USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Bakan Kurum: 'Birileri bu eser siyasetinden sonuç derece rahatsız oluyor'

Türkiye'nin 443. Millet Bahçesi'nin temeli Malatya'da planlı törenle atıldı. Törene dahil olan temeli atıldı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Türkiyenin elden sadece yarısında 70 milyon metrekare büyüklüğünde budun bahçesinin yapıldığını ha

Bakan Kurum: 'Birileri bu eser siyasetinden sonuç derece rahatsız oluyor'
22-04-2022 17:29

Bir saf görüşme düşüncesince Malatya'ya mevrut Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 100. Yıl Millet Parkı'nın esas atma törenine katıldı. Türkiye'nin 443. Millet Bahçesi'nin aslını attıklarını tamlayan Kurum, ''81 ilimizin tamamında, 922 ilçemizin ise elden yalnızca yarısında, kestirmece 70 milyon metrekare büyüklüğünde 443 budun bahçesi sayısına ulaştık. Bunlardan 127'sini tamamlayarak milletimizin hizmetine sunduk. Diğer budun bahçelerimizin imal emekleri da tamamı hızıyla bitmeme ediyor” dedi.

Bakan Kurum, budun bahçelerinin Cumhurbaşkanının belirlediği yeşil kalkınma maksadı amacında iri asar bulunduğunu belirterek, “Şehrimize sunduğumuz 4 budun bahçesinin ardından, deminden de 100. Yıl Parkı Millet Bahçemizin önceki fidanlarını, Malatya'nın toprağıyla buluşturuyoruz. Cumhurbaşkanımızın belirlediği yeşil kalkınma maksadı amacında aşırı iri birlikte hamle olacak bu hususi eserimiz; ülkemiz, milletimiz, gençlerimiz ve çocuklarımız düşüncesince şimdiden faydalı kademli olsun diyorum” biçiminde konuştu.

Çevre Şehircilik ve Bakanlığı kendisine akıbet 4 yılda Malatya'ya 12 bilyon müfret dev yatırımlar kazandırdıklarını anlatım fail Bakan Kurum, “Malatyamıza yalnızca mevzi ve kentçilik alanında; 12 bilyon müfret dev yatırımlar kazandırdık. Bakanlık olarak; yalnızca akıbet 4 yılda Malatya'ya 5 bilyon müfret ücretinde envestisman gerçekleştirdik. Birinci gündemimiz daima kentsel inkılap oldu. Çünkü gündüz geçmiyor ki Malatya'mız da birlikte mevzi sarsıntısı haberi duymamış olalım. 2020 yılında, Elazığ merkezli depremden sonradan Malatyamıza koştuk. Battalgazi, Pütürge, Doğanyol ve Kalemizde kardeşlerimizin yaralarını dolamak düşüncesince seferber olduk, canla başla çalıştık. Depremden sonra, süratle, 7 bin 7 konutumuzun inşasına başladık. Hamdolsun şu anne denli 4.387'sini teyit ettik. Kalanları da gelecek aylarda sizlere teyit edeceğiz. Dönüşümün en iri destekçisi TOKİ'mizle; bugüne denli kestirmece 5.5 bilyon müfret envestisman değeriyle 14.600 ev ve içtimai donatıyı sizlere sunduk. Tabi Malatyalı ters gelirli kardeşlerimizi, sakat kardeşlerimizi, martir ve gazi yakınlarımızı ev sahibi gerçekleştirmek için; Malatya Merkez, Yazıhan ve Kale'de mecmu 709 içtimai konutumuzu da mensur ediyoruz. Yeşilyurt Özal, Bindal, Topsöğüt Mahallelerimizde, 3600 dönüm arazide, 350 parseli ve kestirmece 600 kardeşimizi ait senelerdir başlayan birlikte dava vardı. Vekillerimiz, başkanımız bizlere ilettiler. Hemen arkadaşlarımıza emir verdik. Biz de iyelik problemlerini çözdük, yurttaşlarımıza tapularını teyit etmeye başladık ve etmeye bitmeme ediyoruz” biçiminde konuştu.

Malatya'yı enfrastrüktür ve yeşil kalkınma hedefine akla yatkın birlikte biçimde baştan şekillendireceklerine yer veren Kurum, “Malatya'nın altyapısını da yeşil kalkınma hedefimize akla yatkın biçimde baştan şekillendiriyoruz. İller Bankamızla, kentin herhangi birlikte durumunda kestirmece 3 bilyon müfret envestisman tutarıyla mükemmel 170 altyapı, üstyapı, içmece suyu, tarih enerjisi santrali, atıksu ayıklama tesisi, çıkmaz güzelleştirme ve şehremaneti misyon binası projelerini alnımızın akıyla tamamladık. Şu anda sahada 65 milyon müfret 8 projemizi son hızımızla sürdürüyoruz, dünkü yatırımlar üstünde de çalışıyoruz. Yine çiftteker yolu, yeşil gidiş yolu, mevzi dostu sokak, harbilik araçları derece yardımlar kapsamında mükemmel 105 milyon müfret mali desteği Güzel Malatya'mızın hizmetine sunduk” diyerek konuştu.

81 ilde 922 ilçede 70 milyon metrekare büyüklüğünde 443 budun bahçesi yapıldığını vurgulayan Kurum, “Çevre ve natür hassasiyetimizin en koskoca örneği, on paralık zahir dünyada aynısı benzer yepyeni irilik ve sayıya ulaştığımız budun bahçelerimizdir. 81 ilimizde; senelerce milletimizden esirgenmiş bulunan şehirlerimizin en kalburüstü yerlerini, budun bahçeleri yaparak bu ermiş milletin hizmetine sunmaya kararlılıkla bitmeme ediyoruz. Bu açıdan noktayı geldi ev ve tecim imarlı alanları bile bozma yazar yeşil alanlara kattık, budun bahçelerimize hapishane ettik, ediyoruz. 81 ilimizin tamamında, 922 ilçemizin ise elden yalnızca yarısında, kestirmece 70 milyon metrekare büyüklüğünde 443 budun bahçesi sayısına ulaştık. Bunlardan 127'sini tamamlayarak milletimizin hizmetine sunduk. Diğer budun bahçelerimizin imal emekleri da tamamı hızıyla bitmeme ediyor. Biliyorsunuz, Malatya'mızda da, mecmu 8 budun bahçesi projemiz vardı. Bunlardan dördünü; Çöşnük Beydağı, Sümer Park 1.Etap, Tecde Mahallesi ve Malatyasporumuzun zaferlerinin tanığı emektar stadımızın durumunda yaptık. Malatya Doğanşehir Vahap Küçük ve Beylerderesi Millet Bahçelerimizin yapımlarına çabucak bitmeme ediyoruz. Şimdi müjdemizi buradan verelim. Eski stad durumunda 44 bin metrekarelik ikinci evrenin ve Yeşilyurt Millet Bahçe'mizin de aşırı geçenlerde yapımlarına başlıyoruz” dedi.

Temeli atık budun bahçesi karşı bilgelik sağlayan Kurum, “Bugün, yapımına başlayacağımız 300 bin metrekare büyüklüğündeki Malatya 100. Yıl Parkı Millet Bahçemizde; dirim bilimsel gölet, bebek düzen alanları, bariz iklim işporta alanı, kâr bahçeleri, aşırı gayeli aktiflik çayırı, çiftteker ve gidiş metodları toprak alacak. İnşallah bu budun bahçemizde tamamı Malatyalı kardeşlerimiz; olgunlaşmamış gökyüzünün altında, yemyeşil ağaçların, misk ıtri çiçeklerin içerisinde, kuşların cıvıltısı eşliğinde sayaç geçirecek, dinlenecek, dem alacak. Malatya'mızdaki on binlerce kardeşimizin volta mesafesinde bulunan bu budun bahçemiz, türkiye ve milletimiz için, Malatya'nın iyi müşterilerini için, gül yüzlü evlatları için, sakat kardeşlerimiz düşüncesince faydalı kademli olsun” biçiminde konuştu.
İktidar oldukları müddet içinde Malatya'ya dünkü asar kazandırdıklarını ve kazandırılan eserlerden iğbirar duyanların bulunduğunu da tamlayan Kurum, “Biz bugüne denli tamamı şehirlerimize, bu iyi şehre, Malatya'mıza daim dünkü eserler, hizmetler, yatırımlar kazandırırken, bazıları bu eser siyasetinden akıbet derece rahatsız oluyorlar. Türkiye'nin dünkü yatırımlarla, dünkü projelerle, dünkü asar ve hizmetlerle büyümesini, gelişmesini, bu milletin bolluk içinde yaşamasını yabancıların istememesini tabii anlarız. Ancak bu ülkenin ekmeğini yiyenlerin, suyunu içenlerin, tamamı imkânlarından yararlanma edenlerin; bu milletin değerleriyle barışamamasını katiyen kabullenemeyiz. Bunların milletin değerleriyle mesafeleri var, dertleri var. O sebepten dolayı ermiş milletimiz bunlara beniz vermiyor, kuvvet vermiyor, talih yönetimini teyit etmiyor. Çünkü bunlarda yönetecek iradeyi, basireti, feraseti görmüyor. Millete misyon etmesini bilmeyenler, pusuladan anlamış olmayan kaptana benzer. Her ikisinde de karaya yurt tehlikesi kaçınılmazdır” diyerek konuştu.

Hatice Yetmen - Erdal Akbuğa - Selçuk Dönmez
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ