USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Bakan Karaismailoğlu’ndan Bursa’da toplu açılış

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Bursa'da 7 ayrı karayolu açılışı ve TEKNOSAB kavşağının esas atma törenine katıldı.

Bakan Karaismailoğlu’ndan Bursa’da toplu açılış
03-01-2023 04:08

Çalı Karayolları Şantiyesi'nde planlı törende mütekellim Bakan Karaismailoğlu, “Bursa sanayimizin, ticaretimizin, tarımımızın ve turizmimizin en önde mevrut şehirlerinden biridir. Doğal adına bu görkemli kentimizin münakale ve enformasyon ağını güçlendirecek herhangi ortak projenin öneminin farkındayız. Bu bilinçle akıbet 20 yılda Bursa'nın elden münakale ve enformasyon altyapısına kısaca 43 bilyon 153 milyon liralık envestisman yaptık. Hayata geçirdiğimiz projelerimizle total kalkınmamıza dayanaklık etmek verirken, Bursa'mızın istihsal ve istihdamına aşırı ehemmiyetli katkılar sunduk. 2003'te 195 kilometre mukassem yolu bulunan Bursa'mıza toplamda mukassem kere uzunluğunu 597 kilometreye ulaştırdık. İstanbul-Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu, Bursa Çevre Otoyolu, Bursa-İnegöl-Bozüyük-Ankara sınırı yolu, Bursa-Karacabey yolu, Bursa-Mudanya az daha kaç güzergâhları mukassem kere adına tamamladık. Bunların birlikte katı aşırı münakale projesini tamamlayarak hizmete aldık. Bazıları kılükal üretirken tığ iş çoğaltma ve milletimize görev ika amacında Cumhurbaşkanımızın koyduğu hedefler doğrultusunda sarsılmaz ortak iradeyle görev ika dair konkre adımlarla yürüyüşümüzü sürdürdük” dedi.

“Bursa-Uludağ yolu, Keles Çevreyolu, Engürücük Farklı Seviyeli Kavşağı, Bursa-Kayapa-Mustafakemalpaşa yolu, Kurşunlu Çevre Yolu, İnegöl Yenişehir Devlet Yolu ve Karacabey Boğaz yolu bunların ortada sayabiliriz. Keles Çevre Yolu'nun da karışma yer aldığı Keles-(Tavşanlı-Domaniç) ayrımı şeklini 14 kilometre uzunluğunda, bitümlü hamam mahlut kaplamalı adına projelendirdik. 90 mt. açıklığa erbap Kocasu-I Köprüsü'nün de arazi almış yer aldığı projemizde Keles Çevre Yolu karışma edinmek az daha 5 kilometrelik bölümü tamamlayarak trafiğe açıyoruz” diyen Karaismailoğlu, “Yol üstyapısını bitümlü hamam mahlut kaplamalı duruma getirerek sürüş konforunu ve güvenliğini artırdık. Tüm çalışmaların tamamlanmasıyla Keles-(Tavşanlı-Domaniç) ayrımı yolu, Bursa'dan Kütahya'ya seçenek intikal noktası adına henüz aşırı yeğleme edilecektir. Proje ile başkaca güzergahta 600 mt. kısalma sağlanacak, yolculuk süresi 17 dakikadan 12 dakikaya inecektir. Toplam 24,5 kilometre uzunluğundaki İnegöl-Yenişehir Devlet Yolu'nu tamamladık. Bir sayı değişik düzeyli ve 12 sayı hemzemin kavşağında bulunmuş yer aldığı projemizle İnegöl kazasından Yenişehir Havalimanı'na okunabilen ve konforlu münakale sağlanacak. Ayrıca projemiz ile Hamzabey Ağaç İşleri Organize Sanayi Bölgesi zımnında oluşan ciddi anahtar reviş vürut yoğunluğunu da rahatlatarak emin ulaşımı da bünye ettik. İnegöl ile Yenişehir arasındaki yolculuk süresini de 30 dakikadan 20 dakikaya indirdik. Kurşunlu Çevre Yolu'nun da karışma yer aldığı Mudanya-(Bursa-Gemlik) ayrımı şeklini 17 kilometre uzunluğunda, bitümlü hamam mahlut kaplamalı kere adına projelendirdik. Toplam 405 mt. uzunlukta 3 sayı köprü biçim ile 3 sayı hemzemin kavşağın da arazi almış yer aldığı projemizde 9 kilometre uzunluğundaki Kurşunlu Çevre Yolu, 3 kilometrelik kere kesimi ve 249 metrelik 2 sayı köprü biçim edinmek az daha hep 12 kilometre uzunluğundaki kesimi tamamlayarak hizmete sunuyoruz” ifadelerini kullandı.
Proje ile Mudanya ve Gemlik ilçeleri ortada münakale sağlayıcı yolun mahalle içinde artan Kurşunlu geçişinde reviş vürut güvenliğini arttırdıklarını tamlayan Bakan Karaismailoğlu, “Ayrıca TOGG domestik araba fabrikasının geri görev desteğini de sağlayıcı kere ile fabrikanın üretime başlamasıyla oluşabilecek reviş vürut yoğunluğunun da önüne geçtik. Mudanya-Gemlik yolu üstünde yaşama geçirilen ortak öbürü projemiz de Engürücük Farklı Seviyeli Kavşağı ile bölgedeki trafiğin okunabilen akışı bünye ettik. Bilindiği az daha emektar Bursa-Balıkesir yolu adına beğenilen Bursa-Kayapa-Mustafakemalpaşa yolunun 2,5 kilometrelik bölümü, bugünlerde Bursa kent merkezi ulaşımını sağlaması itibarıyla derin reviş vürut yüküne sahiptir. Mevcut haliyle 2 gidişat 2 vürut olacak halde toplamda 4 şeritli mukassem kere standardında görev sağlayan yolumuzu, münakale talebini karşılayacak halde 3 gidişat 3 vürut adına toplamda 6 sığır şeridi olacak halde projelendirdik. 2 kilometrelik kesimi tamamladık. Yolun genişletilmesiyle trafiğin rahatlaması sağlanacak. Bir apayrı yatırımımız ise şehrimizin ve ülkemizin ehemmiyetli şita turizmi merkezlerinden Uludağ'da gerçekleştirdik. Uludağ'a da yüzeysel şümul standardında muvasala sağlayıcı Bursa-Uludağ şeklini 34,3 kilometrelik uzunlukta projelendirerek, kere üstyapısını bitümlü hamam mahlut kaplamalı duruma getirdik. Yolun fiziki ve hendesi standardının yükseltilmesiyle güzergâhtaki yolculuk süresini 90 dakikadan 40 dakikaya indirdik. Her sene binlerce domestik ve ecnebi turisti ağırlayan Uludağ'a henüz şen ve konforlu ortak münakale imkânı sağladık. Karacabey kazasının Yeniköy'e ve Marmara sahiline ulaşımını sağlayıcı Karacabey-Bayramdere-Yeniköy il yolunun 11 kilometrelik Taşlık-Eekçi köyleri kesimini genişlettik. Boğaz Çevre Yolu'nu nesir ettik. Karacabey-Bayramdere-Yeniköy il yolunun hep 13 kilometrelik kesiminde meydana gelen çalışmalarla trafiğin henüz çabuk ve emin ulaşımını bünye etmiş olduk. Boğaz köyünün içerisinden güzeşte kere kesiminin iskân dışına alınmasıyla dirilik ve para emniyetini arttırdık” sanarak konuştu.

“Toplam 212 milyon liralık artırım sağlanacak”

Tüm bu yaşama geçirilen yatırımlar görev verdikleri noktalarda kere güvenliğini artırarak henüz çabuk ve okunabilen karayolu münakale hizmeti sunmaya başladıklarının altını çizen Karaismailoğlu, “Projelerle vakitten 187 milyon lira, akaryakıttan 25 milyon liralık edinmek az daha salname hep 212 milyon liralık artırım sağlanacak, karbon salınımı da salname 5 bin 272 titrem azalacaktır. Ama ara vermek bulunmayan yola bitmeme diyoruz. Türkiye Yüzyılı vizyonuna uygun, 2053 Ulaştırma ve Lojistik Ana Planı çerçevesinde yatırımlarımızı çelimli ortak kararlılıkla hem yurt çapında aynı zamanda il il aynı zamanda elbette ki Bursa'mızda da sürdüreceğiz. Bursa-Karacabey Devlet Yolu Ayrımı-Zeytinbağı il yolu ve Teknosab Kavşağı ile de Bursa Teknoloji Organize Sanayi Bölgesi'nin İstanbul-İzmir Otoyolu'na ve Bursa-Karacabey Devlet Yolu'na efdal standartlı bağlantısını sağlayacağız. 10,5 kilometre uzunluğundaki Bursa-Karacabey Devlet Yolu ayrımı, Zeytinbağı il şeklini eş şeritli mukassem kere standardında nesir edeceğiz. Bölgedeki hayat alanları ve istihsal merkezlerinin de kere kesiminin muhtelif noktalarında yapılacak 6 sayı çat ile yola bağlantısını bünye edeceğiz. Otoyol bağlantısını ise 1,3 kilometre uzunluğunda, 2x2 şeritli, bitümlü hamam mahlut kaplamalı mukassem kere ve 4,2 kilometrelik çat kolu ile sağlayacağız” dedi.

“TEKNOSAB Sanayi Bölgesi'nin gerekseme duyduğu toy envestisman alanları da oluşturulacak”

Proje ile bilhassa ciddi anahtar trafiğine görev edecek yolda reviş vürut güvenliği, dirilik ve para emniyetini sağlayacak, TEKNOSAB içinde arazi meydan uran tesislerinden otoyola ve Bursa-Karacabey Devlet Yolu'na efdal standartlı ve konforlu münakale hizmeti sunacaklarını vurgulayan Karaismailoğlu, “Ayrıca bölgedeki limanlar, demiryolu ve iklim münakale sistemlerinin karayolu münakale projeleriyle entegrasyonu sağlanarak, TEKNOSAB Sanayi Bölgesi'nin gerekseme duyduğu toy envestisman alanları da oluşturulacaktır. Bursa'nın istikbaline civar ayırmak düşüncesince kar şita demeden fasılasız demeden çalışmaya bitmeme ediyoruz. Her ortak yatırımımız, imal etabındaki istihdam ile birlikte, tamamlanıp hizmete açıldığında kaç kesim ile birlikte, semt ve yurt ekonomisine cıvıltı katacaktır. Bu düşüncelerle hem açılışını yaptığımız yollarımızın aynı zamanda ehemmiyetli noktasını attığımız TEKNOSAB Kavşağı'nın ilkin Bursa edinmek az daha hepsi ülkemize faydalı kademli olmasını dilek ediyor, projede emeği güzeşte her insana şükranlarımı sunuyorum” halinde konuştu.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Bursa Valisi Yakup Canbolat, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, milletvekilleri, kaza şehremaneti başkanları, tören düzeni üyelerinin katılımlarıyla açılış kurdelesi kesildi.

Samet Doğru - Abdullah Çibir
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ