USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Bakan Karaismailoğlu'ndan vatandaşlara 'kar ve tipi' uyarısı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Yurt genelinde 446 skor karla uğraş merkezindeki 11 bin skor araba ve ekipman, ayrımsız sürede da 13 bin personelle yürütüyoruz. Tüm yurttaşlarımızdan kar ve tipinin dip bulunduğu anlarda; şayet vazgeçilmez müşterek gidiş olma

Bakan Karaismailoğlu'ndan vatandaşlara 'kar ve tipi' uyarısı
23-12-2021 17:20

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kırıkkale'de Karayolları 44. Şube Şefliğinin açım töreninde, çiftçinin tarlasındaki ürünün, sanayicinin ürettiği mülkü gerekseme sahiplerine henüz aceleci kavuşması için, esnafında henüz tehlikesiz tecim yapması için, Türkiye'nin değme ilini ayrılmış yollarla birbirine bağladıklarını söyledi.
İnşa edilen değme birlikte kilometre yolla, köprüyle, viyadükle, tünelle ülkemizin değme köşesi bundan böyle Türkiye'nin merkezi olduğuna yer veren Karaismailoğlu, "Yaptığımız bu yatırımlarımızdan tabii Kırıkkale'de adalet etmiş bulunduğu oranı aldı, almaya da bitmeme edecek. Yozgat-Sivas üstünden Doğu'ya, Çorum üstünden Orta Karadeniz'e, Kayseri üstünden Doğu Akdeniz ve Güneydoğu'ya uzanan yolların çat noktasındaki Kırıkkale, hükûmet merkezi Ankara'nın doğuya oluşturulan kapısıdır" dedi.

"Kırıkkale ve civarına aşırı henüz devim bilimi birlikte işlev verecektir"

Özellikle akıbet yıllardaki endüstri yatırımları yardımıyla Kırıkkale büyüyerek bölgenin ehemmiyetli tecim merkezlerinden birisi hâline geldiğini vurgulayan Karaismailoğlu, Son 40 senedir Karayolları Ankara 4. Bölge Müdürlüğü'ne ilişkin namına işlev verici Kırıkkale 44. Şube Şefliği yerleşkesi de Kırıkkale'nin çabucak esneyen iskân sahası içinde kaldı. Bu nedenle, bu çağ açılışını yaptığımız bu birimimizi; hizmetlerini henüz akla yatkın yürütebileceği birlikte noktaya taşıdık. Burada son zamanların gereksinimlerine kusursuz karşılık verebilecek çağdaş birlikte organizasyon kurduk. Ankara-Kırıkkale Yolu üstünde 30 bin metrekare düzlük hesabına kurulan toy şeflik ile Karayollarımız Kırıkkale ve civarına aşırı henüz devim bilimi birlikte işlev verecektir" ifadesini kullandı.

"Karla mücadeleyi 13 bin personelle yürütüyoruz"

Karaismailoğlu, dünya genelinde 446 sayı karla savaşım merkezindeki 11 bin sayı araba ve ekipman, ayrımsız sürede da 13 bin personelle yürüttüklerini anlatım ederek, şunları kaydetti:
"Soğuk havanın etkilerini derin halde hissetmeye başladığımız bu şita gününde açtığımız toy tesisimiz, ilkin karla savaşım kapsamında aşırı henüz devim bilimi ameliyat yürütebilecek. Karayolları Genel Müdürlüğü'müzce, bu şita mevsiminde de 7 çağ 24 zaman düzentileme esasına uyarınca kar ve buzla mücadelemiz bitmeme edecek ve yollarımızda dirilik ve servet güvenliğimizi sağlayacak önlemlerimiz artırılacağız. Bu çalışmalar; dünya genelinde 446 sayı karla savaşım merkezindeki 11 bin sayı araba ve ekipman, ayrımsız sürede da 13 bin personelle yürütüyoruz. Ayrıca, Karayolları Genel Müdürlüğü içinde kurulan karla savaşım merkezinde; hat analizi, karla savaşım çalışmaları, açılan-kapanan yöntemler ve enstantane gidiş geliş monitörler üstünden strateji ediliyor. Merkezlerimizden iklim ve kez vaziyeti değme sürekli izlenebiliyor. Ayrıca, ciddi kesimlerde görevlendirilen 890 karla savaşım ara bulucu kameralarla, 4 bin 500 karla savaşım ara bulucu ise Araç Takip Sistemi ile strateji ediliyor. 540 bin titrem tuz, 340 metreküp sodyum klorür agregası, ciddi kesimler düşüncesince 8 bin titrem kimyevi buz dekoder ve sodyum klorür çözeltisi ile 700 titrem kaurit tutkalı karla savaşım merkezlerinde toplandı."

"Açılan-kapanan yöntemler ve enstantane gidiş geliş monitörler üstünden strateji edilmektedir"

Yollardaki tipi ve nesim sebebi ile gidiş geliş akışının güçleştiği yahut kapanmış bulunduğu kesimlere 822 kilometre kar siperi yaptıklarını tamlayan Karaismailoğlu, "Ayrıca, Karayolları Genel Müdürlüğü içinde kurulan karla savaşım merkezinde; hat analizi, karla savaşım çalışmaları, açılan-kapanan yöntemler ve enstantane gidiş geliş monitörler üstünden strateji edilmektedir. Merkezlerimizden iklim ve kez vaziyeti değme sürekli izlenebiliyor. Böylece rastgele birlikte olumsuzlukla karşılaşmaları yerinde hemen engelleme edilerek, ilgililerle eş güdüm sağlanıyor. Karayolları Genel Müdürlüğü çeşidinden meydana getirilen bu düzentileme ve tahsil edilen önlemler derece ehemmiyetli birlikte öbür mevzuda karlı ve buzlu metodları kullanan yurttaşlarımıza sakıt sorumluluklardır" halinde konuştu.

"Kullandıkları araçları şita şartlarına hazırlasınlar"

Vatandaşları kar ve tipiye erinç münebbih Karaismailoğlu, "Öncelikle tamamı yurttaşlarımızdan kar ve tipinin derin bulunduğu anlarda; şayet vazgeçilmez birlikte gidiş olmadan hem kendilerinin hem de karayolu ekiplerinin dirilik güvenliği açısından seyahatte ısrar eden olmamalarını dileyiş ediyoruz. Bu karlı ve itici havalarda yolculuk buyurmak yerinde artan sürücülerimizin ise yola çıkmadan geçmiş gerçeklenmiş yolculuk güzergâhı erinç bilim edinmelerini kaynak ediyoruz. Karla savaşım emek harcamaları esnasında mülga yollara banko girilmemelidir. Kullandıkları araçları şita şartlarına hazırlasınlar. Varsa şita lastiklerini taktırsınlar, araçlarında kar zinciri bulundursunlar. Bu vesileyle yollarımızın belirgin kalması düşüncesince canla başla devim bilimi tamamı karayolu ekiplerimize ve inanma güçlerimize de teşekkürname ediyorum" sanarak konuştu.

Hasan Ay
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ