USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Bakan Koca: “Sağlık çalışanını yaralama, ağır suç sayılacak”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileriyle müşterek araya geldi. Bakan Koca, keyif çalışanlarına hızlı ilgili, “Kasten yaralama suçu, ukubet yargılaması itibarıyla bundan sonra aşırı şimdi ağır müşterek suç olacak” d

Bakan Koca: “Sağlık çalışanını yaralama, ağır suç sayılacak”
27-04-2022 18:28

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Aydın programı çerçevesinde Aydın Adnan Menderes Üniversitesi'ne (ADÜ) geldi. Burada ADÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir ile mülaki Bakan Koca, darülfünun üzerine bilgelik aldıktan sonraları Tıp Fakültesi öğrencileri ile planlı görüşmede müşterek araya geldi.

ADÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca'yı ağırlamaktan çevre sevinme duyduklarını tabir ederek, “ADÜ'de Sağlık Bakanımız Dr. Fahrettin Koca'yı ağırlamaktan ve tamamı çelim koşullara rağmak fedakârlık ile çalışan afiyet ordumuzun dünkü neferleri ile sizleri müşterek araya getirmekten şişman müşterek talih duyuyoruz. Türkiye şekilde milletimizin dirilik güvenliği ve halkımızın virüsten korunması noktasında dünyaya kip olacak icraat ve başarılar ile gururlandık. Bakanımız özellikle kazanmak az daha tamamı afiyet neferlerimiz ile alım çalım duyuyoruz” dedi.

“Sorunlarla şahsen ilgileneceğim”

Sağlık Bakanı Koca, Tıp Fakültesi öğrencileri buluşmasında konuşmasına rahmetlik Başbakan Adnan Menderes'ten bahsederek başladı. “Bu ziyaretle, Tıp Fakültesi buluşmaları serisinin müşterek yenisini hâlâ gerçekleştiriyorum” diyen Bakan Koca, “Bugün, 30 yılda kazanılmış bulunduğu mükemmellik sebebiyle, ülkedeki yüzlerce tıbbiyelinin gönlünün bulunduğu yerdeyim. Profesör Ayhan Aköz hocamız, dekanlık vazifesini kısaca müşterek ay evveli üstlendi. Kendisi, camiada ünlü Acil Tıp hocasıdır. Biliyorsunuz, meslek, giderek kişiliğin müşterek bileşeni olur. Fakültemizde görmüş bulunduğu sorunlara müşterek acilci tutumuyla eğildiğini düşünüyorum. Sağlık Bakanlığı şekilde tığ de namına verebileceğimiz desteği vermeye hazırız. Buraya gelmeden evveli yaptırdığım araştırmada, asistanlarımızın nöbetlerde kullanılacak olan istirahat odalarına gereksinimi bulunduğunu öğrendim. Maaşlardaki yetersizliklerin sefer açmış bulunduğu neticelerden birisi olarak, ilmî aktivitelerden mahrum kalma problemi da dile getirildi. Yenidoğan servisi ehliyetsiz kalmış bulunduğu için, pestil sevkinin mübrem olması asistanlarımızın şikayetleri arasında. Sevki, kendine yakıştıramayan bu mesleksel alım çalım bence alkışlanmaya değerdir. Problemle şahsen ilgileneceğim” açıklamasında bulundu.

Öğrencilerden beklentisini söyledi

Bakan Koca, tababet fakültesi öğrencilerinden beklentisini tabir ederek, “Sözümün bu noktasında öğrencilerimizden yerinde müşterek beklentimi dile bildirmek isterim. Önümüzdeki TUS'larda basamak hazırlamaya sözlü birçok kişiyiz? Aydın Adnan Menderes Tıp Fakültesi mezunlarının TUS'taki muvaffakiyet oranının şu ankinden hâlâ faziletkâr olmasını, bu fakülteye basamak kazandırılmasını bekliyorum” niteleyerek konuştu.

“Bakanlığımızın hızlı savaşı sert bilinmiyor”

Sağlık Bakanlığının, herhangi müşterek kuvvet vakası özelinde yegâne on paralık verdiği mücadelenin aldığı kadar bilinmediğini açıklanan Bakan Koca, “Şiddet davaları avukatlarımızca izleme edilmektedir. Mağdur arkadaşlarımıza lüzumlu desteği vermeye çalışıyoruz. Değindiğim il güzel yapı, müşterek icra vekili yardımcımın koordinasyonunda bana bağlıdır. Sağlıkta kuvvet olaylarının bulunan türel süreçleri yadırganmakta, bunlara ağıt verilememektedir. Süreçlerin doğruluk duygumuzu istiğna etmediği baş döndürücü doğrudur. Fakat bu değerlendirmelerde bilgelik eksikliğine ilgili sorumluluk payları da var. Mevcut yasalar, olayların ehemmiyetli müşterek kısmında, maalesef, kaymakamlık personelleri düşüncesince tutukluluğu beklenen kılmıyor. Biz isteriz ki, yasanın hükmü vicdanımızın verdiği hükümle ayrımsız olsun. Aynı değilse, kanun suçun ciddiyetinin arkasında eksik ve eskimişse o devir onu tahrifat iradesine gerekseme vardır. Arkadaşlar, dilek ortaya konmuştur. Kürsüdeki kaymakamlık çalışanının uğrunda duran yasa, izlemsel eyyam ortamında değişmiş olacak. Hakim ve savcılara, verdikleri tedhişçi kararlar nedeniyle teşekkürü baş döndürücü görmemeliyiz. Şiddete teşebbüsü azaltacak güçteki kararları beklenen olduğunca yaymalı, duyurmalıyız. Sosyal komünikasyon ortamı ve öbür yığın yazışma araçları bu amaçla dirilik alıcı müşterek biçimde kullanılmalıdır.

“Denizli'deki kuvvet vakasına maruz ukubet camiada aldığı kadar bap edilmedi”

“Denizli Pamukkale Tıp Fakültesi Hastanesinde 15 Ocakta yaşanan, dü araştırma görevlisi hekimi gaye meydan kuvvet vakasının failine güzeşte ay maruz 8 yıl 5 ay hapishane cezası, cezaevi ürkütücü bulunmasına rağmak camiada aldığı kadar bap edilmemiştir” niteleyerek laflarına bitmeme fail Bakan Koca, “Sağlıkta kuvvet suçunu ‘Bir an kendimi kaybettim' sözüyle açıklayacağını zannedenlere bulunan türel koşullarda da söylenecek müşterek şeyler var. Maalesef komünikasyon ortamı düşüncesince suç cazip, ukubet nazarıitibar çeken değil. Maalesef kuvvet suçlarının ele alınış türü suça isteklendirme edici. Yasal kodifikasyon yürürlüğe girdiğinde sizlerden ortaklaşa iş arzu ediyorum. Umarım dünkü suç işlenmez. İşlenirse, isteyerek yaralama suçunda durdurma olacak. O tutuklamaları duymayan kalmamalı. O olup bitenleri tamamımız paylaşmalıyız” dedi.

“Şiddet suçlarına erinç ehemmiyetli müşterek etap atıldı”

Şiddet suçlarına erinç şişman müşterek etap atıldığını açıklanan Bakan Koca, “TBMM Adalet Komisyonundan müşterek kodifikasyon geçti. Kasten yaralama suçu Katalog Suçları çerçevesine alınıyor. Bu ne demektir? Kasten yaralama suçu, ukubet yargılaması itibarıyla bundan böyle baş döndürücü hâlâ ağır müşterek suç olacak. Suçun, Katalog Suçlarına alınması, mevkufiyet düşüncesince tam etmen dokuma edecek. Zihninizde canlansın niteleyerek kip veriyorum. Sağlık çalışanını yaralama suçu; artık, isteyerek öldürme, işkence, intihara manipülasyon az daha baş döndürücü ağır suçlarla ayrımsız iç kulak altında toplanıyor. Buna ek olarak; el ortada “kravat indirimi” denen dobra çözüm indirimi kalkıyor. Suç, amme hizmetinin zorla izin verilmediği öbür kuvvet suçlarından ayrılarak, ukubet artırılıyor. Bu ülkenin hekiminin, araştırma görevlisi hekiminin, bilirkişi hekiminin, barışma kaygısı duymasına ne müşterek doktor ne de icra vekili şekilde gönlüm razıdır. Cumhurbaşkanımız, aylık özellikle kazanmak az daha kişi haklarının iyileştirilmesi dair iradesini bildirme etmiştir. Tüm mevzularda kararlılığını ortaya koymuştur. Çalışma ortamı sorunları bağlamında el ulağı personel eksikliği öne çıkan başlıklardan. Çözüm düşüncesince vakte gerekseme var. Nöbet sorunu, üstesinden tümden gelebileceğimiz müşterek dava değil, çözümü vakte yayılacak. Fakat 36 saatlik kez insancasına olmaktan uzaktır. Çok ağır müşterek yük. Çabalarıma tanıksınız. Çalışma süresini en baş döndürücü 24 saatle hudutlandırmak istiyoruz. Nöbetler düşüncesince de hakkaniyetli ecir düzenlemesine gidilmesini amaçlıyoruz. Daha eski buluşmalarımızda da söyledim. Ben bugün Sağlık Bakanıyım. Ama yaşadığım sürece meslektaşınızım. Size erinç ödevlerimi biliyorum. Buradan Ankara'ya, Bakanlık binasına dünkü ödevlerle döneceğimden güvenli olun” niteleyerek konuştu.

Onur Durmuş - Murat Uçkaç

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ