USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Bakan Karaismailoğlu: Afetlere mücehhez olmak, kendimizi daima yetiştirmek zorundayız

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, natürel afetlerin tamamı dünyayı zılgıt ettiğini belirterek, "O sebeple afetlere mücehhez olmak, kendimizi sonsuz yetiştirmek zorundayız." dedi.

Bakan Karaismailoğlu: Afetlere mücehhez olmak, kendimizi daima yetiştirmek zorundayız
02-12-2021 13:05
Bartın

Bakan Karaismailoğlu, Kumluca-Abdipaşa mutluluk karaca yolu üstünde mevcut ve ağustosta meydana mevrut selde yıkılan Kumluca-2 Köprüsü'nün namına baştan meydana getirilen köprünün açılışına katıldı.

Karaismailoğlu, burada meydana getirmiş yer aldığı konuşmada, hepsi dünyada yer aldığı kabilinden Türkiye'de de bu yaz afetlerle savaşım edildiğini söyledi.

Küresel ısınmanın kararı adına cenup ve garp alanlarda orman yangıları, Batı Karadeniz Bölgesi'nde akıbet yılların en iri yığın felaketinin yaşandığını tamlayan Karaismailoğlu, taşkınların Sinop, Kastamonu ve Bartın'da iri tahribata illet bulunduğunu tabir etti.

Karaismailoğlu, semt genelinde yollarda hasar oluştuğunu, köprülerin yıkıldığını anımsatarak, "Devlet ve budun çiğin omuza vererek 11 Ağustos'tan bugüne derece yaraların sarılması ve yaşamın en endamsız müddette normale dönebilmesi düşüncesince adeta vakte huzur yarıştık. Tüm birimlerimizle selde dokunca gören yurttaşlarımıza iane düşüncesince seferber olduk. Bu seferberliği, ilişik hepsi bakanlıklarımızla kalburüstü birlikte koordinasyonla gerçekleştirdik. Yalnızca fen konulardaki sorunları çözmedik, biberli sakıt hepsi hanelerimizin, canı yanan eksiksiz yurttaşlarımızın birlikte an olsun yanlarından ayrılmadık." diyerek konuştu.

İhtiyaç mahsus gelişigüzel muhtelif personel, araç-gereç ve teçhizatı epey endamsız müddette kıyamet bölgelerine ulaştırdıklarını, kıyamet sırası ve sonrasında kurumsal ve meraklı yaklaşım ve çözümlerle süreçlere acele karışma ettiklerini, afetin önceki gününden itibaren Sinop ve Kastamonu'da yer aldığı kabilinden Bartın'da da afetten etkilenen yollara ekipleri gönderme ettiklerini özetleyen Karaismailoğlu, hasar gören kesimleri çabucak iare adına trafiğe açarak bölgenin gelişigüzel muhtelif ihtiyacının karaca yolu ulaşımıyla da hızlıca gerçekleştirilmesini sağladıklarını dile getirdi.

Karaismailoğlu, yıkılan 33 m. uzunluğundaki Kumluca-2 Köprüsü'nün bulunmuş yer aldığı noktada nehir debisinin düşmesinden sonraları 12 saatlik çalışmayla 110 metrelik servis yolu nesir ettiklerini, doğrudan arkası sıra da 40 m. boyunda açık oturum güreşçi köprüsü kurarak 24 Ağustos'ta yolu hizmete sunduklarını belirterek, o devirde en endamsız müddette temelli alternatifleri ve köprüleri nesir edeceklerinin de sözünü verdiklerini söyledi.

"Kumluca-2 Köprüsü'nü epey şimdi güzel standartlarda nesir ettik"

Selde yıkma bulunan emektar köprünün namına alanda ulaşımı sağlayacak dünkü Kumluca-2 Köprüsü'nü epey şimdi güzel standartlarda nesir ettiklerini dile getiren Karaismailoğlu, şöyleki bitmeme etti:

"Eski güreşçi köprüsü 33 metreyken dünkü köprümüzü 3 açıklıklı, 67 m. uzunluğunda, 13 m. derece projelendirdik. Önceki köprüye mucibince uzunluğunu 2 kıvrım artırdık, yüksekliğini 7 metreye çıkardık. Böylece birlikte şimdi baş döndürücü yağmur etkisiyle oluşabilecek menfi durumların önüne geçtik. Proje kapsamında başkaca 316 m. boyunda bağlanak yolu da nesir ettik ve hepsi bunları 69 devir kabilinden endamsız birlikte müddette tamamladık. Kumluca-2 Köprüsü ile il genelinde ulaşımı sağlayıcı yöntemler arasındaki Kozcağız-Kumluca-Abdipaşa uğrunda kesintiye uğrayan ve iare köprülerle kuruluş edilen ulaşımın okunabilen akışı sağladık."

Bakan Karaismailoğlu, 10 Aralık'ta Bartın-Safranbolu yolu üstündeki dünkü Kavlakdibi Köprüsü'nü hizmete açacaklarını, bunun beraberinde Bartın-Safranbolu-Karabük-Kastamonu Ayrımı Yolu'ndaki Kirazlı-1, Kirazlı-2 köprüleri ile Kozcağız-Kumluca-Abdipaşa yolundaki Kumluca-1 plan çalışmalarına da bitmeme ettiklerini, en endamsız vakitte onları da tamamlayıp hizmete sunacaklarını söyledi.

Selin arkası sıra alanda başlattıkları seferberlik ruhunun çaba kesmeden bitmeme ettiğini, 3 devir önce, Sinop'ta Ayancık Terminal Köprüsü'nü hizmete açtıklarını, Türkeli-Çatalzeytin arası bağlantıyı sağlayıcı Çatalzeytin Köprüsü'nün namına yenisini de 52 devir kabilinden üstün dereceli vakitte tamamlayarak 28 Ekim'de hizmete açtıklarını anımsatan Karaismailoğlu, bugün de Kumluca-2 Köprüsü'nü açtıklarını, 20 Aralık'ta Sinop Ayancık'ta Şevki Şentürk Köprüsü'nü ve 30 Aralık'ta da Kastamonu'da Azdavay Köprüsü'nü hizmete alacaklarını dile getirdi.

Karaismailoğlu, Türkiye'de meydana mevrut yığın felaketlerinin benzerlerinin Belçika, Hollanda, Lüksemburg, İsviçre ve Almanya'da da yaşandığına dikkati çekerek şunları kaydetti:

"Almanya'da yığın felaketinin yaşandığı yerler derinliğine müddet balçıktan temizlenemedi. İçme suyu, yalıtım ve şebeke kabilinden asliye mesail endamsız müddette çözüme kavuşamadı. Bölgede 200 bin insan günlerce elektriksiz kaldı. 40 haset fazla birlikte müddet içmece suyu problemi çözümsüz kaldı. Hiçbir ülkenin, biricik birlikte insanoğlunun güçlü hakeza acılarla sınanmasını istemeyiz. Her devir yer aldığı gibi, bu devletlere de arkadaş elimizi uzattık. Acılarını paylaştık. 'Türkiye iane düşüncesince gelişigüzel sonsuz hazırdır.' dedik. Uluslararası dayanışmanın 'doğru' birlikte örneğini sergiledik.

Doğal afetler hepsi dünyayı yıldırma ediyor, diyar ayrımı yapmıyor. O sebeple afetlere tedarikli olmak, kendimizi temelli imar etmek zorundayız. 'Biz neyi akıllıca yaptık, onlar neyi kusur yaptı.' diyerek sorguladığımızda ise şurası gördük; kıyamet sonrası gelişigüzel muhtelif proses yönetiminde cemaat olduğumuz sınama ve profesyonellik ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin değişmeyen kabul etme dair getirmiş yer aldığı hız."

"Vatandaşımız kıyamet sonrasında devletini cemi beraberinde ve yakınında hissetti"

Hükümet adına hepsi büyüklenme ve kuruluşlarla, hususi sektörle, çırçıplak örgütlerle, hepsi hayırhah vatandaşlarla seferber olduklarını vurgulayan Karaismailoğlu, "Bir de 17 Ağustos'u, Düzce depremini hatırlayın… Bu başarıları şimdi ilkin yaşadığımız afetlerde fariza meydan hükümetler gösteremediği düşüncesince yaşanmış bulunan acılar, ödenen bedeller epey şimdi iri olmuştu. Peki, o günlerle bugünler ortada ne ayırt var? Tabii ki Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliği ve AK Parti farkı var. Bizim budun sevdasından, Türkiye sevdasından ayrıksı sevdamız yok. Biz uğur boncuğu devir ideoloji siyaseti yapmadık. Biz izlev düşüncesince politika yapıyoruz ki şehirlerimiz gelişsin, memleketimiz gelişsin, yurttaşlarımız geleceğe korkmadan bakabilsin." dedi.

Karaismailoğlu, bağımsız ideoloji siyaseti yapanların bu ülkeyi cemi uçuruma sürüklediğini, halkın suyu getirenle testiyi kıranları epey güzel bildiğini, dü anlayış arasındaki farkı epey güzel gördüğünü belirterek, "Vatandaşımız kıyamet sonrasında devletini cemi beraberinde ve yakınında hissetti." ifadesini kullandı.

Bakan Karaismailoğlu ve beraberindekiler, şimdi sonraları açılışı kaynaklanan köprüyü inceledi.

Bakan Karaismailoğlu'na, Bartın Valisi Sinan Güner, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Belediye Başkanı Cemal Akın, AK Parti İl Başkanı Turhan Kalaycı, MHP İl Başkanı Ercüment Özçelik ile öbür ilgililer zevcelik etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ