USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Bakan Çavuşoğlu'ndan Malatya'da "daha da güçleneceğiz" mesajı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Acımız kuma ve birlik, el birliği ortamında acımızın da üstesinden geleceğiz. Ülkemizi de ayağa kaldıracağız. Daha da güçleneceğiz inşallah." dedi.

Bakan Çavuşoğlu'ndan Malatya'da
18-02-2023 20:06
Malatya

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, talih ve milletin el ele vererek hepsi zelzele bölgelerini ayağa kaldıracağını belirterek, "Acımız eş ve birlik, el birliği içre acımızın da üstesinden geleceğiz. Ülkemizi de ayağa kaldıracağız. Daha da güçleneceğiz inşallah." dedi.

Çavuşoğlu, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ile Malatya'daki Acil Durum Koordinasyon Merkezi'nde düzenlemiş bulunduğu matbuat toplantısında, Malatya'da da depremin can alıcı bulunduğu öbür vilayetler üzere rastgele şeyin arama dibine alındığını söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un depremin evvel gününden itibaren Malatya'da bulunduklarını tamlayan Çavuşoğlu, "Sayın bakanlarımızın koordinesinde hepsi kuruluşlarımız, kurumlarımız, askerimiz, jandarmamız, polisimiz, gönüllülerimiz, korucularımız ve değişik bölgelerden mevrut gine belediyelerimiz, eş güdümcü valilerimiz, şu demek oluyor ki devletimizin hepsi kurumları burada, Malatya'da da rastgele yerde bulunduğu üzere depremzede kardeşlerimizin imdadına koştular. Biz de Cumhurbaşkanı Yardımcımız Fuat Oktay'ın koordinesinde Ankara'dan izleme ettik. Fırsat buldukça da sahaya gelip buradaki çalışmalara ıvır zıvır de olsa dayanak noktası vermeye çalışıyoruz." niteleyerek konuştu.

Çavuşoğlu, depremin evvel gününden itibaren arkadaş ve bağlaşık devletlerin temsilcilerini ağırladıklarını dile getirerek, Özbekistan Dışişleri Bakan Vekili Bahtiyar Saidov ile Gaziantep'te nezdinde araya geldiklerini anlatım etti.

Malatya'da meydana getirdiği araştırmalarda bakanların çalışkan çalışmalarıyla vatandaşların ilk önce düğün ihtiyacının karşılandığını, yiyecek, barınma, evlatların eğitimi üzere konuların da eş güdümlü edildiğini gördüklerini vurgulayan Çavuşoğlu, şöyleki bitmeme etti:

"Gerçekten öğretmenlerimiz de fedakarca çalışıyor. Aynı biçimde depremzedelere ve mektepli kardeşlerimize de rastgele ayrışık ruhsal dayanak noktası de veriliyor. Kısa müddette tedbirler alınmış. Bunun düşüncesince de sizleri kutlama ediyoruz. Bu teçhizat sahalarında gine yurttaşlarımızın giysi ve öbür ihtiyaçlarının da Malatya'da karşılandığını gördük. Aşevleri kurulmuş, yurttaşlarımızın şart gereksinimleri karşılanıyor. Tabii yurttaşlarımız yerinde adına ilk önce çadırdan hâlâ güzel olanaklara göçmek istiyor. Tabii burada da taşımalık çalışmaları, kampları kurulmaya başladı. Bunu gördük. Vatandaşlarımızın esasi beklentisi Sayın Cumhurbaşkanımız sahayı dolaşırken ilettiği üzere yıkılan evlerinin namına yenisinin yapılması. Bunu da inşallah nezdinde yıl içre yaşama geçireceğiz. Mart ayında inşaata başlayacağız. Haziran sonuna denli da hepsinin temelleri atık olacak. Diğer yandan sahada umumi manada yurttaşlarımızın rastgele ayrışık gereksinimleri karşılanıyor. Vatandaşlarımızın beklentilerini gelecek anlamında el birliğiyle çalışıyoruz."

Çavuşoğlu, bugüne denli 102 ülkeden iane teklifi geldiğini, 89 ülkeden de iane ulaştırıldığını belirterek şunları kaydetti:

"Toplam 11 bin 500 yöresinde kadro sahadaydı. 37 ülkeden mevrut 7 bin 146 insan ülkesine döndü. Döndükleri devletlerde de bizim büyükelçilerimiz onları karşılayıp teşekkürname ediyorlar. 4 bin 344 insan var. Sahra hastaneleri duruyor. Bugün Adıyaman'da İran'ın kurduğu badiye hastanesini görüşme ettik. Tarihimizin en şişman afetini yaşıyoruz. Bunu elden kılıç söylemiyoruz, hepsi hakeza değerlendiriyor lakin bizi arayan ve hali soran her insana şurası söylüyoruz, tabii sizin elinizde ilmî veriler bulunmaktadır lakin sahaya indikten sonra televizyondan yahut Ankara'dan diyar dışından gördüğümüzden aşırı hâlâ biçimsiz tablo. Çok şükür endamsız müddet içre toparladık. Bizim devlet, budun adına el ele vererek hepsi zelzele bölgelerini ayağa kaldırmamız gerekiyor. Bu doğrultuda rastgele daim baş başa inşallah çalışmaya bitmeme edeceğiz. Acımız eş ve birlik, el birliği içre acımızın da üstesinden geleceğiz. Ülkemizi de ayağa kaldıracağız. Daha da güçleneceğiz inşallah."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ