USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Bakan Gül: 'Bir tek terörist kalmayıncaya kadar onları o kazdıkları çukurlara gömeceğiz'

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, “Bir tek terörist kalmayıncaya kadar onları o kazdıkları çukurlara gömeceğiz ve Türkiye'ye katiyen el uzatamayacaklar” dedi.

Bakan Gül: 'Bir tek terörist kalmayıncaya kadar onları o kazdıkları çukurlara gömeceğiz'
22-09-2021 17:26

Adalet Bakanı Gül, Altındağ Belediyesinin destekleriyle meydana getirilen Türkiye Gaziler ve Şehitler Vakfı Genel Merkezi'nde gazilerle müşterek araya geldi. Vakfın Genel Başkanı Lokman Aylar ve Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı'dan meydana getirilen icraat huzur bilim düzlük Bakan Gül, Aylar'a Türk bayrağı ve Kur'an-ı Kerim arz etti. Gazilere tek tek çiçek verici Bakan Gül, burada meydana getirdiği konuşmada şehitlik ve gaziliğin en erdemli koltuk bulunduğunu söyledi. Bakan Gül, bu vatanın martir kanları ile kazanıldığını vurgulayarak, “Sizler bu ulvi makamlara mevrut kıymetli arkadaşlarımız, büyüklerimizsiniz. Vatan size minnettardır. Gazilik bu ülkenin geleceğe değgin bayrağımızı, istiklalimizi, istikbalimizi, vatanımızı elan çelimli müşterek halde tehlikesiz müşterek halde görebilmenin adıdır. Gazilerimizde kılıç bunu görüyoruz ve yaşıyoruz. Şehitlerimiz, şehitlerimizin yakınları gine bu millete emanettir. Bu ülke, bu yurt toprağı bizlere şehitlerin kanlarıyla budala edilmiştir. Bayrağımız dalgalandıkça bizlere bunu hatırlatmaktadır. Bayrağımız bu vatanı sokakta bulmadığımızı, martir kanları ile bu vatanın alındığını gelişigüzel devir hatırlatıyor. Kıyamete kadar da hatırlatacak” ifadelerini kullandı.

“Türkiye, terör örgütlerini de onları alet namına kullanan ağabey babalarını da mısra getirebilecek güçtedir”
Devlet namına gazi ve martir yakınlarının gelişigüzel devir birlikte olduklarını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde müstelzim gelişigüzel şeyin yapıldığını kaydeden Bakan Gül, bundan ahir çağda de gelişigüzel ayrışık desteğin takip edeni olmaya bitmeme edeceklerini tabir etti. Türkiye'nin baş döndürücü çelimli müşterek halde terörle savaşım ettiğini vurgulayan Adalet Bakanı Gül, hem içeride hem dışarıda Türkiye'yi bunaltmak ve huzuru duman etmek talip güçlerin bulunduğunu her insanın bildiğini belirterek, şu halde bitmeme etti:

“Ama onlar da şurası bilmiyorlar; şehitlerimiz, gazilerimiz namına bu millet, bu yurt sokakta olmadığı düşüncesince kılıç havadan pes etmeyeceğiz. Türkiye yıkılmaz, Türkiye geçilmez. Bunu Çanakkale'de de öğrettik. Bunu PKK'ya da gösterdik, son haricinde Suriye'de, Irak'ta yaptığımız operasyonlarda gösterdik. 15 Temmuz'da da gine gösterdik ve öğrettik. Daha da hala öğrenemeyenler var ise bu budun hazırdır. 84 milyon gazi ve martir olmaya apiko yurt çocuğu vardır. Sizler bu şerefe yetik ergin kişilersiniz. Hiçbir devir tek halde terörle mücadelede relaks olmayacak. Kararlı müşterek halde tamamı terör örgütleriyle mücadelemizi okunabilen müşterek halde sürdüreceğiz. Şehitlerimizin, gazilerimizin emaneti bulunan bu yurt toprağında tek çapulcunun, tek terör örgütünün katiyen lakin katiyen ağırlık gösterip onların başarıya ulaşmasına müsaade vermeyeceğiz. Terör örgütleri, teröristler müşterek insan caba kalmayıncaya kadar onları o kazdıkları çukurlara, onları bulundukları inlerde bulacağız, gömeceğiz ve Türkiye'ye katiyen el uzatamayacaklar. Allah'ın izni ile terör örgütlerini de onları alet namına kullanan ağabey babalarını da Türkiye mısra getirebilecek güçtedir. Çünkü milletimiz 84 milyon çiğin omuzadır et ile mızrap kadar beraberiz. Çanakkale'de kesinlikle berabersek bugünde ayrımsız evliliği sürdürüyoruz. Kimse bizi ayıramaz. Et ile keski ayrılır mı? Ayrılmaz. Biz de Allah'ın izniyle Türkiye üstünde bazıları senaryo yazmaya çalışıyor, o senaryoları alıp onların yüzüne çarptık, çarpmaya da bitmeme edeceğiz.”

“Bu millet, bu yurt sizlere minnettardır ve gelişigüzel devir anca kalacaktır”
Bakan Gül, inan kırcı yüreklerin toptan, tüfekten elan çelimli olduğunu, bu ülkenin de şehitlerin ve gazilerin duası ile ayakta bulunduğunu belirtti. “Bizim en şişman gücümüz tankımız, tüfeğimizden mavera inan kırcı yüreğimiz” diyen Gül, “Çanakkale'de Gazi Mustafa Kemal Mustafa Kemal Atatürk anılarında anlatıyor, ‘Dua okuyor' diyor, ‘Birazdan martir olacağını biliyor gine atılıyor, o da afsun okuyarak gidiyor. 5 dakika, 10 dakika sonraları martir olacağını biliyor, afsun okuyarak o düşmanın üstünde gidiyor.' 15 Temmuz'da tanka, tüfeğe huzur Cumhurbaşkanımız ne dedi ‘Ben milletimin iradesinden apayrı tek çelim tanımam kardeşim, F-16 ile de gelsen, arkana ne gücü alırsan al, bu milletin gücünden, imanından elan şişman müşterek çelim yoktur' dedi. Milletimiz 15 Temmuz'da topa, tüfeğe bellek tuttu ve ‘bu diyar geçilmez' dedi. Allah'ın izniyle bu destanlar gelişigüzel yerde. Doğu'da, Güneydoğu'da, Suriye'de, Fırat Kalkan'ında, Zeytin Dalı'nda benden elan dobra sizler yaşadınız, gördünüz o makamlara geldiniz. Çocuklarımıza da ayrımsız ruhu biz vereceğiz. Bu diyar bunu yapabilecek güçtedir. Allah sizlerden razı olsun. Tüm gazilerimizi biz de minnetle, şükranla gelişigüzel devir anıyoruz. Şehitlerimiz ve gazilerimiz vatanımızın, bayrağımızın, istiklalimizin, istikbalimizin teminatlarıdır. Bu millet, bu yurt sizlere minnettardır ve gelişigüzel devir da anca kalacaktır” halinde konuştu.

Engin Yağcı

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ