USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Bakan Kurum: İklim Şurası akıbet bildirgesi ortak defa haritası olacak

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, "Sonuç bildirgesi, yenilenebilir erke kaynaklarının artırılması, erke verimliliğinin sağlanması ve müstehase yakıtların azaltılması düşüncesince müşterek defa haritası olacak" dedi.

Bakan Kurum: İklim Şurası akıbet bildirgesi ortak defa haritası olacak
25-02-2022 14:27
Ankara

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca Selçuklu Kongre Merkezi’nde planlı Türkiye'nin evvel İklim Şurası'nın kapanış töreninde, Bakan Murat Kurum'un başkanlığındaki sedir toplandı. Şurada ortaya çıkan haber kararlarının okunmasının peşi esna Bakan Kurum, 217 maddelik haber kararlarını oylamaya sundu.

Kurum, haber kararlarının oy donanması ile benimseme edilmesinden sonradan meydana getirdiği konuşmada, dünyayı zılgıt fail hava değişikliğiyle mücadeleyi merkezine alan, Türkiye’nin 100 yılını şekillendirecek önerilere imza atan İklim Şurası'na alın teri dökenlere teşekkürname etti.

İlk İklim Şurası'nı, bilgelik insanlarından çiftçilere, amme kurumları ve hususi sektörden çırçıplak maşer kuruluşlarına, ehlî yönetimlerden hava elçilerine genişliğinde elit hissedar toplulukla gerçekleştirdiklerini dile getiren Kurum, "İklim tünelinden foto sergisine, panellerden söyleşilere 10 binin üzerinde vatandaşımızın katılmış bulunduğu 26 ayrımlı etkinlikle Türkiye’nin delege sayısı itibarıyla en hareketli zirvesi reşit İklim Şuramızın kapanış toplantısını yapıyoruz." sanarak konuştu.

Kurum, açılışını "gençlik oturumu"yla icra ettikleri şurada, 209 üniversiteli hava elçisinin kendisini geleceğe ilişikli umutlandırdığını belirterek "Şunu gururla anlatım buyurmak istiyorum ki İklim Şuramız, bilgelik insanlarımızın dip katkılarıyla hem kuramsal altyapısı hem de uygulamada Cumhuriyet tarihimizin en güçlü, en çevreci, en doğasever iş donanmasına oyunluk olmuştur." ifadesini kullandı.

Gençlerin düşün ve önerilerine şişman ehemmiyet verdiklerinin altını çizen Kurum, şu biçimde bitmeme etti:

"Gençler, 210'uncu hava elçisi adına siz değerli ziyaretçilerimizin ağabeyi ve kere arkadaşı adına daim yanınızda olacağım. İklim değişikliğiyle mücadelenin öncülüğünü sizler yapacaksınız. Sizlere inanıyor, güveniyorum, gelişigüzel devir yanınızdayım. Her birinize katkılarınızdan, verdiğiniz heyecandan, heyecandan çevre baş döndürücü teşekkürname ediyorum. Bu mücadeledeki varlığınızla bundan sonradan baş döndürücü henüz güçlüyüz, baş döndürücü henüz inançlıyız. İyi ki varsınız gençler, elleme ki aramızdasınız, elleme ki bizimle birliktesiniz."

"Siyaset üstü hissedar iyilikle gerçekleştirdik"

İklim Şurası'nda "yeşil kalkınma" ve "2053 kemiksiz kullanılmamış emisyon" hedeflerine ve millî ulama beyanının düzenlenmesine bağlı ilmî danışmalar yürüttüklerini özetleyen Kurum, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bir taraftan ülkemizin sürdürülebilir kalkınmasını sağlayacak mevzular konuşulurken gayrı taraftan limonluk gazı azaltımını tamamı sektörlerde sağlamak, hava değişikliğine uzlaşma politikalarını belirlemek, bilgelik ve teknoloji, yeşil finansman ve karbon fiyatlama, ehlî yönetimler, göç, adaletli intikal ve içtimai politikalar kabil başlıkları masaya yatıran 7 ayrı komisyonumuz, çalışmalarını ürün basamak gıllıgışlı hissedar biçimde tamamladı."

Kurum, bu çalışmaların yanı esna dalında bilirkişi ehlî ve ecnebi isimlerle​​​​ varlıklı içeriklerle paneller düzenlediklerini belirterek "Bütün üniversitelerimizin ulama verdiği, kuma aklı devreye alan, danışma mekanizmasını baş döndürücü azimli hissedar biçimde sürdüren İklim Şuramızda, hava değişikliğiyle mücadeleyi siyasa üstü hissedar iyilikle gerçekleştirdik." ifadelerini kullandı.

"Emisyon Ticaret Sistemi'nin infaz takvimi düşüncesince hissedar muştucu eşme olacak"

Bakan Kurum, Şura'da, hava değişikliğiyle mücadeleye ve yeşil kalkınma hamlesine ilişikli baş döndürücü ehemmiyetli kararlar alarak görülmemiş projeksiyonlar oluşturduklarını, ürün bildirgesini de bu projeksiyonlara akla yatkın biçimde hazırladıklarını anlatım etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan çeşidinden anons edilecek ürün bildirgesine bağlı Bakan Kurum, şunları kaydetti:

"Yenilenebilir erke kaynaklarının artırılması, erke verimliliğinin sağlanması ve taşıl yakıtların azaltılması düşüncesince hissedar kere haritası olacak. Alternatif yakıtları ve zeki erişim sistemleriyle devletimizde parlak erişim ağını yaygınlaştırmak düşüncesince bize hissedar tasar sunacak. Sanayide sürdürülebilir istihsal ve istihlak sistemlerinin, seçenek çıkarma azaltım şekillerinin uygulanması düşüncesince hissedar mürşit kaptan olacak. Suyun velut kullanılması, hava dostu zeki ekincilik teknolojilerinin geliştirilmesinde belirleyici hissedar doküman olacak. İklim değişikliği kaynaklı afetlere koltuk tehlike, riziko yönetimi, sigorta ve mal sistemlerinin güçlendirilmesi; natürel sahaların korunması, yoz ekosistemlerin iyileştirilmesine müteveccih analizör düşüncesince hissedar müracaat deposu olacak. Düşük karbonlu üretime iktiran kılmak düşüncesince karbon destekleme teknolojilerinin, erke verimliliği sağlayıcı faziletkâr performanslı inovatif materyal tasarımlarının geliştirilmesi düşüncesince akademimize, iş dünyamıza hissedar formül sunacak."

Bildirgenin, ehlî yönetimlerin hava değişikliği infaz ve sorumluluklarının kentsel enfrastrüktür planlaması, sürdürülebilir ve mukavim site dizaynı düşüncesince varlıklı hissedar öngörüyü ortaya koyacağını anlatım fail Kurum, adaletli intikal sürecinde ele katılması müstelzim sektörlerin belirlenmesi ve yeni, sürdürülebilir, adaletli ve eşitlikçi hissedar intikal periyodunun temini düşüncesince dayanaklık buyurmak mekanizmaları geliştirilmesine ulama sağlayacaklarını söyledi.

Sonuç bildirgesinin, 2053 kemiksiz kullanılmamış çıkarma gayesi doğrultusunda Ulusal Yeşil Finans Stratejisi'nin oluşturulması ve millî yeşil taksonomi mevzuatının geliştirilmesinde kere şovmen olacağını tamlayan Kurum, "Emisyon Ticaret Sistemi'nin infaz takvimi düşüncesince hissedar muştucu eşme olacak. Ben inanıyorum ki bu çalışmalar, dört başı mamur evren düşüncesince birer haber mektubu olacak." dedi.

"İnsanlık adına ürün dönemeçteyiz"

Bakan Kurum, İklim Şurası ürün bildirgesinin Türkiye’nin sözünü yükselterek tesirini toptan kurda hissettirmesini sağlayacağını, yeşil kalkınma önünde liderliğini hızlandıracak ve inancını pekiştireceğini anlatım etti.

İklim krizini ayrımsız sürede hissedar kalkınma meselesi de adına gören Türkiye'nin yediden yetmişe dört başı mamur kesimleriyle bu mücadelede gıllıgışlı olmaktadır azimli bulunduğu vurgusunu karşılayıcı Kurum, "Cumhurbaşkanımızın açık deniz ufuklarıyla, ülkemize hissedar gelecek ve bağımsızlık gösterimi adına ortaya koyduğu Yeşil Kalkınma Devrimi’ni bu kibar toplulukla baş başa gerçekleştireceğiz. Milli hedeflerimize sizlerle baş başa ulaşacağız. Ülkemizi yarınlara daim baş başa taşıyacağız." biçiminde konuştu.

İklim değişikliğiyle hem uğraş edilmesi hem de buna uzlaşma sağlanması gerektiğine ayraç fail Bakan Kurum, bu uyumun değme hissedar hisse senedi adına görülmemesi, yeniden başa hissedar ömür kültürü, hissedar tutum haline dönüştürmesi icap ettiğini söyledi.

Kurum, hoppadak gelişigüzel bilinçlilik önünde giderken değil, biçimsiz gittiğinde de avlu tarzının sürdürülebilir kılınması icap ettiğini belirterek laflarını şu biçimde sürdürdü:

"İnsanlığı 'daha adaletli hissedar dünyaya, hava değişikliği seferberliğine' çağırıyoruz. Bu çağrımızı, en ücradaki insanımız duyana genişliğinde katiyen gündemden düşürmemeliyiz. Şu aşırılmak vatanın havasını, suyunu, toprağını arı sili yapana kadar, dur durak körlemeden canla başla çalışmalıyız. Tüm dünyada, gelişigüzel beniz gıdadan 33'ü çöpe gitmektedir. Halbuki, bugün dünyada gelişigüzel 9 insandan biri, açlıkla uğraş etmektedir. Bu da 821 milyon insanoğlunun gelişigüzel akşam yatağına aç girmesi demektir. Halbuki savurganlık edilen gıdanın 3’te 1’i, hayattaki tamamı aç kullanmakta olanları doyurmaya yetmektedir. Bu felaketi kapatmak düşüncesince tasarrufu prensip edinen, israftan mümteni işlerden yana büyüklenme koyacağız. İnsanlık adına ürün dönemeçteyiz. Gidişatı değiştirebileceğimiz ürün 10 yılımız mevcut ve bu fırsatı değerlendirebilecek ürün soy sop de biziz."

Çocuklarımız yemyeşil ormanlarla gökçe gökyüzünün buluşmuş bulunduğu vilayetlerde yaşa istiyoruz.

Kurum, geleceğe bırakılacak en şişman mirasın natürel kaynakları mahfuz yemyeşil hissedar doğa, göz kamaştırıcı güzellikleriyle hissedar ülke, arı sili hissedar evren bulunduğunu belirterek "Çocuklara bırakacağımız en şişman miras, evlatların harp uçaklarına değil, uçurtmalara bakmış bulunduğu arı sili hissedar gökyüzüdür. Çocukların dobra hissedar çevrede, bombalarla değil, topaçlarla, bisikletlerle, bebeklerle dirlik ortamında oynadığı hissedar yeryüzüdür." ifadesini kullandı.

Bakan Kurum, 76’sı rüçhan iktisap buyurmak az daha 217 karara imza atan komite reis bey ve üyelerine, yolu aydınlatan dört başı mamur katılımcılara teşekkürname ederek "Yeşil Kalkınma’nın Lider Ülkesi Türkiye hedefinin lideri Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımı sunuyorum." dedi.

Kurum, programa devir içi yahut fiziken ulama sunan, devir ayıran ve düzenlenmesinde emeği güzeşte dört başı mamur çevre dostlarına, doğaseverlere, hava dostlarına da sevgilerini ve saygılarını sunduğunu söyledi.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ