USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Bakan Ersoy: Bu seneki amacımız pandemi önceleri sayıları yakalamak

Ersoy, "İstanbul pandemi öncesinde 15 milyon gezmen ağırlamıştı. Bu seneki gayemiz de pandemi önceleri sayıları yakalamak. Bununla ilişik akıbet 2 senedir TGA ile aşırı koyu müşterek lansman kampanyası yapıyoruz. Zaten neticelerini da almaya başladık" dedi.

Bakan Ersoy: Bu seneki amacımız pandemi önceleri sayıları yakalamak
09-03-2022 14:01
İstanbul

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye'nin gezim potansiyelinin büyümesi gerektiğine ayraç ederek, "2028 senesinde Türkiye'nin hedefinin 120 milyon turist, 100 bilyon dolar sağlık olması gerekiyor. Bu, Türkiye düşüncesince çetince yan yana amaç değil. Çok şen ulaşılabilir yan yana hedef." dedi.

Fox TV'de İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat Programı'na mihman bulunan Ersoy, 2022'de 42 milyon gezmen ve 35 bilyon dolar sağlık hedefiyle yola çıktıklarını söyledi.

Bakan Ersoy, Türkiye'nin jeopolitik pozisyonu zımnında geçmişten bugüne küresel krizlerden etkilendiğini fakat krizlerden başarıyla çıkılabileceğini aktararak, şunları kaydetti:

"Krizlere huzur muafiyet elde etmeniz gerekiyor. Bunun da en ehemmiyetli aşısı, alışveriş çeşitliliğidir. Bütün sektörlerde ne derece yan yana tomar alışveriş çeşitliliği elde ederseniz, krizlere de o derece muafiyet nail bir duruma gelirsiniz. Biz, 2023 gezim hedeflerini belirlerken en başlangıcında bu vardı. Pazar çeşitliliğini tespit etmek düşüncesince de Turizm Geliştirme Ajansı'nı (TGA) kurduk. Bu, dünyada beniz senedir mevcud ülkemize de 2019'da kazandırdığımız yan yana kanun. Bu kanunla baş başa talih ve sektör, aşırı düzen bağı yan yana tanıtıma başladık. Türkiye tarihinde on paralık bulunmadığı derece lansman yaptık. Bu sayıları aşırı henüz ati seviyelere götürebiliriz. Dünyada en dobra gezim potansiyeline cemaat devletler arasında, Türkiye mevcut fakat doğruluk etmiş bulunduğu yerde değil. Dünya genelinde aşırı derin lansman yapmamız, pandemi döneminden rakiplerimize mucibince aceleci çıkışımızı sağladı. Pandemide 21 ülkede televizyonlar aracılığıyla, 80'den yan yana tomar ülkede de sayısal lansman yaptık. Şu anda Türkiye, 120 ülkede arsıulusal kanallarda ve sayısal platformlarda lansman yapıyor."

"Yanmış yan yana orman arazisinin gezim konaklama tahsisine açıldığına değgin nazar boncuğu dayanıklı yok"

Son yan yana haftadır İstanbul'a günce sayı farkı 40 bin gezmen girişi olduğuna ayraç fail Ersoy, müstevli evveliyat sayıları yakaladıklarının altını çizerek, bu rakamların alışveriş çeşitliliği stratejisinin ne derece aceleci ürün verdiğinin işareti bulunduğunu dile getirdi.

Bakan Ersoy, TGA'nın bu sene 100 milyon doların üstünde yan yana lansman bütçesi kullanacağını vurgulayarak, "Şu anda geçmişten bugüne derece Türkiye'deki en yoğun, dünyada da en sansasyonel lansman yapıyoruz. Çok mal masrafınız ehemmiyetli değil. Parayı akıllıcasına yere masrafınız ve sansasyonel lansman yapmanız önemli." ifadelerini kullandı.

2634 mahdut Turizm Teşvik Kanununda meydana getirilen değişikliklere de yer veren Ersoy, şu detayları verdi:

"Birincisi, belediyelerin otel ruhsatı yetkileri elinden alınıyor deniliyordu. Tam tersi belediyenin yetkisi kayıt koşuluyor. İkincisi, yanan ormanlık alanlar turizme açılacak ve yan yana kıta çıkışlı Kültür ve Turizm Bakanlığı bulunduğu iddiasıydı. Şimdi bakın burada da kusur yan yana idrak var. 1982'de hazırlanmakta bulunan bu yasayla 3 kıta bakanlığa gezim konaklama gayeli konaklama tahsisi ika yetkisi veriliyor. Sonrasında 2008 senesinde AK Parti hükümetleri vaktiyle 3 kıta kısıt getiriliyor. 'Artık doyumsuz yerine ormanlar tahsis edilmesin. Sınırsız balya verilmesin ve yüzdelik 30'la kısıtlansın. Bir de orman arazisine envestisman sektörü açan, o alanın 3 sert derece orman arazisi düşüncesince gerekseme mahsus finansmanı sağlasın.' deniliyor. 2021'de ise bu kanunda konaklama hesabına bilirkişi görü Kültür ve Turizm Bakanlığı bulunduğu düşüncesince konaklamayla ait tahsisler bundan sonraları elden Kültür ve Turizm Bakanlığı kabilinden yapılsın (istendi). Burada da denildi ki; Kültür ve Turizm Bakanlığı kafasına mucibince yapamaz. Tarım ve Orman Bakanlığından araziyi isteyecek. Uygun görülürse tahsis işlemine başlayabilecek."

Mehmet Nuri Ersoy, yanan orman arazilerinin kanun ile korunduğuna ayraç ederek, elemli yan yana orman arazisinin gezim konaklama tahsisine açıldığına değgin nazar boncuğu söz gelişi bulunmadığının altını çizdi.

"21-27 Mayıs tarihlerini Türk Mutfağı Haftası anons ettik"

Kütüphane ve Yayımlar Müdürlüğü bünyesine sene içre 464 kitapçı alınacağını aktaran Ersoy, laflarını şu şekilde sürdürdü:

"2028 senesinde Türkiye'nin hedefinin 120 milyon turist, 100 bilyon dolar sağlık olması gerekiyor. Bu, Türkiye düşüncesince çetince yan yana amaç değil. Çok şen ulaşılabilir yan yana hedef. Sektör ve talih el ele vererek bu sayılara ulaşacağız. Türkiye'de bu gizil olağandan var. Biz erişeceğiz. Yaklaşık 27-28 salname yan yana özellik da yevmiyeli sanatçılar mevzusuydu. Biz o kangren reşit yarayı çözdük ve 3 bin sanatçıyı kontratlı bir duruma getirdik. Özlük haklarını kazandırdık ve bundan böyle derneşik çalışıyorlar. Bununla ait en iri adımı kılıç Bakanlık yerine attık. Büyük yan yana problemi çözdüğümüzü düşünüyorum."

Ersoy, salgının öncesinde İstanbul'un 15 milyon gezmen ağırladığına aksan yaparak, "Bu seneki gayemiz de pandemi evveliyat sayıları yakalamak. Bununla ait akıbet 2 senedir TGA ile aşırı derin yan yana lansman kampanyası yapıyoruz. Zaten neticelerini da almaya başladık. Pandemiye karşın İstanbul nice önde mevrut gezim medyasında yan yana numara destinasyon çıkmaya başladı. Doğru ve sansasyonel lansman yaparsanız, doğruluk ettiğiniz yere ürününüzü getiriyorsunuz. Bunun neticelerini da almaya başladık." değerlendirmesinde bulundu.

İstanbul'un nice yönüyle tanıtılması icap ettiğini kaydeden Ersoy, İstanbul'un elden zamanı ve katıksız güzelliklere cemaat yan yana kent olmadığını söyleyerek, "Bizim rüçhan hedeflerimizden bir tanesi de gastronomi. Bununla ait aşırı derin çalışmalarımız var. 21-27 Mayıs tarihlerini Türk Mutfağı Haftası anons ettik ve bununla ait başta İstanbul ve anlaşılan illeri, 'Gastrocity' gerçekleştirmek düşüncesince çalışmalarımız var." niteleyerek konuştu.

Bakan Ersoy, 29 Ekim 2021'de meydana gelen Beyoğlu Kültür Yolu Festivali'nin 7.8 milyon ziyaretçi aldığına dikkati çekerek, "Bu festivalin ikincisi 28 Mayıs - 12 Haziran ortada yapılacak. Ancak bu kez İstanbul'un indinde Başkent Kültür Yolu Festivali'ni de yapacağız. Onun da 4,7 kilometrelik yan yana rotası var. 2023 senesinde ise bu festivallere İzmir ve Diyarbakır da müdahale olacak." ifadelerini kullandı.

Kız Kulesi'ndeki yenileme çalışmalarının bitmeme ettiğini laflarına ekleyen Ersoy, esbak restorasyonlarda makbul materyallerin yapıya dokunca verdiğini dile getirerek, ibdai malzemeler kullanılarak meydana getirilen restorasyonun ilk teşrin ayında tamamlanacağının altını çizdi.

Mehmet Nuri Ersoy, Kilis'teki Alaeddin Yavaşca Müzesi'ni, 23 Aralık 2021'de ölüm fail sanatkar, icracı, bestekar Prof. Dr. Alaeddin Yavaşca'nın mevlit haset bulunan 1 Mart'ta açtıklarını da vurguladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ