USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Bakan Kurum: 'Bu ülkenin istiklaline kimse kastedemez'

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Hangi odaklardan sufle aldıkları mahsus olmayanlar, büyükelçilikler uğrunda hizaya girenler, Gezi kalkışmasında bu milletin karşı revan baronlar ve onları koruma fail şovmenler duysunlar. Bu ülkenin istiklaline kimse k

Bakan Kurum: 'Bu ülkenin istiklaline kimse kastedemez'
29-04-2022 22:21

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum Konya'nın Karapınar ilçesinde iftar zamanı vakti programına katıldı. Cumhuriyet Meydanı'nda planlı programda mütekellim Bakan Murat Kurum, milletten aldıkları güçle, iri Türkiye'nin mimarı Recep Tayyip Erdoğan'ın indinde yürüdüklerini vurgulayarak laflarına başladı. Tek ortak amaç ve imgesel olduklarını kaydeden Bakan Kurum, “Türkiye'yi, tarihte bulunduğu kabil merhametin eli gerçekleştirmek istiyoruz; ilmin merkezi, aklın yolu, hakkın ve hakikatin sarsılmaz sesi yapmayı arzuluyoruz. Gayemiz, analarımızın duasını almak, büyüklerimizin merakını kazanmak, yavrularımızın yüzünü güldürmektir. Biz 20 senedir kesintisiz demeden çalışıyorsak, bu ülke, bu kentler düşüncesince durmadan, tereddütsüz savaş ediyorsak; gücümüzü nereden aldığımız bellidir. Bizim arkamızda, on senelerdir davasından ortak hamle art atmayan ortak kavim var. Davasından ortak milimetre çetin sapmayan başkentler başkenti Konya var. Yiğitlerin şehri, yurt sevdalısı, atamızın yuvası, babamızın ocağı Karapınar'ımız var. Buna kalben inanıyorum, bu meydandaki Selçuklu'nun torunlarına, Hazreti Mevlana'nın evlatlarına inanıyorum” dedi.

"Yatırımlarımızı, projelerimizi planladık, takvimine gereğince hepyek mensur ettik"

Geçtiğimiz 4 sene boyunca, kalplerinin daima Konya'da bulunduğunu tabir fail Murat Kurum, “Bu şuurla, Konya'mızı sağlam baş döndürücü el görüşme ettik. Karapınar'ımıza yüz kere geldik. Sizleri dinledik, şehrimizin, ilçemizin, köylerimizin gereksinimlerini daima beraberce belirledik. Vekillerimizle, şehremaneti başkanlarımızla, teşkilatımızla birlikte; yatırımlarımızı, projelerimizi planladık, takvimine gereğince hepyek mensur ettik. Hamdolsun şu an meyvelerimizi 31 ilçemizin tamamında topluyor, uydurma verdiğimiz dört başı mamur temelleri attık, deminden de açılışlarımızı hepyek gerçekleştiriyoruz. Karapınar düşüncesince de ne gerekiyorsa yapıyoruz. Karapınar'ın 50 yıllık, 100 salname geleceğini mensur ediyoruz” biçiminde konuştu.

“Bu ülkenin istiklaline kimse kastedemez”

Vizyon hedefler belirlerken, planlar üretirken ülkeyi emektar ziyasız günlere katlamak isteyenlerle de müthiş savaş ettiklerini kaydeden Kurum, “Bizim, bu ülkenin yarınları için, istikbali düşüncesince yaptığımız yatırımları ‘Ya durdurursunuz, yahut tığ göreve erişince engel oluruz' deyip; milleti ve yatırımcıları yıldırma edenlere daima ne diyoruz? Bu ülke için, bu kavim düşüncesince 20 senedir haykırdığımız gibi; ya aydın ortak karşılama yahut emektar ziyasız eyyam diyoruz. Ya kavim ya alçalma diyoruz. Ya istiklal ya çökme diyoruz. Hangi odaklardan sufle aldıkları muhtemelen olmayanlar, büyükelçilikler uğrunda hizaya girenler, Gezi kalkışmasında bu milletin üstüne revan baronlar ve onları savunma fail şovmenler duysunlar. Bu ülkenin istiklaline kimse kastedemez. Bu gençlerin geleceğine kimse taraf gözle bakamaz. Bu milletin izzetine kimse bozma getiremez. Bu milletin seçtiği liderine, kimse pus sallayamaz, yıldırma edemez. Biz bu hadsizliklere, küstahlıklara bugüne denli izin etmedik, bundan böyle da katiyen ve katiyen etmeyeceğiz. Türkiye buna izin etmez. Konya buna izin etmez. Karapınar buna izin etmez. Aslında bunların problemleri ne biliyor musunuz? 2001 senesinde AK Parti'yi kurarken, Cumhurbaşkanımız millete ne uydurma vermişti? ‘Artık Türkiye'de tek nesne eskisi kabil olmayacak' demişti. Allah'ın yardımı, milletimizin desteği, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde; on senelerce ıvır zıvır görülen, aşağı tanıdık Anadolu çocukları bu topraklarda destanlar yazdı; bunu hazmedemiyorlar.

Artık Ankara; İstanbul'a, İzmir'e ne denli yakınsa Iğdır'a da, Kars'a da, Hakkari'ye de, Karapınar'a da o denli yakın, bunu hazmedemiyorlar. Eskiden hemen kendileri ortak numara derslik vatandaştı, tığ ise hemen halktık. AK Parti'yle bu ülkede canlı gelişigüzel yurttaş ortak numara derslik yurttaş oldu; bunu içlerine ortak muhtelif sindiremiyorlar. Bütün yurttaşlarımız Türkiye'ye ilişik olmanın onurunu, şerefini hissetmeye başladı, bunu hazmedemiyorlar. Biz, Türkiye'nin gelişigüzel şehrine yüzümüzün akıyla gidiyoruz. Çünkü gelişigüzel yere im götürmüşüz, gelişigüzel yere işlev götürmüşüz. İçlerinden diyorlar ki, ‘yahu bu bozkırın çocukları, yüzlerinde şems yanığı bulunan bu kişmiri mobilyasız dallar ne devir büyüdü, öğrendi de bu eserleri yapar duruma geldiler?' Buna inanamıyorlar, hazmedemiyorlar, sindiremiyorlar. Ama mecburlar, sindirecekler. Çünkü Allah'ın izniyle tığ bundan böyle da durmayacağız. Yeni muvaffakiyet hikayeleri yazmaya, çelimli ve iri Türkiye'yi mensur etmeye bitmeme edeceğiz. Göreceksiniz, 2023 seçimlerinde de iri ortak galibiyet kazanacağız. Cumhurbaşkanımızı ortak el imdi üstün dereceli oyla seçerek, bunlara müstelzim yanıtı daima beraberce vereceğiz” niteleyerek konuştu.

İftar programına Konya Valisi Vahdettin Özkan, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, MHP Konya İl Başkanı Remzi Karaarslan, özek kaza şehremaneti başkanları, tören düzeni üyeleri ve yurttaşlar katıldı.

Enver Furkan Çelebioğlu - Abdulğani Çiftçi

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ