USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Bakan Karaismailoğlu: 'Türkiye’yi şaha kaldırıyoruz'

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Lafla peynir gemisi yürütmeye çalışanlara taannüt gençlerimize iş, hanelere aş, halkımıza bolluk taşıyor, Türkiye'yi şaha kaldırıyoruz” dedi.

Bakan Karaismailoğlu: 'Türkiye’yi şaha kaldırıyoruz'
30-09-2021 13:16
30-09-2021 13:17

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, Ankara-Akyurt Fuar ve Sanayi Bölgesi-2 Köprülü Kavşakları açma törenine katıldı. Törende mütekellim Bakan Karaismailoğlu, icra ettikleri yatırımlarla geleceğin Türkiye'sini düz yazı ettiklerini, bunun düşüncesince de 7/24 çalıştıklarını tabir ederek, “Türkiye, bundan böyle yatırımlarını bütçe bulamadığı düşüncesince yapamadığı dönemleri geride bıraktı. Ülkemiz değme bölgede büyüyen, birbirinden ehemmiyetli projeleri yaşama geçiren, icra ettiği yatırımlarla elden alanında değil, global planda anne hile kuruculardan birisi biçimine geldi. Türkiye'ye yüzyıl atlatan projelerimizle istihdama, ticarete, ekonomiye dayanak noktası oluyor, geleceğin Türkiye'sini düz yazı ediyoruz” dedi.

“Türkiye'yi şaha kaldırıyoruz”

“Lafla peynir gemisi yürütmeye çalışanlara temerrüt gençlerimize iş, hanelere aş, halkımıza bol bolamat taşıyor, Türkiye'yi şaha kaldırıyoruz" diyen Bakan Karaismailoğlu, "Sizlerin de görmüş bulunduğu az daha ülkemizin geleceği yerine ürettiğimiz projelerimize kat adam iktisap kılmak düşüncesince müheyya bekleyenler fakat yontu yapabiliyor. Biz hiç kimseye kulak asmadan milletimizden aldığımız güçle senelerdir bulunduğu az daha yurdun değme noktasına kazançlı canlılığı, üretimi, istihdamı, eğitimi, sağlığı, toplumsal ve kültürel gelişmeyi taşıdık, taşımaya da bitmeme edeceğiz” sanarak konuştu.

“19 yılda ülkemizin muvasala ve enformasyon altyapısına tahminî 1 trilyon 119 bilyon liralık envestisman yaptık”

Necip Fazıl Kısakürek'in “Devler az daha asar artırmak düşüncesince karıncalar az daha idman lazım" laflarını sonsuz akıllarında bulundurduklarını dile getiren Bakan Karaismailoğlu, “Biz, devler az daha asar bırakmak, ülkemize silinmez izler nakşetmek, Türkiye'nin ilerlemesine, kalkınmasına, elan çok geçim ve refaha erişmesine maksimum katkıyı getirmek düşüncesince çalışıyoruz. Bu düzentileme prensibiyle de Türkiye'nin senelerdir devam eden muvasala altyapısı problemini iri seviyede çözdük. Son 19 yılda ülkemizin muvasala ve enformasyon altyapısına tahminî 1 trilyon 119 bilyon liralık envestisman yaptık. Bölünmüş kez uzunluğumuzu 28 bin 339 kilometreye çıkardık. Otoyol uzunluğumuzu 3 bin 532 kilometreye ulaştırdık. 26 bulunan enerjik hava meydanı sayımızı 56'ya yükselttik. Doğru taharri memuru polis havacılık projeleri ile havayolunu halkın yolu yaptık. İnsanımızı erdemli aceleci trenle tanıştırdık ve dünyanın sekizinci, Avrupa'nın ise altıncı erdemli aceleci katar işletmecisi olduk. Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Osmangazi Köprüsü, Avrasya Tüneli, Çamlıca Kulesi, Marmaray, İstanbul Havalimanı, İzmir-İstanbul, Ankara-Niğde ve Kuzey Marmara otoyolları az daha birçok dev eriştirme projelerini tamamladık” ifadelerini kullandı.

"Ankara-Çankırı yolunun önemi artacak"

Akyurt'taki uran tesislerinin küsurat muvasala gereksinimlerini istikbal yapmak düşüncesince ümranlı birlikte muvasala ot kasılma edilmesine müteveccih icraat gerçekleştirdiklerini kail Karaismailoğlu, şunları kaydetti:

“Projemizle Ankara ile Akyurt Polis Yüksek Okulu mevkii ortada kesirler 2x2 şeritli 17 kilometrelik ayrılmış yolu 3 gidiş, 3 vürut iktisap kılmak az daha 6 şeritli işlev verecek biçimde yeniliyoruz. Yine plan kapsamında üç sayı değişik düzeyli çat ile 4 sayı hemzemin çat düz yazı ediyoruz. Bugün de imal çalışmalarının tamamlandığı 4 kilometrelik kez ile Sanayi Bölgesi-2, Fuar Farklı Seviyeli Kavşakları ve 1 sayı hemzemin kavşağı havi hep 5,5 kilometrelik kesimi hizmete açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Projemiz tamamlandığında Ankara'nın Çankırı üstünden Batı Karadeniz'e bağlandığı güzergahın Ankara-Akyurt kesiminde transit ve endüstriyel trafiğin illet bulunduğu çokluk azalacaktır. Anayolun sığır şeridi sayısı artırılırken, katılma noktalarında düz yazı edilen değişik düzeyli kavşaklarla lehçe ve transit gidiş vürut akışı birbirinden ayrılarak emin ve konforlu muvasala hizmeti kasılma edilecektir. Ayrıca Ankara-Akyurt kesimi, bire birlikte sürede Ankara-Çankırı-Kastamonu-Sinop kuzey-güney aksında arazi alıyor. Bu projemiz ile elan geçmiş meydana gelen çalışmalarla iri kısmı ayrılmış kez biçimine getirilen ve Ilgaz Dağı geçişi Ilgaz 15 Temmuz İstiklal Tüneli ile geçilen güzergahın muvasala standardı da artırılacak. Antik devirde Anadolu'nun en ehemmiyetli tecim metodları ortada arazi düzlük ‘Kral Yolu' güzergahında mevcut Ankara-Çankırı Yolu, meydana gelen imal çalışmalarıyla eskiden bulunduğu az daha zamanımızda de ticari ve endüstriyel gayeli taşımacılıkta ehemmiyetli birlikte pozisyona kavuşacak.”

“Proje bittiğinde salname hep 108,3 milyon TL artırım edilecek”

Projelere elden kez gayeli bakılmaması gerektiğini, bunun beraberinde semt halkına değişik bölgelerde da ulama sağladığını tabir fail Karaismailoğlu, “Yapılan değme dünkü yol, akarsular az daha geçtikleri sahaların istihdamına, üretimine, ticaret, firez ve sanatına dirilik katıyor. Bu noktada Akyurt Yolu da hem ilçemizin hem de bölgemizin sosyoekonomik gelişimine iri ulama sağlayacak. Aynı sürede plan bittiğinde vakitten 100,5 milyon TL, akaryakıttan 7,8 milyon TL iktisap kılmak az daha salname hep 108,3 milyon TL artırım edilecek. Karbon salınımı da 3 bin 145 titrem azalacak” değerlendirmesinde bulundu.
Bakan Karaismailoğlu, Akyurt'a meydana getirilen köprülü kavşağın açılışının peşi sıra Akyurt Kaymakamlığını, AK Parti Akyurt İlçe Başkanlığını, Akyurt Belediye Başkanlığını ve kaza esnafını görüşme kılmak az daha kaza merkezine geçti.

Ömer Faruk Karataş - Yunus Özkan
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ