USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Bakan Karaismailoğlu: İstanbul'da KGM ağında kar yağışından çevre mestur kere bulunmamaktadır

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, "Kuzey Marmara Otoyolu ve TEM Otoyolu müdahale peyda etmek kabil İstanbul'da KGM ağında kar yağışından ötürü mestur birlikte sefer bulunmamaktadır." dedi.

Bakan Karaismailoğlu: İstanbul'da KGM ağında kar yağışından çevre mestur kere bulunmamaktadır
25-01-2022 16:02
İstanbul
.w3-content { max-width: 100%; margin: auto;} .w3-tooltip, .w3-display-container {position: relative;} .w3-black, .w3-hover-black:hover { color: #fff!important; background-color: #000!important;} .w3-display-left { position: absolute; top: 50%; left: 0%; transform: translate(0%,-50%);-ms-transform: translate(-0%,-50%);} .w3-display-right { position: absolute; top: 50%; right: 0%; transform: translate(0%,-50%);-ms-transform: translate(0%,-50%);} .w3-btn, .w3-button {-webkit-touch-callout: none;-webkit-user-select: none; -khtml-user-select: none;-moz-user-select: none; -ms-user-select: none;user-select: none;} .w3-btn, .w3-button {border: none;display: inline-block;outline: 0;padding: 8px 16px;vertical-align: middle;overflow: hidden;text-decoration: none;color: inherit;background-color: inherit;text-align: center;cursor: pointer;white-space: nowrap;}İstanbul'da kar yağışı yaşamı aksi etkiledi

Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ile baş başa Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü'nde karla savaş çalışmalarına bağlı açıklamalarda bulundu.

Beklenen kar İstanbul'u tutsak aldı

Dün Avrupa yakasının başta garp kesiminde iyice derin ortak kar yağışı ve tipi görüldüğünü dile getiren Karaismailoğlu, derin ortak tün geçirdiklerini ve yolda çevrili küsurat vatandaşların sıkkın proses yaşadığını bildirdi.

Karaismailoğlu, Karayolları Genel Müdürlüğü namına Türkiye genelindeki 68 bin kilometre minval ağındaki pres bitmeme ederken, 4 bin 700 kilometrelik İstanbul Bölge Müdürlüğü sorumluluğundaki minval ağında baş döndürücü özveren ortak düzentileme yapıldığını anlattı.

Bu özveren çalışmalara karşın diyar şartlarının ve derin aksi diyar koşullarının etkisiyle 11 bin personelin 3 bin 900 taşıt ve ekipmanla bu mücadeleyi verdiğini aktaran Karaismailoğlu, laflarını şu halde sürdürdü:

İstanbul Mahmutbey'de yolda küsurat vasıtalar açıktan görüntülendi https://t.co/aqVZYCVthd pic.twitter.com/JXhllcPuGS

— ANADOLU AJANSI (@anadoluajansi) January 25, 2022

"Özellikle Mahmutbey Kavşağı ile Hadımköy Kavşağı ortada yolda ayrılma edilmiş vasıtalar dolayısıyla gidiş vürut maatteessüf ehemmiyetli ortak devir durdu. Yine Yassıören ile Çatalca ortada da gene yolda ayrılma edilmiş vasıtalar dolayısıyla teessürat yaşadık. Trafik azda olsa de olsa şu an işliyor. Ancak Mahmutbey-Hadımköy ve Yassıören-Çatalca arasındaki ayrılma edilmiş vasıtaların kaldırılması süreci bitmeme ediyor."

#Canlı: İçişleri Bakanı Soylu ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, Karayolları 1. Bölge Müdürlüğünde açıklamalarda bulunuyor https://t.co/Y0zkcF11Yv

— AA Canlı (@AACanli) January 25, 2022

İstanbul Havalimanı uçuşları baştan başlıyor

Bakan Karaismailoğlu, geçit köprülerinin sonuç niteliğine ilişkin, "Boğaziçi Köprüsü (15 Temmuz Şehitler Köprüsü) ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden vakit 13.00 bakımından otomobillerin geçmesine müsaade vereceğiz. Ağır vesait düşüncesince az buçuk şimdi bekleyivermek mecburiyetinde kalacağız." sanarak konuştu.

Hasdal Kavşağı ve Mahmutbey Kavşağı yönüne şu an düşüncesince gidiş vürut verilemeyeceğini dile getiren Karaismailoğlu, "Çünkü bu ayrılma edilmiş vasıtaların ortadan kaldırılması gerekiyor." dedi.

Karaismailoğlu, diyar amacında hareketlenmenin başladığını kaydederek, "İstanbul Havalimanı'nda uçuşlara birazdan başlayacaklar bati da olsa." ifadelerini kullandı.

Ankara-İstanbul ortada çabuk trenin çalıştığını dile getiren Karaismailoğlu, "Marmaray, evvel tün bulunduğu kabilinden bu tün ve ferda tün de parasız namına sabaha derece yurttaşlarımıza bakım edecek." şeklinde konuştu.

"Teyakkuz biçimine bitmeme edeceğiz"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, karayollarındaki özveren çalışmanın bitmeme edeceğini belirterek, diyar koşullarının sıkkın geçmesinin çıkarlarını de zora soktuğunu fakat iri ortak cansiparane eksiksiz düzentileme dostlarının uyanıklık şeklinde bulunduğunu ve süreci bitmeme ettireceklerini söyledi.

Karaismailoğlu, "Dünkü derece olmasa da mütekait diyar şartları bitmeme edecek. O nedenden yılgı çözüm bitmeme ediyor bizim tarafımızda ve uyanıklık gayrimeskûn bitmeme ediyor. Bütün arkadaşlarımızla baş başa bu sürecin de üstesinden geleceğiz." sanarak konuştu.

Karaismailoğlu, "Kuzey Marmara Otoyolu ve TEM Otoyolu engelleme iktisap etmek neredeyse İstanbul'da KGM ağında kar yağışından ötürü gizli ortak minval bulunmamaktadır." sanarak konuştu.

İçişleri Bakanı Soylu: Soğuk sayesinde esenlik açısından başağrısı meydana gelmedi

İçişleri Bakan Süleyman Soylu ise tün vakit 00.00'ye derece Bakan Karaismailoğlu ile baş başa Ankara'da Karayolları Genel Müdürlüğünden hem Türkiye'yi tıpkı sürede İstanbul'u strateji ettiklerini söyledi.

Bolu ve Düzce yollarının açılabilmesi ve sürücülerin korunma kabilinden ihtiyaçlarının giderilebilmesi düşüncesince ilbay ve kaymakamlarla derin ortak güç harcama ettiklerini tamlayan Soylu, evvel vakit 15.00'dan sonradan kar yağışının İstanbul'da yoğunlaşmasıyla baş başa ahali buraya odaklandıklarını anlattı.

Soylu, İstanbul Valiliğince çalışanlara yönetimsel müsaade verildiğini anımsatarak, peşi sıra AVM'ler kapatılarak, Marmaray belirgin tutularak, esmer yöntemleri araçları, kaymakamlar, şehremaneti başkanları, itimat müdürleri, jandarma komutanları, AFAD, Kızılay ile topyekün ortak savaş gerçekleştiğini dile getirdi.

Çalışmaların sabaha derece sürdüğünü özetleyen Soylu, "Biz vakit 02.00-02.30 kabilinden İstanbul'a inebildik. Havalimanı gerileyiş vermedi. Fakat pilotumuz riske etti ve indi. İlk namına Karayolları Bölge Müdürlüğüne geldik, peşi sıra da doğrudan ortak fariza paylaşımı yaptık. Sayın Bakan'ımızla İstanbul Valisi burada kaldı. Biz de İstanbul Emniyet Müdürü, Jandarma Komutanı değişik yerlere çıkarak sabaha kadar, 11.30'a derece hem küsurat vasıtaların hem o saate derece orada mevcut vatandaşların ahali ihtiyaçlarının karşılanması düşüncesince eksiksiz gayreti ortaya koyduk." ifadelerini kullandı.

Yapılan koordinasyonla Mahmutbey'den Kınalı'ya derece bulunan hattın kontrollü ortak halde açılması, İstanbul Havalimanı ortada küsurat vasıtaların kurtarılması ve vatandaşların korunma hesabına ulaşmasının sağlandığını bildiren Soylu, İstanbul'un rastgele noktasında kaymakamlar, şehremaneti başkanları, itimat müdürlerinin, jandarma komutanlarının topyekün ortak düzentileme ortaya koyduklarını söyledi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Allah'a hamdolsun, ilgisiz sayesinde dirlik karşıya kaldığımız, ortak canımıza rastgele ortak başağrısı mevrut ortak gidiş meydana gelmedi ona şükrediyoruz." dedi.

Vatandaşların derin kar yağışı dolayısıyla çile çektiğini dile getiren Soylu, kar yağışının perşembe gününe derece İstanbul'da bitmeme edeceğini söyledi.

Soylu, AFAD, Kızılay, Karayolları, valilikler ve kaymakamlıkların topyekün çalıştığını anlatarak, İstanbul'a vürut durduğu düşüncesince 8 valiliğin ahali korunma ve konaklama hizmetlerini şehrin etrafında gerçekleştirildiğini, 5 valiliğin de yolların açılabilmesi ve akışın sağlanabilmesi düşüncesince 100'e benzeyen iş makinası gönderdiğini kaydetti.

"Vatandaşlarımız, beklenir olmadıkça hususi araçlarıyla yola çıkmasınlar"

Bu esnada ulaşılabilen vatandaşlara besin ve meşrubat takviyesi yapıldığını dile getiren Soylu, şu halde bitmeme etti:

"Bu güçlü süreçte vatandaşın indinde olduk. Elbette ki ulaşamadıklarımız vardır. Onlar da bizi affetsinler. Sorumluluğumuz eksiksiz İstanbul'adır. Sorumluluğumuz eksiksiz Türkiye'yedir. İstanbul'da canlı eksiksiz vatandaşlarımızadır. Bu tabloyu ihtimal de şu halde değerlendirerek devretmek gerekebilir, perşembe gününe derece kar yağışı ve ilgisiz diyar İstanbul ve etrafında bitmeme edecek. Aynısı Kocaeli'nde de oldu. Yaklaşık 25 santim kar yağdı. Ama doğrusu arkadaşlarımızın orada aldığı tedbirler, Karayollarının ortaya koymuş bulunduğu canhıraş belediyelerle baş başa eş güdümlü etmiş bulunduğu icraat çerçevesinde şu anda Kocaeli'nde yaşamı aksatacak, ulaşımı aksatacak rastgele ortak mihnet olmadı. Perşembe gününe derece daim baş başa bu tedbiri bitmeme ettirmeliyiz. Vatandaşlarımıza çağrımız şudur, beklenir olmadıkça hususi araçlarıyla yola çıkmasınlar."

Soylu, hususi vasıtaların İstanbul'a gelişine müsaade verileceğini belirterek, kamyon, otobüs, tır ve ticari vasıtalar düşüncesince ferda sabaha derece beklenileceğini anlattı.

Aynı sürede köprüden geçişlerle ilişik de Hasdal'a derece vasıtaların gelişine müsaade verileceğini tabir fail Soylu, vasıtaların Hasdal'dan Çağlayan ve Haliç Köprüsü üstünden D-100 esmer dolayısıyla gidebileceğini kaydetti.

Bakan Soylu, gene beklenir bulunduğu seviyede vatandaşların bu güzergahları da kullanmamalarını başvuru ederek, "Uzun zamandır hakeza ortak soğukla, kar yağışıyla dirlik karşıya kalmamıştık. Onun düşüncesince perşembeye derece tedbirlerimizi, mutluluk namına tığ elimizden mevrut eksiksiz gayreti ortaya koyarak gerçekleştireceğiz. Ama yurttaşlarımızdan da beklenir olduğunca bu arterleri kullanmamalarını, beklenir olduğunca da ilgisiz diyar dalgası geçene kadar, kar yağışı geçene derece da müdebbir ve davranışlarında ölçülü olmalarını istiyoruz." sanarak konuştu.

"Herkesin tedbirini ortaya koyması gerekir"

Özellikle ciddi taşıt araçlardan da konuşmak istediğini kaydeden Soylu, laflarını şu halde sürdürdü:

"Yani kendilerine akla yatkın şita lastikleri ile yola çıkmaları gerekirdi. Maalesef tün 03.00'ten bu yana 10-12 kilometre yalnızca ego yürüdüm. Oradaki tabloyu da görebilmek düşüncesince yürüdüm. Yolun dirlik tarafında şehremaneti otobüslerini gördüm, ciddi taşıt tırları gördüm, dirsek karşıcı tırları gördüm. Onun haricinde kamyonları gördüm ve bütünü yöntemleri kapatmışlardı. Çekicilerle bunlar ortak tane on paralık çekilmeye çalışılıyor lakin bulunan muntazır vatandaşımıza oluyor. Onun düşüncesince burada ihtimal ortak gün, dü çağ işimiz geç olur lakin ilgi etmemiz müstelzim bilinçlilik hem şita şartlarına uyan lastiklerle yola çıkabilmek tıpkı sürede bu ilgisiz havada parklarda otopark ederek ilgisiz havanın geçmesini bekleyebilmektir. Çünkü o taşıt ortak yerde dirsek yaptığı, yolu tıkadığı andan itibaren binlerce taşıt maatteessüf orada kalıyor. Bu kez de başta anne arterlerde, otoyollarda kar küreme araçlarının da araya girebilmeleri beklenir olmuyor. Onun düşüncesince burada rastgele birimizin tedbirini, temkinini ortaya koyabilmesi, bizim de çalışmalarımızı ayrımsız istikamette gerçekleştirmemiz icap eder düşüncesindeyim."

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sorumluluklarının İstanbul'a ve Türkiye'ye bulunduğunu belirterek, bunu yapmak düşüncesince iri ortak güç ortaya koyduklarını dile getirdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ