USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Bakan Gül Kayseri Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç'ı makamında ziyaret etti. Başkanlık girişinde dolaştığı zanaat sergisine ‘muhteşem' yorumunu yapan, şehirde meydana getirilen zamanı kazıları ‘çok cümbüş verici' adına nitele

Bakan Gül Kayseri Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti
18-10-2021 13:16

Bir dal film film ziyaret ve programlar düşüncesince kente mevrut Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Kayseri Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti. Başkan Büyükkılıç, Bakan Gül'ü kapıda çiçeklerle karşılarken Bakan Gül, Büyükşehir Belediyesi Başkanlık Giriş Salonu'nda ziyarete oluşturulan avrat kursiyerlerin hazırladığı el emeği, delik nuru eserlerin toprak almış olduğu sergiyi gezdi.

Başkan Büyükkılıç, Bakan Gül'e 150. Yılda 150 plan kapsamında seçme vaatlerinden bir tanesi bulunan E-38 mevhum pazarda toprak meydan 25 el sanatı branşı ile mücehhez 185 sayı eserin bulunmuş olduğu işporta kendince bilgiler verdi.

Bakan Gül, eserleri candan inceleyerek, “Muhteşem. El emeği, delik nuru” yorumunu yaptı. Sergi gezisinin arkası sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ve beraberindeki astronomi ile baş başa reislik makamına geçti. Burada gerçekleşen ziyarette Başkan Büyükkılıç, Bakan Gül'e şehirde meydana getirilen ve yapılacak bulunan hizmetler ve planlar ile ilgilendiren ayrıntılı bilgelik verdi. Bakan Gül'e ziyaretlerinden ötürü teşekkürlerini ileterek laflarına başlamış bulunan Başkan Büyükkılıç, “Kayseri'mize gelişigüzel devir erbap çıkan, hakkıyla fiziksel adına Kayseri'mizde tamamı adli yapıların yenilendiğini paylaşarak, ister hükümetimize, ister sizlere, gerekse Kayseri'mizdeki öbür bakanlara, huzurlarınızda cumhurbaşkanımızın eğer olmazsa olmazı bulunan destekleriyle teşekkürname ediyoruz” dedi.

Büyükkılıç, şehrin tahminî müşterek buçuk milyonluk kişi potansiyeli bulunduğunu anlatım ederek, “Dolayısıyla bu müşterek buçuk milyonluk nüfusumuzun müşterek de hasiyet piyasası var. 8 yandaki il; şu biçimde baktığımızda, Niğde'miz, Kırşehir'imiz, Nevşehir'imiz, Yozgat'ımız, Sivas'ımız, Malatya'mız, Kahramanmaraş'ımız, Adana'mız. Kayseri'mizin etrafını çevreleyen Kapadokya ile baş başa birbirinden ayrılmaz sağgörü içinde ayrıca Aksaray'ımızı fark gönül edecek durumdayız. Böyle müşterek potansiyelimiz var” diye konuştu.

Büyükkılıç Kayseri'yi anlattı

Başkan Büyükkılıç, 6 bin salname tarihe erbap medeniyetlerin beşiği reşit Kadim Kent Kayseri'de Kapuzbaşı Şelaleri'nden, Koramaz Vadisi'ne, kesin korunması gereken, nice kuşun barınmasını sağlayıcı Sultan Sazlığı'ndan Kaniş Karum'a derece zamanı ve huy güzelliklerin toprak almış olduğu mekânları ve Bizans ve Roma devri ile Selçuklu'ya derece uzanan Kayseri Kalesi, Hunat Hatun Külliyesi, Hacı Kılıç Camii, evvel tababet fakültesi adına anılan Gevher Nesibe Sultan Şifahanesi ve Roma Mezarı kabilinden zamanı eserleri anlattı. Kayseri'nin minimum ilkokul medeniyetin farklı eserlerinin ferah ferah görülebileceği müşterek şehir bulunduğunun altını çizen Büyükkılıç, şu biçimde konuştu:

“Ortada biblo kabilinden kalkmak mahal Abdulhamid Han hazretleri vaktiyle işlenmiş bulunan sayaç kulesiyle simgelenmiş müşterek Kayseri'den uydurma etmiş oluyoruz. Sizlerin de izleme etmiş olduğu ve gelişigüzel devir ölçüm etmiş olduğu kabilinden ehlî ve ulusal anlayışın değerlerine erbap çıkacak duygusunun eğer olmazsa olmazı müşterek şehirden uydurma ediyoruz. Geçmiş dönemden buyana düzenlenen müşterek gelişim göstermesi bulunan tamamı şehremaneti başkanlarımıza farklı teşekkürname ederken, ölenlere yağmur dilerken, tığ de bunları koruyarak, bu düzenlenen süreci geliştiren müşterek yaklaşım içinde şehrimizi elan güzel noktaya taşımaya çalışıyoruz. 5 sayı üniversitemiz var, bin 600 sayı sanayi merkezi var. 3 organize, 1 başıboş bölge, 1 teknoparkımız var. İnşallah acemi organizelerimiz, Sayın Valimizle baş başa yaşama geçilecek biçimde çalışmalarımız uydurma konusu.” Başkan Büyükkılıç'ın konuşmasının ardından, Bakan Gül ile misafirler Zenginlikler Şehri Kayseri'nin lansman videosunu izledi.

Daha sonraları Bakan Gül, tamamı Kayseri halkına sevgilerini, teşekkürlerini ve saygılarını ileterek, “Memduh Bey siyasal yaşamımızda aşırı görmüş geçirmiş isimlerimizdendir. Duruşuyla, siyasal ahlakıyla gelişigüzel devir kalıp reşit müşterek şahsiyetimiz, büyüğümüz, Kayseri'nin kıymetli evlatlarındandır. Bu duruşunu da gine Büyükşehir Belediyesi'nde şehrimize görev ederek sürdürmektedir. Tüm bu hizmetlerde başarılar diliyorum” dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kayseri'ye hususi merakı ve yakınlığı bulunduğunu vurgulan Gül, laflarını şu biçimde sürdürdü;

“Bu çerçevede gelişigüzel devir evcil yönetimlerin ne gereksinimi var ise hükümetimiz de dayanaklık buyurmak olmuştur, olmaya bitmeme edecektir. Hem merkezi, hem evcil hizmetleri sürdürmeye bitmeme edeceğiz. Kayseri'de olmaktan duyduğum mutluluğu anlatım buyurmak istiyorum. Belediyecilikte, evcil yönetimlerde başarılar diliyorum. Tabi seçimlerden sonraları etraflı Kayseri'nin şehremaneti reisi adına tümen ayrımı yapmaksızın, bizim siyasal ahlakımız, anlayışımız budur, gelişigüzel yere hizmeti götürüyorsunuz. Tüm Kayseri'ye esenleme ve hürmetlerimi sunuyorum.”
Başkan Büyükkılıç, ziyaret anısına Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'e Kültepe Kaniş Karum'dan çıkarılan 6 bin sene ilkin çek, senet, ticari ve içtimai anlaşmaların yapıldığını yayınlayan tabletlerin replikasını armağan etti.

Başkan Büyükkılıç, 24 bin yöresinde tablet çıktığını, halen kazıların bitmeme ettiğini belirterek, bu kapsamda müzenin de hazırlığını yaptıklarını, Kayseri'yi müzeler şehri biçimine bildirmek düşüncesince çalışmaların süreceğini anlatırken, Bakan Gül de bu emek harcamaları “Çok kıymetli ve cümbüş verici” diye nitelendirdi. Ziyaret böylecene Bakan Gül, günün deme ve önemine binaen kalp ve düşüncelerini yazdığı Büyükşehir Belediyesi ziyaretçi defterini imzaladı.

Bakan Gül'e, Büyükşehir Belediyesi ziyaretinde Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, AK Parti Kayseri Milletvekili Hülya Atçı Nergis, AK Parti Kayseri İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, Kayseri Cumhuriyet Başsavcısı Abdulkadir Akın ile öbür ilgililer haremlik etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ