'yi de bu negatif gelişmelerin etkilememesi beklenir değil. Mutlaka etkiliyor ve etkiledi. Enflasyon kabilinden bizim de huzursuz olduğumuz sorunları çözmemiz gerekiyor. Olumsuz gelişmelerin etkilerini en organ düşürmek düşüncesince dip kuvvet gider ediyoruz. Sadece kendimizi düşünmüyoruz. Küresel sistemin de reforma edilmesi icap ettiğini söyleyerek bu doğrultuda kuvvet gider ediyoruz. Ukrayna mücadelesi ile ait yaptığımız çaban ortadadır. Bugün dost sevmeyen ki var ise hepsi Türkiye'nin bu mevzuda oynadığı görevi biliyor ve damıtma ediyor. Yanı başımızda mevcut müşterek yangını sönümlemek düşüncesince kuvvet gider ediyoruz. Ama bunu bizlerden bambaşka başaran müşterek iklim ve müşterek şef yok” dedi.

“Latin ABD ile ticaretimiz 1 milyardan 15 bilyon dolara çıktı”

Dünyada Türkiye'nin oynadığı görevi bilmeyenin olmadığını tamlayan Çavuşoğlu, “En ücra köşelerde 3 bin 4 bin sözü geçen devletler bile Türkiye'yi biliyor ve tanıyor. Türkiye bundan hakeza lehçe müşterek kuvvet değil toptan müşterek kuvvet derken bunu söylüyoruz, bunu söylemeye çalışıyoruz. 6 Latin ABD ülkesini görüşme ettim. Brezilya'da 2 derinti yaptık. Hepsinin eş dediği şudur; ‘Türkiye'nin yaptığını on paralık kimesne yapamazdı, elleme ki Recep Tayyip Erdoğan kabilinden müşterek şef var. İyi ki siz varsınız.' Birçok bakanla görüştük. Hepsi Türkiye ile müzakere kılmak istiyor. Türk firmalarının oralarda envestisman yapmasını istiyorlar. Her bir tanesi gelişigüzel iklim Türk defans endüstrisinden yararlanma buyurmak istiyorlar. Kendi vatanlarında envestisman gerçekleştirmek istiyorlar. Bu denli iklim illet Türkiye ile ortaklık gerçekleştirmek istiyor? Çünkü Türkiye'yi, Türk insanını seviyorlar. Bizim onlara yaklaşımımızı seviyorlar. Latin ABD ile ticaretimiz 1 milyardan 15 bilyon dolara çıktı. Temsilciklerimiz 6 iken 18 çıktı. Onların da bizde sefaret sayısı 16 oldu” laflarına arazi verdi.

“Filistin davasına ve Kudüs'e gelişigüzel devir herkesten elan müşterek tomar erbap çıkmaya bitmeme edeceğiz"

Asya devletleri ile konkre planlar yaşama geçirdiklerini tamlayan Bakan Çavuşoğlu, “Türkiye toptan müşterek güç. Türk beklenendir, Türk müşterek umuttur. İlişkilerimizin limonu bulunduğu devletler ile de ilişkilerimizi perçinlemek düşüncesince adımlar atıyoruz. Bizim İsrail ile bulunan ilişkimiz tek devir Filistin pahasına olmaz. Filistin davasına ve Kudüs'e gelişigüzel devir herkesten elan müşterek tomar erbap çıkmaya bitmeme edeceğiz. Bizim normalleşme sürecimize ne diyorlar? Şimdi mazeret bulmaya başladılar o etken bu sebep. Bakmayın bunların hakeza söylediğine. 2 yıl önceki de illet bu devletler ile kötüsünüz diyerek sorguluyorlardı. Biz ne yaptığımızı biliyoruz ülkemizden ve kendimizden eminiz. Büyük düşünüyoruz. Hiç kimseyi küçümsemiyoruz. Gücümüzü kimsensin aleyhine kullanmıyoruz. Bunları muktedir olmak düşüncesince çelimli olmamız gerekiyor. Türkiye'nin ekonomisi bitmiş, Türkiye sıfırı tüketmiş iklim kabilinden tabela çizmeye çalışıyorlar. Bunlar yalandır. Sizin zamanınızda dış satım 36 bilyon dolardı deminden 250 bilyon dolara çıktı. Türkiye dünyanın en şişman 11. ülkesidir. Nerede tükenmiş Türkiye? Geçmişte de buna benzeşim sorular yaşadık. Hepsini aştık. Aşacağız” diyerek konuştu.

“Alman büyükelçisini çağırdık bakanlığımıza, hadlerini bildirdik”

Başkalarından emir alarak Türkiye'de yöntem üretmenin akilane müşterek nesne olmadığını tamlayan Çavuşoğlu, “Bu ari Türkiye anlayışına aykırıdır. Türkiye'de müşterek kaza süreci var. Yargı noktayı geldiği devir lazım sonucu verir. Osman Kavala ile ait de kararını verdi. Türk yargısı hemen müşterek insan ile ait mi değişmeyen veriyor. Binlerce milyonlarca davalar var. Birçok ıslahat yaptık hazırlamaya bitmeme ediyoruz. Bu denli Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ile ait kaza kararları varken, birtakımı devletler illet Osman Kavala'yı ön plana çıkarıyorlar. Bizim Almanya'da 3.5 milyon yöresinde vatandaşımız var. Orada da Türkler ile ait davalar oluyor. Almanya bizim şahıs vatandaşımız düşüncesince illet benim büyükelçimi bakanlığa çağırıyor. Çünkü bunlar fonluyor bunlar kullanıyorlar. Türkiye'nin içerisine karışma buyurmak düşüncesince bu cins müşterilerini kullanıyorlar. Biz de gereğini yaptık. Alman büyükelçisini çağırdık bakanlığımıza. Hadlerini bildirdik. Bizim içişlerimize karışamazsınız” dedi.

“Siz Türk milletinden erdemli değilsiniz”

Almanya'nın Türkiye'nin içişlerine karışamayacağını tamlayan Bakan Çavuşoğlu, şunları kaydetti:
“Haddini bileceksin. Aynı halde Alman büyükelçiye de Türk iç siyasetine karışma etmemesi icap ettiğini hatırlattık. Büyükelçinin görevi bellidir. İçeride muhtemelen partilere emir vererek onları tasarım etmeye fiilen Türkiye'nin iç siyasetini yönetmeye çalışıyorlar. Siz Türk milletinden erdemli değilsiniz. Türkiye'de sonucu Türk milleti verir. Ülkemize yukarıdan bakanlara ibret vermeye çalışanlara hadlerini bildiriyoruz. Biz onların iç siyasetine karışmıyoruz onlar da karışamaz. Ramazan ayında İslam kini had safhada. Eleştirmek hakkımızdır. Bunun da müşterek limiti vardır. Raporlar hazırlayıp lazım bölgelere iletiyoruz. Bunlar var ise dışa vurum edilir.”

“Bundan sonradan da 2023 hedeflerimiz düşüncesince çalışmaya mücahede edeceğiz”

AK Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş ise, “Buluşmamızın gerçek hedefi birliğimizi ve dirliğimizi pekiştirip müşterek ve bu arada olduğumuzu hepsi Antalya'ya göstermektir. Oylarımızı arttırarak yolumuza bitmeme ettik. Bundan sonradan da 2023 hedeflerimiz düşüncesince çalışmaya mücahede edeceğiz. Ramazanda daima baş başa Antalya'da on binlerce hemşerimizin dil sofrasına mihman olduk. 19 ilçemizde dil soframızda buluştuk. Gece devir demeden daima baş başa dobra ve artımlı çalışmalara imza attık. Durmak defa yola bitmeme diyoruz. Davaya iş vermiş her insana teşekkürname ediyorum” dedi. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ise konuşmasında partililerin Ramazan bayramını kutlayarak katılımlarından dolayı teşekkürname etti.

Ertuğrul Gün

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ