USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Bakan Kurum: “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı bir kez daha rekor bir oyla seçeceğiz"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Türkiye'nin doğacak 100 yılını şekillendirecek bulunan 2023 seçimlerinde Liderimiz, Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı bir kez daha rekor bir oyla baştan Cumhurbaşkanı seçeceğiz."

Bakan Kurum: “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı bir kez daha rekor bir oyla seçeceğiz
27-04-2022 22:06

Bir paradigma görüşme ve araştırmalarda mevcut kazanmak neredeyse Sivas'ta mevcut Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Sivas Valiliğini görüşme ederek Vali Salih Ayhan ve kasıntı temsilcileri ile görüştü, peşi sıra Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin'i görüşme etti. Bakan Kurum, geceleyin ezanı AK Parti İl Başkanlığı çeşidinden maruz iftar zamanı vakti programına katıldı. Burada Suudi Arabistan'da planlı ezan kıraat yarışmasında evren birincisi bulunan Muhsin Kara, Kur'an-ı Kerim okudu. İftar sonrası partililere hitaben mütekellim Kurum, öğür mümessillerinden meydana getirilen hizmetleri anlatmalarını istedi. Bakan Kurum, icra ettiği konuşmasında Sivas'ta meydana getirilen ve yapılacak kavim bahçelerinin genişliğini 2 milyon 243 bin m. dördül namına açıklayarak, “Bu kadim kentte çocuklarımız için, gençlerimiz için, Yiğidolar düşüncesince mecmu büyüklüğü 2 milyon 243 bin m. dördül büyüklüğünde 7 kavim bahçesi projemiz var. Sivas emektar stadyum durumunda kavim bahçemizi 5 Haziran 2020'de evren Çevre Günü'nde açtık. Şarkışla Millet Bahçemizin 1. aşamasını tamamladık. Zara Millet Bahçemizi de açılışa anık bir vaziyete getirdik. Koyulhisar'da Eğriçimen Millet Bahçesi'nin de yapımına bitmeme ediyoruz. Merkez'de Yüceyurt ve Seyfebeli'de arazi meydan kavim bahçelerimizin de projelendirme çalışmalarına bitmeme ediyoruz. Sivas-Ankara kişmiri yolu üstündeki zamanı Haralar sahasında mevcut 251 bin metrekarelik Hamidiye Kültür Bahçemizi Sivaslı kardeşlerimizin acemi iltisak noktası biçimine getirdik.” sanarak konuştu.

"2.3 milyarlık 165 proje"

Kurum, İller Bankası aracılığıyla 2.3 bilyon mesabesinde envestisman yaptıklarını tabir ederek, “İller Bankamız aracılığıyla envestisman kıymeti 2.3 bilyon liralık bulunan 165 plan gerçekleştirdik. İçme suyundan tasfiye tesisine, hars parkı restorasyonuna destekten yukarı boğaz bağlanak zımnında denli projelerimizin tamamına mukteza mali desteği veriyoruz, yatırımlarımıza hepsi hızımızla bitmeme ediyoruz. Buruciye, Çifte Minareli Medrese ve Kale Camisi'ne; kurultay ve vilayet binalarımızın da bulunmuş olduğu İhramcızade, Osman Paşa ve Hikmet Işık Caddelerimizdeki 53 binamızın cephelerini yeniledik. Bu zamanı salak üstündeki fon kirliliğini ağız ağıza ortadan kaldırdık.” dedi.

"Kentsel transformasyon sürüyor"

Bakan Kurum, Sivas'ta kentsel transformasyon çalışmalarının sürdüğünü vurgulayarak, “Sivas'ımızı kentsel dönüşümle daha mıhlı konutlara kavuşturuyoruz. Bu manada Esentepe, Yunus Emre ve Demirciler Mahallelerindeki riskli bölgede kentsel dönüşüme bitmeme ediyoruz. Bu kapsamda 475 konutumuzun yapımını tamamlayarak inşallah Temmuz ayında yurttaşlarımıza doğrulama ediyoruz. Hayırlı kademli olsun. Sivas'ta TOKİ Başkanlığımızla 9.189 hane ile onlarca toplumsal donatının yapımını tamamladık. Yine 2.449 hane ile 5 tecim merkezi, 4 cami, hükümet konağı, toplumsal tesisler ve kavim bahçesinin yapımına bitmeme ediyoruz. Sosyal hane projelerimiz kapsamında ise mecmu 3.946 konutumuzu Sivas'ımıza bedel ediyoruz. İnşallah, Sivas'ın 28.500 kilometrekaresinin tamamını, daha sağlam aşırı dev yatırımlarımızla gelişigüzel daim baş başa buluşturacağız. Çünkü Âşık Veysel, burada mevcut hepsi milletvekillerimize, şehremaneti başkanlarımıza, teşkilatlarımıza, muhtarlarımıza; doğrusu gözü, kulağı, kalbi millette olanlara bakın ne söylemiş: ‘Ölümsüz kazanmak istersen şayet / Dünyaya bırakırsın bir eser.” ifadelerini kullandı.

“Bağımsız yargının kararını sorguluyorlar”

Bakan Kurum, eserle, milletle ve hizmetle alakası olmayanların özgür yargının kararını sorguladıklarını tabir ederek, “İşte eserle, hizmetle, milletle alakası olmayanların; hem hukuku bununla müşterek kavim iradesini ne hiçe saydıklarını görüyoruz. Bu zihniyet; hukuku hiçe sayıyor, özgür yargının kararını sorguluyor, milletin iradesine lisan uzatıyor, bu ülkenin seçme önceki Cumhurbaşkanını hadsizce zılgıt ediyor! Ne devir kendilerine proje, vizyon, doğacak desek ipe un sererler. Bu kavim bunları şöyleki ne devir yoldan çevirip kendilerine ‘sizin üretiminiz nerede, yatırımınız nerede, projeniz nerede' dese; bunlar milletimize bellek öğretmeye çalışırlar. Geçen güneş duydum. Sivaslılar bunları ölçmüş, biçmiş bunların karakterini ortaya koymuş. Sivaslılar bunlara ne demiş: 'Tembele iş buyur! Tembel dönsün sana bellek öğretsin!" biçiminde konuştu.

“Büyük Türkiye hayalinden bir an caba arka aşama atmayacağız”

Bakan Kurum, iri Türkiye hayallerinden bir an caba arka aşama atmayacaklarını tabir ederek, “Bizim bir hayalimiz var. Biz yolumuzdan sapmayacağız. Büyük Türkiye hayalinden bir an caba arka aşama atmayacağız. Türkiye'nin bağımsızlığının simge şehri Sivas düşüncesince aşırı çalışacağız, türkiye için, devletimiz için, al bayrağımız düşüncesince mevcut gücümüzle çalışmaya bitmeme edeceğiz. Bu sokakların yetiştirdiği şehidimiz Muhsin Yazıcıoğlu ne dobra söylemiş: 'Hizmet ettiğimiz bu simge anca bir bayraktır ki; içre yurt vardır, şehitlerin dökülen kanı vardır, dü kozmos vardır, kült vardır, inanç vardır.' İşte bundan dolayı Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Allah'ın katkısı ve milletimizin dualarıyla al bayrağımıza gelişigüzel zamankinden daha iri bir gururla, gelişigüzel zamankinden daha faziletli bir azimle fariza etmeye bitmeme edeceğiz. Türkiye'nin doğacak 100 yılını şekillendirecek bulunan 2023 seçimlerinde Liderimiz, Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı bir kez daha rekor bir oyla baştan Cumhurbaşkanı seçeceğiz.” biçiminde konuştu.

Konuşma sonrası AK Parti Sivas İl Başkanı Hakan Aksu, Bakan Kurum'a üstünde eş çivi kartal kenarlı ahşap tablet bedel etti.

Cumhurbaşkanı telefonla seslendi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, iftar zamanı vakti sonrası el telefonu ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı aradı. Erdoğan telefon aracılığıyla partili gençlere seslendi. Erdoğan gençlerin Kadir gecesini kutlayarak bayramlarını kutladı. Bakan Kurum ve beraberindekiler iftar zamanı vakti programının peşi sıra zamanı site meydanında bölüt lezzetli ikramında bulundu.

Volkan Kaplan - Mert Taha Varol

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ