USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Bakan Dönmez'den enerjide bağımsızlık vurgusu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, sonuç çağda dünyada yaşanmış olan enerji darboğazının “Daha çok yerli, elan çok yenilebilir” ilkesiyle yürüttükleri politikaların Türkiye düşüncesince dirimsel ciddiyete eş bulunduğunun müşterek kere elan kanıtlandığın?

Bakan Dönmez'den enerjide bağımsızlık vurgusu
28-04-2022 00:17

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, AK Parti Nallıhan İlçe Başkanlığının gelişigüzel sene düzenlemiş olduğu anadan görme iftar vakti vakti programında madenciler ve Nallıhanlılar ile müşterek araya geldi. İftar programına Nallıhan Belediye Başkanı İsmail Öntaş, AK Parti Milletvekili Nevzat Ceylan ve AK Parti Nallıhan İlçe Başkanı Ertunç Güngör de katıldı.

Bakan Dönmez burada icra ettiği konuşmasında, Çayırhan'ın enerji bağımsızlığı düşüncesince ehemmiyetli müşterek toprak olduğuna vurgu yaparak, “Çayırhan Termik Santrali 620 megavat oturmuş kuvvetiyle ülkemizin en iri santrallerinden birisi. Yerli kömür santrallerimiz içinde de en iri 6'ncı santralimiz. Maden tarafında bin 568, santralde ise 736 edinmek az daha toplamda 2 bin 304 çalışanımız burada kesintisiz iş veriyor” dedi.
Öz kaynaklarından meydana getirilen çarpıcılık üretimiyle enerjide dışa bağımlılığın azaltılmasını ele alarak Çayırhan'ı ayraç fail Bakan Dönmez, “'Bağımsız Enerji, Güçlü Türkiye' hedefimize böylecene hâlâ da yaklaşmış olacağız” sanarak konuştu.

“Çayırhan özelleştirilse fark etkin arkadaşlarımızın hakkını, hukukunu korumaya bitmeme edeceğiz”

Bakan Dönmez, 2 sene ilk sözleşmenin biterek işletmenin devralındığını hatırlatarak, “O güneş gene buraya gelip size lakırtı vermiştik. Hiç kimseyi kıygın etmeyeceğiz. Aynı adalet ve hukuku her neyse koruyacağız demiştik. Şimdi de bundan sonrası düşüncesince bunu açıkça müşterek halde anlatım geçirmek istiyorum. Burası özelleştirilse fark etkin arkadaşlarımızın hakkını, hukukunu korumaya bitmeme edeceğiz. Kimse nikbet etmesin Çayırhan bizlere emanet” ifadelerini kullandı.

Çayırhan'da sadece çarpıcılık istihsal tesisi olmadığına dikkati çekici Bakan Dönmez, “Ayrıca toprak altı kömür işletmemizle de santralimizin gerekseme duyduğu deposu gene bu bölgeden karşılıyoruz. Bu ne eyitmek oluyor? Bölgemiz düşüncesince hâlâ çok yatırım, hâlâ çok istihdam ve hâlâ çok dirimsel kapısı demek” dedi.

“Enerji bağımsızlığımız yapılmaksızın ekonomide, diplomaside ve düzenlilik meselelerinde bağımsız adımlar atmamız muhtemel değil”

Son çağda dünyada yaşanmış bulunan enerji darboğazının “Daha çok yerli, hâlâ çok yenilebilir” ilkesiyle yürüttükleri politikaların Türkiye düşüncesince dirimlik ciddiyete ehil bulunduğunun müşterek defa hâlâ kanıtlandığını tamlayan Dönmez, “Enerji bağımsızlığımız yapılmaksızın ekonomide, diplomaside ve düzenlilik meselelerinde bağımsız adımlar atmamız muhtemel değil” sanarak konuştu.

“Projelerimize bariyer olmaya etkin ismi güya çevreci birtakımı gruplar, nerede bu projeleri imar yapmak istersek karşımıza çıkıyor, bariyer olmaya çalışıyor”

Enerjide müşterek ülkeye ve ya müşterek kaynağa ilişkin olmanın ülkenin özlük menfaatlerinden ivaz hasretmek anlamına geldiğini kail Dönmez, şöyleki bitmeme etti:

“Bizler ne Türkiye'nin yerel kaynaklarından vazgeçeriz ne de ülkemizin ulusal menfaatlerinden. O sebeple Çayırhan kadar yerel kaynaklarımızdan çarpıcılık üretimi karşıcı santrallerimiz, bizim adeta düzenlilik sigortamız. Ama bu planlara bariyer olmaya etkin ismi güya çevreci birtakımı gruplar, nerede bu projeleri imar yapmak istersek karşımıza çıkıyor, bariyer olmaya çalışıyor. Onların gerisinde ne güçlerin ne örgütlerin bulunduğunun da farkındayız. Birçoğu iklim dışından kumandalı, kontrollü örgütler. Dışarıda ne fırtınalar koparsa kopsun, pınar bizim oldukça, pınar bizlerden iyice kılıç yolumuza güvenli adımlarla ilerleyeceğiz Allah'ın izniyle.”

“Ziyaretin yapıldığı 23 Nisan haset evde güneş boyu elektrikler kullanılıyor”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun geçtiğimiz borcundan ötürü 4 aydır elektriklerinin ekşimik bulunduğunu tez etmiş olduğu müşterek evi görüşme ettiğini hatırlatan Dönmez, “Biz de gerçekleri belgeleriyle yayınladık. Evin elektrikleri borcundan ötürü ekşimik dediler. Sadece 5 güneş o da 31 Mart-5 Nisan ortada ekşimik kaldı. Daha sonraları satmaca ödemesi yapılmış, elektriği kullanmaya bitmeme etmişler. Ziyaretin yapıldığı 23 Nisan haset ise evde güneş boyu elektrikler kullanılıyor. Hiçbir başağrısı yok. Biz bunu çokbilmiş sayaçtan arama ettik” dedi.

“Bu evde elektrikler bulunmayan eyitmek düşüncesince görüşme saati elektrikleri bazıları kanalıyla kesmişler”

Kılıçdaroğlu'nun görüşme saati bulunan 18.18 ile 21.31 ortada birilerinin elektriği kestiğini korumak için çaba sarfeden Bakan Dönmez, “Dağıtım şirketine sorduk nelerdir bu kaynağın kesintisi dedik. Bizden kaynaklı müşterek aralık değil dediler. Düşünebiliyor musunuz bu evde elektrikler bulunmayan eyitmek düşüncesince görüşme saati elektrikleri bazıları kanalıyla kesmişler.
Bunların hepsinin kaydını yayınladık. Kılıçdaroğlu'nun ziyaretinin elden peşi sıra vakit 21.31 yakınlarında bölük çarpıcılık kullanımına kalmış olduğu yerden bitmeme etmiş. Bunu da gene çokbilmiş sayaçtaki bilgilerden aldık.
Herkes ne derse desin, ki neyi söylerse söylersin kılıç gelişigüzel devir doğruları söyleyeceğiz. Biz gelişigüzel devir Hakk'ın ve hakikatin tarafında toprak almaya bitmeme edeceğiz” değerlendirmesini yaptı.

İftar programı, Güngör ve Ontaş'ın Bakan Dönmez'e armağan arz etmesi ile akıbet buldu.

Mustafa Cenik - Hakan Karaduman

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ