USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Bakan Kurum: 'Attığımız her temel, kalemi silaha galip kılmıştır'

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Açtığımız her toy kapı, Kürt kardeşlerimiz düşüncesince erinç olmuştur. Attığımız her temel, kalemi silaha galip kılmıştır. Açtığımız her ulus bahçesi, evlatlarımızın neşesi olmuştur” dedi.

Bakan Kurum: 'Attığımız her temel, kalemi silaha galip kılmıştır'
11-12-2021 22:23

2022 bütçe görüşmeleri bitmeme ediyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum milletvekillerine banak yaptı. Kurum, icra ettiği konuşmasında, “Meteoroloji Genel Müdürlüğümüzün verilerine göre; Ülkemizde; 2000'li senelerde meydana mevrut meteorolojik afetlerin sayısında, 1960'lı yıllara uyarınca 3 kat, iktisadi zayiat açısından 9 kıvrım artım olmuştur. Bereketli şehrimiz Konya'da dev obruklar görüyoruz. Karadeniz Bölgemiz; sellerle boğuşuyor. Antalya, Muğla ve nice ilimizde sayımsız orman yangınıyla karşılaşıyoruz. İklim kriziyle mücadelemizi, 20 senedir kararlılıkla sürdürüyoruz. Saygıdeğer Emine Erdoğan Hanımefendi'nin himayelerinde başlattığımız Sıfır Atık Projemizle, arka tahavvül anlayışını, ülkemizin her durumunda yaygınlaştırdık. Projemiz; almış yer aldığı arsıulusal ödüllerle, ülkelere dayanıklı bulunan indinde harekete dönüşmüştür.” sanarak konuştu.

Salda Gölü ve çevresini de motamot Marmara Denizi kıl payı hususi Çevre Koruma endüstrisi duyuru ettiklerini tamlayan Bakan Kurum, “Hani daim Salda üstünden bizlere bühtan atan, milletimizi aldatan arkadaşlardan ricam, bilhassa dobra dinlemeleridir. Bakın Salda'daki akıbet boyut şudur! Araçlar bundan sonraları gölün baş döndürücü uzağında, kıyısına denli giremiyor. Çöp yığınları bundan sonraları yok. İmara açıyorsunuz dediğiniz Salda'da, göl etrafında cılız gümrüksüz yapıların tamamını yıktık. Beyaz Adalar sahasına ziyaretçi kısıtlaması getirdik. Salda Gölü'müzün su standardını iyileştirdik. Salda etrafında indinde başlı güçlü çakmadan ahşap yapılarla yurttaşlarımızın gereksinimlerini giderdik” ifadelerini kullandı.

Bakan Kurum, kavim bahçesi dair 67 milyon metrekareye ulaştıklarını kaydederek, “Şehirlerimizin en giranbaha yerlerinde düz yazı ettiğimiz 410 kavim bahçemizi kararlılıkla yapıyoruz. Tüm vekillerimize diyorum ki; gidin Başkent Millet Bahçemizi görün. ‘Kim gidecek' diyenlere, ‘millet, bostan istemiyor' diyenlere rağmen; indinde ayda 1,5 milyondan indinde tomar vatandaşımız Millet Bahçemizi görüşme etti. İstanbul'da da yapmış olduğumuz kavim bahçelerine indinde yenisini hâlâ ekliyoruz. Mustafa Kemal Atatürk Havalimanı'nın bulunmuş yer aldığı bölgede yapacağımız kavim bahçemizin çalışmalarına 2022 senesinde başlıyoruz” halinde konuştu.

Afet çalışmalarına bağlı kendisine Kurum, şunları kaydetti:

“Bu süreçte uğur boncuğu vatandaşımızı kıygın etmedik, açta açıkta bırakmadık. Kira, yük ve göç yardımlarımızı aksatmadan yaptık. Şehirlerimizin ast yapısını İller Bankamız marifetiyle ağız ağıza yeniledik. Bugün Rize, Giresun, Kastamonu, Sinop ve Bartın'da binlerce konutumuzu ve karye konutlarını çabucak yapıyoruz. İklim değişikliğinin indinde kararı bulunan susama artışı; bilhassa Antalya ve Muğla kazanmak kıl payı ülkemizin her durumunda yangınlara da faktör oldu. Yangınların başladığı 28 Temmuz'da, motamot öteki kıyamet bölgelerinde yer aldığı gibi; gene ayrımsız seferberlik anlayışıyla; Antalya ve Muğla için, sahada çalışmalarımızı sürdürdük. Köylerimizin altyapısını ağız ağıza yeniledik. Burada da karye evlerimizi, ahırıyla, deposuyla, camisiyle, okuluyla, içtimai donatılarıyla beraberce yapıyoruz. Nasıl Elazığ'da, Malatya'da, Kartal'da, Giresun'da lakırtı verdiğimiz kıl payı indinde yılda tasdik ettiysek; kıyamet bölgelerimizin tamamında yaptığımız konutlarımızı da indinde sene içinde yurttaşlarımıza tasdik edeceğiz. Yani tığ Türkiye'de indinde sel, indinde yangın, indinde yer sarsıntısı olunca elden bu afetlerle değil; indinde de muhalefetle boğuşmak mecburiyetinde kalıyoruz. Evet, tığ aylarca Elazığ'da kaldık, Malatya'da kaldık; Giresun'da kaldık. İzmir'de, Kastamonu'da, Bozkurt'ta kaldık. Tek düşüncemiz indinde tane derdimiz, milletimizin yarasını indinde an önceki sarmak, çocuklarımızı, yavrularımızı baştan ısıdam yuvalarına dolamak olmuştur.”

Diyarbakır'da zamanı surları 50 milyon teklik yatırımla restore ettiklerini tamlayan Kurum, “Şırnak'ta Dicle Mahallesi'nde dünkü yuvalar yapıyoruz. Mardin'de zamanı binaları diriltme ederken, Hakkâri'de yurtlar yapıyoruz, okullar yapıyoruz. Allah'ın izniyle, analarımızın duasıyla, milletimizin desteğiyle, hazırlamaya da bitmeme edeceğiz! Çünkü! Bizim bölgede attığımız her indinde adım, Kürt kardeşlerimizin arzusu olmuştur. Açtığımız her dünkü kapı, Kürt kardeşlerimiz düşüncesince erinç olmuştur. Attığımız her temel, kalemi silaha galip kılmıştır. Açtığımız her kavim bahçesi, evlatlarımızın neşesi olmuştur. Tamamladığımız her indinde konut, samimi inanma komple indinde yuvaya dönüşmüştür. Biz açtığımız her indinde eserle, Kürt kardeşlerimizin tebessümü düşüncesince savaşım ederken; siz annelerimizi çığlık ettirdiniz, siz babalara ağıtlar yaktırdınız. Biz Kürt kardeşlerimiz hâlâ bahtiyar olsun, şehirlerimiz kalkınsın sanarak savaşım ederken; siz yaktınız, yıktınız, bitkin ettiniz. Sizin yaktığınız şehirleri tığ baştan bayındırlık ettik, baştan düz yazı ettik, baştan diriltme ettik. Hiç telaşlanmayın! İsteseniz de istemeseniz de tığ üretmeye bitmeme edeceğiz; çocuklarımızı; teröre, teröristlere, hainlere tasdik etmiyoruz, etmeyeceğiz” dedi.

İzmir'de, mecmu 5 bin 400 konutluk İzmir tarihinin en şişman kentsel tahavvül projesini tığ başlattıklarını kail Kurum, “26 Kasım'da, 9 ay kıl payı çelimsiz indinde sürede; ilk konutlarımızı Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle İzmirli kardeşlerimize tasdik ettik. İnşallah 2022'de İzmir'de; evine kavuşmayan indinde tane indinde depremzede kardeşimiz kalmayacak. İzmir'de hâlâ baş döndürücü şişman işler yapacağız. İzmir'i CHP'nin insafına bırakmayacağız” ifadelerini kullandı.

Kanal İstanbul ile ait kendisine bürokratların zılgıt edildiğini kaydeden Kurum, “Bugün bu yöntem dilini kullananlar, politik geçmişinde tehditten ayrıksı indinde nesne olmayanlardır. Milletimiz bu zihniyeti baş döndürücü dobra biliyor. Bu anlayış şimdi, uğur boncuğu utangaçlık duymadan bu eren milletle helalleşmekten bahsediyor. Milletten kusur dilemesini bilmeyenler, milletten helallik isteyemez. Bu kavim size hakkını helal etmez. ‘Büyük planlara imza atmıyor' sanarak bühtan attığınız bürokratlar, mahkemelerle korkuttuğunuz memurlarımız, ‘AK Parti'ye oy verici öğretmene, sarıklı demem' dediğiniz yavrularımız; sizi affetmezler, haklarını helal etmezler. Biz sizin ajandanızı baş döndürücü dobra biliyoruz. Şimdi de Kanal İstanbul projesinde formalist direniyor yalanını tüketicilere sürdünüz. Biz, denir ki; 'işte bahsettiğiniz bürokratlarımız buradalar!' Biz, bugüne denli uğur boncuğu zılgıt karşısında susmadık, bundan sonraları da susmayacağız. Nasıl ki esbak Marmaray'ı, Yavuz Sultan Selim ve Osmangazi Köprülerimizi, indinde milyonu aşan içtimai konutlarımızı, İstanbul Havalimanını, kent Hastanelerimizi, Millet bahçelerimizi yaptıysak Kanal İstanbul'u da Allah'ın izniyle yapacağız. Siz isteseniz de istemeseniz de yapacağız! Cumhuriyet tarihinin en koskoca projesi, İstanbul boğazımızın hürriyet projesi bulunan Kanal İstanbul'u bu eren millete, doğacak nesillerimize bağış edeceğiz” halinde konuştu.

Kurum, şöyleki konuştu:

“Devletimiz ve milletimizle; kenetlenmiş dü el kıl payı indinde ve bu arada olacağız. O eli, gönlümüzün adına koyacağız. Çünkü bizim nazarımızda milletin noktayı gönlümüzün en bulunmaz köşesidir. Bu eren milletin duası bizlere yeter. İşte bu dualarla; 81 ilimize, 84 milyon vatandaşımıza, topu topu ekibimizle; geceli gündüzlü demeden ülkemize misyon etmeye aşkla, şevkle, azimle bitmeme edeceğiz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde; Cumhuriyetimizin 100. yılını; birbirinden değerli, şişman eserlerle taçlandıracağız.”

Ahmet Umur Öztürk

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ