USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Bakan Ersoy: Körfez ülkelerinden mevrut turistlerde baş döndürücü ağır çoğalma öngörüyoruz

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, "Özellikle Körfez ülkelerinden mevrut turistlerde baş döndürücü ciddi, çabuk ortak artma öngörüyoruz. Gelen turistler sabık seneki önceki aylarla kıyaslanamayacak denli yüksek." dedi.

Bakan Ersoy: Körfez ülkelerinden mevrut turistlerde baş döndürücü ağır çoğalma öngörüyoruz
22-04-2022 16:42
Rize

Ersoy, türlü temaslarda mevcut olmak kıl payı geldiği Rize'de Valiliği görüşme etti, Vali Kemal Çeber'den bilgelik aldı.

Rize Kalesi düşüncesince meydana getirilen bin merdivenlik piyon alternatifini inceleyici Ersoy, kaleyi dolaşarak yetkililerle görüştü.

AK Parti İl Başkanlığını da görüşme fail Ersoy, yayan Rize Belediye Başkanlığına geçti. Ersoy, burada şehrin gezim ve hars yatırımlarıyla ilgilendiren toplantıya katıldı.

Toplantı hemen sonra değerlendirmelerde mevcut Ersoy, Rize'de gezim merkezi anons edilen üç ehemmiyetli benek bulunduğunu söyledi.

Kuspa, Senoz ve Andon sahasında gezim merkezi planlaması yapılacağını tamlayan Ersoy, planların Bakanlık eliyle gerçekleştirileceğini dile getirdi. Ersoy, Denizcilik Müzesi yapmayı planladıklarını, buna finansal dayanak sağlanacağını kaydetti.

Rize'nin yaylalar açısından kendisini aşırı güzel koruduğuna ayraç fail Ersoy, "Yaylalar amme arazilerinin aşırı bulunduğu yerler. Doğasını korumuş olmanın özelliğiyle, doğası ile ahenkli projelerle turizmden şimdi aşırı hisse edinmeyi doğruluk fail indinde şehrimiz. Kültür merkezi eksiği var. Bununla ilgilendiren de indinde plan yapacağız. Oluşturulan bölgeye dayanak vereceğiz. Bütün bunları 1 sene bünyesinde bitirmeyi planlıyoruz." diyerek konuştu.

Salgın periyodunun peşi sıra gezim gelirleri ve gezmen sayısında aceleci V çıkışları (hızlı düşüşün peşi sıra aceleci gezim artışı) olacağına yer veren Ersoy, "Geçen sene geçmiş V çıkışı gerçekleştirdik. Bu sene de aceleci çıkışlar bitmeme edecek Türkiye genelinde. Özellikle Körfez ülkelerinden mevrut turistlerde aşırı ciddi, aceleci indinde artma öngörüyoruz. Gelen turistler güzeşte seneki geçmiş aylarla kıyaslanamayacak derece yüksek. Uçak taleplerini görüyoruz. Çok indinde tomar sayıda hem charter hem tarifeli kere doğrudan ülke dışından talepler var." ifadelerini kullandı.

Rize'nin, mayısta açılması planlanan havalimanıyla şansının erdemli bulunduğunu tamlayan Ersoy, "Birçok istem bu noktaya yönlendirilecek. Estetik olarak, yarışlık yerine güzel. Artvin ve Rize'nin ortasında. Doğru indinde konumlamayla yapıldığı düşüncesince gezinsel manada aşırı indinde tomar ayırtma alacağını, sayılarda ağırbaşlı artma olacağını öngörüyorum." dedi.

"Pandemiden sonraları tabiat ve kepez turizminin popülaritesi arttı"

Doğu Karadeniz'e alakanın arttığına ayraç fail Bakan Ersoy, şunları kaydetti:

"Pandemiden sonraları tabiat ve kepez turizminin popülaritesi arttı. Rize'nin kendine başmaklık heliski faaliyeti var. Heliskiye makul envestisman elbette yapılabilir, ona da beslemek istiyoruz. Çünkü hayattaki stratejik heliski bölgelerinden biri. Hatta geçmiş 5 içre en iyilerden bir tanesi yerine ikrar ediliyor. O gözle bakıp bölgenin o potansiyelini kullanmak istiyoruz. Trabzon ve gün batısı bölümüne uyarınca şimdi az gezmen alıyordu. Havalimanıyla baş başa bu tarafa akıllıcasına bulanıklık düşüncesince indinde düzentileme yapacağız. Rize'nin en şişman şansı doğasının nice noktada mahfuz olması. Korunmuş bulunan doğaya makul projelendirmelerle baş başa süreci bitmeme yol açmak istiyoruz. Bu sene ağırbaşlı indinde artma göreceksiniz. Özellikle Rize'ye mevrut gezmen sayısında yüzdelik 100'lük indinde çoğalma öngörüyoruz."

Ersoy, ski turizmi düşüncesince alanda düzentileme yürüteceklerini anlatarak, "Karın kalma süresi levent boylu bölgede. İkincisi, havalimanıyla baş başa ski sahasına iktiran etmek aşırı belli belirsiz duruma geldi. Potansiyel aşırı yüksek. Bölgenin rakımı ve rahim kalma süresinin levent boylu olması esasta bizim ve hususi dal düşüncesince envestisman yapılabilir indinde özgülük sunma ediyor. Bütün bunları birleştirdiğimizde hususi sektörden de yatırımcı bulabileceğimize inanıyorum. Doğru noktayı belirleme edebilirsek hızı indinde biçimde son alacağımızı düşünüyorum." diyerek konuştu.

Bölgede doğaya ahenkli tesislilerin hizmete alınmasıyla ziyaretçi sayısının artacağını dile getiren Ersoy, mayısta alanda açıktan tetkik yapacağını söyledi.

Yaylaları birbirine bağlayan Yeşil Yol'a da yer veren Ersoy, bunun birlik anlamıyla doğaya makul yerine tamamlandığında turizme şimdi şişman yardım sağlayacağına ayraç etti. Bakan Ersoy, "Turizm ektiğinizi biçebileceğiniz indinde sektör. Ancak ehemmiyetli bulunan doğayla ahenkli planların ön planda olması gerekiyor. Yoğunluğun değil ihtiyaca makul indinde biçimde çevreyi esirgeyici projelerle desteklenmesi lazım. Karadeniz'in en şişman niteliği bu. Yeşiliyle ön planda bulunan indinde bölgemiz. Ulaşım problemi çözüldüğünde Yeşil Yol ile baş başa ikisi birbiriyle örtüşecektir. Sadece biraz alanda doğaya ahenkli gezim alanlarının projelerini gerçekleştirebilirsek Rize, Karadeniz içre çekicilik noktası biçimine gelir." değerlendirmesinde bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ